Jo vetem qe jemi raciste, por e kemi ne gen racizmin. Te mendosh qe ku arrin racizmi jone Veri kunder Jugut apo Jugu kunder Veriut , akome me shume me te tjeret...
Larguar
Duhet te perjetosh shume qe te behesh njeri
Ore, ku thashe une qe jane rrace e zeze? Apo se lexove " pershkrimin" qe i kisha bere duke thene se ishin sterre te zeze? Si doje ti te thoja une - ishin kuq sterre? lol
Nuk me intereson sa te zgjuar jane dhe kush i kerkon. Fundja prape sdo ndryshonte gje per mua. Sikur dhe jevgjit e zinj, zezaket e te fillonte europa ti kerkonte prape sdo ndryshonte asgje per mua.
p.s. Kleadon, me ke cituar fjalet e mia, po me emer tjeter.
Se besoj se ka shqiptare te asaj kategorie. Dhe ne paste, do jene me kokrra, se ska mundesi. Fundja sjellja kategorizon njerezit sot.
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Sa erdha nga plazhi i Velipojes shkodrano, dhe meqe ra fjala uji ishte super; i ngrohte dhe me dallge; tani ku e kemi lene biseden?
Cfare doje te argumentoja nga ato qe po me pretendoje ti?
Ne lidhje me ate vajzen qe qenka arratise me nje brazilian, kjo nuk eshte indikatori i duhur per te thene qe shkodranet jane rracista, sepse shume vajza zgjedhin per njeriun e jetes edhe nje shkodran madje, por qe nuk iu pelqen familjes per arsye te tyre, dhe largohet me te pa marre aprovimin.
Tjeter, ne lidhje me ate te dashuren me ngjyre qe ke pasur dhe qe te paskan ironizuar shoqeria ngaqe qenkan rracista. Tani shoqeria jote nuk perfaqeson as Shkodren dhe as krejt Kombin. Psh te kisha pare une me ate te dashuren tende me ngjyre, do te kisha uruar, ta them sinqerisht, nuk i kam aspak keto lloj kompleksesh ne lidhje me ngjyren. Madje, ne nje teme kur u pate hape para disa muajsh ketu ne forum ne lidhje me homot, se pse ishin te tille, pata cituar duke thene qe "tek nje njeri shoh njeriun, dhe jo preferencat seksuale, njesoj sic shoh tek nje njeri me ngjyre njeriun dhe jo zezakun"
Ndersa ne lidhje me termin katundare, ketu je krejt gabim, sepse rracizmi nuk ka te beje me nje bashkeqytetar tendin qe ka origjine nga fshati, ky eshte thjesht paragjykim, jo rracizem, rracizmi vjen nga diskrimin rracor, te jesh fshatar je e njejta rrace me ate qe ka linde ne qytet, pra je prap Shqiptar. Ketu flitet; Ne si Shqiptare a jemi diskriminues ndaj nje rrace tjeter qe nuk eshte shqiptare.
E kam thene dhe sterthene, qe nese do flasim per nje Komb te Tere, analiza merret ne disa plane, qe i kam permende ndaj autorit te pseudotemes, qe akoma nuk ka dhene pergjigje, por shkon deri aty sa tregohet rracist ndaj vete kombit te vet, kur thote "ne do kishim bere genocid por nuk paskemi qene te zote". Ky eshte kulmi i injorances dhe mosnjohurise minimale mbi Kombin tend, traditen dhe Historine e vete kombit tend, nese e mban veten per shqiptar.
Tani ne planin historik; ndaj Shqiptareve jane bere padrejtesi dhe genocide nga me makabre, dhe Ne asnje here te vetme , nuk kemi bere nje gje te tilla ndaj asnje kombi. Edhe pse te neperkembur nga padrejtesite qe na jane bere nje pas nje, kemi pritur e mbrojtur edhe njerez nga rracat e tjera. Hyllien me te drejte permendi hebrenjte, qe hebrenjte madje jane ne konflikt edhe me vete njeri tjetrin; hebrenjte tradicionale v.s ata kahzar, dhe ne shqiptaret do kishim dite te pakten ti dorezonim tek armiku, por i kemi mbrojtur me shume se vete shqiptaret madje.
Ke nje fakt historik qe mund te me thuash se ne jemi rracista, qe kemi rrahur, qe kemi vrare, qe kemi bere genocid ndaj qofte nje individi te vetem apo edhe nje komuniteti, apo madje kombi?
Me ato raste personale qe permendni disa prej jush, madje duke i ngaterru konceptet, sepse po flisni edhe per fshatare, apo ndarje veri jug, qe nuk ka lidhje me temen, sepse keto te fundit futen tek paragjyjkime personale, dhe jo rracizem; keni fakte historike, bindese, gjitheperfshirese?
Tjeter, te permenda anen juridike; ti di ndonje ligj qe diskriminon njerezit nga rraca? Nese do kishte, dhe ne si shqiptare do heshtinim para keti fakti, atehere do ishim rracista. Nje rast i tille nuk ekziston. Madje permenda edhe rastin e diskriminimit pozitiv, qe e pesojme ne si shqiptare ndaj nje rrace tjeter, nese ne do ishim ngritur kunder ketij fakti, atehere do ishim rracista, por perderisa nuk kemi dalur kundra edhe pse na behet me ligj shqiptar,diskriminimi mbi ne vendasit, per te favorizuar nje rrace tjeter, nuk kemi dale kundra.
Edhe dicka, m'i merr argumentat nje nga nje, dhe mos mu shmang me pervojat e tua apo nje tjetri si rast sporadik, sepse nuk po flitni per veten ketu, por per nje Komb te TERE. E tille eshte pseudotema; "a jane shqiptaret", dhe jo "a jeni ju personalisht apo jo"..Mos i ngaterroni gjerat.
uff me lodhe...![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fleur Blanche : 19-06-2011 mė 11:21
Ja ku po te pergjigjet autori...
Kam vene re qe ty nuk te pelqejn bisedimet dhe opinionet ti cdo dialog e konsideron si nje replik qe do te fitosh duke treguar se je argumendhenese.
Une mendoj se shqiptaret jane nje popull racist... pse do me pyesesh ti?
Nuk kam fjale per t'iu pergjigjur nje pyetje te till por fakte. Kam fakte ne mendjen time qe me fjale nuk ti shpjegoj dot. Nuk jam argumentdhenes si ty as nuk kam durimin te shkruaj gjere e gjate per nje gje qe di mire, a e di pse? sepse mua nuk me intereson replika jote.
Nese hap nje teme, e beje kete jo per te argumentuar se te tjeret mund te mesojn, por thjesht se sa kompatibile eshte mendimi i te tjerve me mendimin tim. Ka tema qe duhet medeoemos ti shqyrtosh per ti kuptuar dhe per te krijuar nje plane te gjere opinionesh ka tema qe behen ne gjysme-formen e nje sondazhi.
Autori do te japi pergjigje ne vijim duke te lexuar...
Dashuria, miqsia,respekti nuk formojn lidhje aq te forta sa nje urrejtje e perbashket
kush popull nuk eshte racist?!
o yes. ku thashe une se kam shkuar ne shqiperi me nje te dashur me ngjyre???
sdq edhe ti ben nje gabim qe bejne shume te tjere ketu.
e lidhin rracizmin me diskriminim vetem rracial. nderkohe qe fjala rracizem tashme perdoret per shume diskriminime te tjera pervec ati per shkak te rraces.
quhet rracist edhe ai i bardhe qe diskriminon nje te bardhe tjeter per shkak te fese qe ushtron.
keshtu eshte vendosur. eshte kapercyer me kohe ai kuptim origjinal i fjales rracizem qe thua ti.
pastaj nuk jam budalla te them qe jemi te gjithe rraciste apo diskriminues.
e perserita disa here me lart.
meqe kam pasur mundesi te njoh nje numer jo te vogel popujsh, kam arritur ne konkluzionin personal qe diskriminimet ne shqiperi jane me te shumta se ne shume vende te tjera. kaq.
nuk vlene argumenti juridik qe dhe sepse psh deklarata e pergjithshme e te drejtave te njeriut denon rracizmin. a eshte kjo prove e mjaftueshme per mosekzistencen e rracizmit ne bote? mendoj se jo.
p.s. e di se eshte uji i mire ne velipoje. ishin edhe prinderit e mi dje dhe mendoj se edhe sot do kene shkuar. po ate shetitoren ne qender e kane perfunduar apo akoma jo.
me ka marre malli per velipojen![]()
Vasudhaiva Kutumbakam
Krijoni Kontakt