Close
Faqja 94 prej 126 FillimFillim ... 44849293949596104 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 931 deri 940 prej 1258
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga Skikis Lexo Postimin
    Assesi. Keqkuptimet nuk zene vend ne kete teme.

Nderkaq, "shume" dhe "shumë" (me e dhe ë në mbarim) te dyja keto ekzistojne, por kete ti s'e ditke.

Mund te shkruajmë "Shume njeriu lane atdheun e tyre" dhe "shumë njerëz lanë atdheun e tyre".
    Shume pa pika te koka nuk ekziston si fjale.
    Kurrsesi ndajfolja shume lejohet te shoqerohet me emer ne trajten e shquar ne numrin njejes. Eshte ne kundershtim me rregullat e drejtshkrimit te gjuhes shqipe.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e Skikis
    Anëtarësuar
    04-06-2011
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    18
    E pranoj se paskam gabuar, madje rende. Jam i vetedijshem se kam shume per te mesuar. Ju faleminderit qe me korrigjuat.

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar më parë nga Skikis Lexo Postimin
    E pranoj se paskam gabuar, madje rende. Jam i vetedijshem se kam shume per te mesuar. Ju faleminderit qe me korrigjuat.
    Ku do japesh mesim se shpejti ti si mesonjes? Jo ne Shqiperi te pakten, shpresojme. lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

i/e regjistruar Maska e Skikis
    Anëtarësuar
    04-06-2011
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    18
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Ku do japesh mesim se shpejti ti si mesonjes? Jo ne Shqiperi te pakten, shpresojme. lol
    Pikerisht ne Shqiperi - sapo te jem diplomuar, kuptohet. Por, sikurse thash, ende s'jam mesues i diplomuar, ndaj mund te ndodhe qe dhe te mos ia dal te behem fare.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Fjala disponoj nuk ekziston në gjuhën shqipe kështu që nuk mund të merremi me të. Me atë kuptim që thua ti, mund të themi që kam në përdorim ose shes, sipas rastit.
    O Batuq!!
    Thelbi i diskutimit ishte pikerisht shqiperimi i fjales "disponoj", pra nenkutohej qe eshte e huaj, madje kush me shume se une qe njoh mire italishten e din kete??!!!
    Hapësi i temës nuk tha që e ka në përdorim ose e shet, por as nuk tha që është pronari i saj, kështu që nuk mund të hamendësojmë. Këtë mund ta sqarojë ai vetë, por nga tema kuptohej se piktura ishte e tij
    E pra , arsyeto!! Ai kur perdor fjalen "disponoj" ka parasysh ate qe thashe une dhe jo "zoteroj"!!

Nuk mund të jesh atdhetar duke sharë besimin fetar të një pjese të shqiptarëve, qofshin ata besimtarë praktikantë ose jo. Në qoftë se do të bindësh dikë, mundohu të arsyetosh dhe ta bësh të kuptojë vetë. Kështu është më mirë, se me të shara nuk arrin gjë.
    Ku ke pare ti te shaj une??! Nese ti duke u nisur nga besimi yt me perdhos figurat e kombit, une kam te drejte jo te te shaj, por te te marr me shqelma nga ky forum!!! Ti si ish-moderator duhet ta dish mire!!!
    Jarigas

Si shkruhet - pavaresi apo pamvaresi (ose pavarsisht apo pamvarsisht)? Kam vene re qe disa e perdorin me "m"...
    Cila eshte menyra e drejte e se shkruarit te kesaj fjale? Flm

La vita non si spiega, si VIVE!

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga kleadoni Lexo Postimin
    Si shkruhet - pavaresi apo pamvaresi (ose pavarsisht apo pamvarsisht)? Kam vene re qe disa e perdorin me "m"...
    Cila eshte menyra e drejte e se shkruarit te kesaj fjale? Flm
    Shkruhet "pavaresi" edhe pse mbi keto forma mund te hapim nje debat te gjate.
    Jarigas

Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Shkruhet "pavaresi" edhe pse mbi keto forma mund te hapim nje debat te gjate.
    Flm per pergjigjen
    Kur me rastisi t'a lexoj per here te pare mendova qe ndoshta e ka shkruar nga shpejtesia... por u perserit! Ndaj me lindi ky dyshimi.
    Pse duhet te hapet nje debat i gjate?

La vita non si spiega, si VIVE!

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Sepse pastaj do te shkelim mbi kallon e "standartit" dhe do te zgjidhen zinxhiresh qehajajte kongresit komunist e.....hiç bereqet!
    Une mendoj se fjalet "varur" dh e"mvarur", edhe pse shpesh here jane te zevendesueshme me njera-tjetren, kane nuanca te ndryshme, gje qe shton larmine e leksikut.Po ashtu si edhe fjalet "vesh" e "mvesh", "pak" e "mpak",etj.
    Jarigas

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Si shkruhet per shembull shkurt:

a) psh.
    b) p.sh.
    c) p.sh,

Flm
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •