Close
Faqja 8 prej 36 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 357
    Citim Postuar mė parė nga xhori Lexo Postimin
    uaaa un e dija qe troje quhen vendet ku ndertohet pa leje
    hahaha, e bukur kjo!

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar mė parė nga MaDaBeR Lexo Postimin
    Rishikime te gramatikes ka patur kudo ne kohe te ndryshme. Puna eshte qe keto rishikimi te jete i kujdesshem dhe nga intelektuale qe dine se ēfare duhet te bejne. Une e kam permendur me lart, eshte e pafalshme per ne si popull, qe kemi mesues qe nuk kuptojne Lahuten e Malsis, Eposin e Kreshnikeve, Publicistikat e Faik Konices, Poezite e Lasgush Poradecit.

E kupton se sa popull i varfer jemi shperterisht dhe emocionalisht, per ate standartizim qe u be ne 1972? Tashme e dime shume mire se ēfare vendimesh merte kongresi i partise ne ato kohe, prandaj e vlersoj si te nevojshem nje rishikim, por jo vetem per te futur konceptet e geges, por dhe ato te toskes, ato qe duhen medoemos per te zgjeruar diapazonin e kesaj gjuhe prehistorike, dhe per te mos e ndrydhur siē eshte bere deri me tani.
    Nuk ka patur askund ndryshime si ato qi thoni ju. Ndryshimet as qi duhen mendue. Nuk ka gjuhe artificiale bashkim sallat dialektesh. Po te ishte zgjedhe gegnishtja tande nuk do te kerkoje ndryshim sot.

Msoje qi nuk ka gjuh dhe gramatike te perzime sallate ose model pitbull.

Pasi ni shtet zgjedh gjuh zyrtare nuk e ndryshon ma. Franca ka 400 vjet qi e ka zgjedh dhe nuk ka ndryshuar asgja. Jan mbledhur akademikat francez nja 100 her dhe kane diskutue ndryshimin e ni shkronje po nuk osht miratue.

Pse nuk ndryshon gjuha? Se librat e shkruar sot duhet te lexohen kshu edhe pas 400 vjetesh. Ne qoft se ni shtet e ndryshon gjuhen ēdo 20 vjet, ateher pas 400 vjetesh ato nuk lexohen ma.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar mė parė nga puroshkodran Lexo Postimin
    Si zakonisht thu gjana te paverteta.
    Nuk du me i dale zot Sofit (qi perpara pate thane se asht Rina, tash na delka Yes) se i del zot vedit, por ka sa t'dush toske qe nuk jane dakord me kete standard. Dikush asht per ndryshim, dkush per permiresim. Pa u mendu gjate, ata qi kam ndigju une ne tv, Ardian Klosi, Artur Zheji, Kadare, Lubonja. Vete E.Cabej, sipas te bijes Brikena. Ka edhe shkrime qi e vertetojne. Kta po m'vin nder mend ne ket moment.

Tjetra, lexo gazeten Java ne Kosove e shif sa jane ne viset e tjera.
    Normal qi do t'jene edhe shkodranet, si gjithmone kunder padrejtsinave. Se me pas prit disa te tjeret i kishim pase bustet e Evnverit edhe sot neper qytete.
    Gjana tpaverteta thue ti. Asht e vertet qi 99.9% e atyne qi kerkojn kto gjana jan gega. 0.1% jan me prinder tpėrzime qi jetojn ne tiran dhe kan msue gegnisht. klosi zheji lubonja smarrin vesh nga gjuha ndersa kadaren e sqarova ma lart
    .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga -BATO- : 19-06-2011 mė 15:40

i/e regjistruar Maska e Sofi _
    Anėtarėsuar
    09-04-2011
    Postime
    494
    Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    Shoh qe qenka shtuar nr i dyshuesve
    Po mire, meqe jeni ne dy kontinente te ndryshme, me thuaj cik si eshte e mundur qe ti ben komente ne oren 10-11 te mengjesit ketej nga kontinenti yne e qe i bie te jete ora 4-5 e nates ne kontinentin "tend"? Apo vuan nga pagjumesia e rri tere naten ne forum? Je edhe e martuar palč

E dashur Klea, ndoshta do te ishte ne interesin tend t'i kurseje pak kohe vetes e te mos beje "Sherlock Holmes"-in tend brenda kornizes se mendjengushtesise. Pa dash te te fyej, po a nuk te duket se po i fut hundet me teper se c'pranohet brenda disa normave te komunikimit ne forum?

Se fundi, a thua se na qenka faji im qe njohurite e tua nuk perfshijne detaje ne lidhje me faktin se nje kontinent perfshin me teper ndryshime oresh se c'mund te ta kap mprehtesia jote Sherlock-Holmes-e.

Meso e dashur se dhe brenda Europes perfshihen disa zona oresh, ashtu si dhe ne vende te tjera per te cilat as ia ke kokrren e idese.

Ne lidhje me te qenit e martuar- sic thashe dhe me siper, mos i fut hundet ku s'te takon.

Ne lidhje me temen, nuk kam c'te shtoj. Kush nuk bindet nuk eshte aspak i detyruar.

PS: dikush na paska thene qe jam martuar me dike nga 'zonat' Gege..?? Eh c'na ka gjet mer Zot, dhe se me ke zgjedhim te martohemi po na duhet ta justifikojme ne nje teme te tille, vetem e vetem se disa njerez nuk e konceptokan dot mbeshtetjen ndaj dialektit se gegnishtes!!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Sofi _ : 19-06-2011 mė 15:46

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Sna the kush te shtyu te besh avokatin mbrojtes te gegve si toske qe je?
    Burri?
    lol

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar mė parė nga puroshkodran Lexo Postimin
    Idet i shprehen aty.

Nuk te tha kush me pyt kend. Je ti qe kerkon mos me u hape tema per ket ēeshtje.
    Mos me shpreh njerezit mendimin e tyne. Nostalgji per kohet e vjetra si duket...
    Un jam te mos ket nga kto tema po nqs hapen mendimet e mia do ti jap. Ishe ti ai qi kerkove te mos jap mendime se nuk me pyt njeri mue.

Kur ju intereson delni te sallata.
    Kurse rere-ranishte, ze-zanore asht ne rregull se kshtu u vendos
    I kom sqarue niher kto po ty tpelqen te bajsh lojra fjalsh pafunsisht.

ti me ket nuk duhet te jeshe dakort besoj, se pate thane: "Jo pasurim, se pasurim do te thote ndryshim"

Edhe bare do hame....
    e kisha fjaln qi te mos ket ndryshime te gramatikes, se ju me pasurim kuptoni ndryshim gramatike.

Citim Postuar mė parė nga Sofi _ Lexo Postimin
    E dashur Klea, ndoshta do te ishte ne interesin tend t'i kurseje pak kohe vetes e te mos beje "Sherlock Holmes"-in tend brenda kornizes se mendjengushtesise. Pa dash te te fyej, po a nuk te duket se po i fut hundet me teper se c'pranohet brenda disa normave te komunikimit ne forum?

Se fundi, a thua se na qenka faji im qe njohurite e tua nuk perfshijne detaje ne lidhje me faktin se nje kontinent perfshin me teper ndryshime oresh se c'mund te ta kap mprehtesia jote Sherlock-Holmes-e.

Meso e dashur se dhe brenda Europes perfshihen disa zona oresh, ashtu si dhe ne vende te tjera per te cilat as ia ke kokrren e idese.

Ne lidhje me te qenit e martuar- sic thashe dhe me siper, mos i fut hundet ku s'te takon.

Ne lidhje me temen, nuk kam c'te shtoj. Kush nuk bindet nuk eshte aspak i detyruar.
    Flm per kete koment sepse me binde akoma me shume per dyshimin tim Doje s'doje do e nxirrje koken...leri ato fjalet e bukura: pa dashur te te ofendoj!
    Po dalim nga tema edhe njehere, ku e pe te futurin e hundes ti? Nuk thashe asgje qe ti vete nuk e ke thene meperpara... nuk shpika asgje, thjesht nenvizova cik me shume ato gjera qe ti ke thene!
    Normat e komunikimit ne forum?? E vetmja gje qe mund te kem bere eshte dalja jashte teme...asgje tjeter. As te kam share e as kam shpifur ndonje gje mbi ty, thjesht kam dhene nje bindjen time.

Po mendjengushtesia jote te jep te drejte ty te thuash: as ia ke kokrren e idese? Ku e di ti se c'di une... nuk me njeh! Po me ben edhe sarkazem tani... lere brenda europes ti, une i referohesha "shteti ne te cilin ti jeton", qe besoj s'ke nevoje te t'a mesoj une qe nuk eshte pjese e europes .
    E shikon pra e "dashur" qe ajo qe ia fut kot je ti...
    Nuk me intereson aspak te bej Sherlock Holms-in me ty, thjesht kur lexoj disa komente qe mbeshtesin teorine time, i bej nje pershkrim.
    Edhe ky koment, tipik i joti... me ironine qe te karakterizon e qe e kam vene re qysh ne shkrimet e tua te para.

Te pershendes!

La vita non si spiega, si VIVE!

i/e regjistruar Maska e Sofi _
    Anėtarėsuar
    09-04-2011
    Postime
    494
    Klea, qendroj pas asaj c'te shkrova me siper.

Kur ti hyn ne nji teme vetem e vetem te kapesh me nje anetar tjeter, se si kjo anetare na qenka me x gjendje civile, e se si na shkruaka ne x apo y ore, e se si ti na paske arrit perfundimin (bazuar ne psikozat e tua) se kjo anetare na paska disa nofka etj etj ---> te gjitha keto jane futje hundesh e nuk kontribuojne absolutisht asgje as tek kjo teme e as ne forum ne pergjithesi. Nese ti nuk bindesh, kush te paska thene se une e kam per detyre te te bind? Nese ti zemer vuan nga psikoza te tipit "ky person nuk eshte personi qe thote, por dikush tjeter, dhe une (Klea) e kam per detyre te gjuj cdo info ky person ka sjelle ne forum me deshiren e mire, sepse une jam e pabindshme sepse .... nuk kuptoj qe s'duhet te fus hundet teper" - at'here Klea paske te tjera probleme me te cilat duhet te merresh.

Ne lidhje me temen: artikulli sugjeron rishikime. Nuk sugjeron as gjuhe 'sallate' e as permbysje dialektesh. Ju lutem diskutoni artikullin, ose, mos e diskutoni nese nuk keni deshire, por kjo s'do te thote qe mund te shkruani se as te tjeret s'e kane kete te drejte: te drejten te diskutojne temen.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Citim Postuar mė parė nga Sofi _ Lexo Postimin
    ahahhahaha

he mo, te pelqen?
    lol
    Qfar je tuj thane moj Sofi? Mos je gja kryeredaktorja e "Hellit tė dritės" moj korbė?

Te pershindes me ket kong te Mandit te Nishtulles

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga -BATO- Lexo Postimin
    Gjana tpaverteta thue ti. Asht e vertet qi 99.9% e atyne qi kerkojn kto gjana jan gega.
    .
    Ashtu siē asht e vertete qi 99% te atyne qe i kundershtojn, jane toske (perfshi edhe leberit si ti)!!Edhe....??!!
    Qekur ato gjana qi kerkojne geget qenkan te paarsyshme??!
    Ti miku jem, harron se "Lahuta e malcis" asht shkrujt ne gegnishte e po ashtu edhe pjesa me e bukur e letersise shqiptare!!
    Italia zgjodhi gjuhen e Dantes si gjuhe zyrtare, ndersa Dantja shqiptar ąsht Gjergj Fishta!!Mejtoni pak para se me fol mbi gegnishten dhe toskerishten, vetem te qorruemit flasin per to si per thjesht dy dialekte!!!
    Jarigas

Faqja 8 prej 36 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •