Close
Faqja 7 prej 46 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 456
    i/e larguar Maska e ionian
    Anëtarësuar
    27-12-2002
    Vendndodhja
    *
    Postime
    200
    Citim Postuar më parë nga shigjeta Lexo Postimin
    Nuk shtrohet problemi vetem Basha vs Rama. Me kete vije llogjike te Kadarese i bie te fitoj krimineli, terroristi, vrasesi etj sepse po nuk morri ate qe do, kercenon jete njerezish, qetesine e vedit. Ne keto raste e vetmja pergjigje eshte ajo e ligjit.
    Ligji te jep mundesine te apelosh, denimin ne rast shkeljesh, permiresimin e tij ne te ardhmen dhe vetem keshtu demokracia ka treguar qe ecet perpara, edhe kur ka patur situata kritike.
    Po ti sikur te sqarova edhe nje here tjeter qe ligji eshte shkelur me te dya kembet ala ke ura ti? Besoj se Basha nese vertet ben nje gjest te tille atehere do te fitoje respekt nga te gjitha palet . Ai qe di humbas do jete ne radhe te pare Sala me menyren e tij tensionuese te te qeverisurit gjate 20-vj dhe se dyti Rama qe nuk arriti tjua mbush mendjen njerezve dhe te fitonte si beri para 4 vj me 25 mije vota plus.

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Nuk e di, kur lexoj komentet e brarit me kaplon nje e qeshur histerike ...

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119

Cool

Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin
    beri rrugen berish-bash olldashi.. rrugen e KOMBIT..

dhe.. nuk gjeti kohe Kadare m.utaj ta thote nji.. urim .. ju lumte o djema..
    meazallah..

pra ka pas frik se prish qejf me kulishet e bllokut..
    nga ata i pelqen te nanuriset..
    turp te ket..ky faqezi..

Ka ndonji Lajm nga Basha?

007.. te lumte qe ke pikasur berishen sot qe kish fillu me e dredh.. me dhen shenja se po i perulet terrorit rucist namik kokodhimist..

Basha nuk duhet te degjoje djallezorin Kadare..
    Ne se do ish burre Kadare duhej ti bente Leter kriminelit Ed rama dhe mikut te tij fatmir toc..

Jo keshtu.. nuk durohet..

basha mbahuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..

mos bjer ne kurthin e top-agjenteve te sigurimit..
    kta jan te fundit.. top qose e kadare..

..
    opo te kemi ty dhe salen shendoshe e mire ne, pa ci kllet dreqin ketyre palo agjenteve te kamufluar per kaq vite me radhe si shkrimtar. bile, bile, per mendimin tim dhe ato dy tre cmime qe i kane marr neper arenat e penes se evropit, kot i kane marr. kush e di, garant do kene bere na nje spiunllek kundra sales me pare keta, dhe ja ka dhene ato cmime ndonje i fuqishem i te majtes evropiane.
    Without deviation from the norm, progress is not possible

i/e regjistruar Maska e Endri_
    Anëtarësuar
    16-02-2011
    Vendndodhja
    Tr
    Postime
    1,165
    Nuk shtrohet problemi vetem Basha vs Rama. Me kete vije llogjike te Kadarese i bie te fitoj krimineli, terroristi, vrasesi etj sepse po nuk morri ate qe do, kercenon jete njerezish, qetesine e vedit. Ne keto raste e vetmja pergjigje eshte ajo e ligjit.
    Ligji te jep mundesine te apelosh, denimin ne rast shkeljesh, permiresimin e tij ne te ardhmen dhe vetem keshtu demokracia ka treguar qe ecet perpara, edhe kur ka patur situata kritike.
    Amon mer zot kur flisni dhe ju per terrorista.
    Eshte si me akuzu Hamasi - al qaedan .lol
    Pd-istat po hiqen si engjuj e kush shkaterruesit e shqiperise. Perdhunuesit e shtetit ligjor .lol
    Ktu sikur po diskutojm me 10 vjecar qe kane lind mbas 2001 dhe qe 97-98 i kane me te nigjume. Ne i kemi perjetu ato kohe dhe e dime fort mire se kush thoshte: Piramidat jane te sigurta ,cdo qindarke e juaj eshte e sigurte ,investoni te sigurte ne to. Sa kujtese t'shkurter keni mer. Kaq shpejt u serviloset mbas dikujt qe merrte 200 mije veta e pushtonte kryeministri e televizone? S'eshte kurre me i mire Rama dhe bemat e kancerit t'shqiperise skane model qe krahasohen n'evrope.

i/e regjistruar Maska e agas
    Anëtarësuar
    22-05-2009
    Postime
    258
    Per ata qe kane sy te shohin dhe veshe te degjojne mesazhi i Kadarese eshte i qarte.Per interesa te kombit dikush duhet te terhiqet nga kjo perplasje politike aspak paqesore.
    Jetoni për Shqipëri dhe vdisni për të.

N.Frashëri

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Nuk e di, kur lexoj komentet e brarit me kaplon nje e qeshur histerike ...
    po per te prekur, prekesh?
    Without deviation from the norm, progress is not possible

i/e regjistruar Maska e skipetar
    Anëtarësuar
    07-12-2006
    Postime
    719
    Letra e Ismail Kadaresë duhet të kuptohet sipas rrethanave: gjysma e Shqiptarëve bashkë me të huajtë, përmes dy raporteve, pjesë të të cilave po paraqesë më poshtë, tërheqin vërejtje se po shkelet ligji.

Të tjerët, me ose pa qëllim, po e luajnë rolin e injorantëve.

Citim Postuar më parë nga skipetar Lexo Postimin
    Shkrimi i plotë në Anglishte nga Grupi Ndërkombëtar i Krizave

The Dangers of Albania's Disputed Election
    Sabine Freizer, The Balkan Regatta | 20 May 2011
    Ja ku është një pjesë e shkrimit e përkthyer nga Google që mos të mendoj ndonjëri se po e shtrembëroj duke e përshtatur përkthimin
    ...
    The Election Code does not clearly state what should happen to these ballots. But in the 2007 local elections and 2009 general elections, they were considered invalid. Experts in the CEC had strongly advised the CEC to clarify the status of these misplaced ballots before election day, but they failed to do so. During most training sessions, commissioners were told to consider them invalid, and most election commissioners on this basis finalised the counting process for Tirana mayor and country wide.
    ...
    "Kodi Zgjedhor nuk do të qartë se çfarë duhet të ndodhë me këto fletë votimi. Por në zgjedhjet lokale të 2007 dhe 2009 zgjedhjet e përgjithshme, ata u konsideruan të pavlefshme. Ekspertët në KQZ kishin këshilluar me forcë të KQZ-së për të sqaruar statusin e këtyre votave të gabuar përpara ditës së zgjedhjeve, por ata nuk arritën ta bëjnë këtë. Gjatë sesioneve të trajnimit më të madhe, komisionerët u tha të marrin në konsideratë ato të pavlefshme, dhe komisionerët e zgjedhjeve më mbi këtë bazë finalizuar procesin e numërimit për kryetar bashkie Tiranes dhe vendit të gjerë."
    ...
    Zyra e OSBE-së për Institucionet Demokratike dhe të Drejtat e Njeriut
    Misioni i Vëzhgimit të Zgjedhjeve
    Zgjedhjet për Qeverisjen Vendore 2011
    Republika e Shqipërisë

RAPORTI PARAPRAK I PERIUDHES PAS-ZGJEDHORE
    10 - 18 maj 2011
    20 maj

...
    ...
    Pas përfundimit të numërimit në VNV-të për kryetar bashkie të Tiranës më 14 maj, rezultatet paraprake jozyrtare që KQZ-ja ia dha MVZ-së së OSBE/ODIHR-it tregonin se Z. Rama kishte 10 vota më shumë se Z. Basha (përkatësisht 124,623 dhe 124,613 vota). Z. Rama shpalli menjëherë fitoren, ndërsa Z. Basha tha se do të priste rezultatet zyrtare nga KQZ-ja. Më pas, zyrtarë të PD-së, përfshirë Kryeministrin Sali Berisha, i kërkuan KQZ-së të konsideronte si vota të vlefshme për kryetar bashkie të Tiranës ato që u gjetën gjatë numërimit për zgjedhjet për kryetar minibashkie (shih më poshtë rubrikën Administrimi i Zgjedhjeve).
    ...
    III. ADMINISTRIMI I ZGJEDHJEVE
    ...
    Pas dërgimit të TPR-ve nga 11 KZAZ-të e Tiranës për zgjedhjet për kryetar bashkie dhe këshill të Tiranës, KQZ-ja kishte 48 orë për të verifikuar dokumentet dhe për të njoftuar rezultatet për zgjedhjet për bashkinë e Tiranës.7 Të gjitha TPR-të mbërritën më 16 maj, ndonëse TPR-ja për KZAZ-në 49 nuk ishte miratuar prej shumicës së anëtarëve (në këtë rast, shumica përbëhej prej partive në qeveri). Kryetari i KZAZ-së 49 pretendoi se në TPR kishte parregullsi (të cilat nuk iu specifikuan MVZ-së së OSBE/ODIHR-it). Deri në periudhën që përfshin ky raport, KQZ-ja nuk kishte marrë asnjë vendim për këtë TPR. PS-ja kërkoi që KQZ-ja të merrte një vendim lidhur me TPR-në e KZAZ-së 49 dhe që më pas, KQZ-ja të përcaktonte rezultatin për kryetarin dhe këshillin bashkiak të Tiranës në bazë të 11 TPR-ve.

Në të njejtën kohë, ndërsa vazhdonte numërimi i kutive të votimit për zgjedhjet për minibashkitë e Tiranës, zyrtarë të PD-së kërkuan që fletët e votimit për kryetar bashkie të Tiranës që ishin gjetur në këto kuti, të numëroheshin si të vlefshme për kryetar bashkie të Tiranës, me argumentimin se vullneti i votuesve ishte i qartë. PS kundërshtoi fuqishëm, duke deklaruar se fletët e votimit të gjetura në kutinë e gabuar, ishin konsideruar të pavlefshme deri më sot.

Kodi Zgjedhor nuk parashikon drejtpërdrejt vlefshmërinë e fletëve të votimit gjetur në një kuti votimi, të ndryshme nga ajo që i korrespondon llojit të zgjedhjes për atë fletë. Ai as nuk parashikon ndonjë procedurë për vlerësimin e fletëve të votimit të gjetura në kuti të tjera. Nuk kishte asnjë vendim apo udhëzim nga KQZ-ja për këtë çeshjte përpara ditës së zgjedhjeve, dhe as manuali i miratuar i KQZ-së nuk e trajtonte këtë çeshtje, ndonëse në zgjedhjet e kaluara vendore, fletët e votimit të hedhura gabim përbënë problem. Anëtarët e grupeve të numërimit ishin trainuar për t’i konsideruar fletë të tilla votimi të pavlefshme dhe fletët e votimit të hedhura gabim ishin konsideruar të pavlefshme në Tiranë deri në mbylljen e numërimit për kryetar bashkie të Tiranës më 14 maj.
    ...

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Citim Postuar më parë nga Endless Lexo Postimin
    po per te prekur, prekesh?
    Tyt, edepsez ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga Scion : 21-05-2011 më 15:27

he he hee... Maska e halla mine
    Anëtarësuar
    05-01-2011
    Vendndodhja
    brojë
    Postime
    1,466
    Që të jem i saktë gjer në fund, do të shtoja se kjo nuk është çështje preference për ju, çështje afërsije etj. Dhe aq më pak nuk është sfidë ndaj kundërshtarit tuaj politik. Propozimi për tërheqje mund t’ia bëja secilit prej jush , por mendova se tërheqja do të ishte më e lehtë për ju që jeni në pushtet, sesa për tjetrin , që është shef i opozitës.
    oouuuu..
    Qartesia e Ismailit nuk lene vend per hamendje e manipulime.. jo pse nuk i tha Rames.. jo i eshte drejtuar Bashes si i vetmi fisnik..
    Ismaili nuk ka preferenca..
    Rezultati eshte baras..
    Meqenese Basha ka pushtetin qendror..
    dhe Rama s'ka gje....
    atehere MENDJA E URTE thrret qe ose fituesi te zgjidhet me hudhjen e monedhes(ose me lufte) ose ai qe veq ka pushtet te leshoj rruge..
    Mund te terhiqet edhe Rama, mirepo ne kete rast do mbetej pa asnje lloj pushteti edhe pse ka votat e gjysmes se Shqiperise.
    Kur preferencat e qytetareve jene 50-50, ndarja e kulaqit eshte zgjidhja e vetme e arsyeshme. Jepe Tiranen bashki.. sepse e ke Tiranen shtet.
    Asnjë kompromis, kurr asnjëher.. deri n'apokalips!

Letra e Kadare, nuk perfaqeson tere votuesit qe kane dhene voten per Bashen, Basha mund ta beje nje terheqje te tille vetem nese ia kerkon ajo pjese e qytetareve qe e kane votuar.

Kam qene gjithmone perkrahese e asaj thenies: "kush largohet nga fusha eshte i rrahur", Basha le te qendroje deri ne fund te betejes, nuk shoh arsye terheqje per tekat e Rames. Sikur te mos kishte instrumenta ligjore, ku opozita te ankohej per rezultatin qe akoma nuk dihet, atehere po; le te terhiqej, por perderisa ekzistojne keto mjete ligjore, nuk shoh asnje arsye te shendoshe per terheqje nga gara.

Faqja 7 prej 46 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •