Close
Faqja 9 prej 28 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 274
    _____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga vetima Lexo Postimin
    Turqit na kan ndihmu shum.
    Duke na vene flaken per 500 vjet me rradhe.

Citim Postuar më parë nga Mon.Alisa Lexo Postimin
    Kush o ka thot qe nuk po ndertohen shkolla.....ne qdo qytet fshat ne Kosove ki shkolla te mjaftueshme....
    Mesohet historia neper shkolla, se feja po ja shperlane trute Shqiptareve.

i/e regjistruar Maska e Pa_doreza2
    Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657

Regjimi komunist jugosllav përmes strukturave pushtetore e sidomos UDB-së,me qëllim të shpërnguljes së shqiptarëve nga trojet stërgjyshore aplikojë format më diskriminuese ndaj tyre në Kosovë dhe viset tjera etnike shqiptare,duke i shfrytëzuar të gjitha kontaktet me shtetet tjera të Ballkanit,për realizimin e këtij qëllimi. Më 18 shkurt 1953 Jugosllavia,Greqia dhe Turqia arritën një marrëveshje për miqësi dhe bashkëpunim reciprok... dhe në kuadër të një serie bisedimesh atë vit kryetari i Jugosllavisë JOSIP BROZ TITO dhe përfaqësuesi turk FUAD KYPRILI në Split të Kroacisë nënshkruan një”marrëveshje xhentelmene”,me të cilën u ripërtri konventa shtetërore jugosllave-turke e vitit 1938,për shpërnguljen e shqiptarëve ...në Turqi 1952-1965 per ne Turqi janë shpërngulur: 452.371 shqiptarë
    Si rrjedhojë, për një kohë të shkurtër u turqizuan dhunshëm rreth 60 mijë shqiptarë, kurse u shpërngulën për në Turqi mbi 250 mijë shqiptarë.
    S’çarmatosem sa t’jetë jeta!

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga orhideja Lexo Postimin
    Nuk po kuptoj, kujt p'i intereson me u shkaterru gjurmet e vjetra, me u shkaterru trashegimia kulturore, me u fshi vjetersia jone ne tokat tona, duke ndertua "modernen"??????

Ishalla po mbushemi mend ndonjehere............
    ...fatkeqsisht nuk e njoh mitrovicen perzonalisht....a ka vlera arkitektonike xhamia aktuale ???....ka dyqish ndonje stil te vecant, apo vetemse eshte e lashte ???.....nese nuk ka ndonje stil te vecant, si psh. xhamite e shkupit, apo xhamia e larme e tetoves, ateher mjafton ti rruhen temelet dhe me nje pllake perkujtimore ti behet nderi qe i takon, perndryshe, nese ka nevoje qyteti per nje xhami me kapacitet te tille, nuk duhet kundershtuar ndertimi per shkaqe "historike", sepse edhe ata duhet te kene njecfare kodifikimi, se cka eshte me vlere te ruhet, dhe cka nuk prish pune. Eshte me vend te ndertohet xhamia ne nje vend reprezentativ.

Mua me shume me brengos dembelleku ne shije, se edhe nese ndertojm nje objekt te rri, dhe si e quan, modern, i referohemi nje arkitekture te njohur e te kultivuar moti kohe....andej, cka eshte pra "moderne" ne ate xhami ???, gjigandomania nuk e ben te vecante, vetemse eshte ne formatin xxl karshi xhamive tjera ne rreth.........une kisha propozuar nje konkurs internacional, sidomos kur sot kemi djem e cika absolvent te akademive me te njohura ne bote, qe xhamia te jete jo vetem reprezentuese, por edhe unike....

tung
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar më parë nga orhideja Lexo Postimin
    Nuk po kuptoj, kujt p'i intereson me u shkaterru gjurmet e vjetra, me u shkaterru trashegimia kulturore, me u fshi vjetersia jone ne tokat tona, duke ndertua "modernen"??????

Ishalla po mbushemi mend ndonjehere............
    E nderura Orhideja Pershendetje sa i perket kultures se turqis ajo eshte kultur e tyre po pse po tallen me politiken tone dhe me Token Shqipetare keta Magjupet e Anadollit po vjen inati

Nderimet e mia
    Ndryshuar për herë të fundit nga Pa_doreza2 : 18-05-2011 më 10:58

_____
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Postime
    3,623
    Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    Regjimi komunist jugosllav përmes strukturave pushtetore e sidomos UDB-së,me qëllim të shpërnguljes së shqiptarëve nga trojet stërgjyshore aplikojë format më diskriminuese ndaj tyre në Kosovë dhe viset tjera etnike shqiptare,duke i shfrytëzuar të gjitha kontaktet me shtetet tjera të Ballkanit,për realizimin e këtij qëllimi. Më 18 shkurt 1953 Jugosllavia,Greqia dhe Turqia arritën një marrëveshje për miqësi dhe bashkëpunim reciprok... dhe në kuadër të një serie bisedimesh atë vit kryetari i Jugosllavisë JOSIP BROZ TITO dhe përfaqësuesi turk FUAD KYPRILI në Split të Kroacisë nënshkruan një”marrëveshje xhentelmene”,me të cilën u ripërtri konventa shtetërore jugosllave-turke e vitit 1938,për shpërnguljen e shqiptarëve ...në Turqi 1952-1965 per ne Turqi janë shpërngulur: 452.371 shqiptarë
    Si rrjedhojë, për një kohë të shkurtër u turqizuan dhunshëm rreth 60 mijë shqiptarë, kurse u shpërngulën për në Turqi mbi 250 mijë shqiptarë.
    Ehhee prit sa te marri te dhena nga siper e te vij te te thoje qe "historia eshte shkruajtur gabim, eshte shkruajtur nga me te fortit po mos ki merak Turku do ti tregoje te verteten Shqiptarve....."

Nga kesoj lloj Injorantesh me vjen inat, gjenje injoranta si keta turku pa ben si i do qejfi ne trojet tona.

Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657
    Citim Postuar më parë nga s0ni Lexo Postimin
    Ehhee prit sa te marri te dhena nga siper e te vij te te thoje qe "historia eshte shkruajtur gabim, eshte shkruajtur nga me te fortit po mos ki merak Turku do ti tregoje te verteten Shqiptarve....."

Nga kesoj lloj Injorantesh me vjen inat, gjenje injoranta si keta turku pa ben si i do qejfi ne trojet tona.

E kane lene pjellen e tyre ne ket vende para 500 vitesh dhe po ja ruajne kulture e turqis Fashiste dhe Mehmetite te II qe shkatrroje ç'do gje shqipetare me Aleancen me Turko-Shkini

Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657

toka e shqiptaris e mjer

Citim Postuar më parë nga agimbeluli Lexo Postimin
    nuk te pyeta per xhibutin ,por per shqiperine.nese nuk ke pergjigje trus aty dhe mos hap gojen kot.

edhe shtetet e amerikes latine jane shume katolik te perbetuar ,por e dime gjendjen e tyre
    Ato fakte qe shtove, e forcojne me shume ate qe doja te thoja se prapambetja ne Shqiperi, nuk kishte lidhje ndalimin e fese.

Prandaj ishte komplet pa kuptim ajo fjalia jote "shqiperia mbi 60 vjet ishte pa fe , e ke bere llogari se sa e perparuar ishte ?"

Anëtarësuar
    02-11-2009
    Postime
    1,657

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    Spari komuna vendin qe ka caktuar per gjami sesht i duhur.
    Ne afersi ka ndertime qe i ngulfatin pamjen gjamis.Pse rrenimi i gjamis Isa Beg kure ajo esht e ndertuar para 2o vjete dhe sesht e demtuar siq thot turku Kastrat.
    Vendi i duhur do ishte ne trojet e gjamis me te vjeter te qytetit tek ish kockarnica e dikurshme ne temlet e ish gjamis se vjeter.
    Kujt i duhet aq shum nji investim, ne momentetet me te renda te varfris qe po kalon ky popull.
    As ekonomikisht e as politikish dhe as fetarisht sesht menyra e duhur e ktij ndertimi ,madje rrenimi i njeres per te ndertu nji tjeter eshte me qellimin e vetem perfitimi matrial,familjarizmi dhe investimi per te ushqy shpirtin me barkun e zbrazet kti populli eshte pune qe as kush ska dobi e as dem por edhe pas nji kohe mos na mbetet hatri se gjami turke te ndertuar ne zemer te qytetit te banuar nga shqiptar 99% druaj se do ligsohemi para brezave qe do vine.

Kujdes Kastrat! se po ta ngrit flamurin Stojani maje gjamije.

Faqja 9 prej 28 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •