Close

Rezultati i Sondazhit: A mendoni se duhet te lejohen temat ne lidhje me kengetaret popullor SERB?

Votues
66. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Po

6 9.09%
  • Jo

60 90.91%
  • Tjetėr

0 0%
Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 64
    i/e regjistruar Maska e skipetar
    Anėtarėsuar
    07-12-2006
    Postime
    719
    Dihen dy thėnje tė ēmueshme, tė cilave shpresoj se nuk ua humbi kuptimin.

Njėra thėnje ėshtė e Evelyn Beatrice Hall:
    "Unė nuk e miratoj atė ēfarė thoni, por do ta mbrojė deri nė vdekje tė drejtėn e juaj me e thėnė."

Tjetra thėnje ėshtė e Coretta Scott King:
    "Urrejtja ėshtė barrė e madhe me e mbajtė. E lėndon atė qė urren mė shumė se sa qė e lėndon tė urryerin."

Ato thėnje vlejnė pėr mua kur kam tė bėjė me njerėz qė nuk ma cėnojnė qenjen time.

Ėshtė e natyrshme pėr mua me zhdukė ēdo gjė (pra, edhe gjuhėn) tė atyre qė e kanė kėrcnuar dhe nuk pushojnė duke e kėrcnuar qenjėn time. Ata janė Shkijet dhe Grekėt.

Pėr mua nuk ka gjė nė kėtė jetė qė kisha me dashtė mė shumė se sa mos me pas shkas me urrejtė. Qė mos me pas shkas pėr me urrejtė brezat qė vijnė, janė dy zgidhje: me i zhdukė Shkijet dhe Grekėt ose me e ndėrpre Shkijet e Grekėt agresionin e tyre.
    "Qė t’i ēqitėsh kėta . . . duhet t’u preē jo vetėm duart e kokėn, po edhe kėmbėt e trupin." Fan Noli

i/e regjistruar Maska e cool_shqype
    Anėtarėsuar
    30-05-2007
    Vendndodhja
    jetoj me lemoshat e nanes natyre
    Postime
    1,024
    Citim Postuar mė parė nga valdetshala Lexo Postimin
    Ju kisha lutur te votojme te gjithe anetaret e Forumit "SHQIPTAR" ne menyre qe te vertetojme se a mendoni te lejohen postime te tilla ketu pasi qe ka te beje jo vetem me "kulturen qytetare" qe me kane thene disa por edhe me kulturen KOMBETARE qe eshte permbi ate qytetare.

Ju lutem ēdo koment me voten i mireseardhur
    menyra me e mire per te trguar nivelin JASHTE ZAKONISHT te dobet vetiak dhe mungesa e kultures kombetare dhe cakerdisjes ballkanbodrum te disa "muzik dashnoreve" ketu ne forum.........DHE ME DESHPERUSJA KUR DUKE PARE NJE TEME PER LAPA BRIMEN (PASI ME PARE NA ISHTE SERVIRUR CECA E DRAGANA) SHPREHA IRRTIMIN TIM ....DIKUSH NGA MEDERAT E FSHIU..?????
    Me vjen turp se jemi i vetmi vend ku ne festa e gezime degjojme dhe kercejme nen muziken e disa vendeve qe na kane ardhur hakut, kane bere c'do gje qe te na asimilonin e zhduknin............
    kush ka qef le ta degjoje ne shtepi te vet e MOS TE NA BEJE QENDEN E ZERIT KETU
    each second is eternity as eternity is now,
    and now, now is forever

ti, une dhe melodia Maska e orhideja
    Anėtarėsuar
    02-10-2010
    Postime
    4,817
    Jam kunder. Secili mund te degjoj dhe te bej ne shpi te veten ate qe don dhe i pelqen, por kur shfaqet dicka ne publik, atehere dhe une kam te drejte te them nese me pelqen apo jo.

Perderisa serbet nuk e ndrrojne mendimin per shqiptaret, s'do ta ndrroj as une per ta.

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    fshijeni kete shkrim
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _MALSORI_ : 13-04-2011 mė 13:01
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anėtarėsuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar mė parė nga valdetshala Lexo Postimin
    jo ne Forumin Shqiptar nuk ka vend pasi qe nuk eshte forumi serb por Shqiptar (sipas mendimit tim gjithmon)
    nuk e vendose ti o valdet..a mundet te ma shpjegosh pse eshte rubrika '' muzika boterore ''..eshte vetem per ibrahim tatlisesin apo per te gjithe ata kengetare qe nuk i perkasin kombesise shqiptare..ne duhet te shkruajme per ibrahim tatlisesin apo brekegrisurit afrikane por nuk duhet te shkruajme per draganen apo lepa brenen..me thuaj i dashur cka ka me teper ibrahim tatlises se sa shaban shauliq..nuk besoj se kane ndonje ndryshim..thjeshte kendojne kenget e tyre sipas deshires qe kane..ajo qe bejme ne i thone paragjykim..kesaj i thone marri..nuk ka te nenes apo te njerkes..gjithsesi vazhdoni te hapni tema te tilla marrinash..

pra ne votojme per apo kunder, ti ne kete rast je pakice dhe gjithmon do jesh sepse
    nuk ke perjetuar asgje
    ...
    je shume konfuz.nuk e di cka ke dashe te thuash me kete fjali..cka do te thote qe une nuk paskem perjetuar asgje..cka ka lidhje cka kam perjetuar une apo ti apo dikush tjeter me muziken..cka do te kem perjetuar une ska lidhje me degjimin e muzikes..mos fol gjera pa lidhje..

dhe jo nuk jam patriot as Hero sepse po te isha do isha ose i vdekur ose ne gjendje te mjerueshme duke mos u kujdesur askush per mua
    .

e di qe nuk je as hero e as patriot..veqse shisni pak patriotizem si teper ketu para kompjuterit..

pse nuk e frekuenton me shume ti forumin ballkanas dhe serb dhe e merr pergjigjen
    cfare pergjigje te marr..nuk kerkova gje nga serbet apo ballkanasit..cja fut krejt pa lidhje o valdet..redaktoje shkrimin pasi ta shkruash se del plot marrina..
    une nuk e di serbishten apo ndonje gjuhe tjeter ballkanase..me vjen shume keq qe nuk di ..nje filozof thote '' me nje gjuhe sje kerkushi,me dy gjuhe apo me shume gjuhe je dikushi..une do kisha shume deshire te dija jo nje por 100 gjuhe..dhe pikerisht me shume te dija gjuhen e atij qe une nuk e pelqej qe ta marr vesh ne gjuhen e tij cka thote per mua..keshtu valdet me kenaqesi do i frekuentoja edhe forume te tjera por ja qe as gjuhen se di e as kohe te tepert nuk po kam..me mjafton vizita ne forumin shqiptar por edhe ky po ma pshtiros si shume me patriotizem bllace...

Valdetit nuk i pelqen sepse nuk po pershtatet tema me mbiemer te forumit, nuk kam degjuar ende qe ne nje forum prestigjioz serb te flitet per Shkurte Fejzen ose Leonora Jakupin si artiste edhe pse nuk i frekuentoj
    nuk i ka kush faj kengetareve tona qe aq e kan hapin..megjithate te mos harrojme se kur kemi konkuruar ne shkalle jugosllavie me zhanrrin e muzikes argetuese boll mire i kan dashte kengetaret tane..por kjo nuk do te thote me duaj shkurtet te te dua shemsen,me duaj mahmutin te te dua sinan sakiqin..muzika eshte qeshtje shijesh..ajo qe per mua mund te jete shije mjaft e embel per ty mund te jete mjaft e hidhur e ajo qe per ty eshte mjaft e embel per mua eshte mjaft e hidhur...

zvicrra, kosova e shume vende tjera me shqiptar i kane harruar te kaluaren
    ,

cka ka lidhje e kaluara me muziken o jaran..pse i ngaterroni qellimisht konceptet..e kaluara eshte e kaluar..muzika eshte muzike..dy gjera krejt te ndryshme...gjithsesi kur dikush nuk i din konceptet ske cka i thua..

Jemi ka tentojme te behemi me Europiane se Europianet Malsor
    ne fakt po tentojme te behemi me patriote se sa jemi valdet..

Citim Postuar mė parė nga Enkeleu Lexo Postimin
    [B][I][U]Meqė ti e ke huazu "thenien" e Ramush Haradinajt , po tė pėrshendes edhe unė po me tė njėjtėn shprehje
    ne fakt ramushi nuk e tha per mua ate shprehje te famshme.. e tha per ju patriotet e paspilafit qe na shisni mend ne internet..vazhdoni te shisni derisa tju dale boja siq ju doli mijera komandanteve te bllaces ne kosove..

Ndersa sa i perket muzikes serbe ne
    forumin e ashtuquajtur shqiptar
    edhe une jam kunder , por askush nuk po na e var veshin kohet e fundit . Nuk postohet dhe lavderoeht ajo muzike per ndonje vlerė qė ka , por per tė provokuar !!!
    gjithkush ka te drejten e tij te pelqeje apo te mos pelqeje dicka..gjithkush ka te drejten te thote ate qe mendon..dhe askush nuk ka te drejte te thote mendoni siq mendoj une..une e di per forum shqiptar enkeleu..ty te duket dicka tjeter..pse rri ketu atehere..ik te ai forum ku ndihesh rahat..ndoshta ke me shume patriota bllace atje..

E ty malėsor nese e pėlqen muziken sllave askush nuk ta ndalon me e degjue pėr vete , por nuk ke nevoje tua imponosh tė tjerėve .
    me kete te fundit ja fute kot..kerkujt nuk i kam inponuar te degjoje ate qe degjoj une..dhe as i kam thene kujt mos degjo ate qe une nuk e dua..pikerisht pse dikush dhe disa hiqen si patriote duke na thene degjoni kete e mos degjoni ate me beri te reagoj..lexoji mire shkrimet

gjithsesi vazhdoni duke shitur..do vije nje dite qe nuk do ju ngelet me per vete pasi e keni shitur te gjithe...
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

I larguar Maska e Enkeleu
    Anėtarėsuar
    07-12-2005
    Vendndodhja
    Prane detit i pa lare, prane drites i pa pare, prane sofres i pa ngrene, prane dijes i pa nxene...
    Postime
    4,298
    Citim Postuar mė parė nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    nuk e vendose ti o valdet..a mundet te ma shpjegosh pse eshte rubrika '' muzika boterore ''..eshte vetem per ibrahim tatlisesin apo per te gjithe ata kengetare qe nuk i perkasin kombesise shqiptare..ne duhet te shkruajme per ibrahim tatlisesin apo brekegrisurit afrikane por nuk duhet te shkruajme per draganen apo lepa brenen..me thuaj i dashur cka ka me teper ibrahim tatlises se sa shaban shauliq..nuk besoj se kane ndonje ndryshim..thjeshte kendojne kenget e tyre sipas deshires qe kane..ajo qe bejme ne i thone paragjykim..kesaj i thone marri..nuk ka te nenes apo te njerkes..gjithsesi vazhdoni te hapni tema te tilla marrinash..

je shume konfuz.nuk e di cka ke dashe te thuash me kete fjali..cka do te thote qe une nuk paskem perjetuar asgje..cka ka lidhje cka kam perjetuar une apo ti apo dikush tjeter me muziken..cka do te kem perjetuar une ska lidhje me degjimin e muzikes..mos fol gjera pa lidhje..

.

e di qe nuk je as hero e as patriot..veqse shisni pak patriotizem si teper ketu para kompjuterit..

cfare pergjigje te marr..nuk kerkova gje nga serbet apo ballkanasit..cja fut krejt pa lidhje o valdet..redaktoje shkrimin pasi ta shkruash se del plot marrina..
    une nuk e di serbishten apo ndonje gjuhe tjeter ballkanase..me vjen shume keq qe nuk di ..nje filozof thote '' me nje gjuhe sje kerkushi,me dy gjuhe apo me shume gjuhe je dikushi..une do kisha shume deshire te dija jo nje por 100 gjuhe..dhe pikerisht me shume te dija gjuhen e atij qe une nuk e pelqej qe ta marr vesh ne gjuhen e tij cka thote per mua..keshtu valdet me kenaqesi do i frekuentoja edhe forume te tjera por ja qe as gjuhen se di e as kohe te tepert nuk po kam..me mjafton vizita ne forumin shqiptar por edhe ky po ma pshtiros si shume me patriotizem bllace...

nuk i ka kush faj kengetareve tona qe aq e kan hapin..megjithate te mos harrojme se kur kemi konkuruar ne shkalle jugosllavie me zhanrrin e muzikes argetuese boll mire i kan dashte kengetaret tane..por kjo nuk do te thote me duaj shkurtet te te dua shemsen,me duaj mahmutin te te dua sinan sakiqin..muzika eshte qeshtje shijesh..ajo qe per mua mund te jete shije mjaft e embel per ty mund te jete mjaft e hidhur e ajo qe per ty eshte mjaft e embel per mua eshte mjaft e hidhur...

,

cka ka lidhje e kaluara me muziken o jaran..pse i ngaterroni qellimisht konceptet..e kaluara eshte e kaluar..muzika eshte muzike..dy gjera krejt te ndryshme...gjithsesi kur dikush nuk i din konceptet ske cka i thua..

ne fakt ramushi nuk e tha per mua ate shprehje te famshme.. e tha per ju patriotet e paspilafit qe na shisni mend ne internet..vazhdoni te shisni derisa tju dale boja siq ju doli mijera komandanteve te bllaces ne kosove..

gjithkush ka te drejten e tij te pelqeje apo te mos pelqeje dicka..gjithkush ka te drejten te thote ate qe mendon..dhe askush nuk ka te drejte te thote mendoni siq mendoj une..une e di per forum shqiptar enkeleu..ty te duket dicka tjeter..pse rri ketu atehere..ik te ai forum ku ndihesh rahat..ndoshta ke me shume patriota bllace atje..

me kete te fundit ja fute kot..kerkujt nuk i kam inponuar te degjoje ate qe degjoj une..dhe as i kam thene kujt mos degjo ate qe une nuk e dua..pikerisht pse dikush dhe disa hiqen si patriote duke na thene degjoni kete e mos degjoni ate me beri te reagoj..lexoji mire shkrimet

gjithsesi vazhdoni duke shitur..do vije nje dite qe nuk do ju ngelet me per vete pasi e keni shitur te gjithe...
    Malesor, nuk e kam shprehi tė debatoj apo replikoj dy herė me njė person sepse nisem nga fakti qė kam tė bėj me njerėz tė ndergjegjshėm dhe mendoj qė nuk duhen shume fjalė pėr tu kuptuar ! Me ata tė pandergjegjshėm nuk debatoj fare.
    Sa i perket muzikės sllave , nuk e dij a ke informacion qė pikerisht duke i degjuar kengėt e cecės dhe draganės, xhelatėt serbė kan bėre krimet e tyre monstruoze. Ka me mijera tė burgosur qė munde tė ta deshmojne ketė , njė ndėr ta ėshtė Halil Matoshi i cili nė njė intervistė ka deklaruar publikisht qė sa here e degjon cecėn i rikujtohen torturat e tmerrshme ne burgun e Dubravės...(nėse mundem ta gjej , do ta sjell edhe atė intervistė si dėshmi ) prandaj mos thuaj se nuk kan lidhje pėrjetimet dhe e kaluara me muzikėn !! Nuk po thellohem nė faktin se si na pėrēmojnė serbet neve shqiptarėve , muziken tone dhe gjithēka qė ėshtė shqiptare ... kėtė besoj se Ti e din mjaft mirė.
    Ke marrė shembull muzikėn turke , unė as atė nuk e pėlqej aspak dhe po tė kisha hasur nė ndonjė temė apo tė ishte hapur temė pas teme pėr Ibrahim Tatlisesin, etj. njėjtė do tė reagoja , ashtu si reagoj edhe pėr muzikėn tallava shqip.

Ti aspak nuk mė njef dhe nuk mundesh tė vlerėsosh aspak patritozmin tim (dhe tė tė tjerėve ketu) duke marrė pėr bazė njė postim timin , prandaj je ti ai qė paragjykon nė kėtė rast.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Enkeleu : 13-04-2011 mė 15:19
    I lumtur ėshtė ai qė nuk shpreson nė asgjė, sepse nuk zhgėnjehet asnjėherė...!

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Nuk e kuptoj pse hapni tema me pyetje ku nuk pranohet pergjigje tjeter pervec jo-se?
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e ēudirave
    Postime
    3,776
    Edhe une jam kunder hapjes se kesaj teme. Kjo nxjerr ne pah sa shume budallenj ndodhen kendej pari. Po te mos ishte tema une do shpresoja se ka vetem nje a dy budallenj e tani paskan dale 5.

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anėtarėsuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    un them se ne kosove duhet te hy ne fuqi nje ligj i cili nese i kap ata te cilet dehjojn muzik te djallit pra muzik serbe duhet ti varrim pra shehit ne prishtin

i/e regjistruar Maska e valdetshala
    Anėtarėsuar
    15-03-2008
    Vendndodhja
    Pejė-Republika e Kosovės
    Postime
    2,363
    je shume konfuz.nuk e di cka ke dashe te thuash me kete fjali..cka do te thote qe une nuk paskem perjetuar asgje..cka ka lidhje cka kam perjetuar une apo ti apo dikush tjeter me muziken..cka do te kem perjetuar une ska lidhje me degjimin e muzikes..mos fol gjera pa lidhje...
    Te lutem pyete Ramushin qe ka humbur vėllezėrit se a ka lidhje muzika serbe me perjetimin, pyeti luftėtarėt tjere, pyeti viktimat tjere, pyete “aska peja” nuk je rrezuar ti prej dardhės se Nastradinit, pėr atė edhe nuk bashkendien me te tjerėt, sepse nuk ke pėrjetuar asgjė ( ka lidhje pėrjetimi me muzikėn ) .

Thashė “nuk jam patriot as Hero sepse po te isha do isha ose i vdekur ose ne gjendje te mjerueshme duke mos u kujdesur askush per mua”

Por nuk do te thotė qe po shes patriotizėm-prape po paragjykon

Jo i nderuar, por mos te humbim edhe ate pak qe na ka mbetur sepse pastaj edhe ne ketu do behem si ata neper diskoteka te zvicrres qe i permende e qe u jane humbur ca tradita e zakone .

Pse, nuk e tha pėr ty Ramushi ??? Ku e din ti se a jemi patriotė ne apo jo, pėr mua po se e thashė, po per te te tjerėt ku e din? Ne baze te disa shkrimeve ti vlerėson njerėzit? Prape paragjykime, pėrderisa kritikon ne lidhje me paragjykimet kontrollo postimet e tua pėr paragjykime? Nisu nga vetvetja dhe kurrė nuk do gabosh.
    Me respekt,

Valdet Shala

Faqja 5 prej 7 FillimFillim ... 34567 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •