Close
Faqja 13 prej 40 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 396
    i/e regjistruar Maska e malo666
    Anëtarësuar
    26-04-2007
    Postime
    564
    Une kam vetem nje pyetje per berishistat e zjarrte te forumit. Neqoftese Ramizi ka qene nje ndyresire meqe harxhoi 5 miljon usd per te ndertuar dicka, kur populli vuante per buken e gojes, cfare mund te themi per Dullen e dyte, qe harxhon 5 miljon per ta rrenuar? Apo mos valle shqipetaret po notojne ne begati dhe hec mo ti prishim ca leke?

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Citim Postuar më parë nga malo666 Lexo Postimin
    Une kam vetem nje pyetje per berishistat e zjarrte te forumit. Neqoftese Ramizi ka qene nje ndyresire meqe harxhoi 5 miljon usd per te ndertuar dicka, kur populli vuante per buken e gojes, cfare mund te themi per Dullen e dyte, qe harxhon 5 miljon per ta rrenuar? Apo mos valle shqipetaret po notojne ne begati dhe hec mo ti prishim ca leke?
    Tamam.
    Nje njeri normal do te pergjigjej qe eshte tradité,po ne fakt eshte trashgiméri.(Nga Dulla ne Dullé).

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Citim Postuar më parë nga Seminarist Lexo Postimin
    Sala u nxeh keq ne parlament kunder komunizmit, a thu se ia ka vene ne vije punen demokracise. Shoqeria e sotme eshte aq me katoviciane se kurrehere.

Sidoqofte, nuk i ka shku ndermend Sales se, me ndertimin e parlamentit mbi gjoja varrin e diktatorit, do mund te jape shkas per interpretimin se parlamenti i demokracise shqiptare ka per THEMEL varrin e Enverit.
    Mbi varr te Shen Pjetrit kemi sot Vatikanin.

Prape se prape, huq del Sala.
    E ngaterron Sala apo e ngaterron ti? Meqe po na ben krahasime me varrin e Shen Pjetrit dhe Vatikanin, me lejon te te jap edhe une nje krahasim paksa me dinjitoz? Shko e hidhi nje sy ikones se Ringjalljes se Krishtit. Krishti u ngjall se vdekuresh, me vdekjen, vdekjen shkeli. E ke pare ne ate ikone se si Krishti ka shkelur vdekjen me ate kryqin e madh. Triumfi i jetes mbi vdekjen. Triumfi i lirise mbi roberine. Triumfi i se mires mbi te keqen.

Koha e Ramizit njihet ne historine shqiptare si "koha e tallonit". Koha e Berishes sot njihet si koha e bilionit. Per here te pare ne historine e atij shteti, buxheti vjetor i vendit nuk matet me miliona por me miljarda dollare. Prandaj mos i qaj hallin as popullit, as shtetit, e as Berishes, pasi eshte sot me mire se kurre ndonjehere me pare ne keto 100 vjetet e ekzistences se vete.

Por meqe ju pinjollet e baballareve komuniste jeni shume te shqetesuar per parate e buxhetit te shtetit, une do ti jepja Berishes e shtetit shqiptar nje ide tjeter per financimin e vepres qe u perket gjithe shqiptareve: le te ndermarin nje fushate publike financimi per ndertimin e Kuvendit, duke i ftuar te gjithe shqiptaret kudo qe jane ne Shqiperi e ne bote qe te japin nje kontribut financiar nga xhepi i tyre per ndertimin e vepres. Dhe emrat e te gjithe atyre qe kane kontribuar, te vendosen ne nje pllake perkujtimore ne nje nga muret e godines. Une do te jem i pari qe do te jap kontributin tim dhe si une jam i bindur qe do kete plot shqiptare te tjere ne Shqiperi e ne bote. Aman te keqen, vetem ju mos u prishni terezine per "buxhetin e shtetit".

Albo
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 28-10-2010 më 23:41

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    albo..

shpesh jep mendime te sakta.. mirpo kte radh duhet te ndalemi e te mendohemi mire..
    te dallojm cokullaten nga ambalazhimi..

koh e ramizit ish koh e tallonit per popllin dhe koh e mbledhjes se florinit per bllokmenet qe po ndjenin.. renien e murit..

piramida ka qen e enverit te vdekur.. vetem 3-4 vjet.. sepse ne 88 mbaroj e ne 91 erdh demokracia..

prej 91 cfar ska qen kjo piramid..
    me ne fund po saliu e vulosi.. do jet tha QNK "arbnori"..
    krejt ram dakort per kte..
    Pra piramda e enverit u be Qender kulturore Nderkombetare ne emrin e te paharrueshmit Pjeter Mandel Arbnori..

Pra qe nga kjo dit kjo ndertese duhet trajtu si ndertes.. qe mbahet ose prishet ne varesi te cka po thojn inxhinieret qe kuptojn konstruksionet.. se cfar mban e cfar smban.. pra cduhet prish e cduhet riperue.. ne godinat e atdheut apo objektet e ndryshme..
    Vet saliu ka hyr me gjith grue aty e ka degju piano e violine.. apo ka ble libra ne festvalet e Librt.. apo ka vizitu pavionet e biznesit nder ekspozitat e agron janos.. etj..

po te nisemi nga kujtesa e simbolika.. dalim ku sdalim..
    po Saliu ne cfar zyre rri..
    te zyr e mehmet shehut ..
    po jozi..
    te zyr te enverit rri..
    kurse ne piramid enveri nuk hyri kurre.

sot duhet llogari oj olimbi.. thot comora tek komedia..

piramida do behej ashtu sic eshte nje tempull demokracie.. nese aty do instalohej parlamenti.. por ne se ne vend te erionve e ballve.. e feleve e mimeve e rucve e dokleve e dadeve e leskojve.. perandoresha te verteta te tiranes.. te bera te tilla nen hundet e saliut.. (sepse ato jan boset e mijra pallateve.. te larta sa 20 fishi piramides) do te kishim ty albo deputet.. apo dydrinasin.. apo djalin epirotas.. e seminaristin..

kjo e ben tempull demokracie nje barake apo nje cader apo nje piramid.. apo nje pallat kongresi..

te tregosh nikoqirllik ne mir-perdorimin e lekut te poplllit eshte shprehja me e mire e demokracse..

kurse shperdorimi.. i lekut i mundit i lendes i makinerise etj.. pamvaresisht nga ambalazhim politiko-demagogjik qe mund tja bejne.. tregon te kunderten e demokracise..
    tregon satrapllik.. kokderresi.. e munges respekti..per PUNEN E MALLIN..

kush ka lidhje me berishen ti thote urgjentisht.. kujdes nga ky budallik or shoq..

i ka dhene rucve nje argument.. qe ata te lehin..

e kjo eshte gafe e rende politike qe do na kushtoj shtrenjte..

..
    Ndryshuar për herë të fundit nga Brari : 29-10-2010 më 02:55

-
    Anëtarësuar
    21-01-2009
    Vendndodhja
    -
    Postime
    2,081
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Une do ti rrefej femijeve te mi per historine e komuzmit me shume se per cdo histori tjeter. Dhe do te jete gabim nese godina e re e parlamentit nuk rezervon nje dhome te vecante muzeum per te dokumentuar epoken me te erret te historise shqiptare, ate te komunizmit. Arsyeja perse historia e komunizmit duhet mesuar mire nga brezat qe do te vijne, eshte pikerisht qe te nxjerrin mesime prej saj, e te mos i perserisin ato ne te ardhmen. Te mos lejojne askend qe tu neperkembi lirine e ti mbylli ne nje bunker te madh prej betoni.
    Albo

Kush nuk eshte me PD-ne na qenkerkesh komunist?
    Atehere ne komunistet qenkemi shumica pse nuk thua ti? Sipas ligjeve demokratike duhet te ringreme bustin e Enverit aty ku ka qene.Se LSI+PS dalin me teper se PD.
    Ne komunistet u kemi dhene kryetarin, u kemi dhene edhe Ministrin e Brendshem, u kemi dhene ca deputete borxh nga partia-mbese (se keshtu i themi ne te Birose LSI-se) po edhe doni te na shembni Piramiden.

Albo,lere Kavirin o njeri i perendise, se je bere gallate ketu ne forumin tend.
    Ti me flet ketu si anti-komunist i flakte, dhe une dalkam klysh kamunisti, ne nje kohe qe ti rreshtohesh pas nje kryeministri idiot, komunist, diktator dhe qe shemb Piramiden ne emer te anti-komunizmit ndersa ata personazhet e asaj fotos me siper i ke "te nderum e te respektum deri ne detaj".
    Me falni po kush eshte vertet Simbol i Komunizmin ata personazhet "e nderume" aty siper, apo Piramida?
    Pa he na sqaro ti anti-komunisti me kryetar komunist.

Gjermanet ruajne me fanatizem kampet e perqendrimit, ju po na luftoni komunizmin me "prishjen e simboleve".
    Prishja e Piramides eshte prishje e historise, kurse prishja e burgjeve dhe kampeve te perqendrimit eshte FSHIRJE E KRIMEVE te komunizmit.

Kjo eshte e verteta e ju anti-komunistave te `93.
    -

Maska e *Babygirl*
    Anëtarësuar
    06-07-2006
    Vendndodhja
    Local Disk :D
    Postime
    910
    Saliu dhe Zhozi kan hall qe parlamentit te ia vendosin emrin e tyre Zhozi & Sala Company.
    Ta bejne PD tani paralamentin dhe kur te vin PS ne pushtet ta prishin dhe ta bejne nje tjeter cdo 4 vite nga nje parlament i ri.
    Cdo turist i huaj qe vjen ne Shqiperi gjen e pare qe e permend eshte Piramida dhe keta duan ta prishin, dhe ca arsyetimit kan gjete sepse ka qen muzeu i Enverit. O zot!

Po ne kete forum duhet me qen te gjithe me PD se perndryshe ncuk, secili qe eshte kundra PD eshte komunist
    Mos jeto pa buzëqeshur...sepse dikush në këtë botë jeton nga buzëqeshja jote ...!

Peace and love
    Anëtarësuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Citim Postuar më parë nga *Babygirl* Lexo Postimin
    Saliu dhe Zhozi kan hall qe parlamentit te ia vendosin emrin e tyre Zhozi & Sala Company.
    Ta bejne PD tani paralamentin dhe kur te vin PS ne pushtet ta prishin dhe ta bejne nje tjeter cdo 4 vite nga nje parlament i ri.
    Cdo turist i huaj qe vjen ne Shqiperi gjen e pare qe e permend eshte Piramida dhe keta duan ta prishin, dhe ca arsyetimit kan gjete sepse ka qen muzeu i Enverit. O zot!

Po ne kete forum duhet me qen te gjithe me PD se perndryshe ncuk, secili qe eshte kundra PD eshte komunist
    A jetoni ne ket planet ju apo c'fare?Kush jane keta turiste qe vijne per piramiden?
    Mos e ke fjalen per grupe marksiste leniniste nostalgjike te asaj kohe?Apo katunaret e shumte qe populluan Tiranen?Per keta turiste e ke fjalen?Po te kishim shkuar me mendjen e ketyre turisteve ne do te kishim akoma shtatoren gjigande te vampirit ne mes te qytetit.Ik goc e vogel ha i akullore e freskohesh nga trute icik.

jom mo i bukri katunit Maska e TikTak
    Anëtarësuar
    26-04-2005
    Postime
    1,633
    ore katnara e dini ju kur osht inaguru piramida. osht inaguru ne 1988. pra kamunistat sipas jush e kon pas 2 vjet. 20 vjet e ka pas sala, tosi, world bank, sorros, panairet e kusur

po ktu nuk osht fjala per parime ene ide osht fjala per pare te modhe. kur osht ne loj parja e modhe ene vjedhja osht e madhe. ajo piramid njashtu sic osht bohet cdo gjo ene parlament ene teater

mu me shkrijn ca qi e njofin tironen ka gazetat ene forumet.
    no glove no love

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga murik Lexo Postimin
    A jetoni ne ket planet ju apo c'fare?Kush jane keta turiste qe vijne per piramiden?
    Mos e ke fjalen per grupe marksiste leniniste nostalgjike te asaj kohe?Apo katunaret e shumte qe populluan Tiranen?Per keta turiste e ke fjalen?Po te kishim shkuar me mendjen e ketyre turisteve ne do te kishim akoma shtatoren gjigande te vampirit ne mes te qytetit.Ik goc e vogel ha i akullore e freskohesh nga trute icik.
    Ti je fut ndonjehere te piramida ne demokraci, apo te kallte daten sa e shikoje qe larg?
    Une jam fut ne kohen qe sapo ishte inaguru. Edhe pse e kam pare si muze per Enverin, nuk me vete mendja ta shikoj me si te tille, sepse nuk eshte me i tille. Futu njehere se mbase te iken frika.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e leci
    Anëtarësuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Per ty Kuvendi eshte shtepia e deputeteve shqiptare. Per mua Kuvendi eshte Tempulli i Demokracise shqiptare dhe Froni i Sovranit popull. Ata deputetet jane perfaqesuesit e perkohshem te interesave te popullit.

Meqe paska hajdute e kriminele qe sot jane deputete, kjo mjafton per te mos ngritur nje godine madheshtore per Kuvendin e Shqiperise? Godina e Kuvendit do tu ngelet trashegimi brezave dhe do te jete nje godine shekullore qe do te ruaje brenda saj historine e pluralizmit shqiptar dhe traditen demokratike te ketij populli.

Albo
    Secili nga ne ka te drejte ta quaje sallen e kuvendit te hajduteve si ti doje qejfi.
    Tempull,salle,vend kulti,wc,etj.
    Te pakten nga terminologjia jemi te pasur.
    Ajo qe une po te pyes eshte si vijon:

Ti qe nuk paguan taksa ne Shqiperi,je gati te japesh "miratimin" tend,per nje godine madheshtore dhe luksoze,duke anashkaluar qellimisht problemet e verteta me te cilat populli shqiptar duhet te ndeshet perdite.
    Une qe paguaj taksa ne Shqiperi e kam detyrim moral,qe te kerkoj perdorimin e tyre,per kauza humane,qe jane me te vertet shume me te rendesishme,se ngritja e nje salle kuvendi.
    Kur per te shtuar ironine e rastit,sapo u shpenzua 800,000 €,per te modernizuar sallen aktuale.
    Eshte normale qe ti vjen nga USA,dhe si nje turist do te deshiroje te shikoje madheshtine e kuvendit shqiptar.Do te doje qe djali yt te shikonte madheshtine e kuvendit shqiptar.
    Po kur te dilje nga kuvendi,djali yt do te pyeste po ata djemt e vegjel çfare po bejne tek semafori duke zgjatur doren per ndonje qindarke.
    Do ti thuash qe prinderit e tyre nuk paten fatin te emigrojne ne USA,dhe ti japin nje mundesi jete dinjitoze femijeve te tyre.
    Sepse nuk mund ti shpjegosh qe ne epoken bilionare,te lluksit te papare,qe po kalon Shqiperia te kete akoma familje qe mezi arrije ti sigurojne buken e perditshme femijeve te tyre.Dhe per nje burre kjo eshte me e rende se vdekja.

Ok,une respektoj mendimin tend,por jetoj ne Shqiperi,dhe halli i te perditshmes,mbulon krejtesisht,nevojen e nje salle kuvendi qe eshte ne kete moment jashte çdo llogjike.
    Une keto leke qe duan te shpenzojne,do ti kisha perdorur per te krijuar vende pune,ose per te sistemuar listat e borxheve te konsumit te perditshem.

Dhe per mendimin tim Albo,ti je shume larg realitetit te shoqerise shqiptare.
    Ti nuk mund te konceptosh qe ne epoken e bilionave,shumica derrmuese e familjeve shqiptare kane veshtiresi qe te jetojne ne menyre dinjitoze.
    Dhe qe dinjiteti ne Shqiperi eshte i varfer,pa pretendime,mjafton qe te arrihet ne fund te muajit.

Retorika eshte ne favorin tend,e vertete e pamohueshme,merita jote ne perdorimin e terminologjise meriton respekt.Nese don te kandidosh per deputet i ke te gjitha mundesite.Por ndoshta afrimi me realitetin shqiptar,do te ndihmonte shume.Mendimi im personal.
    Me fal per citimet,por thjesht per mundesi debati konstruktiv.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Faqja 13 prej 40 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Homoseksualiteti
    Nga Psikostudenti në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 103
    Postimi i Fundit: 27-09-2004, 02:01
  2. Debat në kuvend për mediat, opozita denoncon qeverinë Nano
    Nga ALBA në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 22-09-2004, 16:54
  3. Parlamenti europian rrëzon projektin e Korridorit 8
    Nga zeus në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-04-2004, 16:37

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •