Close
Faqja 70 prej 86 FillimFillim ... 2060686970717280 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 691 deri 700 prej 852
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Ste ka kerkush faj qe je i pa fat

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    28-01-2011
    Postime
    230
    Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    po allahu arab e ka lejuar ket
    Nuk e di , a mua me duket ashtu apo eshte e vertete, kjo eshte TEREZA ???
    HAHAHAH kush thote mor ne ferr ,shih kjo kenaqet duke bere manikir dhe pedikir

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga optimus.prime Lexo Postimin
    Hekuri është një nga elementet e përmendura në Kuran. Në suren El
    Hadid, d.m.th. në suren e Hekurit thuhet:
    ”Ne e kemi zbritur hekurin, në të cilin ka forcë të
    madhe dhe dobi për njerëzit...„
    (El Hadid 25)
    Fjala “zbritëm poshtë” e përdorur veçanërisht për hekurin në këtë ajet,mund të mendohet se ka një kuptim metaforik që do të thotë se hekuri është dhuruar për të mirën e njerëzimit. Por nëse ne do të merrnim në konsideratë kuptimin e drejtpërdrejtë të fjalës, e cila është “i zbritur fizikisht nga qielli”, do të kuptojmë se në këtë ajet gjendet një mrekulli shkencore mjaft domethënëse. Në saje të kërkimeve astronomike është zbuluar se hekuri i gjendur në rruzullin tokësor ka ardhur prej yjeve gjigande të hapësirës. Metalet e rënda në univers janë krijuar në bërthamën e yjeve të mëdha. Gjithësesi, Sistemi ynë Diellor nuk zotëron një strukturë të përshtatshme që të prodhojë vetë hekur. Hekuri mund të prodhohet në yje shumë më të mëdhenj se Dielli, te të cilët temperatura arrin disa qindra miliona gradë. Kur sasia e hekurit në një yll tejkalon një nivel të caktuar, ylli nuk mund ta mbajë atë më gjatë dhe si rezultat ai shpërthen në një shpërthim të quajtur “nova” ose “supernova”. Si rezultat i këtij shpërthimi, meteorët që përmbajnë hekur shpërndahen nëpër univers dhe lëvizin nëpër hapësirë, derisa të tërhiqen prej forcës gravitacionale të ndonjë trupi qiellor. E gjithë kjo na bën të qartë se hekuri nuk është formuar në Tokë, por është mbartur nëpërmjet meteorëve pas shpërthimit të yjeve në hapësirë, pra, ai “ka zbritur në tokë” në të njëjtën mënyrë siç është shpallur në ajetin kuranor. Është e qartë se ky fakt nuk njihej shkencërisht në shekullin VII, në kohën e shpalljes së Kuranit.

Shpresoj te mos merziteni duke lexuar.
    Nuk merzitemi jo, por sikur te na tregoje edhe se si beri Allahu qe hekurin te veje ne berthamen e Tokes, mire do beje!!!
    Jarigas

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    KA dy gabime trashanike ne kete "logjikim"!!
    E para, ti nisesh nga nje pohim:"personi eshte hajdut", ndersa duhet perpara ta provosh nje gje te tille.
    E dyta, ne piken e dyte, vetem nje "logjike" e palogjikshme mund te shohe prapa vjedhjes nje "prapavije politike"!(mund te jete thjesht per buken e gojes)
    Per sa i perket zoteriut qe ishte ne fjale, ti perpara se te akuzosh dike per diçka, duhet te sjellesh provat per kete gje, perndryshe ti je gjitnje i denueshem per shpifje!
    jarigaso, une u mundova te ta sqaroj gjithe ate qe kam shkruar duke e permbledh, por perseri nuk e paske kuptuar, dhe mendoj se nuk mund ndryshe te ta sqaroj qe ti ta kuptosh !!!

Shembulli me hajdutin ish nje "analogji", mbi te cilen une e karakterizova "natyren" e te nderuarit Alpa Chino, dhe dola ne DY perfundime. Ti a i kuptove ato a jo mu nuk me hyn ne pune. Une te deshmova se isha ne te drejte me mendimin tim mbi ate, edhe pse kisha pak material ne dispozicion. Nga "diskutimi" i mbremshem u pa haptazi se zoteri Alpa nuk ka fare DIJENI mbi islamin, gje qe e perforcoj piken e PARE te perfundimit tim. Thats all folks....perndryshe ajo qe bera ish nje qasje epistemollogjike per te ardhe ne perfundim, se PERSE i nderuari Alpa e shane ne menyren me banale islamin, e ajo eshte thjesht, MOSDIJA e tij, dhe me sjelljen qe e shet ketu e "largon" vemendjen nga thelbi ne skaje. Kur i ngushtohet puna, leshon verdalle si papagaj frazat vec te njohura "monotone"........

Ti anon mbi piken e gabuar, siç thashe edhe me lart!
    E njoh shume mire kete fjale, por ti e kishe perdorur ne konteksin e gabuar.....
    Per t'u habitur se si nje mysliman qe ka marre si kornize te logjikes se vet nje liber, flet per "liri shpirterore"!!!
    Vete fjala "musliman" qe do te thote "rob ' Allahut" esht ene kundershtim te hapur me lirine qe pretendon ti ketu!!
    Une jam aq i lire shpirterisht, saqe t'i kundervihem çdo lloj kufizimi te mendimit tim, ardhte ky kufizim edhe prej vete Zotit!!!
    Pastaj, nese ti don te hapesh nje debat filozofik mbi domethenjen e fjales "liri", hap nje teme veças e me gjithe qejf debatojme!!!
    Kurani eshte LITAR, njecfare DRITE, qe nuk te kushtezon, ai sugjeron ta ndjekish, nese "deshiron" te jesh i udhezuar. Une te deshmoj se jam i LIRE..........kurse te deshmoj njekohesisht teje, se NUK JE I LIRE, edhe pse ishe i LIRE.....perkundrazi, KUSH LIND VEC ME FAJ, ai njeri nuk eshte i lire, sepse nga ai kerkohet njohja e krishtit........nese nuk e njeh, ESHTE I HUMBUR. Kete "fillozofi" nuk e kam shpik une, por eshte doktrina themelore e kishes. Ti mund tan diten tash me thur llafe e kenge mbi kete, por thelbi NUK ESHTE I LIRE....se te krihstereve ne ditet e sodit nuk u ndin palla per kete doktrine eshte nje mesele tjeter, pasiqe e kan fene si puna e lojes, por ata qe pejgamberi i quajti si musliman shembullore e shohen kete qe ta shkruaj mu keshtu, e jo ndryshe.

Mun te jesh me konkret ne mendimin, se "muslimani" eshte i kufizuar ???, e ke per ndalesat ne ushqim, ne veshmbathje, ne perditshmeri ???, apo per ato mendore ???
    Muslimanet jane ne aspekte sociollogjike njerezit ME TE LUMTUR mbi rruzull !!!

Mendova se nuke dije kuptimin pasi me kundershtove kur thashe se ISlami eshte fè dogmatike!! Duhet te besh me shume kujdes kur shkruan.....nuk je duke debatuar me gimchen apo ezelin, je duke debatuar me njerez qe ua dine kuptimin fjaleve shqipe!!
    Nuk te dija kaq te ceket!!
    Chino, mendimi i te cilit siç thashe edhe me lart fluturon shume me lart se sorrat harape, nuk shan e provokon qenjen e perendise si entitet, por imazhin e "zotit" qe del ne pah nepermjet shkrimeve kuranore dhe sjelljes se perditshme te "dijetareve" islamike!! Ai i bie me shuplake, njesoj si une, pikerisht atij "zoti" qe pretendon roberi ne vend te dashurise!!
    Ne thelb, ai nuk po shan Zotin, vetem se perqesh ate fare "idhulli" qe detyron idhujtaret e tij te sillen si shtaze!!
    Po,pra , siç e kam shkruar me lart........e sheh qe i jep te drejte chinos dhe mua??!!
    Meqe ti je "kausal" ne mendime, çfare do te mendoje ti per nje fè qe meson te urresh(siç tha Iliriani) e bile te deshirosh djegien edhe te nenes tende nese te prek ne ate fè??!!(...e shume shembuj te tjere)
    Kush i vret libanezet ???, Amerikani ???, jo mor, Ghadafi i vret, musliman......me keto "kercime" si lepuri ne fushe me habitni sa e sa me shume !!!
    Ne pergjithesi, qasja ime ndaj Chinos kish te beje me ate qe e shtyn ate te "veproj" ashtu sic vepron, dhe se perfundimi im eshte ai, se ai e ben ate ngase nuk ka dijeni te mjaftueshme, e, para se te me thuash ti, po ta them une, sic thot populli yne.....shume e thjesht puna.

Ne fillim prap, ghadafi i vret shtetasit e vet. Ngase atij nuk i shkojn pershtati demonstruesit.........TY a je imun ndaj vellaut tend, nese ai nuk te shkon pershtati, dhe se parashtrojet pyetja, UNE apo AI, do ta lejoje vellaun tend te te vras teje ???, mos hini llugave ne kete pike, ju lutem. Nuk jeni ne gjendje te diskutoni per "natyren" e vllavrasjes per shkaqe ideollogjike, cfaredo qofshin ato. Natyrisht se me eshte synimi i kesaj "pyetje" i qarte, pasiqe ju niseni me preteksin, se islami eshte fe E PAQES, fe E DREJTESISE, fe e HUMANIZMIT, dhe me kete, duke sjelle shembuj nga MESI I ISLAMIT, goja se ja "demantoni" keto elemente perberese qe i shet islami ne treg, e keshtu e shpalosni "rrenen" e tij....hajt lock u kom, mos me lodhni keshtu....

C'eshte kjo llomotitje pa lidhje??!!Njeriu ben autokritike kur eshte i vetedijshem qe ka gabuar, jo kur gabon kundershtari!! Ku eshte "defekti" ne kete logjike??!!
    äää???, fjala ish te "arma" materializem, qe edhe islami dikur e ka perdorur (kundershtaret e islamit mu ketu kapen, kur goja argumentojn perqafimin e islamit nga shqiptaret me te madhe, se kinse i ka mahstruar duke ju ofruar bonllek e karierizem)........perse nuk u shkon pershtati ki "mjet" misioni ???, ne gjith kete forum jeni DY fryma....fukarallek eshte kjo....kurse islami me "materializem" i mashtroi 3/4 e shqiptareve ???....

Ky nuk quhet "edukim", por "terrorizim"! Nese une e bej nje gje nga frika, nuk quhet "edukate" por roberim!! Falemnderit qe shpjegove me fjalet e tua thelbin e Islamit, fese se frikes!!E pra, per ta lidhur me ate pyetjen qe bere me lart rreth "lirise shpirterore", kush rron me frike, vdes perdite!!
    ...mu kete ta kam sqaruar me heret, nuk me kujtohet tash a tu drejtova teje direkt, me rastin e hulumtimit ne turqi tek femijet mbi emrat Allah dhe Muhamed, se cka nderlidhin femija me keto emra kur i ndegjojn !!!, me emrin ALLAH frige, me emrin MUHAMMED miresi.....FEMIJA shoku jarigas, a e sheh ne cilin nivel e ke islamin ???

Pyete vehten, si eshte e mundur nje dervish apo nje sufi te humb vetedijen e te bjer ne trance per Allahun, nga friga ???, jo mor jahu, NGA DASHURIA.....eshte pyetja se sa e NJEH Allahun ty.....edhe pse e ke me afer se damari i qafes....Ai eshte "meshiruesi" dhe "meshireberesi"......keto emra ja njeh gjith njerezia dhe ja belbezisin 1,5 mrd. njerez se paku nja 10 her ne dite........e ti sheh ROBERI dhe TERRORIZEM ???....islami eshte fe e DIJETAREVE!!!, mos e haro kete.

Frige ne islam nuk ka, por ka RESPEKT dhe SHPRESE....keta jan ne zemrat tona, qe perpos neve vet, na i sheh vetem Allahu. Po te kish muslimani FRIGE, ai do te mshilej ne nje dhome te erret diku, e do ta conte goten e rakise perpjete. Se ne terr nuk e sheh Allahu, apo nuk eshte "dinakeria" ne natyren e njeriut "robot", pasiqe njeri me frige duhet te jet ´pa vetedije dhe pa ndergjegje......ate tipar te njeriut vetem shkopi e drejton....pra, ku nuk ka gjasa te shihet shkopi, ai ja kan semen, vret e pret.... njeh "musliman" te tille ???, mendoj musliman qe edhe kane tipare muslimani, qe e njohin Allahun, qe ju permbahen rregullave te fese se tyre etj....

Pikerisht NJE-ri e jo NJE-rob!!
    Sa per te qenit shqiptar, une nuk mendoj se jemi vetem per ca kohe, por deri ne vdekje!! Kjo tregon me se miri "kausalitetin" e mendimeve te tua.....(nese nuk e kuptove, ma thuaj!)!!
    Shqiptar je ca kohe (deri ne vdekje), NJERI (si i tille do te rringjallesh, kete meson edhe kisha, islami meson bile se edhe MAJET E GISHTAVE do te na kthehen prap), je PERGJITHMONE........mundohu te perqendrohesh ne mendimet kausale te mijat, e mos kerce si lepuri hop e hop (si shembull plastik mere ket, so si barcolete)...

Akoma me perifrazime pa rrugedalje!! Hajt na trego pakez se çfare do te thote te jesh i lire per nje "rob te Allahut" e deri ku shtrihet kjo "liri"!!!
    ....qe ANKTHIN ISLAM, ta largosh nga mendimet.......nuk eshte e domosdoshme cfaredo "pike" te lidhet per islamin........ai le te qendroj si SHTYLLE debati, por jo vet debati, ai mund edhe te hapet me large e me ngusht....LIRI do me thene, mos jesh i preokupuar me paragjykime. Per te "vertetuar" paragjykimin me cdo kusht mundoheni te rrini ne afersi te shtylles....jo mor shok, nuk eshte ashtu, debati kerkon ngaj her edhe hapje.....une nuk te shoh ne debatin ketu te anosh edhe nganjehere ne doktrinen kishtare.......mos me le vetem une te jeme aktiv !!!, me keshillo pra me mesime te kishes, nese mendon se mesimet islame jane gabim......por, KUSHTIMISHT me mesime te kishes, vetem atehere nuk do te ket "defekt" argumenti yt..........nese mundohesh cdo mendim timin ta "shakterosh" me argumentet nga vet kurani, e ke dallash......pra, shpresoj se veren "ngushtesine" e mendimeve qe e shfaq ne debat. Gjith debati yt e i tjereve ketu "jeton" nga vet ISLAMI.......ai i mjeri hem andej terhiqet e hem kendej....

Kete e perdora si kunderargumentim per ate frazen e bujshme qe ti shkarravit poshte e perpjete se gjoja Islami eshte fè e "dijetareve", ne nje kohe qe themeluesi i saj ishte analfabet!!!Ka gje qe s'eshte e vertete ketu??!! Ketu nuk vihet aspak ne diskutim "gjenialiteti" i Muhamedit, po ashtu si nuk vihet ne diskutim ai i Hitlerit!!
    Vetem se kur ti pohon diçka si te "vertete" dhe te padiskutueshme, me autorizon mua dhe çdo qenie tjeter qe ka paksa tru, te te pergjigjet sipas vendit!!!
    Pra, veri gishtin kokes kur shkruan ketu e pesho mire çdo fraze qe shkruan, pasi siç te thashe edhe me siper, nuk po debaton me ndonje hajvan te tipit te "i njejti" apo me ndonje hoxhe te paditur si Krasniqi(fjalet e tua keto), por me persona qe perdorin lirine e mendimit ne sherbim te kombit dhe njerezimit!!

Tungjatjeta!!
    Jarigas, vellau im, nese te jam dukur ne shkrimet dyqish i "dyshimt" per seriozitetin e diskutimit, te garantoj se me ka ndodh pa qelime keqdashese, dhe se si thot populli, fjala e nxjer fjalen, e nganjeher mund te rreshqesim......por e kam me soriozitet, dije kete.

Pra, islami eshte fe e dijetareve per arsye se jashta liturgjise, eshte i thelle dhe me fuqi te madhe, qe nese te rrok, e ke ngran..........pak a shum....eshte tejet i llogjikshem, dhe se paku nder ideologjite ekzistuese i ka pergjigjet me te kapshme ne shume aspekte. Per kete edhe konvertuesit aktual ne pjesen dermuese jane DIJETARE qe lexojn..........ne islam nuk te shpeton dashuria ndaj krishtit, ne islam duhet me e shkoq prapanicen, vetemse, e ke shume lehte, nese e hap zemren me sinqeritet te plote.......sic e ke mesuar tash me, Allahun e ke me afer se damarin e qafes.......

flm
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga Pa_doreza2 Lexo Postimin
    po allahu arab e ka lejuar ket

...ey, andi ka tetova u thauna ketajnve figurave si ije taj

LESH I NDAUKET

http://de.academic.ru/pictures/dewik...w.usda.gov.jpg

tungic
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Nga te cilet? Cili nga ta njihet sot boterisht? Per cfare?

Te mbushesh vellime te jurisprudences nuk do te thote se ke kualitet. Edhe jurisprudenca e shoqerise se Milloshevicit ka qene e mbushur me vellime. Poashtu ajo e Hitlerit, Stalinit. Trego kontretisht, cila eshte arsyeja, perse Islami meriton intelektualisht respekt.

Kur ashtu? Deshmo.
    E di si ia ben ti? Te tregoj une. Ia ben sikur te thoja une se eshte fakt se Allahu eshte homoseksual. Eshte fakt qe Allahu ka nje vella binjak, i cili intelektualisht eshte edhe me tutkun sesa Allahu.

Keshtu ia ben ti, e kupton biseden si gare per pellitje pa substance. Pra njejte si Kurani, blablabla, pa ofruar asnje deshmi, asnje argument. Ku i ke argumentet per vleresimet qe i nxjerr?

Cilat?

Nuk dua te tregoj asgje te tille, as perendimore, as tjeter. Por thjesht kur flet gjepura, te them se eben kete. Ty, Allahut, gjithe botes.

Kthehemi tek tema:
    Nene Tereza ka merituar Ferrin apo jo?
    Cili eshte mendimi yt personal?
    Cili eshte mendimi yt kur e lexon Kuranin dhe e perdor per ta pergjegjur kete pyetje?
    Nese mendimi yt apo i Kuranit eshte se ajo ka merituar Ferrin, si e shpjegon kete gje? Perse nuk eshte kjo gje nje krim? Nese eshte krim, si mund te pranosh se "Zoti" (Allahu) ben krime? Si? Ketu bie muzika ne kete teme!

I nderuari Alpa Chino,

Cdo fjali e ke thurur PYETJE.......a me jep ndonje lek te te mesoj ???, une nuk punoj gratis.

tungi
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2010
    Postime
    9
    Mendoj se eshte koha e fundit kur qeverit tona duhet ndaluar rreptesisht veprimtarit antishqiptare te Shefqet Krasniqit dhe shum te tjereve qe u paraqiten pas luftes sikur kepurthat pas shiut dhe njekohesisht po ndikojn shum negativisht ne imazhin e shqipetareve dhe te vet besimtareve mysliman. Mjafton qe kemi bashkesin islame dhe nuk kemi nevoj per sekte te ndryshme te cilat na demtojn si komb. Pra veprimtarit e tyre duhet ndaluar me ligj. Nuk duhet marr edhe aq seriozisht mendimet e Shefqet Krasniqit, te behemi ma tolerant dhe demokrat dhe te rrespektojm mendimin e lir dhe shprehjen e lir te secilit, tek e fundit nuk do koment kur dikush ben kritika per vepren madhore te nen Terezes te cilen e vleresoi e ter bota civilizuese, pra Shefqet Krasniqi duhet ta "shikoj vehten ne pasqyr". Tua perkujtoj se nder te tjera nen Tereza ka ndihmuar edhe myslimanet si p.sh. ne vitet 70 ne luften e Libanit.
    Ndryshuar për herë të fundit nga flliqt : 22-02-2011 më 15:18 Arsyeja: shtim i ffjalive

humble
    Anëtarësuar
    24-03-2007
    Vendndodhja
    in M.T's heart
    Postime
    637
    NANA Tereze!
    Ka nji arsye pse asht qujt NANE e njerzimit, e jo KAMIKAZE qe jep jeten e vet me marr jeten t' tjerve... Dhe historikisht te vetmit qe e urrejne dhe ofendojne jane mbetjet turke, apo individed devijant prej fes tradits e rraces t'vertet t'shqiptarit... Katolicizmit Europian!
    Yevgeny Rodionov
    Rroft AMERIKA!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar më parë nga GANGO of SG Lexo Postimin
    NANA Tereze!
    Ka nji arsye pse asht qujt NANE e njerzimit, e jo KAMIKAZE qe jep jeten e vet me marr jeten t' tjerve... Dhe historikisht te vetmit qe e urrejne dhe ofendojne jane mbetjet turke, apo individed devijant prej fes tradits e rraces t'vertet t'shqiptarit... Katolicizmit Europian!
    Sa thmi i ka qe pu thush nan.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    I nderuari Alpa Chino,

Cdo fjali e ke thurur PYETJE.......a me jep ndonje lek te te mesoj ???, une nuk punoj gratis.

tungi
    Sigurisht se kam pyetur.
    Edhe ti do te me pyetje per deshmite sikur te pohoja une p.sh. se Allahu eshte homoseksual. Si mendove ti se duhet te shkoje biseda? Une them se Allahu eshte homoseksual e ti si kundershtar i bisedes duhet te tregosh deshmi per gabueshmerine e mendimit tim? Pastaj kur ke treguar deshmi qe deshmojne gabueshmerine e pohimit tim te pare, pastaj une pohoj se Allahu eshte invalid. Pastaj ti duhet te ofrosh deshmi se nuk eshte invalid. Pastaj une pohoj se eshte perverz. Si pasoje ti duhet te deshmosh se nuk eshte perverz. E keshtu do te shkonte "biseda" jone tere jeten. Une do pohoja here kete e here ate, e ti do ngeleshe duke "dementuar". Keshtu duhet te shkoje biseda sipas teje?

Debati i mirefillte njeh kete rregull: Kush pohon dicka, duhet te deshmoje. Kush vlereson, duhet te tregoje deshmite per vleresimin e tij. Pra kur une them se Allahu eshte homoseksual, nuk ke nevoje te deshmosh ti se ai nuk eshte homoseksual, por une duhet te deshmoj se ai eshte i tille. Dhe nese nuk tregoj deshmi, ti "fiton" biseden (pa treguar deshmi kunder meje fare).

Te njejten e bera me ty. Ti e ndote forumin shqiptar me lavdata mbi Islamin. Une te kerkova deshmi. Ti nuk solle. Deshtim i paster i yti ne bisede.

Por kjo s'eshte e rendesishme. E rendesishme eshte te kontriboj sado pak ne largimin e budallesise qe ka perhapur Kurani neper vellezer te mi. Beheni burra e vdisni pa njohur normat rudimentare te debatimit. Deri sa te takoni kaurra...
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 22-02-2011 më 15:51

Faqja 70 prej 86 FillimFillim ... 2060686970717280 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •