Close
Faqja 7 prej 36 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 357
    Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    Une mendoj se ne kete teme duhet te nderhyjne sa me shpejt moderatoret, te fshijne ato postime ku dallohet qartazi ndarja krahinore veri Jug. Eshte e papranueshme nje gje e till, ne nje forum qe ka bashkuar Shqiptaret pa dallim feje, krahine a ideje.

Per mendimin tim, nuk ka asnje veshtiresi nese ne gjuhen standarte te implimentohen edhe disa fjale nga geget e tosket, ato qe jane me te perdorshmet, qe i shtojne nje larmi gjuhes sone dhe ebejne me te bukur, me te shprehshme, etj etj.

Perse Shqiptaret nuk kane asnje kompleksitet kur mesojne gjuhe te huaja, duke filluar nga ajo internacionale, Anglishtja, e duke vazhduar me Italisht, Spanjisht (qe e mesojne duke ndjekur telenovela), Frengjisht, Gjermanisht etj? E sidomos, Greqisht e Arabisht, gjuhe qe kane shkronja te ēuditshme, nje larmi te pafund perdorimi te fjaleve te veēanta. Dhe na qenka kaq e veshtire te mesohen ca fjale me teper, qe te pakten jane ne gjuhen Shqipe? Mos flisni marrezira ju lutem.

PS: ftoj edhe njehere moderatoret qe te fshijne te gjitha ato postime ku verehet lehtesisht ndarja krahinore.
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Madaber, fjalė tė reja nė fjalor shtohen, por kėta kėrkojnė ndryshimin e gramatikės dhe strukturės sė gjuhės. Nuk janė vetėm disa postime qė duhen fshirė, por e gjithė tema ėshtė pėr nė kosh, sepse kundėrshtimi i gjuhės zyrtare sjell ndarje dhe pėrēarje mes shqiptarėve. Ėshtė njėsoj sikur sot toskėt tė kėrkojnė ndryshimin e kryeqytetit dhe tė duan tė bėjnė njė kryeqytet tė ri nė Jug, ose gjysmė mbi Shkumbin e gjysmė nėn Shkumbin, tė ndarė nė mėnyrė tė barabartė. Kėshtu ėshtė edhe puna juaj me gjuhėn sallatė.

i/e regjistruar Maska e Skikis
    Anėtarėsuar
    04-06-2011
    Vendndodhja
    Suedi
    Postime
    18
    Citim Postuar mė parė nga MaDaBeR Lexo Postimin
    Une mendoj se ne kete teme duhet te nderhyjne sa me shpejt moderatoret, te fshijne ato postime ku dallohet qartazi ndarja krahinore veri Jug. Eshte e papranueshme nje gje e till, ne nje forum qe ka bashkuar Shqiptaret pa dallim feje, krahine a ideje.

Per mendimin tim, nuk ka asnje veshtiresi nese ne gjuhen standarte te implimentohen edhe disa fjale nga geget e tosket, ato qe jane me te perdorshmet, qe i shtojne nje larmi gjuhes sone dhe ebejne me te bukur, me te shprehshme, etj etj.

Perse Shqiptaret nuk kane asnje kompleksitet kur mesojne gjuhe te huaja, duke filluar nga ajo internacionale, Anglishtja, e duke vazhduar me Italisht, Spanjisht (qe e mesojne duke ndjekur telenovela), Frengjisht, Gjermanisht etj? E sidomos, Greqisht e Arabisht, gjuhe qe kane shkronja te ēuditshme, nje larmi te pafund perdorimi te fjaleve te veēanta. Dhe na qenka kaq e veshtire te mesohen ca fjale me teper, qe te pakten jane ne gjuhen Shqipe? Mos flisni marrezira ju lutem.

PS: ftoj edhe njehere moderatoret qe te fshijne te gjitha ato postime ku verehet lehtesisht ndarja krahinore.

Nje gje e tille shume shpejt ka per te ndodhur, ndryshe ne kete rast do te percahen Shqiperia dhe Kosova - Kosova e cila vazhdimisht ka tentuar dhe do te tentoje te ndryshoje gramatiken shqipe.

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga Sofi _ Lexo Postimin
    ???? Kurse une them se ti je Enver Hoxha dora vete, se dy paranojake njesoj nuk behen.

Une jam nga jugu, e kam te gjithe trungun familjar nga jugu (te pakten per 500 + vjet; PS: dhe ne fakt nga ana e mamit nuk kane levizur kurre prej bregut te jugut te Shqiperise - jane kryekeput autoktone te jugut) dhe se c'mendoj une ne lidhje me gjuhen shqipe eshte e drejta ime e s'ka aspak te beje se prej nga jam.

Ne lidhje me adresen e IP-se, nuk eshte puna jote, por jam e sigurt qe Albo e di fare mire se kjo IP nuk ka aspak te beje me Yes-in dhe as me ndonje forumist tjeter. Ne fakt Yes-i dhe une, me sa di, nuk jemi as ne te njejtin kontinent e aq me pak i njejti person.

Enderro makthe paranojake, o Tunxh bir
    Ok do kesh burrin ose te dashurin malok atehere. Ska arsye tjeter atehere )

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    Citim Postuar mė parė nga -BATO- Lexo Postimin
    Madaber, fjalė tė reja nė fjalor shtohen, por kėta kėrkojnė ndryshimin e gramatikės dhe strukturės sė gjuhės. Nuk janė vetėm disa postime qė duhen fshirė, por e gjithė tema ėshtė pėr nė kosh, sepse kundėrshtimi i gjuhės zyrtare sjell ndarje dhe pėrēarje mes shqiptarėve. Ėshtė njėsoj sikur sot toskėt tė kėrkojnė ndryshimin e kryeqytetit dhe tė duan tė bėjnė njė kryeqytet tė ri nė Jug, ose gjysmė mbi Shkumbin e gjysmė nėn Shkumbin, tė ndarė nė mėnyrė tė barabartė. Kėshtu ėshtė edhe puna juaj me gjuhėn sallatė.
    Rishikime te gramatikes ka patur kudo ne kohe te ndryshme. Puna eshte qe keto rishikimi te jete i kujdesshem dhe nga intelektuale qe dine se ēfare duhet te bejne. Une e kam permendur me lart, eshte e pafalshme per ne si popull, qe kemi mesues qe nuk kuptojne Lahuten e Malsis, Eposin e Kreshnikeve, Publicistikat e Faik Konices, Poezite e Lasgush Poradecit.

E kupton se sa popull i varfer jemi shperterisht dhe emocionalisht, per ate standartizim qe u be ne 1972? Tashme e dime shume mire se ēfare vendimesh merte kongresi i partise ne ato kohe, prandaj e vlersoj si te nevojshem nje rishikim, por jo vetem per te futur konceptet e geges, por dhe ato te toskes, ato qe duhen medoemos per te zgjeruar diapazonin e kesaj gjuhe prehistorike, dhe per te mos e ndrydhur siē eshte bere deri me tani.
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    21-10-2009
    Postime
    461
    Postuar mė parė nga XH.GASHI
    Me habit fakti se si lejohen diskutime te tilla perqarse nga moderatoret , po si more derezi ofendon kombin pse na ben te pa lar te shemtuar te pa arritshem pse po genjen se geget nuk kuptohen mes veti , phy fare e dreqit perqarse .Si nuk ke iturp me ket epitet dr.eqi kur gjithe kete ofendim i ben pjeses me te madhe te kombit .Eh sa e pasurove kte forum me nje shkrim te tille , shko mer lexo Mehmet Elezin dhe pastaj na thuaj se sa fonema i mungojn gjuhes standarte sa fjale i eliminuan duke ju permbajtur njerzve me ideologji perqarse si puna juaj.E mer dr ..... tane kte diskutim injoranti eshte mekat si nuk ta boton akademija shqiptare per kryeveper !.

Zotni Gashi,ti i kupeton shume mire gjuhet,dhe ate e di une mire.Po i avytet gjuhes sone e verteta..Gati ashte ,vetem po pritet botimi,ti e dine ku ashte fjala apo jo.Njie egzemplar e kie me nji nenshkrim te autorit. mu kane premtue 50 egzemplar qe kane nenshkrimin,e autorit,me duket afer 30 copa do ti shperndaj.prej 10 000 egzemplareve qe kane nenshkrimin.ashte per mue pak ,mirepo ma mir diqka se kurgja.Gjuha ilir shume do te gezohemi.

i/e regjistruar Maska e puroshkodran
    Anėtarėsuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Citim Postuar mė parė nga -BATO- Lexo Postimin
    Sofi, mos gėnje qė nuk e ke dialektin tėnd, se nuk ka jugorė qė duan ndryshimin e gjuhės. Ti je Yes-i nga Shkodra dhe nuk e luan topi. Le ta kontrollojnė IP-nė tėnde moderatorėt dhe do tė dalė kėshtu siē them unė. Goxha vajzė ti dhe vjen me 20 emra nė forum!

Ata qė kėrkojnė tė ndryshimin e gjuhės janė tė gjithė nga Veriu, e sidomos shkodranė. U dashka tė ndryshojmė gjuhėn se na ėshtė lėnduar egoja shkodrane. Pas shkodranēes duhet tė bėjmė dhe Shkodrėn kryeqytet, e vetėm atėherė do tė jemi nė rregull sipas tyre.
    Si zakonisht thu gjana te paverteta.
    Nuk du me i dale zot Sofit (qi perpara pate thane se asht Rina, tash na delka Yes) se i del zot vedit, por ka sa t'dush toske qe nuk jane dakord me kete standard. Dikush asht per ndryshim, dkush per permiresim. Pa u mendu gjate, ata qi kam ndigju une ne tv, Ardian Klosi, Artur Zheji, Kadare, Lubonja. Vete E.Cabej, sipas te bijes Brikena. Ka edhe shkrime qi e vertetojne. Kta po m'vin nder mend ne ket moment.

Tjetra, lexo gazeten Java ne Kosove e shif sa jane ne viset e tjera.
    Normal qi do t'jene edhe shkodranet, si gjithmone kunder padrejtsinave. Se me pas prit disa te tjeret i kishim pase bustet e Evnverit edhe sot neper qytete.

i/e regjistruar Maska e puroshkodran
    Anėtarėsuar
    07-02-2008
    Postime
    3,635
    Qe prototipi i ktyne atdhetarve anti-perēarje

Citim Postuar mė parė nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    Ok do kesh burrin ose te dashurin malok atehere. Ska arsye tjeter atehere )
    Kush te tha se e ka burrin prej zones se katundit tand?

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anėtarėsuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    Citim Postuar mė parė nga puroshkodran Lexo Postimin
    Nuk ka si me kene perfekt kur nuk i shkon per shtat pjeses ma t'madhe te shqiptarve.
    po mir o shkodran, po italia qe ka gjith ato dialekte pse ka zgjedh si gjuhe letrare gjuhen tosk-ane te krahines se firences, kjo krahin nuk eshte me e madhja e italis
    jeshét prčmč ne aliarčm
    jeshčm more jeshčm
    po drita skeshčm

i/e regjistruar Maska e xhori
    Anėtarėsuar
    25-12-2006
    Vendndodhja
    MARCHE
    Postime
    1,518
    Citim Postuar mė parė nga SinFoni@ Lexo Postimin
    Troje, o Xhori, trojet shqiptare. (:
    uaaa un e dija qe troje quhen vendet ku ndertohet pa leje
    jeshét prčmč ne aliarčm
    jeshčm more jeshčm
    po drita skeshčm

Faqja 7 prej 36 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •