Close
Faqja 16 prej 25 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 241
    VETEVENDOSJE! Maska e Endri_UCK
    Anėtarėsuar
    11-12-2009
    Vendndodhja
    Me Shqiponjat.
    Postime
    375
    Citim Postuar mė parė nga thirsty Lexo Postimin

Nuk eshte e vertetuar 100% e plote qe ne jemi Ilire. Neqoftese jemi ose kemi dale nga perzierja e ketyre tre popujve atehere te thuash qe shqiptaret jane ilire atehere fjalia ose kuptimi nuk eshte e plote sepse nuk mund te quash nje dhe te injorosh 2 te tjera. Kapish? Pastaj mos harro neve na kane pushtuar kombesi te ndryshme, nje perdhunim ketu, nje perdhunim atje dhe gjaku yne eshte perzier me popuj te ndryshem, levizja e popujve

Italian e sotem jane Romak? Qe perqindje po, por nje perqindje akoma me e madhe nuk eshte sepse gadishulli u pushtua, pervec arsyejve te tjera...Greket e sotem jane Greket e lashte? pergjigja eshte jo, mund te kene nje perqindje, por pushtimet, lidhja me rraca te tjera, levizja e popujve e bene gjakun te ndryshoje

Te rrim shtremt e te flasim drejt, Italianet duan ta quajne veten pasardhesit e Romakeve, Greket pasardhesit e Grekeve te lashte, ne Shqiptaret duam te quajme veten pasardhesit e Ilireve por sa perqind jemi ne Ilire? Pervec nje perqindje te vogel dhe pervec faktit qe jetojme ne te njejtin vend, cfare ngjasie kemi ne me iliret?

Kur thash nuk kemi identitet Ilir po ate Shqiptar e kisha me kete kuptim. Ne (ose une te pakten, qe ju te diturit mos te prekeni po ju fus ne nje group me vete))nuk dime shume gjera permbi iliret, jetesa, mendimet nuk jane te njejta me ato qe kemi ne,traditat nuk jane te njejtat...si dhe gjera te tjera qe jane te kuptueshme vet. Kur perdora fjalen identitet nuk e perdora me ate kuptim qe e moret ju dhe ai tjetri..

nuk e di sepse ka teoria te ndryshme....the keto teorira te ndryshme japin data te ndryshme? E kutpon?
    Asnje popull nuk esht 100% pa diskutim qe ka pat edhe ka perzjerje nuk thash una qe jemi 100% Ilirian, por e kemi perardhjen nga Iliret, me verte nuk esht vertetuar akoma por ka 500 lloj menyra te shpegoj pse jemi Ilirian, Gjuha e jone e ka perardhjen na gjuha Ilire simbas asajt edhe disa emra Shqiptar qe jan Ilirian. Kultura e traditat tone jan te lidhur me Ilirin si pershembull:

Me pak fjal ti pa asnje lloj fakulltet me lidhje historin di mo shum se historianet?
    Kshu qe i bje te ndegjoj nje na interneti edhe te mohoj gjithe ata historianet qe kan then Shqiptaret e kan perardhjen na Iliret?

Cfare ka te beje greqia me cfare thashe une? Perse nga A-ja dole tek 99? Di te qendrosh brenda ne teme (kur je jashte teme, sepse me kete disktutimin e historise jashte teme jemi)? Si jam Grekofil kur ne faqet e para kam folur kundra tyre? Eh? Me thuaj more gomar, si jam grekofil? Sepse nuk e ndjek historine me verberi?
    Nuk e shikon firmen time?
    Greqia ka te bej sepse a ishe ti qe the Athinasit dolen nga balta? edhe mendova sikur e the me kuptimin qe ata jan te lasht e ne jemi te ardhur, nuk e kuptova me ca menyr e the edhe prandaj te citova per Greqin.

Ti qe bazohesh ne wikipedia atehere je dakort me keto harta? http://upload.wikimedia.org/wikipedi.../Illyrians.jpg

apo me kete tjetren? http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ent_Tribes.png

Apo me kete? http://upload.wikimedia.org/wikipedi...nogenesisS.jpg

I mbeshtet keto harta?
    Sipas ty atehere Grekut i takon te kerkoje jugun e shqipersie?
    Clidhje kan keto hartet? Keto jan nga koha e Iliris, ca do te thuash qe po na dhan keto toka jemi Ilir? Ne bote jan ber shum lufte e trazira edhe kan ndryshuar hartet por Shqiperin e lan nje cope, harta e Shqiperis e sotme edhe e nesmja esht kjo:

Une di edhe sdi, kur nuk di une e them qe se kam idene, nuk pretendoj si puna jote

kuptome njehere, mus u hidh ne perfundime menjehere sikur ke specke ne *****
    me lehte shoku

pergjigjja juaj, e kuqe me te zeze, dhe ti shtosh nje uck emrit tuaj nuk te bene ty me shume shqiptare se une dhe as me pak

Edhe nje gje para se te harroj, Endri eshte nje emer me origjine Greke, hmmm, valle kush te jete Grekofil ketu? Une apo ti?

Emrin e vertete e kam me origjine Gjermane, si edhe pseudonimet jane me origjine Gjermane...edhe emri "thirsty" qe perdor ketu eshte me origjine gjermane

Mbiemrin e babes dhe te nenes i kam purro Shqiptar, sa eshte fjala zot shqiptar aq jane dhe mbiemrat e mi, dhe sidomos nje nga ata eshte "zot"
    Prandaj peruli zotit tuaj dhe te me puthesh kembet. degjove, degjova thuaj.

u be corb kjo pune
    lemsh
    e qava shqipen
    Nuk pretendoj, edhe kujdes me aten fjalorin se as te njof as me njef.

Una personalisht nuk bej asnje lloj kurse se kush esht mo shum Shqiptar
    apo kush esht mo pak biles me behet qefi kur shikoj Shqiptar "te flakt",
    jo kuq e zi edhe UCK nuk me ben asnjerin nuk kam then qe me ben, edhe nuk kuptoj cte prish pune ty qysh shkruaj?

Endri esht emer me origin Greke? hahahaha sa kam qesh
    Se pari e di gjuhen Greke ti? Endri ska asnje lloj kuptim tek gjuha greke.
    Endrit-e, emer me origin Iliriane, ky esht emri ime edhe gjaku ime ILIRIAN!

Pakten una futem me emer, po ti me ca futesh me pseudonim?
    Te lumt qe i ke Gjermane, edhe? ca te bej una?
    Po po duket qe je purro Shqiptar hallall me behet qefi,

Degjova them, me thuaj ku je qe te vi te puth kembet me qe e ke me qef, nuk ta prish una.
    Shqipėri, o jetėgjatė, ty tė kemi mėmė e atė dhe pėr ty do tė luftojmė gjersa tė tė trashėgojmė.

Te merkuren tani, se nuk kam kohe.

Endri me origjine Ilire? jo mor burre, cfare kuptimi atehere?

Endri eshte si andrea, emer me origjine greke qe do te thote "bure" ose "luftetar"
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

Anėtarėsuar
    11-12-2009
    Vendndodhja
    Me Shqiponjat.
    Postime
    375
    Te merkuren tani, se nuk kam kohe.

Endri me origjine Ilire? jo mor burre, cfare kuptimi atehere?

Endri eshte si andrea, emer me origjine greke qe do te thote "bure" ose "luftetar"
    Kur te kesh qef, una ketu jam.

Te rroj shkolla qe ke ose qe nuk ke, ik te E-ja edhe shiko Endrit-e:
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=47368

Ne greqisht dmth Endri bure ose luftetar?
    O cun me ndegjan se i paske thir mendjes ti, paske ik per lesh...
    Shqipėri, o jetėgjatė, ty tė kemi mėmė e atė dhe pėr ty do tė luftojmė gjersa tė tė trashėgojmė.

Citim Postuar mė parė nga Endri_UCK Lexo Postimin
    Kur te kesh qef, una ketu jam.

Te rroj shkolla qe ke ose qe nuk ke, ik te E-ja edhe shiko Endrit-e:
    http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=47368

Ne greqisht dmth Endri bure ose luftetar?
    O cun me ndegjan se i paske thir mendjes ti, paske ik per lesh...
    Cfare ka te bej shkolla ime me emrin tuaj?

TE pyeta, cfare kuptimi ka emri Endri ne Shqip?
    Ti u pergjigje me nje faqe ne forumin Shqiptar, kjo nuk verteton ndonje gje

Endri=Andrea, kjo e fundit ka ate kuptim

Anėtarėsuar
    11-12-2009
    Vendndodhja
    Me Shqiponjat.
    Postime
    375
    Cfare ka te bej shkolla ime me emrin tuaj?

TE pyeta, cfare kuptimi ka emri Endri ne Shqip?
    Ti u pergjigje me nje faqe ne forumin Shqiptar, kjo nuk verteton ndonje gje

Endri=Andrea, kjo e fundit ka ate kuptim
    A ishe ti qe the qe e kam emrin grek?
    Ta solla aten faqen qe te shikoje emrin time tek emrat Shqiptare e Iliriane,
    Qysh ca kuptim ka? Endrit-e? nuk e kupton? nga endrite kur themi ...
    Shiko o je budalla o ben budallajn ...

Clidhje ka Endri me Andrea a shkon mire ti??
    Njef ndo nje Shenjt (Αγιος) ne Greqi me emrin Shenjt Endri (Αγιος Endri) ??
    Cdo emer grek qe esht grek ka edhe Agion e ti.

PS: Pse ja fut kote me kote? Mos je vet Grek ti edhe do te na i besh si Bollano
    qe thote emri Endri esht Andrea na gjuha e lashtme Greke hahaha

A ishe ti qe the qe e kam emrin grek?
    Ta solla aten faqen qe te shikoje emrin time tek emrat Shqiptare e Iliriane,
    Qysh ca kuptim ka? Endrit-e? nuk e kupton? nga endrite kur themi ...
    Shiko o je budalla o ben budallajn ...

Clidhje ka Endri me Andrea a shkon mire ti??
    Njef ndo nje Shenjt (Αγιος) ne Greqi me emrin Shenjt Endri (Αγιος Endri) ??
    Cdo emer grek qe esht grek ka edhe Agion e ti.

PS: Pse ja fut kote me kote? Mos je vet Grek ti edhe do te na i besh si Bollano
    qe thote emri Endri esht Andrea na gjuha e lashtme Greke hahaha
    E di qe do thoje e ndrit

por
    per nje m qe ti se ve, fjala mik behet ik, cben keshtu more besnik, a i thuhet mikut ik?
    Per nje d qe ti se ve, fjala dere behet ere dhe shtepia ngelet pa dere....

Si pershembull Hamerika
    Ha mer ika

Njeh donje me emrin Shen Gjoni apo Apo me emer Saint John, me kupton? Kur nje emer e kthen nga nje gjuhe ne gjuhe tjeter, ai ne shume raste ndryshon ose te mos ndryshoje

ti o je budalle ose ben vet

Te japesh qe faqe adrese nuk do te thote asgje...une mund te jape nje faqe qe thote u kap gomari me lopen dhe doli dhi, verteton kjo ndonje gje? jo, aspak

Greqi
    i shton nje n e ben Ngre qi, pra edhe fjala greqi eshte me origjine Shqiptare apo jo? sa i zgjuar si duket kam mbaruar edhe une Phd-ne e gjuhes Shqipe qe cdo vend ose fjale ne bote e ben qe te kete origjine shqiptare

Afrika
    Frika, domethene a moj frike, frike sepse ka gjallesa dhe njerez te zinj atje :O

.....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga thirsty : 03-04-2011 mė 00:44

Anėtarėsuar
    11-12-2009
    Vendndodhja
    Me Shqiponjat.
    Postime
    375
    E di qe do thoje e ndrit

por
    per nje m qe ti se ve, fjala mik behet ik, cben keshtu more besnik, a i thuhet mikut ik?
    Per nje d qe ti se ve, fjala dere behet ere dhe shtepia ngelet pa dere....

Si pershembull Hamerika
    Ha mer ika

Njeh donje me emrin Shen Gjoni apo Apo me emer Saint John, me kupton? Kur nje emer e kthen nga nje gjuhe ne gjuhe tjeter, ai ne shume raste ndryshon ose te mos ndryshoje

ti o je budalle ose ben vet

Te japesh qe faqe adrese nuk do te thote asgje...une mund te jape nje faqe qe thote u kap gomari me lopen dhe doli dhi, verteton kjo ndonje gje? jo, aspak

Greqi
    i shton nje n e ben Ngre qi, pra edhe fjala greqi eshte me origjine Shqiptare apo jo? sa i zgjuar si duket kam mbaruar edhe une Phd-ne e gjuhes Shqipe qe cdo vend ose fjale ne bote e ben qe te kete origjine shqiptare

Afrika
    Frika, domethene a moj frike, frike sepse ka gjallesa dhe njerez te zinj atje :O

.....
    Nje pytje seriozisht, a mer droge?
    Una kam qe para qe te them e kam Endrit nuk ta thash tani
    plus asajt kush je ti? Ti je nje i panjohur pa emer edhe vjen
    me ben trrimin? Endrit esht emer 100% Ilirian Shqiptar edhe
    sikur mos te ishte nuk me mjafton fare sepse nuk te tregon
    indetitetin emri kshu qe ik se nuk bej muhabet me budallejn
    qe duan te hiqen si te zgjuar, ok? Aj shndet ja klm...

RROFT SHQIPERIA E BASHKUAR !!!

Nje pytje seriozisht, a mer droge?
    Una kam qe para qe te them e kam Endrit nuk ta thash tani
    plus asajt kush je ti? Ti je nje i panjohur pa emer edhe vjen
    me ben trrimin? Endrit esht emer 100% Ilirian Shqiptar edhe
    indetitetin emri kshu qe ik se nuk bej muhabet me budallejn
    qe duan te hiqen si te zgjuar, ok? Aj shndet ja klm...

RROFT SHQIPERIA E BASHKUAR !!!
    cfare ka te beje droga ketu? se nuk kupton ti? po mire, shko bej ca mbase kupton

Ku e di une kur e ke then ose kur nuk e ke then. Une po shikoj Endri_UCK
    Endri shqiptohet En-dri, dhe jo E-ndri
    andrea dhe shume variante te ketij emri shqiptohen keshtu an-dre... e kthehet ne a dhe i ne e, po te kesh pak njohuri mbi anglishten do ta kuptosh kete gje

Sa jam une i njohur aq je dhe ti, ky eshte interneti, askush nuk te njeh, edhe ata qe mendojne qe te njohin ndoth qe te mos kene idene per ty....njerezit genjejne...une mund te them jam ky ky e ky, por sa e vertete eshe cfare po them une? ne ketu po shkojme sipas emrave qe njihemi ketu
    Ti e ke gabim, nuk eshte emer shqiptar, eshte emer grek Mos u nxeh...

[COLOR="Red"]indetitetin emri
    Hipokrit

Ah, pra Emri nuk tregon identitetin por kur une permenda athinen e lashte duke permendur nje mit, ti me bere menjehere Grekofil...

Ti je Grekofil, na mben nje nder? Fol me Albon te heqi UCK se te mundohesh 1000 here, ose e di cke? Mbahe, Grekofili grekofil do te jete edhe po te veprojo ndryshe
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga thirsty : 03-04-2011 mė 09:41

i/e larguar Maska e Gordon Freeman
    Anėtarėsuar
    03-05-2009
    Vendndodhja
    .
    Postime
    2,895

Endri ne baze te ketyre fotove rralle mund te gjesh ksi lloj veshjesh vetem nqoftse jane rruajtur ne zona te caktuara per kete arsyje ne shqiptaret identifikohemi ne baze te familjes,fiseve,principatave e kshtu me radhe sepse shqiptaret modern nqoftse i ke verrejtur te gjithe nuk kane race,veshje dhe tradite te njejte...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    Citim Postuar mė parė nga jonidapasho Lexo Postimin
    Pershendetje te gjitheve dhe vecanerisht miqve te vjeter te forumit !

Te respektuara mendimet tuaja por me beri pershtypje qe kemi filluar te komunikojme dhe Greqisht ketu ne Forumin Shqiptar , sidoqofte gjithe te mirat !
    Pershendetje .

komunikimi ne gjuhen greke eshte nje veprim i panevojshem ne forumin shqiptar dhe une ua kam bere kete verejtje anetareve qe shkruajne ne temen qe kam hapur , por nuk e respektuan verejtjen time dhe vazhdojne te shkruajne ne gjuhen greke.

Faqja 16 prej 25 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •