E pranoj se paskam gabuar, madje rende. Jam i vetedijshem se kam shume per te mesuar. Ju faleminderit qe me korrigjuat.
O Batuq!!
Thelbi i diskutimit ishte pikerisht shqiperimi i fjales "disponoj", pra nenkutohej qe eshte e huaj, madje kush me shume se une qe njoh mire italishten e din kete??!!!
E pra , arsyeto!! Ai kur perdor fjalen "disponoj" ka parasysh ate qe thashe une dhe jo "zoteroj"!!Hapësi i temës nuk tha që e ka në përdorim ose e shet, por as nuk tha që është pronari i saj, kështu që nuk mund të hamendësojmë. Këtë mund ta sqarojë ai vetë, por nga tema kuptohej se piktura ishte e tij
Ku ke pare ti te shaj une??! Nese ti duke u nisur nga besimi yt me perdhos figurat e kombit, une kam te drejte jo te te shaj, por te te marr me shqelma nga ky forum!!! Ti si ish-moderator duhet ta dish mire!!!Nuk mund të jesh atdhetar duke sharë besimin fetar të një pjese të shqiptarëve, qofshin ata besimtarë praktikantë ose jo. Në qoftë se do të bindësh dikë, mundohu të arsyetosh dhe ta bësh të kuptojë vetë. Kështu është më mirë, se me të shara nuk arrin gjë.
Jarigas
Si shkruhet - pavaresi apo pamvaresi (ose pavarsisht apo pamvarsisht)? Kam vene re qe disa e perdorin me "m"...
Cila eshte menyra e drejte e se shkruarit te kesaj fjale? Flm![]()
La vita non si spiega, si VIVE!
Sepse pastaj do te shkelim mbi kallon e "standartit" dhe do te zgjidhen zinxhiresh qehajajte kongresit komunist e.....hiç bereqet!
Une mendoj se fjalet "varur" dh e"mvarur", edhe pse shpesh here jane te zevendesueshme me njera-tjetren, kane nuanca te ndryshme, gje qe shton larmine e leksikut.Po ashtu si edhe fjalet "vesh" e "mvesh", "pak" e "mpak",etj.
Jarigas
Si shkruhet per shembull shkurt:
a) psh.
b) p.sh.
c) p.sh,
Flm
Where have all the good men gone
& where are all the gods?
Krijoni Kontakt