Close
Faqja 9 prej 36 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 357
    Citim Postuar mė parė nga Sofi _ Lexo Postimin
    Klea, qendroj pas asaj c'te shkrova me siper.

Kur ti hyn ne nji teme vetem e vetem te kapesh me nje anetar tjeter, se si kjo anetare na qenka me x gjendje civile, e se si na shkruaka ne x apo y ore, e se si ti na paske arrit perfundimin (bazuar ne psikozat e tua) se kjo anetare na paska disa nofka etj etj ---> te gjitha keto jane futje hundesh e nuk kontribuojne absolutisht asgje as tek kjo teme e as ne forum ne pergjithesi. Nese ti nuk bindesh, kush te paska thene se une e kam per detyre te te bind? Nese ti zemer vuan nga psikoza te tipit "ky person nuk eshte personi qe thote, por dikush tjeter, dhe une (Klea) e kam per detyre te gjuj cdo info ky person ka sjelle ne forum me deshiren e mire, sepse une jam e pabindshme sepse .... nuk kuptoj qe s'duhet te fus hundet teper" - at'here Klea paske te tjera probleme me te cilat duhet te merresh.
    Moj goce, qetesohu.... pse te dogji kaq shume? Te thashe edhe njehere, une nuk rri te te ruaj ty, hy ne forum kur kam kohe edhe eshte normale qe lexoj temat e reja qe hapen, e kur kam dicka per te shkruar-shkruaj, perndryshe iki. E kam lexuar prezantimin tend, po t'a kishe kaq problem nuk do e publikoje!
    Ate punen e oreve te them te drejten nuk e kam kapur une, e kane kapur anetar t tjere te forumit e ngaqe e para qe hodhi kete dyshim isha une-me shkruajten nje mesazh privat per kete gje.
    Nuk te kerkova te me bindesh, as hundet nuk i kam futur aspak - perderisa eshte nje forum qe marrim pjese te gjithe kemi te drejte te lexojme cdo teme.

Ty te genjen mendja qe une rri e lexoj cdo info ne lidhje me ty?? hahah, u'd like so!! por nuk eshte aspak e vertete, dyshimet e mia kane lindur me kalimin e kohes e me komentet qe lexoj kur me rastisin, nuk rri te bej germime... nuk me intereson fare!

T'a perseris edhe njehere, ato fjalet "e dashur, zemer" apo "psikoza" perdori pak me karar, me teper ngaqe i perdorur shume kur je me nick-un tjeter. Edhe njehere e nxorre koken tende kur the: paske probleme me te cilat duhet te merresh. Fjali tipike e nick-ut tjeter.

Nejse, se nuk kam ndermend te merrem me ty... vazhdo punen tende, e une do vazhdoj timen.
    Shendet!!

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-10-2009
    Postime
    461
    Citim Postuar mė parė nga Sofi _ Lexo Postimin
    Klea, qendroj pas asaj c'te shkrova me siper.

Kur ti hyn ne nji teme vetem e vetem te kapesh me nje anetar tjeter, se si kjo anetare na qenka me x gjendje civile, e se si na shkruaka ne x apo y ore, e se si ti na paske arrit perfundimin (bazuar ne psikozat e tua) se kjo anetare na paska disa nofka etj etj ---> te gjitha keto jane futje hundesh e nuk kontribuojne absolutisht asgje as tek kjo teme e as ne forum ne pergjithesi. Nese ti nuk bindesh, kush te paska thene se une e kam per detyre te te bind? Nese ti zemer vuan nga psikoza te tipit "ky person nuk eshte personi qe thote, por dikush tjeter, dhe une (Klea) e kam per detyre te gjuj cdo info ky person ka sjelle ne forum me deshiren e mire, sepse une jam e pabindshme sepse .... nuk kuptoj qe s'duhet te fus hundet teper" - at'here Klea paske te tjera probleme me te cilat duhet te merresh.

Ne lidhje me temen: artikulli sugjeron rishikime. Nuk sugjeron as gjuhe 'sallate' e as permbysje dialektesh. Ju lutem diskutoni artikullin, ose, mos e diskutoni nese nuk keni deshire, por kjo s'do te thote qe mund te shkruani se as te tjeret s'e kane kete te drejte: te drejten te diskutojne temen.
    ASHTU ASHTE,kurgja nuke po lypin geget,ma shume se RISHIKIM,Te gjuhes sone,pa kurfare animesh dhe me ARGUMENTE.RISHIKIM i gjuhes Shqipe.Une pajtohem me ket koment te bukur.kush sjell argumente bindese per mose shkatrimin e gjuhes,ai te fitoje.Krejte populli do te ishte pase asaj gjuhe,pa kurfare dallime.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar mė parė nga jarigas
    Ashtu siē asht e vertete qi 99% te atyne qe i kundershtojn, jane toske (perfshi edhe leberit si ti)!!Edhe....??!!
    Qekur ato gjana qi kerkojne geget qenkan te paarsyshme??!
    Ti miku jem, harron se "Lahuta e malcis" asht shkrujt ne gegnishte e po ashtu edhe pjesa me e bukur e letersise shqiptare!!
    Italia zgjodhi gjuhen e Dantes si gjuhe zyrtare, ndersa Dantja shqiptar ąsht Gjergj Fishta!!Mejtoni pak para se me fol mbi gegnishten dhe toskerishten, vetem te qorruemit flasin per to si per thjesht dy dialekte!!!
    Qfar thue mo jarigas? epo dialekti yt peqins osht ma i bukur dhe do ta beim gjuh zyrtare. Pastaj do ta beim dhe Peqinin kryqytet qi ti te jesh i lumtur.

.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga -BATO- : 19-06-2011 mė 16:33

Citim Postuar mė parė nga -BATO- Lexo Postimin
    Sofi, mos gėnje qė nuk e ke dialektin tėnd, se nuk ka jugorė qė duan ndryshimin e gjuhės. Ti je Yes-i nga Shkodra dhe nuk e luan topi. Le ta kontrollojnė IP-nė tėnde moderatorėt dhe do tė dalė kėshtu siē them unė. Goxha vajzė ti dhe vjen me 20 emra nė forum!

Ata qė kėrkojnė tė ndryshimin e gjuhės janė tė gjithė nga Veriu, e sidomos shkodranė. U dashka tė ndryshojmė gjuhėn se na ėshtė lėnduar egoja shkodrane. Pas shkodranēes duhet tė bėjmė dhe Shkodrėn kryeqytet, e vetėm atėherė do tė jemi nė rregull sipas tyre.
    Tani sapo ma kapi syri kete, dhe meqe aludohet mbi dicka qe nuk eshte aspak e vertete dhe qe fyhem qe gjoja po bej loje me disa emra, ta them publikisht si ty BATO qe nuk te kam hasur me pare ne postime, po ashtu edhe ndonje tjetre qe ma kapi syri tek faqja tjeter, qe keni raportim direkt.

Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    Tani sapo ma kapi syri kete, dhe meqe aludohet mbi dicka qe nuk eshte aspak e vertete dhe qe fyhem qe gjoja po bej loje me disa emra, ta them publikisht si ty BATO qe nuk te kam hasur me pare ne postime, po ashtu edhe ndonje tjetre qe ma kapi syri tek faqja tjeter, qe keni raportim direkt.
    Mund edhe te shkruash emrin...s'ka nevoje te thuash: ndonje tjetre!
    Nje kuriozitet, ca motivi do shkruash te raportimi? Qe keto dy persona po aludojne qe une perdor nick tjeter... hmm, shume interesant! Suksese...

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Citim Postuar mė parė nga -BATO- Lexo Postimin
    Xh.Gashi, disa tipa si ty qė thonė se janė kundėr pėrēarjes, nuk bėjnė zė kur fyhet toskėrishtja, po sapo dikush fyen gegėrishten, kėrcejnė pėrpjetė dhe fillojnė tė akuzojnė pėr pėrēarje.

Dikush mė sipėr tha qė toskėrishtja ėshtė njė gjuhė e harruar dhe e shtrembėruar, ndėrsa mėmėdhe, uar dhe rrrrr janė shtrembėrime. Nuk ėshtė fyese kjo? Pse nuk i the atij qė ėshtė pėrēarės, apo vetėm kur tė shajnė gegėrishten tė djeg? Tema tė tilla nė mėnyrė tė pashmangshme janė pėrēarėse dhe prandaj them qė nuk duhen lejuar. Besoj se edhe kėtu si ēdo herė, do tė shkohet tek sharjet krahinore ose nga familja.

Sa pėr fonemat qė thua, nuk ka gjuhė artificiale sallatė, kėshtu qė mos u anko se nuk tė ka ngrėnė njeri hakun. Mėso njėherė si kanė vepruar shtetet e tjera me gjuhėn standarde dhe pastaj gjyko me qetėsi.
    Me vie keq por nese kerkohet nje nderhymje nga ana ime per te padrejten qe i bahet dialektit geg dhe nese nuk nderhyj me dijenin time ma mire mos kjofsha dhe sa i perket nderhymjes per padrejtsin qe i behet dialektit toske nderhymja ime do te ishte si puna e lotve te krokodilit ,kur une nuk mund ta perfaqsoj nje toskfols sepse si perkas ketij dialekti sado qe e mesoj toskerishten e bukur me shume me fle ne shpirt gegnishtja .Sot perfaqsuesi i dialektit geg obligohet me mesue tosknishten dhe me lan m'anesh dialektin e stergjysheve,kjo eshte si puna e jetimit qe i imponuan me desht me shume njerken se nanen . Pra jam ai qe jam dhe s'mund te bahem tjeter .Vete tema eshte fyese e lere ma disa diskutime .Jo shoku une as spo due me me sha askush e askend spo e shaj e as mos u habit te shash se une jam i hapur dhe kuj t'ja do shpirti mund te me takoj se sja kam friken askujt ka kalue koha e diktatures . Por s' du te lejoj asken te me tregoj se cka eshte me mire e cka jo ,nje katund qe doket nuk don udherrfyes-kallauz.Dashnin s'mund tja imponosh askujt .Me keto fore krahazuese me shtetet per'rreth mirru ti se u ka dal boja kaher.

SHPIRTNISHT UNE JAM GEG
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 19-06-2011 mė 17:02
    Xhemajl Gashi

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Cfare pretendoni ju te ndryshoje ne gramatiken e gjuhes Shqipe? Cfare duhet ndryshuar e cfare jo?
    Kush tha qe gegnishtja nuk njihet? Ne shkolla shume tekste te autoreve te vjeter i ke ne dialektin gege. Nuk jane pershtatur ne ate toske.
    Vetem pse Enveri zgjodhi toskerishten si variant zyrtar na u dashka ndryshuar ? Mire beri, eshte me i pershtatshem si gjuhe letrare. Gegenishtja eshte me e rende si dialekt.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar mė parė nga Yes* Lexo Postimin
    po qfar thue moj Yese, ajo tjetra me tha mue qi dyshon qi jam enver hogja. duhet ta raportoj une ate? aman Yese mos ma bej kte hata!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga -BATO- : 19-06-2011 mė 17:25

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anėtarėsuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    Jo shoku nuk eshte e verrtet se me vie mire por mos shkruaj per deshiren tende sepse kuptoje njeher realitetin pastaj fol ,Une e mesoj qe 50 vite dialektin tosk dhe prapsepsrap nuk mund ta perfaqsoj nje tosk e lene ma per aftesit profesionale qe nuk i kam .E kupton ti apo ki deshir ti perdredhesh komentet e tjerve .
    Xhemajl Gashi

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar mė parė nga XH.GASHI Lexo Postimin
    Jo shoku nuk eshte e verrtet se me vie mire por mos shkruaj per deshiren tende sepse kuptoje njeher realitetin pastaj fol ,Une e mesoj qe 50 vite dialektin tosk dhe prapsepsrap nuk mund ta perfaqsoj nje tosk e lene ma per aftesit profesionale qe nuk i kam .E kupton ti apo ki deshir ti perdredhesh komentet e tjerve .
    Xh. Gashi, komentin e fshiva. Edhe pse nė kėtė temė nuk pajtohem me ty, je njė anėtar qė kam respekt.

Faqja 9 prej 36 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •