Close
Faqja 23 prej 40 FillimFillim ... 13212223242533 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 221 deri 230 prej 396
    Moderator
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009

Parlamenti i ri - Shpallet studioja fituese

Ka qene nje teme per kete ceshtje, por s'e gjeta dot.

TIRANE-U shpall sot paradite studioja fituese për ndërtimin e kompleksit të ri parlamentar qe pritet te ndertohet ku ndodhet sot Qendra Ndërkombëtare e Kulturës, e njohur si Piramida, në Tiranë. Projekti me kodin 11.022 i një studioje arkitekture nga Vjena (Austri) u shpall sot fitues i konkursit ndërkombëtar për kompleksin e ri parlamentar, duke grumbulluar 88 pikë.

Juria ndërkombëtare, e kryesuar nga arkitekti hollandez, Johannes Ibelings, autoritet në fushën e kritikës së arkitekturës, historian arti dhe botues i shumë veprave në këtë fushë, shpalli sot në ambjentet e kryesisë së Kuvendit projektin fitues, i përzgjedhur mes 12 projektet të tjera të prezantura nga disa studio të njohura ndërkombëtare.
    12 maketet e ekspozuara për rreth dy javë në ambjentet e kryesisë së Kuvendit përfaqësonin modelet më të arrira arkitekturore, të kombinuara me elementë të modernes, traditës dhe bashkëkohores.
    Ekspozita e maketeve qëndroi e hapur për dy javë për publikun e gjerë, i cili përmes një programi të posaçëm elektronik, votoi për të zgjedhur modelin e preferuar për godinën e re të parlamentit shqiptar.

Qeveria kërkon të ndërtojë kompeksin parlamentar në vendin ku ndodhet Qendra Ndërkombëtare e Kulturës, e njohur si Piramida, në Tiranë.
    Kompleksi i ri parlamentar, një projekt qe qeveria shqiptare e ka vleresuar teper ambicioz, do të përurohet në 100-vjetorin e shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë.

ballkanweb

Video e marre nga faqja e parlamentit:

http://www.parlament.al/web/Projekti_11022_11991_1.php

Moderator
    Anëtarësuar
    24-04-2002
    Postime
    2,009
    Juria ndërkombëtare dhe votat elektronike të opinionit shqiptar, shpallin projektin fitues për Kompleksin e ri Parlamentar.

[ 24 Mars, 2011 ]

Juria ndërkombëtare për katër ditë me radhë bëri vlerësimin e 12 projekteve të Kompleksit të ri Parlamentar dhe shpalli sot, sI projektin fitues, Maketin 11022 T, I paraqitur nga Studio vjeneze COOPHIMELB (L) AU.

Projekti fitoi me votat e jurisë dhe me klikimet e publikut shqiptar në web site e Parlamentit, www.parlament.al.

Kryetari i Jurisë, arkitekti hollandez Johannes Ibelings, një autoritet ndërkombëtar në fushën e kritikës së arkitekturës, gjatë shpalljes së vendimit, theksoi se juria ka patur një mision të vështirë për të shqyrtuar me kujdes cilësitë, sfidat dhe elementët e çdo projekti për të vlerësuar potencialin e më të mirit prej tyre.

“Është bërë një diskutim i hollësishëm mbi cilësinë arkitekturore dhe urbanistike, duke përfshirë të gjitha aspektet nga qëndrueshmëria, tek kostot e projektuara , se cili do të ishte përfaqësismi i duhur i demokracisë shqiptare në qendër të Kryeqytetit, duke i shtuar vlera, cilësisë së qytetit, që të jetë i hapur për publikun dhe që të mund të funksionojë si simbol.“ – u shpreh kryetari i Jurisë ndërkombëtare, zoti Johannes Ibelings

Pas shpalljes së projektit fitues, Kryetarja e Kuvendit falenderoi në emër të saj personal dhe të gjithë deputetëvë, anëtarët e jurisë për punën serioze, si dhe opinionin publik për vëmendjen që i kushtoi përzgjedhjes së projektit më të mire, për ndërtimin e Kompleksit të ri Parlamentar.

Kryetarja e Kuvendit tha se shqiptarët do të kenë një shtëpi dinjitoze dhe demokracia parlamentare, simbolikën e saj më të madhe.

“ Dua të falenderoj zotin Johannes Ibelings, si kryetar jurie , është një ndër autoritetet më të njohura botërore të fushës së kritikës së arkitekturës Dua të falenderoj gjithashtu zotin Marius Strozi , një arkitekt i njohur nga Italia, zotin Imad Hassan që është jo vetëm arkitekt shumë i njohur, por ka marrë pjesë në projektet më të njohura të botës, profesor Agron Lufi, që ne e kemi model në Shqipëri dhe zotin Florian Nepravishta, pedagog, arkitekt për gjithë punën, përkushtimin dhe seriozitetin.

Unë përsonalisht ashtu si çdo deputet jam shumë e kënaqur, sepse me këtë projekt që ju keni zgjedhur, kemi bërë të mundur që shqiptarët të kenë shtëpinë e tyre dhe do të jetë një shtëpi dinjitoze. Tirana do të ketë një monument dhe një vepër arti që do të lërë shenjë në kujtesën e çdo vizitori që do të kalojë në Shqipëri. Në mënyrë të veçantë, ne do të kemi një monument, i cili do të lidhet me datën e Pavarësisë,

Dhe unë bashkë me kolegët e tjerë natyrisht kemi një sfidë të madhe përpara, të vështirë, për shkak se ne do të vrapojmë kundër kohës për të bërë të mundur që në 100 Vjetorin e shpalles së Pavarësisë të kemi atë, që është simbolika më e madhe e demokracisë parlamentare shqiptare”.

Juria ndërkombëtare shpalli në vend të dytë Projektin knitT , ndërsa çmimi për vendin e tretë, iu dorezua Projektit 10345 N.

12 Projektet për ndërtimin e Kompleksit të ri Parlamentar qëndruan mbi 10 ditë, të ekspozuara në Kuvendin e Shqipërisë, të hapur për publikun.

www.parlamenti.al

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    miljona e miljona e miljona euro... per... taulant bollen e erion miu halebracen.. e ed shalso vampiret e 21 janarit..

nje super gomarllik..

joz..mo u tall me paran e popllit..
    sali.. ka me te dal perhundesh kjo marri..

i/e regjistruar Maska e Endri_
    Anëtarësuar
    16-02-2011
    Vendndodhja
    Tr
    Postime
    1,165
    Kshu si bukuri te merr n'qafe. Por ne kurriz te popullit do ndertohet dhe jo nga xhepat e ktyre pseudo politikaneve miliarder.

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anëtarësuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Doja te dija me sa vende do te jete salla kryesore ,ose me mire me thane per sa deputete eshte llogaritur?
    Dija eshte injorance e mesuar.....

albania is the best Maska e ismani
    Anëtarësuar
    14-06-2009
    Vendndodhja
    tetova
    Postime
    583
    I Bukur Shum Shpresoj Se Do Te Vazhdojn Ndertimet E Atilla Duke E Bere Shqiperin Nje Atrakcion Te Vertet Evropian
    100 vite shtet 100 VJET KRENARI 100 VITE SAKRIFIC TERE JETEN TE BASHKUM KOSOV ILIRD CAMERI MALSI

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-04-2007
    Vendndodhja
    KUDO DHE ASGJEKUND
    Postime
    837
    Citim Postuar më parë nga ismani Lexo Postimin
    I Bukur Shum Shpresoj Se Do Te Vazhdojn Ndertimet E Atilla Duke E Bere Shqiperin Nje Atrakcion Te Vertet Evropian

pse si u beka ky atrakcioni me keto lloj ndertimesh !!!!!!!!

sikur brenda asaj piramide (ndoshta me e reduktuar permasat)te lihej sic ishte muzeum i E.HOXHES ose dhe pjese te tjera nga jeta shqipetareve ne vitet e komunizmit pastaj do e shikoje ti zotri se si do ishte atrakcioni dhe nuk do ma donte mendja se jo vetem qe cdo i huaj do e vizitonte por dhe cdo shqipetare do e vizitonte njehere

me ate cfare pashe une ne lajmet kete fituesin austriak gazetat ne austri e kishin nxierr lajmin qe me daten 12 mars ne mos gabohem dm thjalla shqipetarce shpallet fitusi pastaj fillon gara gjasme

saliu e ka marre ne patronazh qe ta shkatarroj dhe ta shes shqiperin
    Ndryshuar për herë të fundit nga OPARI : 24-03-2011 më 16:47

i/e regjistruar Maska e Endri_
    Anëtarësuar
    16-02-2011
    Vendndodhja
    Tr
    Postime
    1,165
    Citim Postuar më parë nga OPARI Lexo Postimin
    pse si u beka ky atrakcioni me keto lloj ndertimesh !!!!!!!!

sikur brenda asaj piramide (ndoshta me e reduktuar permasat)te lihej sic ishte muzeum i E.HOXHES ose dhe pjese te tjera nga jeta shqipetareve ne vitet e komunizmit pastaj do e shikoje ti zotri se si do ishte atrakcioni dhe nuk do ma donte mendja se jo vetem qe cdo i huaj do e vizitonte por dhe cdo shqipetare do e vizitonte njehere

me ate cfare pashe une ne lajmet kete fituesin austriak gazetat ne austri e kishin nxierr lajmin qe me daten 12 mars ne mos gabohem dm thjalla shqipetarce shpallet fitusi pastaj fillon gara gjasme

saliu e ka marre ne patronazh qe ta shkatarroj dhe ta shes shqiperin
    Jam shume dakort me ty.

Gjithe pak a shume kemi shetit neper evrope dhe lluksi per mua personalisht nuk perben asnje lloj interesi. A ka mundesi te vizitoj dicka ndryshe? Piramida me nje rikonstruksion sa cereku i shpenzimeve te nje parlamenti te ri mund te behej perle e vizitorve te huaj. Po marr shembull gjermanine qe beri masakren me te madhe cifute qe ka pare ndonjehere historia ,me nje rregjim shume te eger ,por qe kurre nuk u mundua t'i fshehi gjurmet. Sot mein kampf-et ne gjermani jane vendet me te vizituara nga turistet ,po po pikerisht ato vende ku perdoreshin si furra per te djeg cifutet. Pra historia mbetet histori dhe nje nga vlerat me te medha qe i karakterizon kombet e ndryshme ,te mira apo te kqija qofshin ato kane gjithmone vlera. Ne po kthehemi ne nje komb pa histori. Shif Tiranen kryeqyteti shqiperise me 1 milion banor ,por qe te huajt vijne flejne nje nate dhe te nesermen nisen per kruje ,berat ..etj ,sepse pervec xhamise dhe sahatit ska asgje tjeter per te vizituar.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Endri_ : 24-03-2011 më 17:55

QEVERIA Maska e policia911
    Anëtarësuar
    02-04-2009
    Vendndodhja
    new york
    Postime
    167
    neser kush e ka radhen kalaja e krujes berati fieri bylis se edhe keto kan histori te vjeter
    jena qe jena a i prishim ene keto se duam te jemi popull pa histori
    RROFTE SHQIPERIA

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    piramida nuk ka kurfar historie or polic lokaliteti..
    historia e kohes enverit eshte tek sejcili nga ju sepse gjall i kini gjysherit e mamate.

mund ta piesni gjyshen.. o gjyshe kishe celular ne koh te enverit..
    ajo do thote.. jo te keqen gjyshja se vetem sekretari partise i komitetit kish telefon ne shpi..
    po bemeve o gjyshe kishe..
    jo do thot gjyshja po nje kushua jone qe punonte ne komitet qendror ka ndaluar nje here me makinen e komitetit qendror e qe ahere na muarr me si te mire tere lagjia..
    po me se shkoje ne pune ti moj.. pyeteni gjishen e mamin ton nuku e conje me benx ne shkolle..
    po jo mo te keqen gjishja cne benx une.. vetem shoku hysni kishte thone po nuku ja kemi pare kurre..
    po skini pasur makine ju moj.. do e piesni ju..
    jo moj cupe cne makine.. me kembe shkonim lart e posht.. sa ne nje radhe ne tjatren.. her te veza her te djathi her te qumshi her te kafja.. e sidomos te vajguri se kenaqesha me hall refijen kur llafoseshim aty ne radhe.. e merrnim neper goje tere lagjen..
    eh..kemi bere qejf vetem se per llastik brekesh ishim keq..

..

piramida ka vetem kte vlere..
    eshte e ndertuar vitet e fundit.
    eshte e forte sa te duash e mban brenda jo 200 por dhe 300 deputete..
    mjafton jozi me nje zuk brenda dites me 4 puntore te coje tavolino karriket fringo te reja me rimeso arre te parlamentit ekzistues ne sallen ovale tip patkoi tahmëm per parlament.. te piramides dhe mbaron puna.. kurse ne se duhen zyra deputetesh ja ku jan te ish komiteti qendror 30 metra afer.. dhe ja.. i kursehen shtetit miliona e miliona e miliona.. euro e jo fasule..

enveri ska hyre kurre ne piramide.. prandaj ta shembesh ate kinse po shemb envernë eshte nje pallaver e hipokrizi sidomos kur e dime qe.. vet saliu punon ne zyr te ish mehmet shehut e jozi punon ne zyr te bash ish enver hoxhes ne kq te ppsh-se.. sot zyrat e kuvendit..

zona rreth piramides eshte e vetmja hapsire nga ky akoma mund te shohesh qiell e mal dajt..
    pse ta mbillesh at pamje me kolosa betoni..
    te largosh envernë do te thote te bindesh miletin te mos votojne erionet veli brac e taulantet rucet dadet e ilirat gjon e beq.. ditmiret bushat e shegushet ed shalse e tahiret saim.uta..
    tu besh azile pleqve e spitale te semurve.. shkolla e cerdhe me oborre e gjelberim e ngrohje e menxa femijve.. ti besh gjimnazet pa droge e kriminele qe vrasin mesues e roje me kacavidha.. te besh rruge e sistemime hidro teknike.. te paguash nja 400 eksperte japane gjermane frenge suedeze e tj te te punojne si eksperte keshilltare ne cdo institucion shteteror e shkencor.. e kudo..

kjo aventure sali-joziste eshte e njejte me budallakin ramizo-nexhmiste.. te ndertimeve madheshotore marrrezore kur poplli kish aq shum halle..

shkurt eshte nje cmenduri..

..

Faqja 23 prej 40 FillimFillim ... 13212223242533 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Homoseksualiteti
    Nga Psikostudenti në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 103
    Postimi i Fundit: 27-09-2004, 02:01
  2. Debat në kuvend për mediat, opozita denoncon qeverinë Nano
    Nga ALBA në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 22-09-2004, 16:54
  3. Parlamenti europian rrëzon projektin e Korridorit 8
    Nga zeus në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-04-2004, 16:37

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •