Close
Faqja 17 prej 25 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 241
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    Tema qe hapa une nuk kishte per qellim debate te tilla nacionaliste .

gjithsesi ,

meqe vajti keshtu puna , po mar edhe une pjese ne kete debat dhe kerkoj te vijne ata qe jane edhe greke edhe shqiptare edhe ata qe jane vetem shqiptare .

me argumentat , llogjiken dhe analizat tuaja ju bej nje ftese te vecante , vecanerisht atyre qe ndihen me shume greke qe te paraqesin dhe te dialogojme te qete mbi ndikimin grek ne shqiperi dhe shqiptare .

ftoj Ksanthin dhe Shtriga , dhe te tjere qe miratojne politiken dhe gjithcka tjeter greke ne realitetin shqiptar .

nje verejtje per Thirsty dhe Endrin , te cilet , nuk po gjejne deshire per kuvendim te mbare dhe pa fyerje .

le te paraqesim mendimet tona ne kete realitet shqiptaro-grek , pa fyerje dhe emocione , por me qartesi dhe kulture ashtu sic duhet.

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anėtarėsuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Citim Postuar mė parė nga maratonomak Lexo Postimin
    .

ftoj Ksanthin dhe Shtriga , dhe te tjere qe miratojne politiken dhe gjithcka tjeter greke ne realitetin shqiptar .

Une nuk miratoj asnje politike greke por thjesht paraqes realitetin .Greqia ka disa ligje antiemigrante apo proemigrante keto jane ligjet .Kush nuk eshte dakort me to iken dhe nuk rri ti nenshtrohet atyre dhe as nuk llomotit neper forume .Nuk jane vetem shqiptaret ne greqi qe nuk pajisen lehte me dokumenta por dhe nacionalitetet e tjera dhe nuk eshte vetem greqia qe nuk jep lehte dokumenta .Ne Amerike , australi , Kanada , Angli etj keni pyetur apo keni degjuar qe ka shume SHqiptare qe rrijne me vite dhe nuk kane dokumenta? Ky eshte realitet .Une nuk merrem me politike se do shisja idete e mia tek hajdutat politikane .Shqiptaret nga egoizmi i semure shikojne shtepine e botes dhe nuk shikojne te tyren qe po digjet .Jo me shume se dy dite me pare lexova nje artikull ne gazete se u aprovua borxh nga banka nderkombetare per Shqiperine .Atehere shqiptaret pse gezohen me borxhin e greqise dhe pse nuk hidherohen me te tyren?Une si Ksanthi kam kuptuar se politikanet e shteteve te ballkanit jane te gjithe hajduta .

Marotomak Flm per ftesen .

VETEVENDOSJE! Maska e Endri_UCK
    Anėtarėsuar
    11-12-2009
    Vendndodhja
    Me Shqiponjat.
    Postime
    375
    Citim Postuar mė parė nga Ksanthi Lexo Postimin
    Une nuk miratoj asnje politike greke por thjesht paraqes realitetin .Greqia ka disa ligje antiemigrante apo proemigrante keto jane ligjet .Kush nuk eshte dakort me to iken dhe nuk rri ti nenshtrohet atyre dhe as nuk llomotit neper forume .Nuk jane vetem shqiptaret ne greqi qe nuk pajisen lehte me dokumenta por dhe nacionalitetet e tjera dhe nuk eshte vetem greqia qe nuk jep lehte dokumenta .Ne Amerike , australi , Kanada , Angli etj keni pyetur apo keni degjuar qe ka shume SHqiptare qe rrijne me vite dhe nuk kane dokumenta? Ky eshte realitet .Une nuk merrem me politike se do shisja idete e mia tek hajdutat politikane .Shqiptaret nga egoizmi i semure shikojne shtepine e botes dhe nuk shikojne te tyren qe po digjet .Jo me shume se dy dite me pare lexova nje artikull ne gazete se u aprovua borxh nga banka nderkombetare per Shqiperine .Atehere shqiptaret pse gezohen me borxhin e greqise dhe pse nuk hidherohen me te tyren?Une si Ksanthi kam kuptuar se politikanet e shteteve te ballkanit jane te gjithe hajduta .

Marotomak Flm per ftesen .
    Ti nuk miraton asnje politik, ti nuk meresh me politik
    POR TI do qe "GREKET" ne juge te ken te drejta?
    Ok i japim drejtesin qe duan por na dhan edhe neve drejetesit tona:
    CAMERI, ARVANITET, HISTORIN TONE etj shum qe na kan ber Greket
    edhe nuk jan shkrujt me asnje vend flas per dhunen ndaj emigranteve
    Shqiptar qe na kan ber Greket.
    POR TI nuk meresh me politik.

Krason shtetet e G8 me Greqin?? hahaha sa shaka qe ke,
    Shiko, pak jan ata qe kan ber prokopi ne Greqi por te ato shtetet
    qe the njerzit ikin me kultur edhe kthehen me kultur edhe jan me
    lek edhe i lumt mua me behet qefi nuk kam asnje lloj xhelozje.
    Ne Greqi iken njeri e kthehesh kafsh sepse ashtu te ben jeta e perditshme
    ne Greqi.

Plus asajt e ke par dhunen qe bejn policat Grek ndaj ne? Me thuaj
    me cin SHTET ke par ndo nje skandal te till? Ne Greqi po te kapen policat
    pa letra te mbajn ndo nje muaj ose sa duan ata edhe te rrafin te bejn qe
    te shash Shqiperin se per ndryshe ata te shqyhen ne drru e pastaj te cojn
    ne Shqiperi, TANI ME THUAJ TI me cin SHTET DEMOKRATIK behen keto gjera?
    Tek shtetet e tjera po te kapen pa letra te cojn ne Shqiperi sic esht normale
    por jo ne Greqi.

Shiko ka 500 mij arsye te them una per tilla gjera se shum nga keto i kam kaluar.

Jo jo nuk u gezova me borxhin e Greqis
    UNA E DI KUR DO GEZOHEM?
    KUR TE MESOJ QE NUK EKZISTON ME GREQIA
    Atere kam per te ber edhe party

Shtepia ime esht GJITHE SHQIPERIA se kan luftuar per mua edhe
    per te gjithe ne edhe ja ku jemi sote te thojn disa "njerez" nuk ju
    vjen gyjnaf per Greqin? Jo nuk me vjen fare sepse e beren veten
    ashtu Greket qe mos ti duam.

-----------------------------------------------------------------------------------

PS: Kush do ta shofi Greqin mo posht te bej vetem nje gje te vogel
    por ama shum te rencishme, BOJKOTONI CDO PRODHIM GREK!
    qysh do e kuptoni qe esht prodhim grek? Nga Barkodi aj tergon se nga cili shtet
    esht prodhimi qe do merni cdo shtet ka nje perfiks ne fillim, Greku ka 520 , Barkodi gjendet tek prodhimi, shikoni ketu:

BLEJ SHQIP, numri i Barkodit e prodhimeve Shqiptare esht 530. Shiko ketu:

http://www.youtube.com/watch?v=munqMd3wTW8
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Endri_UCK : 05-04-2011 mė 04:59
    Shqipėri, o jetėgjatė, ty tė kemi mėmė e atė dhe pėr ty do tė luftojmė gjersa tė tė trashėgojmė.

Τρελάρα Maska e Ksanthi
    Anėtarėsuar
    22-12-2007
    Vendndodhja
    Στ'αστέρια
    Postime
    2,763
    Endri gjynaf qe harxhon energjine neper forume .Te keshilloj te krijosh nje parti te re , te luftosh per te , ta cosh ne parlament , te behesh kryeminister dhe ti hapesh lufte greqise per te marre territoret shqiptare mbrapa .

Anėtarėsuar
    11-12-2009
    Vendndodhja
    Me Shqiponjat.
    Postime
    375
    Citim Postuar mė parė nga Ksanthi Lexo Postimin
    Endri gjynaf qe harxhon energjine neper forume .Te keshilloj te krijosh nje parti te re , te luftosh per te , ta cosh ne parlament , te behesh kryeminister dhe ti hapesh lufte greqise per te marre territoret shqiptare mbrapa .
    Jo nuk e harxhoj energjine vetem ne per forume e harxhoj mo shum tek jeta e REALITETIT,
    jo jo nuk kemi per te hap asnje lloj lufte PER TOKAT E SHQIPERIS,
    te gjitha do meren me letra e me lijg ashtu qysh esht normal-ja,

Historia esht nje edhe nuk ke munsi ta ndrosh as ti as una,
    Lufta mo e keqe esht lufta e ftote lufta me true
    Shqipėri, o jetėgjatė, ty tė kemi mėmė e atė dhe pėr ty do tė luftojmė gjersa tė tė trashėgojmė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-10-2010
    Postime
    103
    Citim Postuar mė parė nga Endri_UCK Lexo Postimin
    Jo nuk e harxhoj energjine vetem ne per forume e harxhoj mo shum tek jeta e REALITETIT,
    jo jo nuk kemi per te hap asnje lloj lufte PER TOKAT E SHQIPERIS,
    te gjitha do meren me letra e me lijg ashtu qysh esht normal-ja,

Historia esht nje edhe nuk ke munsi ta ndrosh as ti as una,
    Lufta mo e keqe esht lufta e ftote lufta me true
    E para cfare duhet te besh ti eshte te mesosh me mire shqip.
    Greqishten na tregove qe e di shume mire.
    Perderisa kalon aq keq ne Greqi pse rri atje? Pse s`iken? Apo ti kalon mire per vete dhe u qan hallin te tjereve?

Anėtarėsuar
    11-12-2009
    Vendndodhja
    Me Shqiponjat.
    Postime
    375
    Citim Postuar mė parė nga kimon Lexo Postimin
    E para cfare duhet te besh ti eshte te mesosh me mire shqip.
    Greqishten na tregove qe e di shume mire.
    Perderisa kalon aq keq ne Greqi pse rri atje? Pse sen? `ikApo ti kalon mire per vete dhe u qan hallin te tjereve?

Ouu po ti kush je? je aj qe kritikon njerzit?
    Se pari nuk e njef jeten time ku kam ber shkolle ku nuk kam ber,
    Shqipen e flas edhe e shkruaja aq sa di nqs nuk kupton
    ose nuk te pelqen shporru shoku ...

Nuk di vetem Greqishten por di edhe tjera gjuhe, plus asajt
    gjuha esht pasuri edhe kultur edhe mo e mira esht arma mo e forte per armiket ...

Nuk ja u qaj hallin asnjerit una, una them realitetin nuk dua te vuaj SHTETI IME
    por per fat keq ka ca injoranta si ty qe nuk mendojn per atdheun e tyre,
    apo mendon nga qe ike ne Greqi u bere Grek? indetiteti i njeriut esht nje
    edhe nuk ndrohet sa do qe ta ndrosh.

Se qysh ja kaloj una ajo esht puna ime nuk esht as puna jote asnjerit
    te gjitha i kam me djersen time nuk mi ke fal as ti asnjeri, ok?

Po ti cdo tek forumi Shqiptar? shko me ndo nje forum grek tek vllezerit e tu,
    keten e thash nga qe e fillove vet ne kete till menyr muhabetin.

i/e regjistruar Maska e jonidapasho
    Anėtarėsuar
    09-08-2002
    Vendndodhja
    selanik
    Postime
    488
    Endri UCK pershendetje,

Marr shkas dhe te shkruaj vecanerisht ty pasi kam lexuar disa shkrime te tuat ne kete teme te Forumit. Nqs me lejon sigurisht ne menyre shoqerore (megjithese duhet te kemi diference te theksuar moshe pasi une jam 33).
    Piksepari te gjithe neve shqiptaret e Greqise jemi pak a shume dakort ne mendimet dhe aspiratat tona per te ardhmen. ( Bazohem ne biseda forumesh prej 18 vitesh tashme).
    Situata eshte ky realitet qe shohim dhe jetojme cdo dite, kush e ndien me shume e kush me pak.
    Fakt i rendesishem (dhe i vertetuar fatkeqesisht) eshte qe nqs ekonomia Greke bie nje nivel cdo dite, ndikimi eshte direkt jo vetem ne ekonomine shqiptare por vecanerisht ne cdo familje qe jeton ne Shqiperi. Si konkluzion nuk mund te na gezoje fakti qe Greqia po fundoset, pasi detyrimisht do fundosen familjet Shqiptare qe jetojne ketu pasi i perkasim katigorise se dobet ekonomikisht.

Per sa i perket tokave te pretenduara Shqiptare apo Greke. Keto biseda jane per tipa enderruesish qe nuk kane lidhje me realitetin. Keto biseda i formulon dhe "LAOS" por ata e bejne me vetedije te plote dhe per interesa te tjera politike.

Politiken greke nuk e miratojme por a u organizuam ndonjehere masivisht per te shprehur indinjaten tone ? Pergjigjja eshte jo.

Jam shume dakort me ty kur shprehesh se Lufta e vertete eshte lufta me tru (jo me kuptimin e mirfillte te shprehjes) dhe kjo eshte vertetuar. Ka ikur me kohe epoka e zgjidhjes se ceshtjeve me lufte e jatagane. Tashme vetem me dialog diplomatik mund te zgjidhim problemet tona.
    Lufta ndaj "luftes" qe na bejne eshte te shkollohemi, te respektojme njeri tjetrin mbi te gjitha e te gjithe njerezit qe na rrethojne , duke mos harruar prejardhjen tone, gjuhen dhe identitetin shqiptar.

Duke ju uruar gjithe te mirat
    jona
    feja e shqiptarit eshte shqiptaria

Anėtarėsuar
    11-12-2009
    Vendndodhja
    Me Shqiponjat.
    Postime
    375
    Citim Postuar mė parė nga jonidapasho Lexo Postimin
    Endri UCK pershendetje,

Marr shkas dhe te shkruaj vecanerisht ty pasi kam lexuar disa shkrime te tuat ne kete teme te Forumit. Nqs me lejon sigurisht ne menyre shoqerore (megjithese duhet te kemi diference te theksuar moshe pasi une jam 33).
    Piksepari te gjithe neve shqiptaret e Greqise jemi pak a shume dakort ne mendimet dhe aspiratat tona per te ardhmen. ( Bazohem ne biseda forumesh prej 18 vitesh tashme).
    Situata eshte ky realitet qe shohim dhe jetojme cdo dite, kush e ndien me shume e kush me pak.
    Fakt i rendesishem (dhe i vertetuar fatkeqesisht) eshte qe nqs ekonomia Greke bie nje nivel cdo dite, ndikimi eshte direkt jo vetem ne ekonomine shqiptare por vecanerisht ne cdo familje qe jeton ne Shqiperi. Si konkluzion nuk mund te na gezoje fakti qe Greqia po fundoset, pasi detyrimisht do fundosen familjet Shqiptare qe jetojne ketu pasi i perkasim katigorise se dobet ekonomikisht.

Per sa i perket tokave te pretenduara Shqiptare apo Greke. Keto biseda jane per tipa enderruesish qe nuk kane lidhje me realitetin. Keto biseda i formulon dhe "LAOS" por ata e bejne me vetedije te plote dhe per interesa te tjera politike.

Politiken greke nuk e miratojme por a u organizuam ndonjehere masivisht per te shprehur indinjaten tone ? Pergjigjja eshte jo.

Jam shume dakort me ty kur shprehesh se Lufta e vertete eshte lufta me tru (jo me kuptimin e mirfillte te shprehjes) dhe kjo eshte vertetuar. Ka ikur me kohe epoka e zgjidhjes se ceshtjeve me lufte e jatagane. Tashme vetem me dialog diplomatik mund te zgjidhim problemet tona.
    Lufta ndaj "luftes" qe na bejne eshte te shkollohemi, te respektojme njeri tjetrin mbi te gjitha e te gjithe njerezit qe na rrethojne , duke mos harruar prejardhjen tone, gjuhen dhe identitetin shqiptar.

Duke ju uruar gjithe te mirat
    jona
    Pershendetje Jonida,

Edhe una jam dakort me ju per disa gjera, por e keqja esht qe nuk jam kuptuar mire sepse una kur them te fundoset Greqia e them per popullsin Grek e jo per aten Shqiptar,
    jam una i pari qe do me vi qjynaf per Shqiptaret qe e duan athden jo per ata Shqiptaret qe duan mo shum Greqin se sa Shqiperin.

Por shiko ca behet, po ra Greqia ne Balkan njera duet te ngrihet qe te vendos ligjet ne Balkan edhe ajo ka per te jet Shqiperia do thoni ju pse? Sepse Shqiperia ne balkan loze shum rrol te kryesor kudo qe te ikesh ke Shqiptar ke toka Shqiptare duke fillu qe nga Cameria,Ilirida,Kosova,Mali i zi, ligin kan per ta ber Shqiptaret.

Shikoni qysh esht situata una nuk jam as fashisht as rracist asigje na keto.
    Jam thiesht atdhetar qe dua dheun time, do ju jap nje shembull:
    Po pati Greqia buke nuk ka per te pat Shqiperia
    AMA
    Po pati Shqiperia buke nuk ka per te pat Greqia
    Sepse kjo esht politika edhe tani me thoni mua cin na keto te dyja do zgjedhni?
    Una zgjedh qe te ket Shqiperia buke kjo nuk me ben as fashisht asnje gje me ben thiesht qe dua atdheun time edhe familjen time.

Pikerisht qe jeta esht shum e veshtir por Shqiperia ka te ardhme te forte ne rajon e ne Balkan.
    Tek pytja qe me beret ne fund qe a jemi mbledhur ne Shqiptaret do te them edhe una jo por kurr nuk esht vone mjafton te mos bleni GJITHE Shqiptaret ne Greqi prodhime Greke qe e kan numrin e Barkodit 520 edhe kjo esht nje goditje e forte per Shtetin Grek plus asajt hapen edhe vende pune te reja ne Shqiperi kur bihen prodhimet Greke, sepse qeveria jone ne Shqiperi esht shum e korruptuar e ka mbush ter jugun me prodhime Greke po u mbyllen ato fabrika hapen tjera qe jan vendasi.

Te dim nje gje ne njerzit Shqiptaret qytetaret, fshataret, maloket, katunaret, katolik, orthodox, myslliman JEMI NJE edhe nuk jemi dele qe ikim ku na cojn duet te zgjohemi ti japim fuqi shtetit tone te jemi aktivista.

Ketu Kosova qe jan 2 miljon popullsi ju ngriten Sllaveve edhe fituan pavarsine e atyre por ne tek Greqia pse nuk jam bejm? Pse mos te kemi partin politike tonen pse nuk kemi tokat e tona pse nuk kemi drejtat tona?

Historin duet ta kapim nga fillimi duke filuar te bojkotojm prodhimet Greke, do thoni ju ca te blejm? (Shembull) Bleni tek LIDL atje ke shum prodhime Gjermane, pse Gjermane? sepse Gjermanja sote esht miku mo i madh i Shqiperis edhe na do te Europa, per cdo gje mendoni kshu.

Cdo gje me diplomaci keto qe thash po ta bej vetem nje njeri i ben dam Greqis edhe forcon Shqiperin jo po ta bejn 1 miljon Shqiptar ne Greqi ca behet pastaj.

Qysh thojn deputet grek ne parlament tre her nje gje ashtu them edhe una:
    DIPLOMACI DIPLOMACI DIPLOMACI!

Demtoje Greqin,
    Ndihmoje Shqiprine!

Ju uroj edhe una gjithe te mirat edhe flm per kohen e juaj.
    Edhe qellimi ime esht te ndihmoj Shqiptaret qe jan atdhetar
    kudo qe jan se jemi vllezer e motra.
    Me respektin mo te madh, Endri.

feja e shqiptarit eshte shqiptaria
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Endri_UCK : 06-04-2011 mė 08:33

Citim Postuar mė parė nga thirsty Lexo Postimin
    Te merkuren tani, se nuk kam kohe.

Endri me origjine Ilire? jo mor burre, cfare kuptimi atehere?

Endri eshte si andrea, emer me origjine greke qe do te thote "bure" ose "luftetar"
    Eshte e merkure, te pergjigjem apo lere fare?
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

Faqja 17 prej 25 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •