Close
Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 89
    i larguar Maska e bindi
    Anėtarėsuar
    17-10-2009
    Vendndodhja
    Ne bregdet
    Postime
    1,523
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    Lexoje dhe nese ke dicka per ta kundershtuar, sjelle argumentin dhe mos u sjell tjeter keshtu, mėso dhe mos u merr me punė qe nuk i din:
    Argumentet jane realiteti ore ti ,ajo qe nuk eshte realitet ,nuk quhet argument,mjafte na lodhe me prrallat per babadimrin,ti na ditke diēka!

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga bindi Lexo Postimin
    Argumentet jane realiteti ore ti ,ajo qe nuk eshte realitet ,nuk quhet argument,mjafte na lodhe me prrallat per babadimrin,ti na ditke diēka!
    Cili ai "realitet" qe thua?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 15-03-2011 mė 20:23
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Kjo gjė vėrtėtohet edhe nga versetet e tjera biblike

19 Dhe kjo ėshtė dėshmia e Gjonit, kur Judenjtė i dėrguan nga Jeruzalemi priftėrinj dhe levitė pėr ta pyetur: "Kush je ti?".20 Ai edhe e rrėfeu, edhe nuk e mohoi, dhe rrėfeu: "Unė nuk jam Mesia(Krishti)".(dryshim biblik mohimi i te qenurit Mesia?)
    21 Atėherė ata e pyetėn: "Kush je, pra? A je Elia?". Ai tha: "Nuk jam!". "Je ti profeti?". Dhe ai pėrgjigjej: "Jo!".
    22 Atėherė ata i thanė: "Kush je ti, qė t'u japim pėrgjigje atyre qė na dėrguan? Ē'thua pėr veten tėnde?".
    23 Ai u pėrgjigj: "Unė jam zėri i atij qė bėrtet nė shkretėtirė: drejtoni udhėn e Zotit, sikurse tha profeti Isaia".
    24 Dhe ata qė qenė dėrguar, ishin nga farisenjtė;
    25 ata e pyetėn dhe i thanė: "Atėherė pse ti pagėzon, kur nuk je as Mesia, as Elia, as Profeti?".(Gjoni 1/19-25)

Pra hebrejtė e kishin tė shkruar nė librat e tyre se do tė vinin tre profetė nė tė ardhmen.Njeri do ishte Elia.

Dhe Jezusi e vėrtėton kėtė se Gjon Pagėzori ishte Elia.

12 Dhe qysh nga ditėt e Gjon Pagėzorit e deri tash mbretėria e qiejve po pėson dhunė dhe tė dhunshmit e grabitėn.
    13 Sepse tė gjithė profetėt dhe ligji kanė profetizuar deri te Gjoni. Dhe, nė daēi ta pranoni, ai ėshtė Elia, qė duhej tė vijė. (Mateu 11/12-14).(Mateu 17/11-13)

Po kėshtu Bibla tregon se Jezusi ishte Mesia (Krishti).

28 Ata u pėrgjigjėn: "Disa Gjon Pagėzori, tė tjerė Elia, dhe tė tjerė njė nga profetėt".
    29 Dhe ai u tha atyre: "Po ju, kush thoni se jam?". Dhe Pjetri, duke iu pėrgjigjur i tha: "Ti je Mesia(Krishti)".
    30 Atėherė ai i urdhėroi rreptėsisht qė tė mos i tregojnė askujt pėr tė.(Marku 8/28-30)

Po kush ishte Profeti qė pritej tė vinte mbas Jezusit.Nuk ka sesi tė jetė askush pėrvec Profetit Muhamed a.s dhe pėr kėtė dėshmoi vetė Jezusi nė bibėl ku tregon se mbas largimit tė tij do vij njė profet tjetėr.

Megjithatė unė ju them tė vėrtetėn: ėshtė mirė pėr ju qė unė tė shkoj, sepse, po nuk shkova, nuk do tė vijė te ju Ngushėlluesi; por, po shkova, unė do t'jua dėrgoj.(Gjoni 16/7)

Fjala Ngushullues nė shqip ėshtė e barasvleshme me fjalėn origjinale nė shkrimet aramike Ahmad dhe fjalėn Greke Parakletos.

Kuran 61:6.
    Dhe, kur Isai, biri i Merjemes tha: "O beni israilė, unė jam i dėrguar i All-llahut te ju, jam vėrtetues i Tevratit qė ishte para meje dhe jam pėrgėzues pėr njė tė dėrguar qė do tė vijė pas meje, emri i tė cilit ėshtė Ahmed!" E kur ai u erdhi atyre me argumente tė qarta, ata thanė: "Kjo ėshtė magji e hapėt".

Po kėshtu Jezusi e pėrmend dhe nje vend tjetėr ardhjen e bekuar tė Profetit Muhamed .a s “Nė emėr tė Zotit” (Me fjalėn Bismilah) pasi ai vetė(Jezusi) tė jetė larguar nga kjo botė.

Jeruzalem, Jeruzalem, qė i vret profetet dhe i vret me gurė ata qė tė janė dėrguar! Sa herė desha t'i mbledh bijtė e tu sikurse klloēka i mbledh nėn krahė zogjtė e vet, por ju nuk deshėt! Ja, shtėpia juaj ju lihet e shkretė. Dhe unė po ju them se nuk do tė mė shihni mė deri sa tė vijė koha tė thoni: "Bekuar qoftė ai qė vjen nė emėr tė Zotit".(Luka 13/34-35)
    "Shoku Mjekesise"

Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Fakti qė shtėpia e tyre do lihet e qetė tregon pėr largimin e shpalljeve profetike dhe dhėnien e kėsaj mirėsie njė kombi tjėtėr qė do tė japė fryte monoteizmi.

..Kjo ėshtė vepėr e Zotit, dhe ėshtė e mrekullueshme nė sytė tonė"? Prandaj unė po ju them se juve do t'ju hiqet mbretėria e Perėndisė dhe do t'i jepet njė kombi qė do ta bėjė tė japė fryt.(Mateu 21/42-43)

Jezusi e mohon vetes lartesimin dhe hyjnizimin e tij

"Kur ta keni lartėsuar Birin e njeriut, atėherė do tė njihni se unė jam, dhe se nuk bėj asgjė prej vetvetes, por i them kėto gjėra ashtu si Zoti mė ka mėsuar.Dhe ai qė mė ka dėrguar ėshtė me mua; Zoti s'mė ka lėnė vetėm, sepse bėj vazhdimisht gjėrat qė i pėlqejnė".(Gjoni 8/27-29)

Mos harro dhe mė kot mė adhurojnė

9 Dhe mė kot mė Adhurojne, duke i mėsuar doktrina qė janė urdhėrime nga njerėzit"".(Mateu 15/9).

Muhamedi a.s ne fund te vdekjes se tij tha mos me nderoni dhe lartesoni sikurse bene krishteret me Isain birin e Merjemes.Por thoni qe une jam rob dhe i derguari i Zotit.

Ne ju bejme thirrje kristianeve qe ta pranojne profetin Muhamed pasi ate e permendi Jezusi ne bibel.ta pranojne se do kene shperblim te madh tek Zoti.

Ai qė pranon njė profet nė emėr tė njė profeti, do tė marrė shpėrblimin qė i takon profetit;.(mateu 10/41)

Dhe dijeni o kristiane se mospranimi i profetit te Zotit konsiderohet si mospranim i Zotit.

13:20 Nė tė vėrtetė, nė tė vėrtetė po ju them: Kush pranon atė qė dėrgoj unė, mė pranon mua; dhe kush mė pranon mua, pranon atė qė mė ka dėrguar''.Gjoni 13)
    "Shoku Mjekesise"

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Citim Postuar mė parė nga _Mersin_ Lexo Postimin
    Kjo gjė vėrtėtohet edhe nga versetet e tjera biblike

19 Dhe kjo ėshtė dėshmia e Gjonit, kur Judenjtė i dėrguan nga Jeruzalemi priftėrinj dhe levitė pėr ta pyetur: "Kush je ti?".20 Ai edhe e rrėfeu, edhe nuk e mohoi, dhe rrėfeu: "Unė nuk jam Mesia(Krishti)".(dryshim biblik mohimi i te qenurit Mesia?)
    21 Atėherė ata e pyetėn: "Kush je, pra? A je Elia?". Ai tha: "Nuk jam!". "Je ti profeti?". Dhe ai pėrgjigjej: "Jo!".
    22 Atėherė ata i thanė: "Kush je ti, qė t'u japim pėrgjigje atyre qė na dėrguan? Ē'thua pėr veten tėnde?".
    23 Ai u pėrgjigj: "Unė jam zėri i atij qė bėrtet nė shkretėtirė: drejtoni udhėn e Zotit, sikurse tha profeti Isaia".
    24 Dhe ata qė qenė dėrguar, ishin nga farisenjtė;
    25 ata e pyetėn dhe i thanė: "Atėherė pse ti pagėzon, kur nuk je as Mesia, as Elia, as Profeti?".(Gjoni 1/19-25)
    "ai ėshtė qė pagėzon me Shpirtin Shenjt.’ Unė e pashė dhe dėshmoj: Ky ėshtė Biri i Hyjit.”

Kur shkruan nga deshmite e Gjonit, pse nuk e beson ti kėtė; "Ky ėshtė Biri i Hyjit"?

Mirė bėre qe postova keta rreshta, lavdi Zotit kur edhe nga jo te krishterėt citojnė nga deshmitė e Shpirti te Hyjit mbi te verteten e Jezuisit - Bir i Perendisė. Por deshmia e vertete "Bir i Hyjit" - ky rresht te meshehet ty!!

Po, ky eshte edhe probeemi, unė po shoh se ty po te msheht para syve deshmia e plotė dhe nuk po e poston rreshtin ashtu sic edhe ėshtė. Nese dikush pretendon me genjshtra dhe manipolime duke postuar dicka tjeter, ajo nuk do te thote se eshte vertetė, e verteta del dhe shihet, nuk mshihet.

Problemi te ti - te ju eshte se ju i zgjedhni rreshtat me qellim per ti dhene kuptim tjeter por kjo zdo te thote se ėshtė ashtu psedikush pretendon, ai mbetet veq pretendim i tij e jo edhe e vertete. Kjo eshte gjė qe lexohet dhe shihet se ti ke manipoluar dhe shihet e verteta e saje.

Ta lexojme me kujdes deshmine e Gjonit mbi Jezusin dhe mos e mashtro veten mė, besoj deshmisė sė Gjonit qe deshmon se "Ja, Qengji i Hyjit! Ky ia shlyen mėkatin botės!".

Ta lexojmė deri ne fund deshminė e Gjonit dhe pastaj disa komente;

Dhe, ja, dėshmia e Gjonit!

"Kur judenjtė nga Jerusalemi dėrguan (tek ai) priftėrinj dhe levitė pėr ta pyetur: “Kush je ti?” ai pranoi, nuk e mohoi, por dėshmoi:

“Unė nuk jam Mesia!”

“Kush, pra? ‑ e pyetėn ata ‑ A mos je Elia?”

“Nuk jam! ‑ u pėrgjigj.”

“A je Profeti?”

“Jo!” ‑ ua ktheu.

Atėherė i thanė:

“Kush je, qė t’u kthejmė pėrgjegje atyre qė na dėrguan?”

Ai tha:

“Unė jam zėri i atij qė bėrtet nė shkretėtirė: ‘rrafshoni udhėn e Zotit!’ siē tha Isaia profet.”

Disa prej tė dėrguarve ishin farisenj. Ata e pyetėn:

“Pse, atėherė, pagėzon, kur s’je as Mesia, as Elia, as Profeti?”

Gjoni u pėrgjigj:

“Unė pagėzoj me ujė. Nė mesin tuaj ėshtė njė qė ju nuk e njihni. Ėshtė ai qė po vjen pas meje, por tė cilit [unė] nuk jam i denjė t’ia zgjidh as rripat e sandaleve.”

Kjo ndodhi nė Betani, pėrtej Jordanit, ku Gjoni po pagėzonte.

Tė nesėrmen Gjoni e pa Jezusin duke ardhur drejt tij e tha: “Ja, Qengji i Hyjit! Ky ia shlyen mėkatin botės!

Ky ėshtė ai, pėr tė cilin thashė: ‘Pas meje vjen njė njeri, i cili ėshtė mė i madh se unė, sepse ishte pėrpara meje!’

Nuk e kam njohur as vetė, por arsyeja pse erdha e jam duke pagėzuar me ujė ėshtė ky t’i zbulohet Izraelit.”

Gjoni dėshmoi edhe:

“E pashė Shpirtin Shenjt tek zbriti prej qiellit porsi pėllumb dhe zuri vend mbi tė. Unė nuk e njihja atė, porse Ai qė mė dėrgoi tė pagėzoj me ujė, Ai edhe mė tha: ‘Nė atė qė tė shohėsh se zbret Shpirti Shenjt dhe zė vend nė tė, ai ėshtė qė pagėzon me Shpirtin Shenjt.’ Unė e pashė dhe dėshmoj: Ky ėshtė Biri i Hyjit.” (Gjn 1; 19 - 33)

Nuk ka deshmi mė tė mirė per ti goditė pretendimet tua dhe genjeshtrat se sa kjo e Gjonit. Pse e them keshtu? Ja ta lexojme me kujdes dhe kjo deshmi, keta rreshta deshmojne se nuk pritej dikush tjeter dhe aq ma pak nga arabia!! As qe bėhet fjalė bile.

“Unė jam zėri i atij qė bėrtet nė shkretėtirė: ‘rrafshoni udhėn e Zotit!’ siē tha Isaia profet.”

"siē tha Isaia profet.” Hebrenjėt qe kishin pretmtimin e Zotit per ardhjen e Mesisė, mbanin profecinė e Isait profet i cili mė qindra profeci ishin te shkruara. Prandaj Gjoni thotė se "siē tha Isaia profet.” i cili kishte profetizuar "zėri i atij qe thėrret nė shkretetirė, pergadinti rrugen e Zotit" qe do thotė se Zoti plotesoj premtimin e dhėnė per ardhejn e Tij "pergaditne rrugen e Zotit" pra Mesia eshte Zoti, njerezit duhet te pergaditen sepse po vjen Zoti...! Ne asnjė rresht Gjoni nuk thot se do te vjen Muhamedi, por thote se po vjen Mesia - Bir i Hyjit.

“Unė pagėzoj me ujė. Nė mesin tuaj ėshtė njė qė ju nuk e njihni. Ėshtė ai qė po vjen pas meje

"Nė mesin tuaj"
    Gjoni nuk po thotė se ne arabi do te vjen dikush, ose nuk po thote se ne kohen e ardhme do te vjen dikush, ketu po thotė; "Nė mesin tuaj" dhe po thotė "ai qė po vjen pas meje" qe do te thote ne Izrael dhe ne kohen e tyre e jo ne nje kohe pas 600 vieteve dhe ne kurrfar menyre kjo nuk thote se ne Arabi; "Nė mesin tuaj" - "ai qė po vjen pas meje". Pra fjala ishte per Mesinė - Bir i Perendisė e jo per dikėnd pas 600 vieteve.

“Ja, Qengji i Hyjit! Ky ia shlyen mėkatin botės! Ky ėshtė ai, pėr tė cilin thashė: ‘Pas meje vjen njė njeri, i cili ėshtė mė i madh se unė, sepse ishte pėrpara meje!’

"Ja, Qengji i Hyjit" Gjoni po deshmon prezencen e Krishtit, ai po thotė; "Ja, Qengji i Hyjit", qe po tregon se ishte i pranishem, po e shohin te gjithė, po thotė; "ja" pra eshte aty dhe nuk po thotė se do vjen nje njeri pas 600 viteve, por po thotė "ja" qe do te thotė aty - i ptranishem dhe Qengj i Hyjit - Fli pajtuese i Beslidhjes se Re qe realizohet nė darken e fundit te Jezusit; “Ky kelk ėshtė Besėlidhja e Re nė gjakun tim qė derdhet pėr ju. ”

"Ky ėshtė ai, pėr tė cilin thashė: ‘Pas meje vjen njė njeri," a ka deshmi me tė fuqishme se kjo kur thotė; "pėr tė cilin thashė; pas meje vjen". deshmia me e forta, pra ai qe pritej ishte Jezusi, Shkrimi nuk po thotė se dikur do te vjen dikush ne arabi apo nga rabia, por shkrimi po thotė; "Ky ėshtė ai," dhe po vazhdon tani; "pėr tė cilin thashė pas meje vjen njė njeri" pra fjala ishte per Jezusin dhe gjithcka ketu me Jezusin perfundoj. Krishti eshte ai qe Gjoni thotė; "Ky ėshtė ai, pėr tė cilin thashė: ‘Pas meje vjen njė njeri," e jo Muhamedi pas 600 vietve!

Unė nuk e njihja atė, porse Ai qė mė dėrgoi tė pagėzoj me ujė, Ai edhe mė tha: ‘Nė atė qė tė shohėsh se zbret Shpirti Shenjt dhe zė vend nė tė, ai ėshtė qė pagėzon me Shpirtin Shenjt.’ Unė e pashė dhe dėshmoj: Ky ėshtė Biri i Hyjit.”

"Unė nuk e njihja atė" Pra ishte njė person qe nuk nihej por pritej,

"Ai qė mė dėrgoi tė pagėzoj me ujė" - Kjo deshmon se Gjoni ishte i derguar qe ta paraqes - ta deshmoj Mesinė dhe jo dikėnd tjeter, shkrimi thotė; "Ai qė mė dėrgoi" dhe thotė; "Ai edhe mė tha" dhe ne vazhdim shkrimi thotė; "Nė atė qė tė shohėsh se zbret Shpirti Shenjt dhe zė vend nė tė, ai ėshtė qė pagėzon me Shpirtin Shenjt." Unė e pashė dhe dėshmoj: Ky ėshtė Biri i Hyjit". Pra nuk po thot shkrimi per Muhamedin as per dikėnd ne kohen e ardhme 600 vite pas, por per Mesinė, Jezusin - Bir i Perendisė.

Harroj keta rreshta me pretendime kinse kur flet Gjoni po profetizon per dikėnd tjeter dhe mos e mashtro vetveten mė. Gjoni ishte ardhur ne botė per ta deshmuar Krishtin sic edhe ishte shkruar ne librin e Isaisė profet.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 16-03-2011 mė 08:14

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Megjithatė unė ju them tė vėrtetėn: ėshtė mirė pėr ju qė unė tė shkoj, sepse, po nuk shkova, nuk do tė vijė te ju Ngushėlluesi; por, po shkova, unė do t'jua dėrgoj.(Gjoni 16/7)

Fjala Ngushullues nė shqip ėshtė e barasvleshme me fjalėn origjinale nė shkrimet aramike Ahmad dhe fjalėn Greke Parakletos.

Kuran 61:6.
    Dhe, kur Isai, biri i Merjemes tha: "O beni israilė, unė jam i dėrguar i All-llahut te ju, jam vėrtetues i Tevratit qė ishte para meje dhe jam pėrgėzues pėr njė tė dėrguar qė do tė vijė pas meje, emri i tė cilit ėshtė Ahmed!" E kur ai u erdhi atyre me argumente tė qarta, ata thanė: "Kjo ėshtė magji e hapėt".

Po kėshtu Jezusi e pėrmend dhe nje vend tjetėr ardhjen e bekuar tė Profetit Muhamed .a s “Nė emėr tė Zotit” (Me fjalėn Bismilah) pasi ai vetė(Jezusi) tė jetė larguar nga kjo botė.
    Lidhur me kete jane dhene dy pergjigje qe hedhin poshte ato genjeshtra tuaja dhe veq sa perseriten, gjithsesi me qellim qe mos te mbetem borgj, po e postoj linkun;

kliko:
    http://www.forumishqiptar.com/showpo...6&postcount=34

http://www.forumishqiptar.com/showpo...8&postcount=37

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534

Jeruzalem, Jeruzalem, qė i vret profetet dhe i vret me gurė ata qė tė janė dėrguar! Sa herė desha t'i mbledh bijtė e tu sikurse klloēka i mbledh nėn krahė zogjtė e vet, por ju nuk deshėt! Ja, shtėpia juaj ju lihet e shkretė. Dhe unė po ju them se nuk do tė mė shihni mė deri sa tė vijė koha tė thoni: "Bekuar qoftė ai qė vjen nė emėr tė Zotit".(Luka 13/34-35)
    E paske humbur adresen; ja se kush janė ata qe thuhet; "Bekuar qoftė ai qė vjen nė emėr tė Zotit"

Jezusi zgjedh 12 apostuj qe do te jenė te derguarit e Zotit:

Ndėr ato ditė Jezusi shkoi nė njė mal pėr t’u lutur. Natėn e kaloi duke iu lutur Hyjit. Kur zbardhi drita, i thirri nxėnėsit e vet e prej tyre zgjodhi dymbėdhjetė, tė cilėt edhe i quajti apostuj: Simonin, tė cilin e quajti edhe Pjetėr, Andreun, vėllanė e tij, Jakobin e Gjonin, Filipin e Bartolomeun, Mateun, e Tomėn, Jakobin e Alfeut, Simonin qė quhej Zelltar, Judėn e Jakobit edhe Judėn Iskariot, i cili u bė tradhtar. (LK 6; 12 – 16)

Jezusi u dha zotėsi e pushtet apostujve:

Jezusi i thirri rreth vetes tė Dymbėdhjetėt e u dha zotėsi e pushtet mbi tė gjithė djajtė si dhe aftėsinė tė shėrojnė sėmundjet. Pastaj i dėrgoi tė shpallin Mbretėrinė e Hyjit dhe tė shėrojnė (tė sėmurėt). ( Lk 9; 1 – 2)

Jezusi u jep dhuratė dijen e mistereve tė Mbretėrisė sė Hyjit apostujve:

Nxėnėsit e tij e pyetėn ēka do tė thotė ajo shėmbėlltyrė. Ai iu pėrgjigj:
    “Ju e keni dhuratė dijen e mistereve tė Mbretėrisė sė Hyjit, kurse tė tjerėve u paraqitet vetėm nė shėmbėlltyra, qė:
    ‘Tė shikojnė e tė mos shohin, tė dėgjojnė e tė mos kuptojnė. ’“ (LK 8; 9 – 10)

Jezusi dėshmon se kush janė apostujt – Dritė dhe krip per boten:
    “Ju jeni kripa e tokės.
    Ju jeni drita e botės. (Mt 5; 13-14)

Apostujt marrin urdhnin dhe deshmi nga Ati qiellor qe Jezusi duhet degjuar dhe qe Jezusi eshte Bir i Perendisė:

Pjetri i tha Jezusit:
    Ndėrsa ky ende po fliste, ra njė re dhe i mbuloi me hijen e vet. Kur hynė nėn re, nxėnėsit i kapi frika. Prej resė u dėgjua njė zė: “Ky ėshtė Biri im i Zgjedhuri! Atė dėgjojeni!” (Lk 9; 28 – 35)

Jezusi zgjeron rrethi e apsotujve duke i derguar ne botė dy nga dy ne emer te Zotit:

Pastaj Zotėria i zgjodhi edhe shtatėdhjetė [e dy] nxėnės tė tjerė dhe i dėrgoi nga dy [e dy] pėrpara vetes nė ēdo qytet dhe vend, ku mendonte tė shkonte. U thoshte:
    “Tė korrat janė tė mėdha e punėtorė janė pak! Luteni tė zotin e tė korrave tė ēojė punėtorė nė tė korrat e veta. Shkoni! Ja, po ju dėrgoj porsi qengja mes ujqish! (Lk 10; 1 – 3)

Apostujt qe do tė dergohen ne emer te Zotit marrin premtimin e jetes se pasosur:

Atėherė foli Pjetri: “Ja, ne lamė gjithēka patėm e erdhėm pas teje.”
    Jezusi u tha nxėnėsve:
    “Pėr tė vėrtetė po ju them: nuk mund tė gjendet kund ai njeri qė la pėr dashuri ndaj Mbretėrisė sė Hyjit, shtėpinė ose gruan, ose vėllezėrit ose prindėrit ose fėmijėt qė tė mos marrė shumėfish edhe nė kėtė e nė botėn e ardhshme jetėn e pasosur.” (LK 18; 28 – 30)

Apostujt qe do te dergohen ne botė ne emer te Zotit, marrin urdhnin qe mos te shkojne pas askujt duke paralajmruar se do te kete profet te rrejshem, qe do tė vijnė ne emer te Zotit:

Dishepujt e pyetėn:
    “Mėsues, kur do tė ndodhė kjo dhe cila do tė jetė shenja se kėto po fillojnė tė ngjajnė?”
    “Ruajuni iu pėrgjigj tė mos ju gėnjejnė! Sepse shumė do tė vijnė nė emrin tim e do t’ju thonė: ‘Unė jam!’ dhe: ‘U afrua koha!’ Mos shkoni pas tyre! (Lk 21; 8)

Jezusi shpall Beslidhjen e Re para apostujve, Beslidhje kjo qe vuloset me gjakun e Jezusit, Beslisdhje kjo per amshim – perfundimtare mes te Zotit dhe njeriut:

Kur erdhi koha, Jezusi u ul nė tryezė e me tė bashkė edhe apostujt. 15 U tha:
    “Me gjithė shpirt kam pasur dėshirė ta ha kėtė Darkė tė Pashkėve bashkė me ju ….
    Atėherė mori gotėn, falenderoi e tha:
    “Merreni e ndajeni mes jush! Vėrtet, unė po ju them se prej kėtij ēasti s’do tė pi mė fryt hardhie derisa tė vijė Mbretėria e Hyjit.”
    Pastaj mori bukėn, u falėnderua, e theu, ua dha e tha:
    “Ky ėshtė trupi im [qė flijohet pėr ju. Bėni kėtė nė pėrkujtimin tim!”
    E mori gjithashtu edhe kelkun, pasi u krye darka, e tha:
    “Ky kelk ėshtė Besėlidhja e Re nė gjakun tim qė derdhet pėr ju. ” (LK 22; 14 – 20)

Jezusi pasi u ngjall u shfaqet apostujve, deshmonė ngjalljen e Tij, u jep detyra duke u premtuar Shpirtin e Shenjt dhe ata do te jenė Deshmitarėt e Zotit mbi tokė;

“Paqja me ju!”
    Tė tmerruar dhe tė frikėsuar, mendonin se po shihnin ndonjė shpirt. Jezusi u tha:
    “Pse po trembeni? Pse po dyshoni nė zemrat tuaja? Shikojini duart e mia e kėmbėt e mia: unė jam! Vetė! Mė prekni e vėrtetojeni! Shpirti s’ka mish e eshtra, si po shihni se unė kam!”

Atėherė u tha: “Kėtė vėshtrim kishin fjalėt qė ju thosha kur ende isha me ju: ‘Duhet tė shkojė nė vend gjithēka u shkrua pėr mua nė Ligjin e Moisiut, nė Profetėt e nė Psalme. ’“
    Atėherė ua shndriti mendjen qė t’i kuptonin Shkrimet dhe u tha:
    “Kėshtu ėshtė nė Shkrimin e shenjtė: ‘Mesisė i duhet tė pėsojė e tė ngjallet sė vdekuri tė tretėn ditė. Nė Emėr tė tij do tė predikohet ndėr tė gjithė popujt, duke filluar prej Jerusalemit, kthimi dhe falja e mėkateve. Ju jeni dėshmitarėt e kėsaj gjėje.Dhe, ja, unė do ta dėrgoj mbi ju Premtimin e Atit tim. Qėndroni, prandaj, nė qytet derisa tė visheni me Fuqinė prej sė Larti.” (LK 24; 37 – 49)

Jezusi i tregon botes se i vetmi autoritet i Zotit mbi tokė jane apostujt dhe vetem ai qe i pranon apostujt e pranon Zotin:

“Kush ju pranon ju, mė pranon mua; e kush mė pranon mua, pranon Atė qė mė dėrgoi mua.(Mt; 10; 40)

Jezusi apostujve u jep pushtet Mbreterine qiellore mbi tokė, "qelsat" e Mbretėrisė qiellore, i vemti autoritet qe mund te flet ne emer te Zotit:

Atėherė Jezusi i tha:
    “I lumi ti, o Simon, biri i Jonės, sepse kėtė nuk ta zbuloi mishi e gjaku, por Ati im qė ėshtė nė qiell! Edhe unė po tė them: Ti je Pjetėr Shkėmb dhe mbi kėtė shkėmb unė do ta ndėrtoj Kishėn time dhe dyert e ferrit s’do tė ngadhėnjejnė kundėr saj!
    Ty do tė t’i jap ēelėsat e Mbretėrisė sė qiellit: gjithēka tė lidhėsh mbi tokė, do tė jetė e lidhur edhe nė qiell e gjithēka tė zgjidhėsh mbi tokė, do tė jetė e zgjidhur edhe nė qiell.” (Mt 16; 17 – 19)

Jezusi shpall para botes se kush jane ata qe do te dergohen ne botė ne emer te Zotit;
    “Sikurse ti mė dėrgove nė botė, po ashtu edhe unė i dėrgova nė botė.”

Dhe kushton gjakun e Tij si garanti e pranise se Zotit mbi Kishen dhe apostujt e Tij:

Gjithēka kam unė ėshtė jotja e ēka ke ti imja, dhe nė ta u lavdėrova.
    Tani po vij tek Ti e kėto po i them ndėrsa ende jam nė botė,
    qė ata ta kenė nė vetvete gėzimin tim tė plotė. Unė ua dorėzova fjalėn tėnde dhe bota i urreu, pse nuk janė tė kėsaj bote sikurse as unė nuk i pėrkas kėsaj bote.
    Nuk po tė lutem t’i marrėsh prej botės, por t’i ruash nga i Keqi. Ata nuk i pėrkasin botės, sikurse as unė nuk i pėrkas botės.
    Shenjtėroji nė tė vėrtetėn: fjala jote ėshtė e vėrteta.
    Sikurse ti mė dėrgove nė botė, po ashtu edhe unė i dėrgova nė botė.
    Pėr ta [unė] e kushtoj vetveten, qė edhe ata tė jenė tė shenjtėruar nė tė vėrtetėn.
    Nuk po tė lutem vetėm pėr kėta, por edhe pėr tė gjithė ata, qė, pėr shkak tė fjalės sė tyre, do tė besojnė nė mua: qė tė gjithė tė jenė njė Sikurse ti, Atė, qė je nė mua dhe unė nė ty, ashtu edhe ata tė jenė nė ne, Gjn 17)

Jezusi i dėrgon apostujt nė mbarė botėn;

Ndėrkaq tė njėmbėdhjetė nxėnėsit shkuan nė Galile, nė atė mal, ku u kishte urdhėruar Jezusi. 17 Kur e panė, e adhuruan, por disa dyshuan.
    Jezusi u afrua e u tha:
    “Mė ėshtė dhėnė ēdo pushtet nė qiell e nė tokė. Prandaj, shkoni e bėjini nxėnės tė mi tė gjithė popujt! Pagėzoni nė Emėr tė Atit e tė Birit e tė Shpirtit Shenjt! Mėsojini tė zbatojnė gjithēka ju kam urdhėruar! Dhe, ja, unė jam me ju gjithmonė deri nė tė sosur tė botės!” (Mt 28; 16 – 20)

Kėte jane ata qe do tė thuhet "Bekuar qoftė ai qė vjen nė emėr tė Zotit"!

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Fakti qė shtėpia e tyre do lihet e qetė tregon pėr largimin e shpalljeve profetike dhe dhėnien e kėsaj mirėsie njė kombi tjėtėr qė do tė japė fryte monoteizmi.

..Kjo ėshtė vepėr e Zotit, dhe ėshtė e mrekullueshme nė sytė tonė"? Prandaj unė po ju them se juve do t'ju hiqet mbretėria e Perėndisė dhe do t'i jepet njė kombi qė do ta bėjė tė japė fryt.(Mateu 21/42-43)
    Atėher thuhet mejeher nė vijim, ne rreshtin 44-45 "Kryepriftėrinjtė e farisenjtė, kur i dėgjuan shėmbėlltyrat e tij, e morėn vesh se po fliste pėr ta."!

Po, si jo? shumė mirė bile, ti e fillove rreshtin ne gjysem dhe nuk eprfundove! Dukesh njefar dhelpnaku por kjo nuk deshmon njohuri, as sinqeritet, as asgjė e vertetė ne ty por kunder asaje, kjo deshmon se ti rrenė dhe manipolon!

Keta rreshta qe ti i keqperdor, tregojne se si Jezusi ishte duke biseduar me Kryepriftėrinjtė e farisenjtė te cilėt planifikonin qe ta vrasin Jezusin, Jezusi nepermes kesaje shembulltyre u tregoj atyre dhe botes duke u cituar nga shkrimet e shenjta se;

"Guri qė ndėrtuesit e qitėn jashtė pėrdorimit u bė guri i kėndit"!

Pra Jezusi ėshtė "‘Guri qė ndėrtuesit e qitėn jashtė pėrdorimit" dhe Jezusi pra ėshtė ai qe "u bė guri i kėndit"!

Ky ishte rreshti qe ti apo ju e merrni duke manipoluar. Shėmbėlltyra e vreshtarėve gjakėsorė:

Jezusi fillon duke u thėnė Kryepriftėrinjtėve dhe e farisenjėve

“Dėgjojeni shėmbėlltyrėn:

Ishte njė zot shtėpie qė kishte mbjellė njė vresht. E thuri me gardh, punoi shtrydhėsin e rrushit, ndėrtoi kullėn, ua dha vreshtarėve ta punojnė pėr gjysmė dhe shkoi nė vend tė huaj.

Kur u afrua koha e tė vjelave, dėrgoi te vreshtarėt shėrbėtorėt e vet pėr tė marrė frytin qė i takonte. Vreshtarėt i kapėn shėrbėtorėt: njėrin e rrahėn, njė tjetėr e mbytėn e njė tjetėr e vranė me gurė. Prapė dėrgoi shėrbėtorė tė tjerė, mė shumė se tė parėt, porse edhe atyre ua bėnė ashtu.

Nė fund dėrgoi tė birin duke menduar: ‘Do tė kenė nderim ndaj djalit tim!’ Porse vreshtarėt, kur e panė djalin i thanė njėri‑tjetrit: ‘Ky ėshtė trashėgimtari! Ejani ta vrasim dhe neve do tė na mbesė pasuria e tij.’ E kapėn, e qitėn jashtė vreshtit dhe e vranė.

Tashti, kur tė vijė i zoti i vreshtit, ēka do t’u bėjė kėtyre vreshtarėve?”

Iu pėrgjigjėn:

“Tė kėqijtė do t’i shfaros keqas e vreshtin e vet do t’ua japė vreshtarėve tė tjerė, tė cilėt do t’i japin frytin posa tė vijė koha e tė vjelave.”

Jezusi u tha:

“A nuk e lexuat asnjėherė nė Shkrimin e shenjtė: ‘Guri qė ndėrtuesit e qitėn jashtė pėrdorimit u bė guri i kėndit; kjo ėshtė vepėr e Zotit, sa mrekulli nė sytė tanė!’

Prandaj ‑ po ju them ‑ juve do t’ju hiqet dore Mbretėria e Hyjit e do t’i jepet njė populli qė i prodhon frytet e saj!”.

Kryepriftėrinjtė e farisenjtė, kur i dėgjuan shėmbėlltyrat e tij, e morėn vesh se po fliste pėr ta. " (Mt 21; 42-45)

Jezusi ne kete shembulltyrė nuk flet per arabine, as per ndonji profet por drejtperdrejt u drejtohet kryepriftėrinjtėve dhe farisenjtėve, ta lexojmė me kujdes;

"Nė fund dėrgoi tė birin duke menduar: ‘Do tė kenė nderim ndaj djalit tim!’ Porse vreshtarėt, kur e panė djalin i thanė njėri‑tjetrit: ‘Ky ėshtė trashėgimtari! Ejani ta vrasim dhe neve do tė na mbesė pasuria e tij.’ E kapėn, e qitėn jashtė vreshtit dhe e vranė.

Gjithēka ka te bėjė per Jezusin dhe ata qe e vranė:

1. "me Nė fund dėrgoi tė birin duke menduar", duke u treguar se unė (Jezusi) jam i Biri i Hyjit, dhe tani vazhdon nė vijim;

2. "Do tė kenė nderim ndaj djalit tim!" Prap duke ua terhjekur verejtjen se Ai (Jezusi duhet te nderohet sepse eshte Bir i Perendisė, tani ne vijim Jezusi thotė;

3. "Porse vreshtarėt, kur e panė djalin i thanė njėri‑tjetrit: ‘Ky ėshtė trashėgimtari! Ejani ta vrasim dhe neve do tė na mbesė pasuria e tij." qe do te thotė se Jezusi ėshtė trashigimtari i Zotit, Jezusi dhe vijon Jezusi duke u treguar edhe ēka do tė bėjnė "vreshtarėt";

4. "E kapėn, e qitėn jashtė vreshtit dhe e vranė."! Tani Jezusi nepermes shembulltyres u tregon ne vijim se ēka tash do tė bėjė i Zoti i vreshters (Zoti) me vershtarėt (popullin e Izraelit);

5. Tė kėqijtė do t’i shfaros keqas e vreshtin e vet do t’ua japė vreshtarėve tė tjerė, tė cilėt do t’i japin frytin posa tė vijė koha e tė vjelave.”.

Ky ishte edhe qellimi i ketij tregimi te Jezusit dhe kjo edhe ka ndodhur, Vreshta (Beslidhja - Mbreteteria e Zotit mbi tokė) iu muar nga i Zoti i vreshtes (Zoti)Vreshtarve (populli te Izraelit) dhe iu dha te tjerve.

Dhe rreshti i ketij tregimi perfundon duke treguar se"Kryepriftėrinjtė e farisenjtė, kur i dėgjuan shėmbėlltyrat e tij, e morėn vesh se po fliste pėr ta."!

Kjo eshte e dukshme dhe pretendimet tua dhe te atyre qe mendojne sikurse ti janė shume qesharake. Te perballesh me Ungjillin e Krishtit do te thote te perballesh me tė Verteten, prandaj kur eshte e Verteta - rrena dhe manipulimi vdes para sajė.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 16-03-2011 mė 12:39

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Dhe dijeni o kristiane se mospranimi i profetit te Zotit konsiderohet si mospranim i Zotit.

13:20 Nė tė vėrtetė, nė tė vėrtetė po ju them: Kush pranon atė qė dėrgoj unė, mė pranon mua; dhe kush mė pranon mua, pranon atė qė mė ka dėrguar''.Gjoni 13)
    Pra pse nuk i pranon ti kėta?
    Pasi qe edhe vet ke cituar dhe deshmuar se Jezusi thotė se "Kush pranon atė qė dėrgoj unė, mė pranon mua; dhe kush mė pranon mua, pranon atė qė mė ka dėrgua" te derguarit e Jezusit jane apostujt - Kisha e Tij, hahaha je krejt aut me keto qe ti citon:

Po del shumė qesharak!

Rreshti i Ungjilli nga i cili ti nxerre (Gjoni 13) por qe nuk e shkruajte krejt eshte me qellim te manipulimit, postove gjysmen e rreshtit dhe u mundove te manipolosh, dhe kjo jo pa qellim, e bėre me qellim per te ikur deklarates tronditese per djallin kur Jezusi deklaron "UNĖ JAM", po e citoj dhe ai kapitull eshte i shkruar keshtu;

Jezusi u flet apostujve:

"Po jua them qė tani, para se tė ndodhė, qė, kur tė ndodhė, tė besoni se UNĖ JAM. Pėrnjėmend, pėrnjėmend po ju them:kush e pranon atė qė dėrgoj unė, mė pranon mua, e kush mė pranon mua, pranon Atė qė mė dėrgoi.”

Me kete rresht, Jezusi deshmon para nxėnėsve kur thotė "UNĖ JAM" se Ai eshte Zoti dhe Ai ka autoritetin qe ti dergoj apostujt nė emer tė Tij. Kush i degjon ata, e dergjon Jezusin. Kush e degjon Jezusin, e degjon Atin tonė qiellor. Pra me kete Jezusi don qe tua largoj dyshimin dishepujve te vet duke u thene fillimisht se "UNĖ JA" Zoti dhe mos frigohi sepse kush "u pranon ju me pranonmua, kush me pranon mua e pranonatė qe me ka derguar mua" ZOTIN!

Por nese behet fjale se kush jane ata qe Jezusi i dergoj per tu nderuar dhe degjuar? Mund te lexojme disa shembuj biblik sa per ta deshmuar rrenen e juaj dhe pretendimet djallzore;

Jezusi thot apostujve:

"Shkoni! Ja, po ju dėrgoj porsi qengja mes ujqish! (Lk 10; 1 – 3)

Ruajuni iu pėrgjigj tė mos ju gėnjejnė! Sepse shumė do tė vijnė nė emrin tim e do t’ju thonė: ‘Unė jam!’ dhe: ‘U afrua koha!’ Mos shkoni pas tyre! (Lk 21; 8)

Nė Emėr tė tij (Jezusit) do tė predikohet ndėr tė gjithė popujt, duke filluar prej Jerusalemit, kthimi dhe falja e mėkateve. Ju jeni dėshmitarėt e kėsaj gjėje. Dhe, ja, unė do ta dėrgoj mbi ju Premtimin e Atit tim. Qėndroni, prandaj, nė qytet derisa tė visheni me Fuqinė prej sė Larti.” (LK 24; 37 – 49)

Ti je Pjetėr Shkėmb dhe mbi kėtė shkėmb unė do ta ndėrtoj Kishėn time dhe dyert e ferrit s’do tė ngadhėnjejnė kundėr saj!
    Ty do tė t’i jap ēelėsat e Mbretėrisė sė qiellit: gjithēka tė lidhėsh mbi tokė, do tė jetė e lidhur edhe nė qiell e gjithēka tė zgjidhėsh mbi tokė, do tė jetė e zgjidhur edhe nė qiell.” (Mt 16; 17 – 19)

Prandaj, shkoni e bėjini nxėnės tė mi tė gjithė popujt! Pagėzoni nė Emėr tė Atit e tė Birit e tė Shpirtit Shenjt! Mėsojini tė zbatojnė gjithēka ju kam urdhėruar! Dhe, ja, unė jam me ju gjithmonė deri nė tė sosur tė botės!” (Mt 28; 16 – 20)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 16-03-2011 mė 13:11

Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Jezusi zgjedh 12 apostuj qe do te jenė te derguarit e Zotit:

Ndėr ato ditė Jezusi shkoi nė njė mal pėr t’u lutur. Natėn e kaloi duke iu lutur Hyjit. Kur zbardhi drita, i thirri nxėnėsit e vet e prej tyre zgjodhi dymbėdhjetė, tė cilėt edhe i quajti apostuj: Simonin, tė cilin e quajti edhe Pjetėr, Andreun, vėllanė e tij, Jakobin e Gjonin, Filipin e Bartolomeun, Mateun, e Tomėn, Jakobin e Alfeut, Simonin qė quhej Zelltar, Judėn e Jakobit edhe Judėn Iskariot, i cili u bė tradhtar. (LK 6; 12 – 16)
    Cfare po flet?Je ne vete?Mund te jete Juda i derguari i Zotit?Po Pjetrit pse i tha Jezusi ti je nje Satana?Apo eshte Pali qe vriste apostujt?

Jezusi thote do vije Bir i njeriut mbi re, juve i nderoni fjalet dhe i thoni bir i Zotit.Ishte njeri, lindi si njeri, jetoi si njeri dhe do kthehet si njeri kurse juve prape thoni qe ai eshte Zot.

Lexo cfare thote Jezusi

Kur ta keni lartėsuar Birin e njeriut, atėherė do tė njihni se unė jam, dhe se nuk bėj asgjė prej vetvetes, por i them kėto gjėra ashtu si Zoti mė ka mėsuar.Dhe ai qė mė ka dėrguar ėshtė me mua; Zoti s'mė ka lėnė vetėm, sepse bėj vazhdimisht gjėrat qė i pėlqejnė".(Gjoni 8/27-29)

Kur ta keni bere Zot ose bir Zoti, birin e njeriut thote Jezusi mbas largimit te tij tregon qe Jezusi paralajmeroi se mbas largimit te tij ai nuk duhej te lartesohej sepse deshmon qe eshte Bir njeriu kuptojeni se Jezusi mesohej prej Zotit dhe nuk ishte vete Zoti apo bir i Tij.Sepse Zoti e ka derguar si profet Jezusin.Lexo dhe kupto nese je prej atyre qe kuptojne.

Jezusi thote

9 Dhe mė kot mė Adhurojne, duke i mėsuar doktrina qė janė urdhėrime nga njerėzit"".(Mateu 15/9)
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _Mersin_ : 17-03-2011 mė 02:21
    "Shoku Mjekesise"

Faqja 5 prej 9 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •