Close
Faqja 20 prej 22 FillimFillim ... 101819202122 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 191 deri 200 prej 213
    LAVDI XHAXHIT Maska e soldiers
    Anëtarësuar
    29-01-2011
    Postime
    134
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Amerika eshte kercenuese vec per popuj hegjemoniste si arabet, ruset, greket, kinezet, turqit. Per popujt tjere qe s'kane apetite hegjemoniste, Amerika eshte paqembajtese.
    Kete renditje ke be sipas qefit tend apo si!?
    Arabet e kinezet hegjemonist! hahaha
    Amerikanet ne vend te pere jane hegjemonist,kete krejt bota po e di.Prandaj dhe jane rrezik.Mandej vien Franca me Gjeramanin dhe Anglin qe ky i PARI i ndihmon.Jashte ketyre hegjemonist me te medhenje nuk njof une.
    Lavdi XHAXHIT

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-04-2006
    Postime
    560
    Amerika eshte shpetim per boten, o te marrume, o te pa njerz, o te poshtre, o ooo, ku ku per ne shqiptaret, po si eshte e munder qe nje shqiptare te thote se a amerika eshte e rrezikshme per boten! po vende me demokratik dhe vende me me liri te plote per popullin e vete dhe gjithe boten bashkehore se amerika nuk ka! liri me te madhe si per fjalen e lire si per gazetat dhe gazetaret, si per fe, vende me demokratik nuk ka ne boten e civilizuar!
    Amerika eshte e rrezikshme vetem per ata njerz, ato shtete qe i rrezikojn drejtate e njeriut dhe drejtat kolektive te nje pakice apo nje kombsie!

pse ne shqiptaret e fes muslimane nuk po diskutojm per drejtat e muslimanve qe Rusi dhe Kine, a e dini ju se sa dhuna behete ne musliman ne keto vende , a e dini ju se sa masakrrat behen ne keto vende kunder muslimanve! e ju qoheni peshe dhe kritikoni shpetimtarin e shqiptarve Ameerikanet!

Rrofte Amerika!

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga ORIONI Lexo Postimin
    Diskutim te mbare.
    Ja rrofsh magarices
    USA jo qe eshte rrezik por eshte shpetim i botes,mjafton qe myslimanet po i civilizon me dajak

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga soldiers Lexo Postimin
    Kete renditje ke be sipas qefit tend apo si!?
    Arabet e kinezet hegjemonist! hahaha
    Amerikanet ne vend te pere jane hegjemonist,kete krejt bota po e di.Prandaj dhe jane rrezik.Mandej vien Franca me Gjeramanin dhe Anglin qe ky i PARI i ndihmon.Jashte ketyre hegjemonist me te medhenje nuk njof une.
    Une fola nga perspektiva e historise shqiptare.
    Per neve ne rend te pare hegjemonist jane treguar popujt muslimane ne krye me osmanet, pastaj sllavet ne krye me serbet, pastaj greket ne nje mase me te vogel.

Amerika per ne nuk ka qene hegjemoniste.

Persa i perket ceshtjes se popujve tjere, pra a e shohin p. sh. arabet, greket apo serbet Ameriken si hegjemoniste, kjo eshte ceshtje tjeter. Nese do te flasim per kete ceshtje, flasim, por me argumente, e jo duke mare persiper mendimin e ndonje imami arab apo tjeter burimi te pasakte.

Une fola nga perspektiva e historise shqiptare.
    Per neve ne rend te pare hegjemonist jane treguar popujt muslimane ne krye me osmanet, pastaj sllavet ne krye me serbet, pastaj greket ne nje mase me te vogel.
    Mendohu edhe njehere chino !
    Revolution 1848

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Mendohu edhe njehere chino !
    Me nje sukses me te vogel. Me mire keshtu?

Per krimet e pafundeta te poipullit grek ndaj shqiptareve shkruajne librat, ato shqiptare ato nderkombetare. Chino as nuk mundet t'i "cbej", as t'i tregoj si te vogela keto krime, por ne krahasim me ato te sllaveve dhe osmaneve me duken personalisht shume me te vogela. Normal qe nuk ka njesi matese per krimet, por sipas nje pershtypjeje teresore te leximeve te shkrimeve historike mendoj mund te thuhet se hegjemonizmi grek ne krahasim me keto tjerat ishte dytesor, te pakten persa i perket suksesit te tyre (suksesit pernga prizmi grek).

Lazaratas Maska e Bel ami
    Anëtarësuar
    17-04-2002
    Vendndodhja
    Lazarat
    Postime
    1,184
    Amerika u zbulua vone,shume vone dhe vetem pas viteve 1900 pati ndikim ne politiken Boterore.A mund te me thoni sa e paqshme ishte bota para viteve 1900?
    Luftrat Ruso-Turke,Ruso-Frenge,Anglo-Frenge,Gjermano-Frenge?Te flasim per kolonite qe zoteronte Anglia,Franca,Spanja,Portugalia,Hollanda neper bote? Apo per kolonite e Turqise (pjese e se ciles ishim dhe ne).
    Ne luften e pare boterore Amerika hyri per te shpetuar Angline dhe Francen sepse keto ishin te pa fuqishme per ti bere balle Gjermanise dhe Austro-Hungarise, ndersa ne luften e dyte ishte masakra e Perl harborit qe e shtyu Ameriken ne lufte dhe te clironte Evropen nga Nazizmi.
    Per periudhen e pas Luftes,ku reziku i komunizmit rinte mbi Evrope si nje re e zeze,Amerika ishte shpetimi i kontinentit Evropian,ndryshe sot ne do te flisnim rusisht.

Amerika eshte rezik vetem per tre kategori: Talebanizmin,Komunizmin,Serbizmin e Ballkanit etj.Nese ju ndiheni te rezikuar nga Amerika atehere u perkisni nje nga ketyre kategorive qe permenda me larte!
    ... E ku thuhene ne karte
    Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Per krimet e pafundeta te poipullit grek ndaj shqiptareve shkruajne librat, ato shqiptare ato nderkombetare. Chino as nuk mundet t'i "cbej", as t'i tregoj si te vogela keto krime, por ne krahasim me ato te sllaveve dhe osmaneve me duken personalisht shume me te vogela. Normal qe nuk ka njesi matese per krimet, por sipas nje pershtypjeje teresore te leximeve te shkrimeve historike mendoj mund te thuhet se hegjemonizmi grek ne krahasim me keto tjerat ishte dytesor, te pakten persa i perket suksesit te tyre (suksesit pernga prizmi grek).
    dytesor???
    ja nje pjese e fjalimit te at gjergj fishtes ne vitin 1919.

Arsyeja pra pse kombi shqiptar nuk mujti me dalë shtet në vete, nuk qe puna se ati i mungonte ndërgjegja kombëtare ose ndjesia për liri e pamvarësi, por qe fakti se shi ditën në të cilën ai ishte gati me fitue lirinë e vet, Shtetet e Ballkanit ia ngjitën kthetrat dhe e banë rob nën zgjedhë të veten. Dhe këtë e banë jo për me e mbajtë nën shërbim e robni të veten, por për me e shue shqimit e me e qitë faret. Kështuqë prej kësaj pikpamje duhet me e thanë se shqiptarët gabuen, dhe gabuen randë fort, që u çuen aso kohe kundra Turkisë, sepse për ta do të kishte qenë dam fort ma i vogël me u vue nën zgjedhë të Turkisë, se sa me u gri prej kristjanëve.
    Po e shoh, Zotni, se kjo fjalë në gojën time disi po ju a vret veshin dhe po ju duket nji paradoks në vetvete. Janë faktet që më japin arsye. Në vitin 1478 turqit marrin Shkodrën dhe me te mundet me u thanë se u pushtue e tanë Shqipnia. Por megjithëkëtë, turku ia njohti Shqipnisë nji farë autonomie: na e la gjuhën dhe kanunet tona, - por askund nuk lexohet në histori se ky mbyti qindra mija shqiptarë përnjiherë, sadoqë populli hoqi zi e si asht me zi prej tij. E tash ndini si u suell kristiani me Shqipni e me shqiptarë. Në vjetin 1912 kërcet lufta turko-ballkanike dhe ballkanikët pushtojnë Shqipninë. Nji herë mbysin pak me thanë dyqindmijë shqiptarë, vrasin meshtarë katolikë sepse nuk ndigjonin me e mohue fenë ; grijnë mysliman sepse edhe ata nuk duen me dalë dinit. Rrenojnë me themel qindra e qindra katunde, veçse si e si me e farue kombin shqiptar.

ne pergjethsi, nuk kam simpati per turqit, por me sa jam informuar, nuk ekziston asnje dokument mbi krime masive te turqve ndaj shqiptareve... nese fishta "ia ka futur kot" dhe ti njeh ndonje dokument, do ishte mjaft e dobishme te na tregoje dicka.
    sic thote gjergj fishta: turku na e ka lejuar gjuhen.
    shiko c'ka bere greku ne lidhje me gjuhen shqipe:

Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 04-05-2011 më 13:30
    Vasudhaiva Kutumbakam

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga the admiral Lexo Postimin
    dytesor???
    ja nje pjese e fjalimit te at gjergj fishtes ne vitin 1919.

Arsyeja pra pse kombi shqiptar nuk mujti me dalë shtet në vete, nuk qe puna se ati i mungonte ndërgjegja kombëtare ose ndjesia për liri e pamvarësi, por qe fakti se shi ditën në të cilën ai ishte gati me fitue lirinë e vet, Shtetet e Ballkanit ia ngjitën kthetrat dhe e banë rob nën zgjedhë të veten. Dhe këtë e banë jo për me e mbajtë nën shërbim e robni të veten, por për me e shue shqimit e me e qitë faret. Kështuqë prej kësaj pikpamje duhet me e thanë se shqiptarët gabuen, dhe gabuen randë fort, që u çuen aso kohe kundra Turkisë, sepse për ta do të kishte qenë dam fort ma i vogël me u vue nën zgjedhë të Turkisë, se sa me u gri prej kristjanëve.
    Po e shoh, Zotni, se kjo fjalë në gojën time disi po ju a vret veshin dhe po ju duket nji paradoks në vetvete. Janë faktet që më japin arsye. Në vitin 1478 turqit marrin Shkodrën dhe me te mundet me u thanë se u pushtue e tanë Shqipnia. Por megjithëkëtë, turku ia njohti Shqipnisë nji farë autonomie: na e la gjuhën dhe kanunet tona, - por askund nuk lexohet në histori se ky mbyti qindra mija shqiptarë përnjiherë, sadoqë populli hoqi zi e si asht me zi prej tij. E tash ndini si u suell kristiani me Shqipni e me shqiptarë. Në vjetin 1912 kërcet lufta turko-ballkanike dhe ballkanikët pushtojnë Shqipninë. Nji herë mbysin pak me thanë dyqindmijë shqiptarë, vrasin meshtarë katolikë sepse nuk ndigjonin me e mohue fenë ; grijnë mysliman sepse edhe ata nuk duen me dalë dinit. Rrenojnë me themel qindra e qindra katunde, veçse si e si me e farue kombin shqiptar.

ne pergjethsi, nuk kam simpati per turqit, por me sa jam informuar, nuk ekziston asnje dokument mbi krime masive te turqve ndaj shqiptareve... nese fishta "ia ka futur kot" dhe ti njeh ndonje dokument, do ishte mjaft e dobishme te na tregoje dicka.
    sic thote gjergj fishta: turku na e ka lejuar gjuhen.
    shiko c'ka bere greku ne lidhje me gjuhen shqipe:
    http://www.youtube.com/watch?v=ZSO9wwLiExc
    http://www.youtube.com/watch?v=_lemuQJPr8M
    Une thashe: Nuk ka njesi matese te krimeve, por sipas mendimit tim krimet e grekeve jane nje perqindje e vogel e krimeve te osmaneve dhe serbeve.

Nese futemi ne histori, atehere ne menyre perfshirese, jo duke shkeputur aty ketu nje fragment. Perndryshe une do thirresha ne shprehjen e I. Qemalit "500 vjete lufte per te mbajtur gjalle gjuhen she shpirtin e kombit".

Pra 500 vjet sulm kunder ekzistences.
    Per mua kjo eshte maja.

MR. BEAN - Laden Maska e the admiral
    Anëtarësuar
    03-06-2009
    Vendndodhja
    European Union
    Postime
    6,876
    Nese futemi ne histori, atehere ne menyre perfshirese, jo duke shkeputur aty ketu nje fragment. Perndryshe une do thirresha ne shprehjen e I. Qemalit "500 vjete lufte per te mbajtur gjalle gjuhen she shpirtin e kombit".

Pra 500 vjet sulm kunder ekzistences.
    Per mua kjo eshte maja.
    po shume mire. thirre sa te duash. verteton me shume ate qe thashe une.
    kjo shprehje tregon se gjate 500 vjeteve nen turkun, gjuhen dhe shpirtin kombetar arritem ta mbronim.
    ndersa vetem per disa dekada nen grekun, gjuha dhe shpirti kombetar iken per lesh. ke prova sa te duash.

greku beri per disa dekada ate qe turku nuk beri per 500 vjet. asimiloi ose te perzuri nga shtepia dhjetra mijera shqiptare.

shikoje ate videon me lart. shikoje se si u soll greku ndaj atyre qe flasin shqip.
    Vasudhaiva Kutumbakam

Tema të Ngjashme

1. Monumentet e Shqiperise te cilat jane ne rrezik!!
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Arti shqiptar
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 12-04-2011, 22:46
  2. Berisha të ikë, kryeministri i ri nga PD.
    Nga Dajti në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 143
    Postimi i Fundit: 21-12-2009, 03:38
  3. Amerika, kjo shoqëri që sheh nga e ardhmja
    Nga Brari në forumin Kulturë demokratike
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 21-05-2006, 06:09
  4. Komploti boteror
    Nga ORIONI në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •