Close
Faqja 19 prej 22 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 217
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Arbereshet, shqiptaret e Kosoves, Malit te Zi, Maqedonise, Greqise, Amerikes, Turqise, e tjere, deshmojne se mund te jetosh me gjenerata te tera ne vende tjera, por ngelesh shqiptar. Deshmojne se te qenurit shqiptar nuk kerkon te kesh qene ne Shqiperi, te njohesh aktualitetin atje. Une per vete vec nje here kam qene ne Shqiperi. Prinderit e mi asnjehere. Fisi im poashtu. Por jemi shqiptare. Ashtu sic jane arbereshet, arvanitet, e tjere e tjere poashtu shqiptare.

Ne perdorim te rastit te Agronit te Shkodres kjo tregon se Agroni nuk eshte shqiptar, por zezak qe flet shqip dhe njeh kulturen shqiptare. Si arbereshi qe e njeh kulturen dhe gjuhen italiane, por nuk eshte italian, ashtu nuk eshte as Agroni qe njeh gjuhen dhe kulturen shqipe shqiptar.

Njoh dhe une raste te tilla. Arsyet jane te ndryshme. Ne rend te pare mungesa e ngritjes personale dhe arsimore. Nuk mund te presim nga nje familje shqiptare analfabete qe shkon ne Amerike te kete kurriz te mjaftueshem per te mos u asimiluar, per t'ju bere balle sfidave te emigrimit pa u fundosur ne to. Dhe arsye tjeter eshte ky mentaliteti qe mundohen disa te perhapin ne kete teme: Mentaliteti se "po nuk perziem me fara tjera, behemi raciste". Gjepura.
    nuk po thote njeri qe jemi rraciste po nuk u perziem me rraca te tjera! Problemi qendron qe nje person i lindur dhe i rritur ne nje vend, quhet shtetas i atij vendi. Une nje person qe ka njerin prind te huaj, por ama ka lindur ne shqiperi, eshte rritur ne shqiperi etj e quaj shqiptar. Mund te them filani eshte shqiptar por te emen e ka ... braziljane psh.
    Mire Agroni vete nuk eshte shqiptar, po femijet e Agronit ca i bie te jene, perderisa e ema eshte shqiptare e ato kane lindur ne shqiperi?

Po brenda shteti vlen kjo llogjika? Dmth, po te martohet nje sarandiot me nje tiranse, e te jetojne ne tr. Femijet e tyre, ca i bie te jene, sarandiote apo tiranas?

La vita non si spiega, si VIVE!

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    nuk po thote njeri qe jemi rraciste po nuk u perziem me rraca te tjera! Problemi qendron qe nje person i lindur dhe i rritur ne nje vend, quhet shtetas i atij vendi. Une nje person qe ka njerin prind te huaj, por ama ka lindur ne shqiperi, eshte rritur ne shqiperi etj e quaj shqiptar. Mund te them filani eshte shqiptar por te emen e ka ... braziljane psh.
    Jo. Sipas meje jo. Atehere arbereshet dhe shqiptaret e Kosoves nuk do te ishin shqiptare, por italiane gjegjesisht jugosllave.

Mire Agroni vete nuk eshte shqiptar, po femijet e Agronit ca i bie te jene, perderisa e ema eshte shqiptare e ato kane lindur ne shqiperi?
    Mulate, perzierje zezak-shqiptar.

Po brenda shteti vlen kjo llogjika? Dmth, po te martohet nje sarandiot me nje tiranse, e te jetojne ne tr. Femijet e tyre, ca i bie te jene, sarandiote apo tiranas?
    Tiranasi, sarandioti apo gjakovari nuk definohet nepermjet te gjakut. Shqiptari po.

Jo. Sipas meje jo. Atehere arbereshet dhe shqiptaret e Kosoves nuk do te ishin shqiptare, por italiane gjegjesisht jugosllave.

Mulate, perzierje zezak-shqiptar.

Tiranasi, sarandioti apo gjakovari nuk definohet nepermjet te gjakut. Shqiptari po.
    Eh ky gjaku shqiptarit!!

Po mire ti mendon qe arbereshet ne keto 500 vjet kane vazhduar te martohen mes njeri-tjetrit? Do kete besoj plot qe jane martuar me italjan ndaj femijet e tyre do jene gjys arberesh. Ja ku e humbi psh nje familje trashegimine shqiptare.

Po prape s'mora vesh une sesa breza duhet te kalojne qe te quhen shqiptar?

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Eh ky gjaku shqiptarit!!

Po mire ti mendon qe arbereshet ne keto 500 vjet kane vazhduar te martohen mes njeri-tjetrit? Do kete besoj plot qe jane martuar me italjan ndaj femijet e tyre do jene gjys arberesh. Ja ku e humbi psh nje familje trashegimine shqiptare.

Po prape s'mora vesh une sesa breza duhet te kalojne qe te quhen shqiptar?
    Ku ta di une kete gje. Nuk di ne ekziston nje definim obligativ per tere shoqerine ne kete pyetje. Ndaj secili pergjegj kete gje per shijen e vet. Sipas meje joshqiptari nuk behet kurre shqiptar, as ne gjeneraten e 500-te. Ti pergjegje per vete kete gje.

Ku ta di une kete gje. Nuk di ne ekziston nje definim obligativ per tere shoqerine ne kete pyetje. Ndaj secili pergjegj kete gje per shijen e vet. Sipas meje joshqiptari nuk behet kurre shqiptar, as ne gjeneraten e 500-te. Ti pergjegje per vete kete gje.
    What?? Dmth, nqs ster-stergjyshi im ka qene kinez a braziljan, i bie te mos jem shqiptare une? Interesante shume kjo gje....

Larguar..
    Anėtarėsuar
    31-08-2009
    Postime
    4,530
    What?? Dmth, nqs ster-stergjyshi im ka qene kinez a braziljan, i bie te mos jem shqiptare une? Interesante shume kjo gje....

Shume interesante, mendoj dhe une cilet kane qene te paret e mi?
    Chino po te tute ???

Klea, me mire a nuk do ishte te hapnim librat e biologjise, te shohim si perfundon nje gjen, ose nje grup gjaku, por per fat te keq, s0ni nuk eshte ne linje, ndoshta e shpjegon heren tjeter.
    Naten te dyve!

Citim Postuar mė parė nga gloreta Lexo Postimin
    Chino po te tute ???

Klea, me mire a nuk do ishte te hapnim librat e biologjise, te shohim si perfundon nje gjen, ose nje grup gjaku, por per fat te keq, s0ni nuk eshte ne linje, ndoshta e shpjegon heren tjeter.
    Naten te dyve!
    Po c'lidhje ka gjaku i stergjysherve me te qenit shqiptar...une per vete nuk e llogaris ne kete menyre. Po mendje mendje kjo dynja.

p.s - ishalla vjen ndonje doktorreshe tjeter se s0ni s'do hyj ne linje per disa kohe, nuk i jap leje une Naten!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga the admiral Lexo Postimin
    per ty nqs nje nje cift braziliano shqiptar, lindin nje femije, ti thua qe nuk eshte shqiptar. nje brazilian qe arsyeton si ti, thote qe nuk eshte brazilian.
    pra nuk eshte as brazilian e as shqiptar...
    nje gje e tille nuk ka kuptm. si pefundim mendoj se arsetimi yt hidhet poshte, pasi ky femije dicka eshte...
    Per fatin tone te mire shkencat natyrore i japin perfundimisht nje pergjigje kesaj dileme. Sa here qe hasim rruge pa krye si kjo dilema qe thua ti eshte mire ti hedhim syte nga Nena Natyre qe na ofron plot shembuj prej nga mund te ndriēohemi.
    Tani te bejme nje analogji me shkencen e kimise. Kemi nja dy fakte te pakundershtueshme.
    Hidrogjen + Hidrogjen = Hidrogjen
    Oksigjen + Oksigjen = Oksigjen
    Oksigjen + Hidrogjen = Uje

Sigurisht qe kryqezimi midis hidrogjenit dhe oksigjenit nuk eshte as oksigjen, as hidrogjen, por diēka e re qe ndryshon nga elementet qe e krijuan ate.
    Tani te mbetet vetem ti gjesh emrin kryqezimit braziliano-shqiptar.

Ose psh, kur kryqezohet kali me gomarin, ajo qe del quhet mushke, nuk quhet as kal dhe as gomar, sepse eshte ndryshe nga prindrit e vet, edhe pse e ngjashme, por gjithesesi e ndryshme.

Shikon qe nuk ka asgje per tu habitur nese nje mulat shqiptaro brazilian nuk eshte as shqiptar dhe as brazilian.

Por kesaj rradhe me duhet te them me siguri nje femije shqiptaro brazilian eshte brazilian, sepse vete brazilianet jane rrace super e perzjere keshtu qe ēfare ndryshimi ka nese i shtohet dhe ndonje kopil shqiptaro-brazilian?

Shqiptaret nuk jane rracista ne kuptimin e urrejtjes kunder rracave te tjera, jane thjesht shume fanatike ne konservimin e ADN-se se tyre, dhe per kete fakt te thjesht nuk mund ti akuzosh meqe eshte ne instiktin e cdo krijese se gjalle ruajtja e geneve te veta.
    Te mos ngaterrojme Arin me Dollarin. Te mos duash te besh femije me nje person me ngjyre psh per te ruajtur trashegimine tende gjenetike nuk do te thote se urren nje person me ngjyre apo pa ngjyre ēfaredolloj rrace qofte.
    Ne kete aspekt shqiptaret jane populli me pak rracist ne bote. Shqiptaret nuk urrejne asnje rrace thjesht per ngjyren e lekures, perveē grekeve dhe serbeve dhe turqve meqe kemi histori armiqesie me ta, pra e kemi nje arsye e jo thjesht se jane jevgj te ardhur ca nga siberia dhe ca nga mongolia e ca nga azia.

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Po.
    E njejta vlen dhe per mua.

Citim Postuar mė parė nga gloreta Lexo Postimin
    Chino po te tute ???

Naten te dyve!
    Ku shkove? Ma trego foton dhe ta largoj cdo dyshim. : D

Ti cdo here ik, kur eshte me se miri. Pse keshtu, qe te me rritet mungesa per ty edhe me shume, eh? O cka ishe ti..

Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Por kesaj rradhe me duhet te them me siguri nje femije shqiptaro brazilian eshte brazilian, sepse vete brazilianet jane rrace super e perzjere keshtu qe ēfare ndryshimi ka nese i shtohet dhe ndonje kopil shqiptaro-brazilian?

.....................

Faqja 19 prej 22 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •