Close
Faqja 9 prej 22 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 217
    bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    ne itali nje gje te tille e bejne thuajse vetem emigrante te rraces se bardhe. edhe ne vende te tjera europiane e kam pare nje gje te tille.

pink, dole edhe vete pjese e nje rrace te shpifur... LMFAO!
    Une? I dont think so. Une nuk jetoj ne Italy. Sorry.
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Klea, jane majority. Nuk u nisa vetem nga ai shembull qe solla ketu. U be kaq kohe, dhe shoh se cfare ndodh. Indianet jane njerez te mire ne pergjithesi, por shume gjera te tyre, stonojne per ne te bardhet. Automatikisht te krijohet nje fare distance dhe percmimi per kete rrace primitive (pavarsisht te zgjuar).

E njejta gje ndodh dhe me rracat e tjera. Koha ka treguar qe disa rraca nuk evulojne. Po marr dhe jevgjit, zezaket. Eshte nje % e vogel qe ja vlejne te permenden, por duke qene se ajo % eshte mjaft e vogel, dhe pjesa me e madhe dominon dhe ka nje reputacion jo te mire, dihet qe rracizmi do ndihet. Apo hispaniket.

Nuk mund ta ulesh veten te krahasosh me njerez te rracave te tilla, sepse nuk do respektoje veten.

Disa openminded people, ne aparence e bejne dicka te tille, mbase dhe ketu virtualisht. Ne jeten reale, kam pare shume. Cdo njeri shkon/ e gjen veten atje ku perket. Rraces dhe kategorise se tij/saj.

God bless gjithe njerezit me gjithe ngjyrat. lol
    Absolutisht po, per ate fjalin me bold jam krejtesisht dakord me ty. Cdo njeri e ka ne dore vete te zgjedhi rrethin e tij/saj.
    E vetmja gje qe nuk me pelqeu eshte fakti qe e the me nota shume negative qe jane rrace e shpifur. Ja, sa bukur e the ketu: Indianet jane njerez te mire ne pergjithesi, por shume gjera te tyre, stonojne per ne te bardhet. Automatikisht te krijohet nje fare distance dhe percmimi per kete rrace primitive (pavarsisht te zgjuar).

Keshtu n'a takon te flasim per te tilla gjera

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2008
    Postime
    529
    Popull me tendenca rracizmi sepse kemi qene te izoluar per 50 vjet, patjeter

Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    ...plus e kam provuar vehte te shkoj ne shqiperi me dike me ngjyre para 3 vjetesh.
    Admiralo, une kete dike, per femer e mora, meqe me pyete se kur ke thene qe ke pasur nje te dashur me ngjyre.
    Tani kemi mendime te ndryshme mbi kete problem, keshtu qe nuk po zgjasim me...
    Sa per sheshin ne Velipoje qe me pyete, e kane bere disi, por me duket se ka nevoje akoma per permiresim, por eshte me mire se ka qene. Gjysma e te keqes!
    Uji fantastik, sidomos une vdes per dallge....

Madje sot kur isha ne plazhe, me erdhi nje rome, dhe me thote "ta lexoj fatin tek dora", i them une: flm por nuk besoj ne keto gjera. Vazhdon ajo: "po une qe tani qe te shoh parashikoj se do fejohesh, e do jesh e lumtur, me lejo ta shoh doren. I them , "ja tani me kete fejsen nuk ma beri qejfin"
    "Po mire pra, ma fal nje lek se jam shtatezene, mos me bej te ta nxjerri gjirin qe ta mbush mendjen"...vazhdoi ajo...

E sheh pra ti admiral, se e kane vete ne gjak nje lloj jetese te tille....
    Me thene te drejten, ketu midis nesh, une e kam fiksim ngjyren qe kane, mua nuk ka diell qe me pigmenton. Femrat mulate i kam shume zili. Por ne Shkoder meshkujt i vendosin ne top liste te bardhat, eshte thjesht preference e tyre. Njesoj psh si mund te them edhe une qe nuk me pelqejne meshkujt bjond me sy bojeqiell, qe fizikisht nuk me terheqin fare... Kam fiksim ata me floke te zinj

Citim Postuar mė parė nga PINK Lexo Postimin
    Jo vetem shqitaret, po te gjithe jane rracista. Eshte normale. Dhe ne Usa qe eshte vendi me liberal e demokratik ne bote, ekziston rracizmi. Fare hapur jo, por ne brendesi te gjithe jane te vetdijshem qe ekziston. Ska te bardhe ketu, te shkoje e te bleje shtepi mes jevgjve, te zinjve. Nuk duket qarte rracizmi vetem me kete rast te thjeshte?

Dhe nuk eshte vetem se duam te jemi mbi rracat e tjera, te zinjve, te verdheve apo hispanikeve. Jane ca rraca, qe nuk evulojne, ne vend numero ngelen.

Sot, shkova ne plazh. Sado qe shkoj, i piketoj plazhet private dhe ku frekuentohen nga te bardhe vetem, prape gjithe ky vend i madh, nuk mundesh ti shpetosh dhe ndonje te ziu apo hispaniku aty. Eshte e pamundur. Po te pakten, ne mos 100%te bardhe, aty te 90% te dominojne rraca e bardhe. Pse do thuash ti? Po se aty ndihem me rehat.

E ta vazhdoj plazhin, mbas ores 3, sa u ktheva nga uji, te vendi ku isha/kisha cadren, shezllonat e mia, kishin zbarkuar pa te genjyyer nja 15 indiane nga India. Te zeze sterre. Kishin zene nje pjese te mire te reres, nja 20 canta kishin leshuar aty. Filluan yyaaa iii yaaa me ate gjuhen e tyre, me ze te larte. I kisha para. Vura kufjet te evitoja zhurmat e tyre. Po cte shihje pastaj, u mbuluan me peshqira, hoqen ato ca kishin mu para te gjitheve me pantallova me breke, e veshen te tjera, rroba banje dhe bluza te tjera. U 'zhveshen' medemek. Hoqen ca rroba, veshen rroba te tjera. Kurse femrat me fustane dhe rroba te errta rrinin ulur dhe hanin ca kishin sjelle nga ato 20 canta qe kishin zbarkuar ne rere. Pastaj u futen ne uje, komplet sic ishin. I moren dhe femrat ashtu me fustane, dhe u hidhnin uje. Ca te shifje mo. Si perfundim, ngrita shezllonin dhe e drejtova ne drejtim tjeter.

A jam rraciste une? Yes I am, me rraca te tilla, te ndyra, medoemos behesh rraciste.
    Ka qene burre i mencur Einstein kur ka thene : rracizmi semur te bardhet, dhe i vret te zinjte.
    Eshte krijuar nje psikoze tek te bardhet, (me shekuj nuk ke faj ti per kete pune), qe superioriteti i njeriut na qenka lekura e bardhe....
    Nuk jam dakort per vete, edhe pse jam shume e bardhe. Kur kam qene e vogel, kam qene si yt bir nga pamja, e ben vete llogarine besoj tani...

.................... Maska e iktuus
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Sa me pelqeu pergjigjja jote, e di pse? Per arsye qe ne vend qe te flasesh mbi ate qe te parashtrova, merresh qe ne fillim me personin tim. Une nuk u mora me ty, madje as me temen nuk do isha marre fare, sepse nuk eshte e tille, po te mos kishte qene per faktin qe po shihja qe merrnin pjese te tjere ne debat, duke mos folur qarte me fakte, me argument, por thjesht ; "po jemi, jo nuk jemi"...Nuk e kam shpikur une, qe argumenti eshte mbreti i dikutimit, c'vlere do kishe debati nese nuk do argumentonim, vetem do benim bisede kafeneje dhe asgje nuk do nxjerrnim ne pah, nuk do arrinim tek qellimi i temes, madje do kalonim edhe ne raste te tilla sic re edhe ti ne kurth, duke u marre me personin tim, gje qe e bejne shumica ne fakt sa here kerkoj te flasim me argument. Ne cdo bisede hyhet per te marre e per te dhene mendime te ndryshme, por mbi bazen e argumentit, dhe jo "ma ha mendja", se jemi te rritur besoj qe te kemi kulturen e debatit.
    Tjeter, une nuk jam me veti ezoterike, qe ta di se cfare faktesh ke ti ne mendjen tende, qe nuk qenke i afte per t'i shprehur, dhe jo me kot te kam kerkuar disa here ne kete teme, t'i shpalosesh ato, ne menyre qe ne qe marrim pjese ne debat, t'i bejme argumentet e tua, pjese te reflektimeve tona...

P.S: nuk me paske vezhguar mire, pretenca jote mbi ate se cfare ke vene re mbi mua, bie poshte, per mungese fakti, prove dhe argmentimi mbi ate qe pretendon. Aq me teper mungon parimi kontradiktoritetit, i cili sherben mbi vleresimin.

P.s.s: Meqe thate qe do vazhdoni me vone, uroj qe pasi te kthehem nga kafeja e pasdites, te kem argumentet e tua.
    Te pelqeu pergjgija ime? Ndihem i kenaqur!
    Mos pretendo se me dhe nje pergjigje me kete shkrimin tend...
    Po te pyes ne menyr direkte: Je raciste ti? cfare ka te pakuptueshme ketu per te argumentuar?
    Besoj se askush nuk vuri re qe ti ke veti paranormale (ezoterike), pse e parashtron kete si nje fjali qe mund ti japi pergjigje shkrimit tim. Apo thjesht per te krijuar nje numer shkronjash te konsideruara per te kompiluar fjali ne rrreshta pa kuptim.
    Debatin e bej te qart dhe ne menyre korrekte duke qen i kuptueshem dhe flagrant ne sjellje.
    Argumenti vertet eshte mbreti i diskutimit por jo perhere, ne raste te vecanta ku interesi eshte i llogaritur ne menyr matematike.
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Citim Postuar mė parė nga iktuus Lexo Postimin
    Te pelqeu pergjgija ime? Ndihem i kenaqur!
    Mos pretendo se me dhe nje pergjigje me kete shkrimin tend...
    Po te pyes ne menyr direkte: Je raciste ti? cfare ka te pakuptueshme ketu per te argumentuar?
    Besoj se askush nuk vuri re qe ti ke veti paranormale (ezoterike), pse e parashtron kete si nje fjali qe mund ti japi pergjigje shkrimit tim. Apo thjesht per te krijuar nje numer shkronjash te konsideruara per te kompiluar fjali ne rrreshta pa kuptim.
    Debatin e bej te qart dhe ne menyre korrekte duke qen i kuptueshem dhe flagrant ne sjellje.
    Argumenti vertet eshte mbreti i diskutimit por jo perhere, ne raste te vecanta ku interesi eshte i llogaritur ne menyr matematike.
    Po ti ku i ke pergjigjet mbi ate qe te parashtrova, apo i ke vetem ne mendje dhe nuk arrin t'i shprehesh dot...
    Tani leri keto lloj provokimesh mbi shtim fjalesh per te dhene ide pa kuptim, se nuk eshte e vertete aspak. Nje njeri qe ka si parim mbi nje diskutim argumentin, nuk ben kurre lojra/shtim fjalesh per te ngaterru idene, perkundrazi kerkon te dale tek ideja, qe ta kam kerkuar qe ne fillim.
    Meqe me ne fund me pyet direkt ne menyre te pervecme , a jam une rraciste : JO NUK JAM!
    Fjalet tjera nese do me sillesh duke me bere filozofin se gjoja nuk arrij te te kuptoj une ty, e nuk t'u pergjigja, (kur ti ne fakt akoma nuk ke dhene asnje fakt, argument mbi ate qe te kerkova) jane fukarallek.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fleur Blanche : 19-06-2011 mė 15:53

.................... Maska e iktuus
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    1,261
    Po ti ku i ke pergjigjet mbi ate qe te parashtrova, apo i ke vetem ne mendje dhe nuk arrin t'i shprehesh dot...
    Tani leri keto lloj provokimesh mbi shtim fjalesh per te dhene ide pa kuptim, se nuk eshte e vertete aspak. Nje njeri qe ka si parim mbi nje diskutim argumentin, nuk ben kurre lojra fjalesh per te ngaterru idene, perkudrazi kerkon te dale tek ideja, qe ta kam kerkuar qe ne fillim.
    Meqe me ne fund me pyet direkt ne menyre te pervecme , a jam une rraciste : JO NUK JAM!
    Fjalet tjera nese do me sillesh duke me bere filozofin se gjoja nuk arrij te te kuptoj une ty, e nuk t'u pergjigja, (kur ti ne fakt akoma nuk ke dhene asnje fakt, argument mbi ate qe te kerkova) jane fukarallek.
    Ke kater post qe me kerkon dicka por akoam nuk arrij te kuptoj cfare kerkon? Ndoshta nuk jam inteligjent per te kuptuar ty, ka mundesi me fjale te thjeshta duke lene jasht jurisprudencen dhe te me thuash cfare diskutimi do te lidhesh me mua.
    Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket

Ja ku e ke i dashur! Interesant paska qene postim me nr 31, dt kur kam lindur...

iktuus, akoma nuk ke argumentuar gje per temen...
    Nese hap nje teme, duhet te sjellesh fakte, si historike, shoqerore, kulturore, juridike qofshin qe mbeshtesin idene tende qe do transmetosh me ane te temes.
    Nuk te tha njeri qe nuk je inteligjent, perkundrazi je teper, por ta ka qejfi te ngacmosh me shume
    Cfare ka per te mos u kuptuar ketu, nuk te fola me gjuhe juridike, thjesht kerkova te argumetojme, te diskutojme,dhe te dalim ne nje perfundim sa me afer te Vertetes. Qofte kjo edhe nese vertete jemi rracista, te thashe qarte; mund te me sherbejne edhe mua per te bere reflektime, sepse ta theksova qe ne nje debat hyjme per te marre e per te dhene.
    Prap te them; leri provokimet i dashur...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fleur Blanche : 19-06-2011 mė 16:29

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anėtarėsuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Admiralo, une kete dike, per femer e mora, meqe me pyete se kur ke thene qe ke pasur nje te dashur me ngjyre.
    Tani kemi mendime te ndryshme mbi kete problem, keshtu qe nuk po zgjasim me...
    Sa per sheshin ne Velipoje qe me pyete, e kane bere disi, por me duket se ka nevoje akoma per permiresim, por eshte me mire se ka qene. Gjysma e te keqes!
    Uji fantastik, sidomos une vdes per dallge....

Madje sot kur isha ne plazhe, me erdhi nje rome, dhe me thote "ta lexoj fatin tek dora", i them une: flm por nuk besoj ne keto gjera. Vazhdon ajo: "po une qe tani qe te shoh parashikoj se do fejohesh, e do jesh e lumtur, me lejo ta shoh doren. I them , "ja tani me kete fejsen nuk ma beri qejfin"
    "Po mire pra, ma fal nje lek se jam shtatezene, mos me bej te ta nxjerri gjirin qe ta mbush mendjen"...vazhdoi ajo...

E sheh pra ti admiral, se e kane vete ne gjak nje lloj jetese te tille....
    Me thene te drejten, ketu midis nesh, une e kam fiksim ngjyren qe kane, mua nuk ka diell qe me pigmenton. Femrat mulate i kam shume zili. Por ne Shkoder meshkujt i vendosin ne top liste te bardhat, eshte thjesht preference e tyre. Njesoj psh si mund te them edhe une qe nuk me pelqejne meshkujt bjond me sy bojeqiell, qe fizikisht nuk me terheqin fare... Kam fiksim ata me floke te zinj
    boll zili po te kam. akoma nuk jam lare asnjehere kete vit.
    sdq edhe 9 dite me mungojne per te filluar pushimet, e pastaj nga fundi i korrikut apo filimi i gushtit mendoj se do e shoh edhe une velipojen...

po normal qe romet kane ate menyre jetese. nuk ka njeri qe e mohon.
    pak a shume si jetojne ata ne shkoder, jetojne edhe ne europe. kampet rome jane katastrofe...

nuk e di per gustot e meshkujve shkodrane, por mua femrat mulate me heqin trurin fare
    ceshtje gustosh.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Faqja 9 prej 22 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •