Close
Faqja 12 prej 35 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 346
    i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Atëher pse ti po vlerson nese nuk i beson asnjënin, hajt rrasja gjume se s'ki pune me Krishtin ti, as nuk din ti se çka flet don Lush Gjergji. "I mbyturi ne ujë gjithmonë provon qe të mbyte edhe ty" thuhet ne nje fjale popullore. Tash ju ua deshironi te gjithe atyre qe nuk mendojne si ju ferrin dhe deshironi qe edhe tjerët te mendojne ashtu.

Je i hidheruar pse don Lush Gjergji nuk deshiron njerezit ne ferr, jo more mik, don Lushi Gjergji eshte njeri i vlerave dhe nuk ka shpirt ferri qe i deshiron njerzit ne ferr. Ai eshte i kujdesshem dhe nuk eshte i dehur ne urrejtje. Ka dashuri dhe respekt, gjithsesi per ata qe jeten e vet ja kushtuan dashurise per njeriun.

A e din se kush ndien hidherim nese thuhet se "ky njeri ...shkon ne Parajs"! Djalli i mallkuar, ai ndien dhimbje sepse nuk e deshiron qe njerzit ta arritin parajsen qillore, let te pelcasin djalli dhe argatet e tij se don Lushi mire ka thene; "mendimi im eshte se Adem Jashari ne Parajs".
    Ktu ka shum dilema:

Nje besimtar i devotshem katolik i painteresuar per te ber propagand fetare, do te pyes : Kujt me i besu Lush Gjergjit ose Bibles.

Pastaj gjithashtu nje besimtar tjeter qe shikon punet e klerit, se si kleri nuk perfill Biblen , ate vargun ku thuhet "Mos kurveroni" , mund ta interpretoje sipas deshires se vet dhe thot , ne Bibel vertet shkruan se sduhet te kurverojm , por mua po me behet ajo pun , ashtu po kam qejf , prandaj po shkoj po e flliqi nje besimtare tjeter, do ti them , shoqe shoqe , sipas Bibles kurverimi sesht dicka e keqe , prandaj ne mund ta bejm, bile ne Parajs shkohet.
    Ka dallim kur ben lutje per te shku ne parajs dhe ka dallim kur thua se do te shkojne Parajs. Pra esht nen 1. nderhyrje ne punt e Zotit dhe nen 2 Shkelje me dy kemb e msimeve Biblike. Kryesorja , ne jemi ne knaqur qe me ne fund nje katolik e pranoi se Muslimanet shkojn ne Parajs , se Muhamedi a.s nuk esht profet i rrejshem dhe se Kurani esht liber i Zotit.
    U pranua se vargjet Biblike ku thuhet se sdo te vije tjeter profet jan te falsifikuara, pra neve vertet na behet qejfi per kete qe tha Lush Gjergji , por prej sot e tutje , mos te ndegjoj ndonje katolik tu thot muslimaneve me u kthy ne rrugen e vertet. KAQ.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

i/e regjistruar Maska e dijetari
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    1,189
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    ju po doni me cdo kusht qe te dal ni katolik e te thot se adem jashari ka shku ne xhehnem pranej o boni lloj lloj provokimesh.

e shpirti po u plas se kerkush nuk po e thot ket.

e per mu kjo do te thot se katoliket velrsokan me shum herojt kombtar e nuk po i perfillakn dogmat biblike ne kto raste, ne kundershtim me shefqet krasniqin qe i ka cue krejt herojt jo musliman ne zjarm te xhehnemit.

Derjansi,si esht e munder qe nje besimtare katolik,si je ti dhe ai don Lushi,nuk i zbaton apo perfill dogmat apo ligjet Biblike te nje feje qe ai i predikon,si mund ai apo ti me qen nje besimtar i devotshem i fes perkatse, a mos nuk i besoni jezusit?

Shefqeti nuk te ka genjyer ,dhe nuk te ka dhen shpresa te kota ,si ky Don Lushi ,qe nuk po e zbaton fjalen e jezuest.
    [COLOR="Blue"][/COLO

Duart e plakes, jan duar te arta.

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Citim Postuar më parë nga gimche Lexo Postimin
    Jaaaa une i kom dy të mira që nuk i ndërroj me asnjë anëtarë të forumit. Nuk jam anonim, e dyta e tham haptas ata qe e ndiej.

Adem Jashari (familja e tij), Zahir Pajaziti, Edmond Hoxha, Hakif Zejnullahu, Luan Haradinaj, Shkelzen Haradinaj, Fehmi dhe Gjevë Lladrovci, Mulla Idriz Gjilani, Haxhi Zeka, Ymer Prizreni etj. etj. jo midis Xhennetit, por ne gradat me te larta te Xhennetit, atje ku unë si Agim mu tranu tu falë, tu agjeru e tu ba vepra të mira s'mund t'i arrij e bashkë me mu edhe besimtarët tjerë.
    Për figurat tjera:

"E kush kërkon fe tjetër përveç Islamit atij kurrsesi nuk do t'i pranohet dhe në botën tjetër ai do të jetë nga të dëshpëruarit" (Kur'an 3:85)

jam kurioz te di se pse keta njerez qe ke cek ti po shkokan ne xhenet ..po ashtu po me ben kurioz pse ti edhe pse besimtar i shquar dhe qe falesh e lutesh nuk ke me shkue ne xhenet...kush i vlereson njerezit per te shkuar ne xhenet o gimce ta dime edhe ne...apo me sakte kush i ndan ne grupe dhe ju thote ju do shkoni ne xhenet e ju do shkoni ne gjehenem..

mundohu te me pergjigjesh sakte dhe jo dege me dege..po te duash pasi nuk je i detyruar..
    a do male me debore,trima te forte dhe malsore,fort bujare dhe burrerore,shko ne kukes i ke me dore.

Sinqeriteti i katolikeve shihet nga parimet fetare të tyre dhe nga opinionet e tyre të cilat janë kontradiktore.
    M'varet prej individeve kjo,nuk do te thot se vetem katoliket reagojn keshtu ti a nuk e ke verejt edhe besimet tjera aa.Kerkush nuk osht perfektt

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    I nderuar Toni,

Pse jeni ju hipokrita e bini ne kundershtim me Biblen e juaj, na muslimanet nuk biem
    "...Ne nuk bëjmë dallime ndërmjet profetëve..." (Kur'an 2:85)

Qikjo osht une kur foli per Islam foli me argument ne Kur'an jo sikur ti per Krishterim pa e perdore Biblen, madje edhe per Krishterim kur flas e perdori Biblen

Gjumin e embel meqë nuk ki lidhje per fe, qetesohu pak ngoje qit muzikë:

http://www.youtube.com/watch?v=0vGJV-gI86I

Ne nuk bëjmë dallime ndërmjet profetëve..."[/I] (Kur'an 2:85)
    [/B]

Atehere pse thuni MUHAMAD RESUL ALLAH DHE JO ISA RESUL ALLAH APO ADEMI RESUL ALLAH? IK O HIPOKRIT JU E KENI MUHAMEDIN JO VETEM ME SHUM SE PROFET PO E BENI NE TE NJEJTIN RANG ME PERENDI E PERMENDI QDOKUND NDERSA TE TJERET SHUME RALL.
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-01-2011
    Postime
    230
    DoN Lush pis prevaranti keshtu do i ngjante me shume emri

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Ktu ka shum dilema:

Nje besimtar i devotshem katolik i painteresuar per te ber propagand fetare, do te pyes : Kujt me i besu Lush Gjergjit ose Bibles.

.
    Beso aty ku ti mendon se është më e mira per jeten tënde, por mos beso dhe mos isherbe te keqit. I keqi dhe e keqja sjellin ferrin, nese je rob i te keqes atëher besimi yt eshte nje genjeshter qe ja bëne shpirti tënd te cilin edhe po e rrezikon.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Keto virtyte biblike i kemi edhe ne, dhe nuk eshte hoxha i cili e gjykoj sipas vepres se Gonxhe Bujaxhiut, po e perseris edhe nje here,.. te gjitha fet e botes do kishin dashur ta ken nje grua kaq te motivuar qe do te kontribonte kaq shum per fejen e saj. Eshte fakt, ju ka ndihmuar shume qe ta permiresoni imazhin tuaj.
    ,.
    "S'ka dyshim se kush e beson Zotin, e beson diten e gjykimit, dhe ben vepra te mira, qofte prej atyre qe besuan, prej jehudive, prej sabiineve, prej te kirshtereve, per ta nuk do te kete as frike as pikellim" (el-maide/69)
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga _MALSORI_ Lexo Postimin
    jam kurioz te di se pse keta njerez qe ke cek ti po shkokan ne xhenet ..po ashtu po me ben kurioz pse ti edhe pse besimtar i shquar dhe qe falesh e lutesh nuk ke me shkue ne xhenet...kush i vlereson njerezit per te shkuar ne xhenet o gimce ta dime edhe ne...apo me sakte kush i ndan ne grupe dhe ju thote ju do shkoni ne xhenet e ju do shkoni ne gjehenem..

mundohu te me pergjigjesh sakte dhe jo dege me dege..po te duash pasi nuk je i detyruar..
    Ja po të tregoj sepse keta që ceka kanë kryer më të lartë fisnik sipas Islamit "Luftën për liri" - Luftën për Vatan (Vatan - shprehje Islame) keto dy elemente përfshijnë në vete të gjitha sferat e jetës së ketij populli, andaj ata e marrin epitetin deshmorë.
    Deshmori përpos që është 100% në Xhennet, ai fare nuk do të gjykohet, mëkatët janë të falura të gjitha me perjashtim nëse i ka mbetur borgj ndonjë njeriu, për ndryshe mëkatet tjera i falen dhe Ditën e Gjykimit del i pastërt pa mëkate, përpos Xhennetit që nuk kontestohet deshmorit i lejohet ndërmjetsimi edhe për 70 të afërm, për më tepër deshmori është personi i vetëm në Ditën e Gjykimit që kur i sheh njerëzit thotë në vete "çfarë kanë keta që janë të shqetësuar" kjo pasi ai vet nuk e përjeton Ditën e Gjykimit si tmerr. Edhe në këtë vdekja më e lehtë që kategorizohet në Islam (është fjala ku shpirti del në qetësi, nuk ka për qëllim të lehtë) është në front dhe kjo automatikisht vlen për deshmorin.
    Tani dalim tek personat e thjeshtë si unë dhe besimtarët tjerë, ne parelelisht me veprat e mira (namazi, ramazani, haxhxhi, lëmosha etj.) kemi edhe vepra të liga dhe gjasat për t'a arritur Xhennetin në krahasim me të lartëcekurit janë minimale, të gjithë ne jemi kandidat potencial për zjarrin e Xhehennemit, mirëpo që shpresojmë në mëshirën e Zotit, kurse deshmori këtë problem e ka të zgjidhur tani.

E për ata që u mbytën në rrugën e All-llahut mos thoni: “Janë të vdekur”, Jo, ata janë të gjallë, por ju nuk e kuptoni (gjallërinë e tyre). (Kur'an 2:154)

Adem Jashari - Ai është i gjallë

Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga linnda... Lexo Postimin
    M'varet prej individeve kjo,nuk do te thot se vetem katoliket reagojn keshtu ti a nuk e ke verejt edhe besimet tjera aa.Kerkush nuk osht perfektt
    Nuk po thom me kon perfekt, po me kan me ni ftyrë jo Bibla me thane ndryshe e ti per interesa tua p.sh me ja fut ndryshe, qikjo vërehet tek katolikët
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Faqja 12 prej 35 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •