Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 52
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Hajt tregona pak se si kane devijuar!!!
    ...ahahahah....judenjte kishin shekuj qe predikonin nje gje te tille, apo Hatixhja ia tregoi ndryshe Muhamedit???!!
    Ore, a je esell ti kur shkruan??!!
    Interesant, se si filloni ta fyeni Islamin kur e shihni veten ne pozit te keqe

Ore,.. a je ti besimtar apo nostalgjik ?

Mafio,..
    Hebraizmi devijoi qe te vie Jezusi per ta deshmuar egzistencen e nje Zoti i cili eshte pa te meta ! … por judenjt e sulmuan, kurse paganėt ju devijuan,.. dhe si vulė e vertėtesis se Profetesis se te gjitha profeteve,.. erdhi Islami !
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar mė parė nga >_Ilirian_> Lexo Postimin

Mafio,..
    Hebraizmi devijoi qe te vie Jezusi per ta deshmuar egzistencen e nje Zoti i cili eshte pa te meta ! … por judenjt e sulmuan, kurse paganėt ju devijuan,.. dhe si vulė e vertėtesis se Profetesis se te gjitha profeteve,.. erdhi Islami !
    Hebraizmi nuk devijoj qe te vije Jezusi , qe te vije Jezusi edhe sipas Hebrenjve edhe Krishtere ishte plani i perendis.Po ne nje ndryshim qe hebrejet nuk e pranuan Jezusin si Mesiah po presin dike tjeter.

Pra qe te vije Jezusi ishte e shkruar dhe e paralajmruar ne beslidhjen e vjeter nga profetet.

Sipas Krishterve mesia i paralajmruar ka ardhur tashme Jezusi.Dhe presin profetsin e fundit te permbushet pra Zbulesen ku me ket profetsi do te permbushen te gjitha parashikimet ne beslidhjen e vjeter.
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

Citim Postuar mė parė nga MafiaWarz Lexo Postimin
    Hebraizmi nuk devijoj qe te vije Jezusi , qe te vije Jezusi edhe sipas Hebrenjve edhe Krishtere ishte plani i perendis.Po ne nje ndryshim qe hebrejet nuk e pranuan Jezusin si Mesiah po presin dike tjeter.

Pra qe te vije Jezusi ishte e shkruar dhe e paralajmruar ne beslidhjen e vjeter nga profetet.

Sipas Krishterve mesia i paralajmruar ka ardhur tashme Jezusi.Dhe presin profetsin e fundit te permbushet pra Zbulesen ku me ket profetsi do te permbushen te gjitha parashikimet ne beslidhjen e vjeter.
    Interesant eshte kjo qe thua,.. peraferisht te njejtat thenje i pata degjuar edhe nga nje profesor i religjioneve ne nje debat televiziv. Ai thoshte keshtu ; Hebrenjt e vazhdojn ta presin mesian,.. kruse Mesia per te krishteret dhe muslimanet eshte ardhur, e ky njihet si Jezusi / Isa a.s.,.. kurse te krishteret, vazhdojn te presin Profetin e ardhshem qe do t'i vie me te verteten, pra zbulesen,.... dhe ky eshte Ungjilli i ri, qe muslimanet e quajn Kuran, liber vertetues i librave te me parshem sic shkruan edhe ne kuran. Tani per tani,.. muslimanet presin Mesijen, imam Mehdijen i cili nuk eshte profet, profet nuk do te kete me pos zbritjes se Isės a.s. i cili do te vie para dites se kiametit ne luft kunder Dexhallit me nje sy. Pra e sheh qe ka nje llogjik ketu, kush do le te besoi,.. kush do te le te mohoi, vetem te mos harrojn se kjo nuk eshte "loje" !
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Mafio,..
    Interesant eshte sesi debaton ti!!!
    Ku e fyva Islamin une ne kete rast??!!
    Cfare kuptmi ka ajo fjalia e dyte??!
    Si ka devijuar hebraizmi ishte pyetja e jo "pse" ka devijuar??!!
    Mesohu te debatosh si person me mend e jo me trumbetime pa kuptim!!!
    Jarigas

Interesant eshte sesi debaton ti!!!
    Ku e fyva Islamin une ne kete rast??!!
    Cfare kuptmi ka ajo fjalia e dyte??!
    Si ka devijuar hebraizmi ishte pyetja e jo "pse" ka devijuar??!!
    Mesohu te debatosh si person me mend e jo me trumbetime pa kuptim!!!
    Arroganca eshte fyerje jarigas, mos harro !
    Si ka devijuar Hebraizmi ?
    Shko pyete priftin te tregon, se me sa di un, ti ne Islam nuk beson.
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Arroganca eshte fyerje jarigas, mos harro !
    Si ka devijuar Hebraizmi ?
    Shko pyete priftin te tregon, se me sa di un, ti ne Islam nuk beson.
    Ti ngaterron ironine me arrogancen!!
    Nese e ndjen veten te fyer, do te thote se ndjehesh pak tradhetar; gje e mire kjo, pasi do te thote se po e hap mendjen....
    Qe ti kthehemi temes: Ti pohove se Hebraizmi ka devijuar dhe je ti ai qe duhet te sjellesh fakte per kete!!
    Nese une them se ti je "tradhetar" duhet edhe te deshmoj per tradhetine tende e jo te mjaftohem me idiotesira te tipit "shko e pyet hoxhen apo Ballaban pashen"!!!
    Pastaj perseri ngaterron kuptimin e fjaleve: Nuk besohet ne "Islam" por ne Kuran; Islami eshte feja ose rruga" qe te ēon tek Zoti!
    Une nuk besoj Kuranin dhe si pasoje, nuk ndjek rrugen islamike per te Zoti im!!
    Mesohu te debatosh pa e dredhur: Ti pohove se HEBRAIZMI ka devijuar e tashi duhet ta argumentosh, perndryshe duhet te kerkosh ndjese per shpifjen!!.....e ti e din se si konsiderohet shpifja ne Islam!!!
    Jarigas

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Interesant eshte kjo qe thua,.. peraferisht te njejtat thenje i pata degjuar edhe nga nje profesor i religjioneve ne nje debat televiziv. Ai thoshte keshtu ; Hebrenjt e vazhdojn ta presin mesian,.. kruse Mesia per te krishteret dhe muslimanet eshte ardhur, e ky njihet si Jezusi / Isa a.s.,.. kurse te krishteret, vazhdojn te presin Profetin e ardhshem qe do t'i vie me te verteten, pra zbulesen,.... dhe ky eshte Ungjilli i ri, qe muslimanet e quajn Kuran, liber vertetues i librave te me parshem sic shkruan edhe ne kuran. Tani per tani,.. muslimanet presin Mesijen, imam Mehdijen i cili nuk eshte profet, profet nuk do te kete me pos zbritjes se Isės a.s. i cili do te vie para dites se kiametit ne luft kunder Dexhallit me nje sy. Pra e sheh qe ka nje llogjik ketu, kush do le te besoi,.. kush do te le te mohoi, vetem te mos harrojn se kjo nuk eshte "loje" !
    Keto qe i kam theksuar jane teresisht gabim, per Myslimanet nuk ka ardhur mesia, sepse mesia nuk do te jet njeri keshtut eshte parashikuar ne Tora.Te kthehemi 700 vjete para lindjes se Krishtit dhe lexoj me kujdes citatet e beslidhjes se vjeter

Prandaj vet Zoti do t`ju japė njė shenjė: Ja, e virgjėra do tė mbetet me barrė dhe do tė lindė njė fėmijė tė cilin do ta quajė Emanuel(Emanuel do te thote Zoti me ne ) ISAIA 7:14 .

Ky Emanueli(Zoti me ne) qe do te lind, do to te linde si nje bire njeriu pra ne formen e njeriut, po do kishte natyre me te larte se te njeriut

Sepse na ka lindur njė fėmijė, njė djalė na ėshtė dhėnė. Mbi supet e tij do tė mbėshtetet perandoria dhe do tė quhet Kėshilltar i admirueshėm, Perėndi i fuqishėm, Atė i pėrjetshėm, Princ i paqes. ISAIA 9:5
    Per natyren e e Shenjt te Mesis eshte parashikuar edhen ga Danieli

Unė shikoja disa vegime nate, dhe ja mbi retė e qiellit po vinte dikush qė i ngjante njė Biri njeriu; ai arriti deri te i Lashti i ditėve dhe iu afrua atij. Danieli 7:13
    Atij iu dha sundimi, lavdia dhe mbretėria, me qėllim qė gjithė popujt, kombet dhe gjuhėt t'i shėrbenin; sundimi i tij ėshtė njė sundim i pėrjetshėm qė nuk do tė kalojė, dhe mbretėria e tij ėshtė njė mbretėri qė nuk do shkatėrrohet kurrė".
    Jezusin e vrejme ne qdo rresht e ungjillit qe e quan veten biri i njeriut, dhe tek ungjilli Markut aj perdori frazen ''mbi rete e qilleti po vinte dikush'' pra qe ishte parashikuar nga Danieli.

Dhe Jezusi tha: ``Unė jam. Dhe ju do ta shihni Birin e njeriut tė ulur nė tė djathtėn e Pushtetit dhe duke ardhur me retė e qiellit``Marku 14:62.
    Pra me UNE JAME eshte paraqitur Zoti ne dhijaten e vjeter dhe une jam njihet si kod hyjnor ne hebrajisht JAHWE.

Perėndia i tha Moisiut: "UNÉ JAM AI QÉ JAM". Pastaj tha: "Do t`u thuash kėshtu bijve tė Izraelit: "UNÉ JAM-i mė ka dėrguar tek ju"". EKSODI 3:14
    Krishteret nuk vazhdojn te presin profet tjeter.Sipas te Krishterve gjysma e profetsis se dhijates se vjeter eshte mbushur me ardhjen e Mesies( Jezu Krishtit ) ne toke, ata presin kthimin e tij qe te permbushen te gjitha proftesit ne dhijaten e vjeter dhe kjo sipas tyre do te ndodh ashtut siq shkruan ne Zbulesa.Pra do te vije mbretria Perendis.

Pra nuk ka ungjill te ri, as nuk eshte lajmruar per ndonje ungjill te ri, ky ungjill eshte i kompletuar dhe thejsht presin qe te permbushet profetsia e fundit te vije Mbretria Perendis pra profetcia e Zbuleses.
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463
    Ti ngaterron ironine me arrogancen!!
    Nese e ndjen veten te fyer, do te thote se ndjehesh pak tradhetar; gje e mire kjo, pasi do te thote se po e hap mendjen....
    Qe ti kthehemi temes: Ti pohove se Hebraizmi ka devijuar dhe je ti ai qe duhet te sjellesh fakte per kete!!
    Nese une them se ti je "tradhetar" duhet edhe te deshmoj per tradhetine tende e jo te mjaftohem me idiotesira te tipit "shko e pyet hoxhen apo Ballaban pashen"!!!
    Pastaj perseri ngaterron kuptimin e fjaleve: Nuk besohet ne "Islam" por ne Kuran; Islami eshte feja ose rruga" qe te ēon tek Zoti!
    Une nuk besoj Kuranin dhe si pasoje, nuk ndjek rrugen islamike per te Zoti im!!
    Mesohu te debatosh pa e dredhur: Ti pohove se HEBRAIZMI ka devijuar e tashi duhet ta argumentosh, perndryshe duhet te kerkosh ndjese per shpifjen!!.....e ti e din se si konsiderohet shpifja ne Islam!!!
    ...e kan keqkuptuar detyren qe ja u ka dhan zoti (me apo pa dashje) !!!, si popull i zgjedhur kane patur detyren te jene "shembullore", e jo te "privilegjuar"....

tung
    albanish by nature

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    kurse te krishteret, vazhdojn te presin Profetin e ardhshem qe do t'i vie me te verteten, pra zbulesen,.... dhe ky eshte Ungjilli i ri, qe muslimanet e quajn Kuran, liber vertetues i librave te me parshem sic shkruan edhe ne kuran. !
    Ky eshte ajo qe thuet nga Jezusi - Ungjilli dhe te krishterėt e besojnė:

"Sepse do tė ngrihen mesi tė rrejshėm e profetė tė rrejshėm"!

“Vėriani mendjen tė mos ju gėnjejė kush! 6 Sepse do tė vijnė shumė njerėz nė emrin tim e do t’ju thonė: ‘Unė jam!’ dhe do tė gėnjejnė shumėkėnd. 7 Por edhe kur tė dėgjoni pėr luftėra e pėr lajme luftėrash, mos u shqetėsoni! Kėto duhet tė ndodhin, por as atėherė ende nuk ėshtė mbarimi."

» Atij qė do t’i shtojė ndonjė gjė, Hyji do t’ia shtojė plagėt e pėrshkruara nė kėtė libėr.

Atij qė do ta heqė ndonjė fjalė nga ky libėr i profecisė, Hyji do t’ia heqė pjesėn nė pemėn e jetės dhe nė qytetin e shenjtė - tė pėrshkruar nė kėtė libėr«.

Ja, unė po vij sė shpejti! Edhe shpėrblimi im me mua, pėr tė shpėrblyer gjithkėnd sipas veprave tė tij!

Unė jam Alfa dhe Omega, i Pari dhe i Fundit, Fillimi dhe Mbarimi!

Kėtė e presin tė krishterėt.
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

Musliman-Shqiptarė-krenar Maska e gimche
    Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Citim Postuar mė parė nga toni77_toni Lexo Postimin
    gimche mos fol ēka nuk ėshtė, tema eshte hapur duke akuzuar se katolikėt/ortodoksėt thonė per Adem Jasharin keshtu:

Prandaj nese ka temė apo shkrim ku thuhet nga katolikė apo edhe ortodoksėt per emrin Adem Jashari sjelle te lutem,jo vetem ne forum por ne Shqiptari ne pergjithsi, nese ka person qe e fynė Adem Jasharin sjelle dhe unė sigurisht te jap te drejt ty dhe atij qe ka hapur temen. Per dnryshe lej dokrrat andej kendej duke sjellur huti, duhet more te keni i fije turp se per bese te Zotit jeni bash per turp te botes, ju shiti besimtar dhe asgje te mirė nuk shihet ne ju more per hater te Zotit!! Gjithe kete energji qe e konsumoni kunder shqiptarve te krishtere more turp te keni!

Fjala ishte per emrin Adem Jashari te cilin nuk keni turp ta perdorni me shpifje ne kete menyrė per qellime te akuzave ndaj shqiptarve!!!
    Po i nderuar mos u nxej sikur kurvat nė shtrat. Vizito forumin virtual dhe shihe se ēka mendojn fundamentalistat e krishterėt pėr Adem Jasharin. Pastaj nė YouTube ke njerėz qė deklarohen si katolik, mbajnė video gjoja pėr Krishtin, kur vie fjala pėr Adem Jasharin ata e ofendojnė nė mėnyrėn mė nėnēmuese.
    Mungesa e informacion nuk ėshtė argument demantues.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i tė madhit Hamzes
    Ti je kullė fuqi baroti...

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •