Ste ka kerkush faj qe je i pa fat
Ste ka kerkush faj qe je i pa fat
jarigaso, une u mundova te ta sqaroj gjithe ate qe kam shkruar duke e permbledh, por perseri nuk e paske kuptuar, dhe mendoj se nuk mund ndryshe te ta sqaroj qe ti ta kuptosh !!!
Shembulli me hajdutin ish nje "analogji", mbi te cilen une e karakterizova "natyren" e te nderuarit Alpa Chino, dhe dola ne DY perfundime. Ti a i kuptove ato a jo mu nuk me hyn ne pune. Une te deshmova se isha ne te drejte me mendimin tim mbi ate, edhe pse kisha pak material ne dispozicion. Nga "diskutimi" i mbremshem u pa haptazi se zoteri Alpa nuk ka fare DIJENI mbi islamin, gje qe e perforcoj piken e PARE te perfundimit tim. Thats all folks....perndryshe ajo qe bera ish nje qasje epistemollogjike per te ardhe ne perfundim, se PERSE i nderuari Alpa e shane ne menyren me banale islamin, e ajo eshte thjesht, MOSDIJA e tij, dhe me sjelljen qe e shet ketu e "largon" vemendjen nga thelbi ne skaje. Kur i ngushtohet puna, leshon verdalle si papagaj frazat vec te njohura "monotone"........
Kurani eshte LITAR, njecfare DRITE, qe nuk te kushtezon, ai sugjeron ta ndjekish, nese "deshiron" te jesh i udhezuar. Une te deshmoj se jam i LIRE..........kurse te deshmoj njekohesisht teje, se NUK JE I LIRE, edhe pse ishe i LIRE.....perkundrazi, KUSH LIND VEC ME FAJ, ai njeri nuk eshte i lire, sepse nga ai kerkohet njohja e krishtit........nese nuk e njeh, ESHTE I HUMBUR. Kete "fillozofi" nuk e kam shpik une, por eshte doktrina themelore e kishes. Ti mund tan diten tash me thur llafe e kenge mbi kete, por thelbi NUK ESHTE I LIRE....se te krihstereve ne ditet e sodit nuk u ndin palla per kete doktrine eshte nje mesele tjeter, pasiqe e kan fene si puna e lojes, por ata qe pejgamberi i quajti si musliman shembullore e shohen kete qe ta shkruaj mu keshtu, e jo ndryshe.
Mun te jesh me konkret ne mendimin, se "muslimani" eshte i kufizuar ???, e ke per ndalesat ne ushqim, ne veshmbathje, ne perditshmeri ???, apo per ato mendore ???
Muslimanet jane ne aspekte sociollogjike njerezit ME TE LUMTUR mbi rruzull !!!
Kush i vret libanezet ???, Amerikani ???, jo mor, Ghadafi i vret, musliman......me keto "kercime" si lepuri ne fushe me habitni sa e sa me shume !!!
Ne pergjithesi, qasja ime ndaj Chinos kish te beje me ate qe e shtyn ate te "veproj" ashtu sic vepron, dhe se perfundimi im eshte ai, se ai e ben ate ngase nuk ka dijeni te mjaftueshme, e, para se te me thuash ti, po ta them une, sic thot populli yne.....shume e thjesht puna.
Ne fillim prap, ghadafi i vret shtetasit e vet. Ngase atij nuk i shkojn pershtati demonstruesit.........TY a je imun ndaj vellaut tend, nese ai nuk te shkon pershtati, dhe se parashtrojet pyetja, UNE apo AI, do ta lejoje vellaun tend te te vras teje ???, mos hini llugave ne kete pike, ju lutem. Nuk jeni ne gjendje te diskutoni per "natyren" e vllavrasjes per shkaqe ideollogjike, cfaredo qofshin ato. Natyrisht se me eshte synimi i kesaj "pyetje" i qarte, pasiqe ju niseni me preteksin, se islami eshte fe E PAQES, fe E DREJTESISE, fe e HUMANIZMIT, dhe me kete, duke sjelle shembuj nga MESI I ISLAMIT, goja se ja "demantoni" keto elemente perberese qe i shet islami ne treg, e keshtu e shpalosni "rrenen" e tij....hajt lock u kom, mos me lodhni keshtu....
äää???, fjala ish te "arma" materializem, qe edhe islami dikur e ka perdorur (kundershtaret e islamit mu ketu kapen, kur goja argumentojn perqafimin e islamit nga shqiptaret me te madhe, se kinse i ka mahstruar duke ju ofruar bonllek e karierizem)........perse nuk u shkon pershtati ki "mjet" misioni ???, ne gjith kete forum jeni DY fryma....fukarallek eshte kjo....kurse islami me "materializem" i mashtroi 3/4 e shqiptareve ???....
...mu kete ta kam sqaruar me heret, nuk me kujtohet tash a tu drejtova teje direkt, me rastin e hulumtimit ne turqi tek femijet mbi emrat Allah dhe Muhamed, se cka nderlidhin femija me keto emra kur i ndegjojn !!!, me emrin ALLAH frige, me emrin MUHAMMED miresi.....FEMIJA shoku jarigas, a e sheh ne cilin nivel e ke islamin ???
Pyete vehten, si eshte e mundur nje dervish apo nje sufi te humb vetedijen e te bjer ne trance per Allahun, nga friga ???, jo mor jahu, NGA DASHURIA.....eshte pyetja se sa e NJEH Allahun ty.....edhe pse e ke me afer se damari i qafes....Ai eshte "meshiruesi" dhe "meshireberesi"......keto emra ja njeh gjith njerezia dhe ja belbezisin 1,5 mrd. njerez se paku nja 10 her ne dite........e ti sheh ROBERI dhe TERRORIZEM ???....islami eshte fe e DIJETAREVE!!!, mos e haro kete.
Frige ne islam nuk ka, por ka RESPEKT dhe SHPRESE....keta jan ne zemrat tona, qe perpos neve vet, na i sheh vetem Allahu. Po te kish muslimani FRIGE, ai do te mshilej ne nje dhome te erret diku, e do ta conte goten e rakise perpjete. Se ne terr nuk e sheh Allahu, apo nuk eshte "dinakeria" ne natyren e njeriut "robot", pasiqe njeri me frige duhet te jet ´pa vetedije dhe pa ndergjegje......ate tipar te njeriut vetem shkopi e drejton....pra, ku nuk ka gjasa te shihet shkopi, ai ja kan semen, vret e pret.... njeh "musliman" te tille ???, mendoj musliman qe edhe kane tipare muslimani, qe e njohin Allahun, qe ju permbahen rregullave te fese se tyre etj....
Shqiptar je ca kohe (deri ne vdekje), NJERI (si i tille do te rringjallesh, kete meson edhe kisha, islami meson bile se edhe MAJET E GISHTAVE do te na kthehen prap), je PERGJITHMONE........mundohu te perqendrohesh ne mendimet kausale te mijat, e mos kerce si lepuri hop e hop (si shembull plastik mere ket, so si barcolete)...
....qe ANKTHIN ISLAM, ta largosh nga mendimet.......nuk eshte e domosdoshme cfaredo "pike" te lidhet per islamin........ai le te qendroj si SHTYLLE debati, por jo vet debati, ai mund edhe te hapet me large e me ngusht....LIRI do me thene, mos jesh i preokupuar me paragjykime. Per te "vertetuar" paragjykimin me cdo kusht mundoheni te rrini ne afersi te shtylles....jo mor shok, nuk eshte ashtu, debati kerkon ngaj her edhe hapje.....une nuk te shoh ne debatin ketu te anosh edhe nganjehere ne doktrinen kishtare.......mos me le vetem une te jeme aktiv !!!, me keshillo pra me mesime te kishes, nese mendon se mesimet islame jane gabim......por, KUSHTIMISHT me mesime te kishes, vetem atehere nuk do te ket "defekt" argumenti yt..........nese mundohesh cdo mendim timin ta "shakterosh" me argumentet nga vet kurani, e ke dallash......pra, shpresoj se veren "ngushtesine" e mendimeve qe e shfaq ne debat. Gjith debati yt e i tjereve ketu "jeton" nga vet ISLAMI.......ai i mjeri hem andej terhiqet e hem kendej....
Jarigas, vellau im, nese te jam dukur ne shkrimet dyqish i "dyshimt" per seriozitetin e diskutimit, te garantoj se me ka ndodh pa qelime keqdashese, dhe se si thot populli, fjala e nxjer fjalen, e nganjeher mund te rreshqesim......por e kam me soriozitet, dije kete.
Pra, islami eshte fe e dijetareve per arsye se jashta liturgjise, eshte i thelle dhe me fuqi te madhe, qe nese te rrok, e ke ngran..........pak a shum....eshte tejet i llogjikshem, dhe se paku nder ideologjite ekzistuese i ka pergjigjet me te kapshme ne shume aspekte. Per kete edhe konvertuesit aktual ne pjesen dermuese jane DIJETARE qe lexojn..........ne islam nuk te shpeton dashuria ndaj krishtit, ne islam duhet me e shkoq prapanicen, vetemse, e ke shume lehte, nese e hap zemren me sinqeritet te plote.......sic e ke mesuar tash me, Allahun e ke me afer se damarin e qafes.......
flm
albanish by nature
...ey, andi ka tetova u thauna ketajnve figurave si ije taj
LESH I NDAUKET
http://de.academic.ru/pictures/dewik...w.usda.gov.jpg
tungic
albanish by nature
Mendoj se eshte koha e fundit kur qeverit tona duhet ndaluar rreptesisht veprimtarit antishqiptare te Shefqet Krasniqit dhe shum te tjereve qe u paraqiten pas luftes sikur kepurthat pas shiut dhe njekohesisht po ndikojn shum negativisht ne imazhin e shqipetareve dhe te vet besimtareve mysliman. Mjafton qe kemi bashkesin islame dhe nuk kemi nevoj per sekte te ndryshme te cilat na demtojn si komb. Pra veprimtarit e tyre duhet ndaluar me ligj. Nuk duhet marr edhe aq seriozisht mendimet e Shefqet Krasniqit, te behemi ma tolerant dhe demokrat dhe te rrespektojm mendimin e lir dhe shprehjen e lir te secilit, tek e fundit nuk do koment kur dikush ben kritika per vepren madhore te nen Terezes te cilen e vleresoi e ter bota civilizuese, pra Shefqet Krasniqi duhet ta "shikoj vehten ne pasqyr". Tua perkujtoj se nder te tjera nen Tereza ka ndihmuar edhe myslimanet si p.sh. ne vitet 70 ne luften e Libanit.
Ndryshuar për herë të fundit nga flliqt : 22-02-2011 më 15:18 Arsyeja: shtim i ffjalive
NANA Tereze!
Ka nji arsye pse asht qujt NANE e njerzimit, e jo KAMIKAZE qe jep jeten e vet me marr jeten t' tjerve... Dhe historikisht te vetmit qe e urrejne dhe ofendojne jane mbetjet turke, apo individed devijant prej fes tradits e rraces t'vertet t'shqiptarit... Katolicizmit Europian!
Yevgeny Rodionov
Rroft AMERIKA!
Sigurisht se kam pyetur.
Edhe ti do te me pyetje per deshmite sikur te pohoja une p.sh. se Allahu eshte homoseksual. Si mendove ti se duhet te shkoje biseda? Une them se Allahu eshte homoseksual e ti si kundershtar i bisedes duhet te tregosh deshmi per gabueshmerine e mendimit tim? Pastaj kur ke treguar deshmi qe deshmojne gabueshmerine e pohimit tim te pare, pastaj une pohoj se Allahu eshte invalid. Pastaj ti duhet te ofrosh deshmi se nuk eshte invalid. Pastaj une pohoj se eshte perverz. Si pasoje ti duhet te deshmosh se nuk eshte perverz. E keshtu do te shkonte "biseda" jone tere jeten. Une do pohoja here kete e here ate, e ti do ngeleshe duke "dementuar". Keshtu duhet te shkoje biseda sipas teje?
Debati i mirefillte njeh kete rregull: Kush pohon dicka, duhet te deshmoje. Kush vlereson, duhet te tregoje deshmite per vleresimin e tij. Pra kur une them se Allahu eshte homoseksual, nuk ke nevoje te deshmosh ti se ai nuk eshte homoseksual, por une duhet te deshmoj se ai eshte i tille. Dhe nese nuk tregoj deshmi, ti "fiton" biseden (pa treguar deshmi kunder meje fare).
Te njejten e bera me ty. Ti e ndote forumin shqiptar me lavdata mbi Islamin. Une te kerkova deshmi. Ti nuk solle. Deshtim i paster i yti ne bisede.
Por kjo s'eshte e rendesishme. E rendesishme eshte te kontriboj sado pak ne largimin e budallesise qe ka perhapur Kurani neper vellezer te mi. Beheni burra e vdisni pa njohur normat rudimentare te debatimit. Deri sa te takoni kaurra...
Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 22-02-2011 më 15:51
Krijoni Kontakt