Close
Faqja 16 prej 47 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 465
    Dalan mos e ke gje akoma mllefin me Maksimin, se mua me kaloi, por ty si duket akoma ta jep pershtypjen si je shprehur per te, me epitetin :"sharlatan"?

Nuk kam kompetence astrofizike, por di te them qe s'ma merr mendja qe Maksimi, te beje gjithe ate pune dhe te gaboje rende. Kemi te bejme me nje njeri qe eshte GM, qe eshte pjese e nje Vellazerie qe ka njohuri me Dijet e Lashta qe jane harruar sot nga njerezimi, dhe sikur nuk shkon t'a bente nje gafe! Per te bere nje punim te tille, nuk ma jep pershtypjen se e ka bere pa u konsultuar me te tjere me pare, sikur nuk iu shkojne gabimet e kesaj natyre Mjeshtrave!

Citim Postuar më parë nga Yes* Lexo Postimin
    Dalan mos e ke gje akoma mllefin me Maksimin, se mua me kaloi, por ty si duket akoma ta jep pershtypjen si je shprehur per te, me epitetin :"sharlatan"?

Nuk kam kompetence astrofizike, por di te them qe s'ma merr mendja qe Maksimi, te beje gjithe ate pune dhe te gaboje rende. Kemi te bejme me nje njeri qe eshte GM, qe eshte pjese e nje Vellazerie qe ka njohuri me Dijet e Lashta qe jane harruar sot nga njerezimi, dhe sikur nuk shkon t'a bente nje gafe! Per te bere nje punim te tille, nuk ma jep pershtypjen se e ka bere pa u konsultuar me te tjere me pare, sikur nuk iu shkojne gabimet e kesaj natyre Mjeshtrave!
    Unë nuk kam mllef ndaj asnjë njeriu.
    Të jesh mason nuk do të thotë domosdoshmërisht që të mos bësh gabime.
    Artikulli i z. Maksim Zotaj, më tepër është një punim i një gazetari profesionist i cili na sjell në përmbajtjen e artikullit citime të autorëve të tjerë, studiues e historianë.
    Të jesh mason nuk do të thotë domosdoshmërisht që ajo që thua duhet të merret apriori patjetër si e drejtë, e vërtetë e padiskutueshme.

'udhëtimi i dritës së kuqe', 'ekspansioni i së kuqes', terma këto të përdorur nga z. Zotaj duke aluduar për origjinën e ngjyrës së kuqe në flamurin kombëtar janë të gabuar, sepse autori nuk e kupton Efektin Dopler.

Edhe një herë;
    Për vëzhguesin në të majtë, galaktika do t'i duket me ngjyrë të kuqe, për shkak të uljes së frekuencës së valës elektromagnetike të dritës, sepse galaktika i largohet vëzhguesit.
    Për vëzhguesin në të djathtë, galaktika do t'i duket me ngjyrë blu, për shkak të rritjes së frekuencës së valës elektromagnetike të dritës, sepse galaktika i afrohet vëzhguesit.
    Por kjo nuk ndodh se ndryshon frekuenca e valës elektromagnetike të burimit të dritës, por është perceptimi relativ i vëzhguesit për shkak të lëvizjes së objektit si burim vale, ku merren në konsideratë dy faktorë, drejtimi dhe shpejtësia e lëvizjes. Ky quhet Efekti Dopler.

Mendimi se universi po zgjerohet mbështetet tek ky efekt, dhe jo tek udhëtimi i së kuqes apo ekspansionit të së kuqes.
    Aq më tepër, z. Zotaj bën edhe një tjetër gabim kur thotë se yjet me temperaturë të lartë kanë ngjyrë të kuqe, në fakt ato kanë ngjyrë blu.

Kjo duket qartë duke vëzhguar yjet stacionarë (relativisht) me vëzhguesin, pra duke shmangur Efektin Dopler në llogaritjet e bëra.

Me fakte shkencore konkludohet bindshëm se opinioni i z. Zotaj mbi origjinën e ngjyrës së kuqe të flamurit kombëtar është i gabuar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Jam dakord me Dalan qe kjo lidhja e ngjyres se kuqe dhe menyra se si e shpjegon maksimi jane pak si pa lidhje dhe me sa duket nuk e ka haberin nga ajo qe quhet "zhvendosje ne te kuqe" dhe aq me teper nga astronomia.

Dhe po ashtu me duhet te jem dakord me Dalan qe te jesh mason nuk do te thote me patjeter se duhet te dish gjishçka.

Po perfitoj nga rasti ketu te sjell nje citim nga A.Crowley mbi Freemasonry dhe per Masonerine ne pergjithesi. Miresjellje e nje miku tim qe pati durimin ti germoje nga Confessions.

"The history of freemasonry has become more obscure as the light of research has fallen on the subject. The meaning of masonry has either been completely forgotten or has never existed at all, except insofar as any particular rite might be a cloak for political or even worse intrigue."
    ..... dhe me tej.....
    ‎"A 33° mason, of many years' standing, holding high office in the Supreme Grand Council, who had joined in order to obtain the traditional secret knowledge, told me that he had never learnt
    anything from any of the degrees. The only peculiarity in this case is that he should have expected anything of the sort --- or wanted it!"

Interesant si citim duke patur parasysh qe eshte shkruar perpara luftes se dyte boterore, dhe se si ne kontrast me ate qe mund te pritet historia e tyre eshte erresuar me shume ndersa "drita" e kerkimit ka rene ne subjekt...
    Ndryshuar për herë të fundit nga xfiles : 27-04-2011 më 16:49

Te falenderoj per shpjegimin, por cfare simbolike mendon ti personalisht se mund te kete fusha e kuqe??

p.s: po ta lexoje kryeministri mbi kete nuacen ne ngjyre blu, do thote pastaj qe flamuri i PD ka simbolike kozmike! (shaka)

xfile, kur ma "shan" ti masonerine, me duket njesoj sikur te me kesh fyer nga familja

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    xfile, kur ma "shan" ti masonerine, me duket njesoj sikur te me kesh fyer nga familja
    Po une nuk i shava, thjesht i "demistify"(nuk di si ta shqiperoj) se njerez jane dhe ata,
    pastaj vete ti e ke thene me duket qe Illuminimi eshte me teper simbolik se sa real kur i jepen gradat, apo gaboj?

Mos je gje master mason ti qe te djeg kaq shume .

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    file, kur ma "shan" ti masonerine, me duket njesoj sikur te me kesh fyer nga familja
    Pse Yes* ashtu, mos ke ndonje lidhje me ta? lol

Nese ke lidhje me ta, puno ne te miren tone
    Ndryshuar për herë të fundit nga Rina_87 : 27-04-2011 më 16:57

Citim Postuar më parë nga xfiles Lexo Postimin
    pastaj vete ti e ke thene me duket qe Illuminimi eshte me teper simbolik se sa real kur i jepen gradat, apo gaboj?
    Une e paskam thene?!! Po kur keshtu, nuk e mbaj mend, sinqerisht; ma kujto pak...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Une e paskam thene?!! Po kur keshtu, nuk e mbaj mend, sinqerisht; ma kujto pak...
    U lodha duke e kerkuar por nuk e gjeta, me sa duket jam fiksuar une por nuk e paske thene ti.

Shqiponja e Zeusit nuk është dykrenore.
    Nëse ka një shqiponjë dykrenore në Dodonë, ajo nuk i përket Zeusit.
    Ka mendime se krijesa që na duket si shqiponjë dykrenore, nuk është shqiponjë, por Sfinksi i mistershëm.
    Ndoshta nuk duhet parë androgjinizmi, por dualizmi.

Faqja 16 prej 47 FillimFillim ... 6141516171826 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Origjina e Himnit te Flamurit
    Nga Albo në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 22-12-2021, 11:51
  2. KF Elbasani, "TIGRAT VERDH E BLU"
    Nga ClaY_MorE në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 479
    Postimi i Fundit: 04-10-2008, 00:26
  3. Historia ndryshe
    Nga karaburuni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 01-07-2005, 09:53
  4. Cili është synimi i AKSH-së?
    Nga Faik në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22
  5. Abaz Ermenji
    Nga Eni në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 14:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •