Close

Rezultati i Sondazhit: Cili është heroi më i madh i Kombit

Votues
205. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Adem Jashari (përfshirë tërë familjen e tij)

51 24.88%
  • Gjergj Kastrioti - Skënderbeu

123 60.00%
  • Luan Haradinaj (dhe Shkëlzen Haradinaj)

2 0.98%
  • Zahir Pajaziti

8 3.90%
  • Ridvan Qazimi - Komandant Lleshi

1 0.49%
  • Ismet Jashari

1 0.49%
  • Tahir Sinani

1 0.49%
  • Mujdin Aliu

0 0%
  • Agim Ramadani

1 0.49%
  • Salih Çekaj

1 0.49%
  • Dikush tjetër

16 7.80%
Faqja 24 prej 50 FillimFillim ... 14222324252634 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 497
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Sami Hyseni Lexo Postimin
    Paske marr hapin shpejt ti, ore...më ngadal, më ngadal.. se... "mund të zësh thu", thojnë kshtu nga ne, e thyen hundën, pastaj.

Kupto mirë fjalinë, kjo "mund" iu është drejtuar bashkëbisedusit, sepse ai nuk e din si/sa duhet, se qfarë dhe kush është Skenderbeu. Pra ai, ashtu si edhe ti me fjalen Zot dhe Allah, i ka ngatrruar gjërat.
    Zot nuk është Allah, fjala Zot ka kuptim më të gjërë. Ne nuk kemi fjalë për Zotin sic ka Italiani psh. Në gjuhët latine fjala Zot përkthehet "Signore", që do të thotë shumë gjëra, ndërsa për Zot sic e kupton ti kanë Dio, God etj. Edhe një herë fjala Zot ka kuptim multidimensional që mund të jetë edhe metafizik por që nuk është eksluzivisht i tillë. Eshtë dicka e vecantë për ne shqiptarët, një titull por që i përket kujt e meriton. Gjërat e tjera janë kalimtare.

Sa për thyerje hundësh, kujtoja se nuk po flisja me njerëz nën 18 vjec se po na habisni tani me këto trimërirat tuaja. Apo do që të bëjmë dhe ty ndonjë video se më theve hundën. Se me këtë ritëm i qisim dhe ca heronj të tjerë. Ja kemi Rinen gati regjizore.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 23-05-2011 më 19:40
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-06-2009
    Vendndodhja
    Ne Kontinentin tim
    Postime
    315

Lightbulb

Ah, more bricjap, vërtet BRICJAP qenke, nëse don, të them edhe BRIDASH, se po e meritojke ti.

Skenderbeu mund të jet Hero Kombëtar i yni, ndësa Zot mund të jet vetëm i yti, e jo imi.
    e c´far Bricjapi thuj,,

nga ata qe ti i quan qafir,,por ne te vertet ,,ata jan iLir,,

http://<br /> http://www.youtube.co...eature=related

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Citim Postuar më parë nga Hyllien Lexo Postimin
    Shi shi, të paktën e pranove vetë:

Titulli i temës: Kush është heroi më i madh i Kombit ?

Ja cna thotë Rina:

Kjo teme eshte hap nga nje kosovar per herojte kosovar qe ti nuk i njeh andaj pjesemarrja jote ketu eshte e panevojshme.

Ti ke luajtur mëndsh. Nuk ka Kosovar, hiqe nga truri, ka SHQIPTAR a merr vesh apo jo ? Ata kan luftu për SHQIPERINE jo për Kosovën. Cjanë këto ndarje të degjeneruara që ti bën për të përhapur agjendën tënde ? Ju jeni njerëz që as e dini historinë tuaj. Dhe tani keni dhe një armë më tepër, me ndihmën Sllave që jeni shumë injorantë që ta kuptoni, po shkatërroni heroin kombëtar shqiptar, duke përdorur burimet e tyre. Sepse mbaj mend deri në vitet 2000 debati me njerëz si puna juaj ishte e tipit:

"Cju desh skanderbegut, zog tgomarit që vrau 25% tpopullsis duke luftue kundra turkit."

E tani keni bërë përparime me ndihmën e propagandës Serbe duke na sjellur në treg si argumenta qelbsinlliqet që shkruan një fëlliqësirë Austriake. Ju jeni një vegël e rëndomtë sllave që kujtoni se jeni duke avancuar platformën tuaj islamizuese si e vetmja rrugë shpëtimi. Jeni groteskë a e merr vesh ? Të më krahasosh Skënderbeun duhet ta vesh në sondazh me njerëz si Hanibali, Leonidha, Pirro, Hunyadi, apo Aleksandri i Madh apo deri diku Casimir Pulaski(një nga gjenitë e Revolucionit Amerikan). E di ckanë të përbashkët këta njerëz ? Këta janë përgjegjëz për ndryshimet e historisë njerëzore për fatet e njerëzimit dhe civilizimeve të tëra.

Skënderbeu është hero Perëndimor, i njohur unanimisht si i tillë me dekret të vecantë në Kongresin Amerikan dhe në disa parlamente të botës perëndimore. Skënderbeu është njeriu kryesor që ty të lidh me të kaluarën e lavdishme që ke.
    Kur flet nje produkt komunist si ti per perendimin eshte qesharake. Ti emigrant je, qe moti ke shkuar ne perendim. Dhe funderrine sllavo-komuniste kujdes kur ta hapesh corapen se po qelbesh ere. Sllavet ti mbaj ne shpi se ndoshta te lidhin dhe gjera te ndryshme me ta.

Adem Jashari eshte heroi im kombetar dhe nderkombtar, me i madh se Aleksandri, Pirroja etj

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-06-2009
    Vendndodhja
    Ne Kontinentin tim
    Postime
    315
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin

Adem Jashari eshte heroi im kombetar dhe nderkombtar, me i madh se Aleksandri, Pirroja etj
    Me Zort nuk mund besh asgje,,

nejse,,,mendova kur u futa ne forum,,se ktu duhet te jet pa tjeter nje ajk e zgjuar virtuale,,pa dashur tu ul vlerat e disave qe u ben pikrisht shkak dhe me frymzuan te behem antar i kti Forumi te Madh,,,por fatkeqsisht sho se disa,,akoma qenkan shum te mbyllur dhe te erret ne mendimet dhe konceptet e tyre,,,duan Drit,,,kan nevoj per te,,,e kan ne dor ta marrin c´do her,,ajo leshohet per te gjith njesoj,,,por duhet te dish te zgjedhesh rrugen per ta kapur driten,,dhe per ta mbajtur me vete gjat shtigjeve te jetes,,

i/e regjistruar Maska e Sami Hyseni
    Anëtarësuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    Hyllien, unë, në aspektin fetar, atë në të cilin besoj, në gjuhen time e quaj Zot, si p.sh. God= angl., Gott=gjermanisht, etj.
    Sa për shpjegimin, që ti ke bërë, në përgjithësi, për fjalën Zot, ishte i tepërt. Megjithatë, Faleminderit!
    Ndërsa, për "thyerje hundësh", nuk ishte qëllimi aty, ashtu si ti e ke kuptuar, por thjesht, nga nxitimi, ecja e shpejt e pa kontrolluar, "zë thu" njeriu, dhe mund të rrëzohet e then hundën.

Mirpo, si gjithmonë, kur iu thuhet, ju disave: "Shëndet", ju e kuptoni të kundërten: "Plaç".

Bricjap, akoma nuk i kam thënë kujt "Kaurr", edhe as që do e bëjë ndonjëher, edhepse, nganjiher më pëlcet gati barku, nga nervoza e momentit, çastit, kur lexoj disa postime/shkrime qëllimkëqija, si ato tuajat më lart, e të disa tjerve.
    Shumë pak kam të bëjë me Fenë. Jam mysliman, por i rrespektoj të gjitha Fetë tjera.

Në temë tani: Mbi oxhakun tim qëndron ikona e Skenderbeut dhe e Adem Jasharit pranë Flamurit tonë Kombëtar, por assesi t`i dalloj se cili është më i madh, e cili më i vogël.
    Të dy janë njejt të mëdhenjë!!!
    Por, edhe kurrë Zotëra!!!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sami Hyseni : 23-05-2011 më 20:33

Anëtarësuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    Citim Postuar më parë nga BriCjapi Lexo Postimin
    Me Zort nuk mund besh asgje,,

nejse,,,mendova kur u futa ne forum,,se ktu duhet te jet pa tjeter nje ajk e zgjuar virtuale,,pa dashur tu ul vlerat e disave qe u ben pikrisht shkak dhe me frymzuan te behem antar i kti Forumi te Madh,,,por fatkeqsisht sho se disa,,akoma qenkan shum te mbyllur dhe te erret ne mendimet dhe konceptet e tyre,,,duan Drit,,,kan nevoj per te,,,e kan ne dor ta marrin c´do her,,ajo leshohet per te gjith njesoj,,,por duhet te dish te zgjedhesh rrugen per ta kapur driten,,dhe per ta mbajtur me vete gjat shtigjeve te jetes,,

http://www.youtube.com/watch?v=fEqAj...eature=related
    Po, po,...ore bricjap, por, pikërisht, tek "këta disa", siç i quan ti "të pa dritë", në fjalët e tyre të para, vërehet sinqerititi më i lart, i tyre njerzor. Ndërsa tek ju "disa me dritë, jo!!!

Kujto fjalët që i thua: "...akoma qenkan shumë të mbyllur dhe të errët në mendimet...". Kush je ti që vlerson dikend?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sami Hyseni : 23-05-2011 më 20:50

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-06-2009
    Vendndodhja
    Ne Kontinentin tim
    Postime
    315
    Të dy janë njejt të mëdhenjë!!!
    Por, edhe kurrë Zotëra!!!
    Ti Shoku ke shum nevoj per mua,,,,do te jet nje koh qe do te me urresh neper forum,,por do te vij koha kur ti do ta kuptosh,,,

nese qellim i keq,,,esht qe te jesh c´do her vetvetja,,at´her jeta sdo te kishte kuptim,,,

dhe kur behesh vetvetja,,,
    at´her automatikisht vjen edhe tek dimensioni im,,,ku e kupton jeten ashtu sic esht,,

mua me vjen keq,,per ata njerez qe nuk e ndjejn Shqipen si pjes te brendshme te perberjes se tyre,,,un ata i konsideroj fatzi,,qe per fatin e keq te tyre nuk e din,,se privilegjin me te madh te jetes e ke,,,kur ke lindur dhe je Shqiptar,,,

te jesh Shqiptar do te thot te jesh Bir i Zotit,,Bir i Shqipes,,do te thot te jesh iLir,,

shumica gezojn vetem emrin,,por prap jan shumic ata qe mburren me te,,Por jan disa qe guxojn kerkojn me shum,,,ata e kuptojn se te jesh Shqiptar,,nuk ke nevoj per askend,,je Zot.

shiko sa per sqarim se ti akoma ske arritur ta kuptosh posten time,,,kenga qe me percjell esht pjes e asaj qe dua ta them,,,por jo tek ti personalisht,,un ty te shoh thjesht si gur shahu ktu ne forum,,ta dish,,nuk kam asgje personale..

Ndryshuar për herë të fundit nga iLirjam : 23-05-2011 më 20:53

Anëtarësuar
    01-01-2010
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    857
    [QUOTE=BriCjapi;3102736][B]Ti Shoku ke shum nevoj per mua,,,,do te jet nje koh qe do te me urresh neper forum,,por do te vij koha kur ti do ta kuptosh,,,

Jo, "shoku" jo, as që do të urrej ndonjëher, as ty as kend tjetër në këtë forum.
    E di ti pse?
    Personave, të kategorisë tënde, nuk i jap shansë, të kenë të bëjnë me mua, më shumë. Kështu që, nuk do t`kem arsye t`i urrej.

Skam kohë më, të merrem me ty më shumë.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-06-2009
    Vendndodhja
    Ne Kontinentin tim
    Postime
    315
    Personat si un more shoku,,, Ti vetem ne enderr mund ti kesh par,,,

kshtuqe,,mos mendo se po me sheh,,vetem sepse me ke leshuar nje sy,,mos paragjyko,,sepse paragjykimi esht shum i demshem...

duhet te me ndjesh,,,te me degjosh,,,dhe te me prekesh,,,per te me kuptuar,,

dhe per ket sic te thash me siper,,do te duhen nja 2 vjet pun,,,dhe do te kuptosh vet,,se kur ke menduar se un jam nje kadegori aq e lodht per ty,,ke menduar origjinal si perandoria osmane kur u turr per te pushtuar europen,,dhe nuk e llogariti fare Shqiprin,,

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga Rina_87 Lexo Postimin
    Kur flet nje produkt komunist si ti per perendimin eshte qesharake. Ti emigrant je, qe moti ke shkuar ne perendim. Dhe funderrine sllavo-komuniste kujdes kur ta hapesh corapen se po qelbesh ere. Sllavet ti mbaj ne shpi se ndoshta te lidhin dhe gjera te ndryshme me ta.

Po ndan heronjte Rina? Nuk eshte per te besuar qe ky te jete nje postim i yti.

Verba volant, scriptum sanctum.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 23-05-2011 më 22:17

Faqja 24 prej 50 FillimFillim ... 14222324252634 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •