Absolutisht po, per ate fjalin me bold jam krejtesisht dakord me ty. Cdo njeri e ka ne dore vete te zgjedhi rrethin e tij/saj.
E vetmja gje qe nuk me pelqeu eshte fakti qe e the me nota shume negative qe jane rrace e shpifur. Ja, sa bukur e the ketu: Indianet jane njerez te mire ne pergjithesi, por shume gjera te tyre, stonojne per ne te bardhet. Automatikisht te krijohet nje fare distance dhe percmimi per kete rrace primitive (pavarsisht te zgjuar).
Keshtu n'a takon te flasim per te tilla gjera![]()
La vita non si spiega, si VIVE!
Popull me tendenca rracizmi sepse kemi qene te izoluar per 50 vjet, patjeter
Admiralo, une kete dike, per femer e mora, meqe me pyete se kur ke thene qe ke pasur nje te dashur me ngjyre.
Tani kemi mendime te ndryshme mbi kete problem, keshtu qe nuk po zgjasim me...
Sa per sheshin ne Velipoje qe me pyete, e kane bere disi, por me duket se ka nevoje akoma per permiresim, por eshte me mire se ka qene. Gjysma e te keqes!
Uji fantastik, sidomos une vdes per dallge....
Madje sot kur isha ne plazhe, me erdhi nje rome, dhe me thote "ta lexoj fatin tek dora", i them une: flm por nuk besoj ne keto gjera. Vazhdon ajo: "po une qe tani qe te shoh parashikoj se do fejohesh, e do jesh e lumtur, me lejo ta shoh doren. I them , "ja tani me kete fejsen nuk ma beri qejfin"
"Po mire pra, ma fal nje lek se jam shtatezene, mos me bej te ta nxjerri gjirin qe ta mbush mendjen"...vazhdoi ajo...
E sheh pra ti admiral, se e kane vete ne gjak nje lloj jetese te tille....
Me thene te drejten, ketu midis nesh, une e kam fiksim ngjyren qe kane, mua nuk ka diell qe me pigmenton. Femrat mulate i kam shume zili. Por ne Shkoder meshkujt i vendosin ne top liste te bardhat, eshte thjesht preference e tyre. Njesoj psh si mund te them edhe une qe nuk me pelqejne meshkujt bjond me sy bojeqiell, qe fizikisht nuk me terheqin fare... Kam fiksim ata me floke te zinj![]()
Ka qene burre i mencur Einstein kur ka thene : rracizmi semur te bardhet, dhe i vret te zinjte.
Eshte krijuar nje psikoze tek te bardhet, (me shekuj nuk ke faj ti per kete pune), qe superioriteti i njeriut na qenka lekura e bardhe....
Nuk jam dakort per vete, edhe pse jam shume e bardhe. Kur kam qene e vogel, kam qene si yt bir nga pamja, e ben vete llogarine besoj tani...![]()
Te pelqeu pergjgija ime? Ndihem i kenaqur!
Mos pretendo se me dhe nje pergjigje me kete shkrimin tend...
Po te pyes ne menyr direkte: Je raciste ti? cfare ka te pakuptueshme ketu per te argumentuar?
Besoj se askush nuk vuri re qe ti ke veti paranormale (ezoterike), pse e parashtron kete si nje fjali qe mund ti japi pergjigje shkrimit tim. Apo thjesht per te krijuar nje numer shkronjash te konsideruara per te kompiluar fjali ne rrreshta pa kuptim.
Debatin e bej te qart dhe ne menyre korrekte duke qen i kuptueshem dhe flagrant ne sjellje.
Argumenti vertet eshte mbreti i diskutimit por jo perhere, ne raste te vecanta ku interesi eshte i llogaritur ne menyr matematike.
Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket
Po ti ku i ke pergjigjet mbi ate qe te parashtrova, apo i ke vetem ne mendje dhe nuk arrin t'i shprehesh dot...
Tani leri keto lloj provokimesh mbi shtim fjalesh per te dhene ide pa kuptim, se nuk eshte e vertete aspak. Nje njeri qe ka si parim mbi nje diskutim argumentin, nuk ben kurre lojra/shtim fjalesh per te ngaterru idene, perkundrazi kerkon te dale tek ideja, qe ta kam kerkuar qe ne fillim.
Meqe me ne fund me pyet direkt ne menyre te pervecme , a jam une rraciste : JO NUK JAM!
Fjalet tjera nese do me sillesh duke me bere filozofin se gjoja nuk arrij te te kuptoj une ty, e nuk t'u pergjigja, (kur ti ne fakt akoma nuk ke dhene asnje fakt, argument mbi ate qe te kerkova) jane fukarallek.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fleur Blanche : 19-06-2011 mė 15:53
Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket
Ja ku e ke i dashur! Interesant paska qene postim me nr 31, dt kur kam lindur...
Nuk te tha njeri qe nuk je inteligjent, perkundrazi je teper, por ta ka qejfi te ngacmosh me shume
Cfare ka per te mos u kuptuar ketu, nuk te fola me gjuhe juridike, thjesht kerkova te argumetojme, te diskutojme,dhe te dalim ne nje perfundim sa me afer te Vertetes. Qofte kjo edhe nese vertete jemi rracista, te thashe qarte; mund te me sherbejne edhe mua per te bere reflektime, sepse ta theksova qe ne nje debat hyjme per te marre e per te dhene.
Prap te them; leri provokimet i dashur...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fleur Blanche : 19-06-2011 mė 16:29
boll zili po te kam. akoma nuk jam lare asnjehere kete vit.![]()
sdq edhe 9 dite me mungojne per te filluar pushimet, e pastaj nga fundi i korrikut apo filimi i gushtit mendoj se do e shoh edhe une velipojen...
po normal qe romet kane ate menyre jetese. nuk ka njeri qe e mohon.
pak a shume si jetojne ata ne shkoder, jetojne edhe ne europe. kampet rome jane katastrofe...
nuk e di per gustot e meshkujve shkodrane, por mua femrat mulate me heqin trurin fare
ceshtje gustosh.
Vasudhaiva Kutumbakam
Krijoni Kontakt