E cuditshme historia e ktij Gadafit!
Si eshte puna e njeriut...thone qe ka lindur ne nje cader..ne nje familje shume te varfer beduainesh...
No amount of guilt can change the past and no amount of worrying can change the future
Me thoshte dje nje miku im qe ben tregeti me vendet arabe:
Qe te beje revolucion Egjypti e tunizia, jam ok, por Libia nuk ka pas aresye te beje revolten me te vogel. Eshte shteti me i pasur e me social ne arabi.
Kohet e fundit Gadafi po ndertonte 600000 apartamente per popullin.
Me siguri dora e amerikaneve e ka bere kete.
Unë jam njeri i thjeshtë.
Kënaqem me pak.
Më mjafton më e mira.
Ky Kataifi i perngjaka Sulltan Berishes...
Pasuria e Gaddafit sillet nga 80-150 miliardë $ amerikanë
Ti je hija e Kastriotit
Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
Ti je kullë fuqi baroti...
Ky Gadafi, gomari na paskerka dhe nje shpi ketu afer fare, 10 min larg, ne USA, NJ. Ja kane bllokuar, plus ishin irrituar komshinjte. lol
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Njeriut perveq pasurise i duhet edhe liria,majmuni ne kafaz ka "standard"me te mire se ne gjungel ,Libia eshte shtet i pasur eksporton naft e gaz ne vler rreth 40 miliard$,paga te mira kan elita dhe puntoret(ekspertet)e huaj ,shumica e libiasve paguhen 500$ ne muaj,pastaj a durohet nje diktator qe qytetarve te vet po edhe te huajve ju imponon viza dalese.
Ata mire ja bejn qe e largoin gadafin,veq mos te vin ne pushtet ekstremistet islamik,ata jan me te kqi se gadafi.
Libi, fillojnë sanksionet e OKB-së
Pas sanksioneve të firmosura nga presidenti Obama ndaj regjimit të Muamar Gedafit, vijnë edhe sanksionet e vendosura nga Këshilli i Sigurisë në OKB, e cila u shpreh në unanimitet mbrëmjen e së dielës, duke aprovuar në unanimitet rezolutën 1970. dokumenti parashikon bllokimin e pasurisë së Gedafit dhe të disa prej familjarëve të tij, embargo në shitjen e armëve dhe një përfshirje të Gjykatës Penale Ndërkombëtare të AJA për krimet e luftës ose ato kundër njerëzimit të kryera në Libi.
Ambasadorja e SHBA-së në OKB, Suzan Rajs, ka theksuar se rezoluta i referohet artikullit 7 të Kartës së Kombeve të Bashkuara, e cila nuk përjashton një ndërhyrje ndërkombëtare në rast se paraqitet nevoja. Anëtarët e Këshillit kanë shfaqur shqetësimin e tyre për vdekjen e civilëve, "duke hedhur poshtë pa mëdyshje nxitjen e armiqësisë dhe dhunës të kryer nga krerë të lartë të qeverisë libiane kundër popullit".
Mesazhi i fortë
"Shpresoj që mesazhi të jetë dëgjuar dhe marrë në konsideratë nga regjimi në Libi", ka thënë sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Ban Ki Mun, duke komentuar votimin e unifikuar, një votim për të cilin ai ka shtuar se "dërgon një mesazhtë fortë se dhunimi i rëndë i të drejtave të njeriut nuk mund të tolerohet". Qëndrimi i fortë i vendosur nga Këshilli është mbështetur nga misioni libian në Kombet e Bashkuara, i cili në një letër mbështet masat kundër "përgjegjësve për sulmet e armatosura kundër civilëve libianë, edhe përmes Gjyakatës Penale Ndërkombëtare". Letra është firmosur na ambasadori Mohamed Shalgham, ish-mbështetës i Gedafit, i penduar pas shpërthimit të represionit në Libi. Shaghlam i kishte kërkuar të premten Këshillit që të vepronte me shpejtësi për të ndalur gjakderdhjen.
Ndërsa nga Evropa, Katrin Ashton ka thënë se shtypja do të ketë "pasoja" dhe ka kërkuar sërish fundin e menjëhershëm të dhunës dhe shkeljes së të drejtave të njeriut. "Gedafi dhe autoritetet libiane e dinë që veprimet e tyre të papranueshme dhe skandaloze do të kenë pasoja, - tha Ashton, duke shtuar se, - pandëshkueshmëria ndaj krimeve të kryera nuk do të tolerohet". Edhe Rusia është pozicionuar në lidhje me këtë çështje. Në një telefonatë të bërë me kolegun libian Musa Kusa, ministrii Jashtëm rus, Sergei Lavrov, ka dënuar përdorimin e papranueshëm të forcës mbi civilët.
``SHEKULLI``
”Ti, Shqipëri, Më Jep Nder, Më Jep Emrin Shqiptar”
Krijoni Kontakt