Close
Faqja 66 prej 86 FillimFillim ... 1656646566676876 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 651 deri 660 prej 852
    i/e regjistruar Maska e aadili
    Anëtarësuar
    21-09-2006
    Vendndodhja
    Zürich
    Postime
    295
    Turp i madh per kete hoxhen por edhe per ju qe shkruani.
    Askush nga ju nuk e dine se pas vdekjes kush ku e ka vendin.
    Pse mundoheni te tregoheni te mençur dhe te flisni sikur qe ju ta dini se kush ku e ka vendin.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Nuk e kuptova. Sorry, perserite me shkurt dhe perdor pika vetem aty ku duhet sepse ndryshe nuk di ku fillon fjalia, ku mbaron, e tjera. E kam fjalen per fjaline e kuqe. .
    Duke u bazuar ne "thenjen" e Shefqetit ty gjykon mbi gjithe islamin, perfshire edhe ate islam ne te cilin eshte rit nena yte, shume thejsht, pyete nenen tende, a ka qen e lumtur ajo me jeten e vet, me kulturen, dmth. me femijerine, me mesimet e nenes vet, me martesen, me nuserine, me lindjen tende, me rritjen, me veshjen, me ushqimin, me dasmen e synetimit, me kunatat, me vjehren, me shoqerine, me adetete, me nderet etj.

GJITH KETO JANE ELEMENTE QE E VLERESOJN JETEN E INDIVIDIT !!! dhe i japin jetes cilesine, te kesh parasysh edhe gjendjen sociale ne pergjithesi, fukarallekun dhe jeten e rrende per mbijetese.

Une jam ai. Sic tregojne postimet e mia ne kete teme. Kjo eshte e rendesishme. Sepse nepermjet te shembulli te N. Terezes mund te argumentojme edhe nje here me mire ate qe e ndjejme brenda. Une brenda ndjej se Islami nuk ka lidhje me Zotin. Mendoj se eshte nje jurisdiksion arkaik arab. Pra ligj arab. Allahu eshte sherbyes ne kete jurisdiksion si legjitimitetdhenes per te hartuar ligje. Ne jurisdiksionet e sotshme legjitimitetdhenes eshte vota e qytetarit, ne arkaizem vota nuk ka ekzistuar dhe per kete arsye eshte "shpikur" Allahu. Keshtu mendoj une. Kete e ndjej brenda. Kete e argumentoj me shume gjera. Nder to edhe me rastin e N. Terezes. Pse e argumentoj me rastin e N. Terezes? Sepse N. Tereza eshte shembull qe tregon se Islami nuk synon te miren e njerezimit, por nenshtrimin e tij. Synon hegjemonizimin e botes ne favor te kultures arabe. Kete e them per arsye se thote se cdo njeri do shkoje ne Ferr nese ai nuk eshte muslimane. Pra edhe njerezit me humanitare ne bote si N. Tereza. Kjo tregon se Allahut nuk i intereson "e mira", por pushtimi.
    Ketu ka ndjenja, por nuk ka llogjik !!!, islamin qe e sheh ty, e shesh nepermjet ndjenjave !!!, me vjen keq, por "dashuri" qe te te shpetoj ne islam NUK KA !!!

Gjith keto qe i permend nuk jan argumente !!!, argumenti i ka karakteristikat e qarta dhe nuk mund ty ti ndryshosh se e sheh rastin tend unik.

Ne islam je VETMAS, perpos Zotit, ate e ke afer, me afer se damarin e qafes, kete e deshmon vet AI, nuk ka dyshim ketu.

Ja nje rast....nje shok i imi, ka qen ne luften e kosoves komandant, dhe ka rra ne nje prit. Eshte leshuar per toke, kurse plumbat kane fishkelluar mbi kryt e tij. Ai deshmon se ne ato momente, KURRE me i qetesuar nuk ka qen ne jeten e tij. Ai ka qendruar per toke deri sa ka rra terri, dhe ka shpetuar, sot jeton ne vjene dhe njihem shume mire me te.

Kjo e ben Allahun per mua te padallueshem nga Milloshevici, Stalini e Hitleri. Per kete arsye refuzoj "madheshtine" e Islamit nepermjet te punes bemirese te nje personi. .
    Me kujtohet nje fjale popullore o chino, "mos te kish qen hulaja, do te kish vdek fukaraja", thot ajo.....keto krahasime jan FUKARALLEK mendore vellau im, sinqerisht e kam......keta ndytesira ti permendish me nje fryme me Allahun eshte nje "error" klassik....

Shume e qarte. Une do thoja keshtu: Nese zbuluesi i penecilines nuk ka kryer asnjehere ndonje veper te keqe qofte sipas kultures shqiptare qofte sipas ligjeve te vendit ku jeton qofte sipas vlerave univerzale, duhet te kete shkuar patjeter ne Parajse. Nese Allahu nuk e ka derguar ne Parajse, Allahu eshte kriminel..
    ....eeeeh tash, KUJT i intereson se ku ka shkuar ai ???.....gjith ate fjali e ke shkruar per me "harxhu" shkronja, asnje "vlere" nuk ka ajo. Per te te argumentuar defektin lexo me vemndje:

Islami meson, se VETEM ALLAHU e din ke te coje ne parajs e ke ne ferr, dhe ate da beje me DREJTESI ABSOLUTE (duke i barazuar te mirat, dhe te keqijat), kurse pasiqe VET AI na deshmon, se eshte bamires dhe meshireberes, te mirat do ti shumefishoj, kurse te keqijat do ti vleresoj me vleren aq sa e kan. Kjo te le te nenkuptosh, se CDO NJERI ka gjasa te hij ne parajs, perpos atyre, qe nuk e njohin NJESHMERINE...............dijetaret ne kete pike nuk jan te perbashket, dmth. se, a do te shkojn edhe ata qe nuk e njohin Allahun ne parajs ???, disa thuan se po (duke e vleresuar edhe xhehenemin si "krijim" te Allahut, dhe me kete me mbarim).

Ti pra vjen tash, dhe "argumenton" me ate, se sipas "vleresimeve" te tua perzonale duhet te jete ashtu ose keshtu. Ti nuk je kompetent te argumentosh, e kutpon defektin ???, pra, perfundimi yt nuk ka vlera argumenti.

Ne baze te "perfundimeve" te ketij niveli eshte e PAMUNDUR te qendroje mendimi yt karshi mendimeve te tjereve mbi te njejten pike !!!, thjesht, perpjesetimet nuk jane te drejta, pra nuk ka barazi ne perpjesetimet, me kete, nuk mund edhe perfundimet te krahasohen. Puna nuk eshte me i ra kaq ahkurt Chino, nuk eshte ashtu, ty natyrisht se mund me i rra shkurt, por, me kete fillozofi me le tash te anoj ka pika 1............

Ajo qe thashe ne paragrafin pararendes vlen per gjithe njerezit e mire te botes. ..
    E mira eshte relative, gjithcka ne kete bote eshte relative. Mvaret kryeisht nga koha, kendervershimi dhe motivi. Edhe Hitleri ne sy te dikujt ka qen i mire. E verteta eshte NJE, nuk ka dy. Per te gjetur ate duhet me e shkoq prpanicen ne kohen e sodit. Po te ish bota ashtu si e sheh ty, nuk do te kish ne bote vuajtje. Por aman ate e ke. Dhe nuk i dhemb kujt, se si do te shpetoje njeri apo tjetri, krysorja une te shpetoj koken time.

Une nenen nuk ia kam share askujt. Une shaj vec mentorin e krimit: Allahun dhe Muhamedin. Sharjet i bej vetem per arsye se Islami tregohet fe kriminale, dhe Allahu tregohet kriminel, kur deklaron Kurani ose imamet se njerez si N. Tereza shkojne ne Ferr. Pra N. Tereza nuk eshte shkaktare per sharjet tona, por hegjemonizmi islam. Krimi allahian. ..
    Nuk te "cfajeson" nijeti yt i paster (nga pikepamja jote) nga demi qe ma ke bere mua, ketu shoh nje egomanizem te larte shoku chino. Ti ke share gjith nenat e muslimaneve, perfshire edhe timen.

Nuk jam i sigurt a te kuptoj drejt ne kete fjali. Me duket se thua se Islami nuk thote se gjithe jomuslimanet (e mire) shkojne ne Ferr. Nese thua kete, kjo nuk eshte e sakte, kete tregon ceshtja e N. Terezes. Ajo ishte e mire, me e mire se sa qe mund te behet njeriu edhe sikur te kete takuar Allahun personalisht, por Islami thote se ka shkuar ne Ferr.

Nese nuk te kam kuptuar drejt, perserite fjaline. Ketu jam.
    Jo, nuk tregon, kete ty ashtu deshiron ta kuptosh per te justifkikuar qendrimin qe ke, me cfare motive qoft ai (akoma tash anoj drejt pikes 1).

flm
    albanish by nature

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Renea
    Mendoj se duhet me e mbyll ket tem , sa per fund me thon se :

- Per krishteret , besimtaret e feve tjera , llogariten si te humbur dhe qe nuk mund te jen te shpetuar , pra rruga e vetme e shpetimit esht permes krishterimit.

- Per muslimanet , besimtaret e feve tjera monoteiste kan gjasa te shpetimit nese vertet e besojn nje Zot , pa i shoqeruar atij femij dhe shok, por aq jan ndryshuar kto fet monoteiste sa qe mund te thuhet Islami esht rruga e vetme. Allahu esht i meshirshem, na i falt mekatet , sepse njerez pa mekate nuk ka.
    Eshte e vertete koj qe thua per Krishtermin. Por ja si e kuptoj une situaten, ku ndodhemi:

Kemi dy fe, Islamin dhe Krishterimin dhe te dyja thone se jopjesetaret e tyre do shkojne ne Ferr. Keto dy fe pra jane ne konflikt me njera tjetren. Prane ketij konflikti me vejne edhe mua si shqiptar. Dhe pavaresisht cilen prej tyre e zgjedhi, une te pakten terthorazi do pranoja se nje pjese te kombit do kete shkuar ne Ferr.

Si te vendos une prane ketij konflikti?
    Sipas cilave kriterie?

Sipas ketyre:
    Per mua as Krishterimi, as Islami nuk kane lidhje me Zotin. Pra besimin tim nuk e ka asnjera fe. Krishterimin e favorizoj per disa gjera, por nuk do te thote se besoj perrallat e Bibles. Ato te Kuranit poashtu jo. Sipas mendimit tim eshte e deshmueshme shkencerisht se asnjera prej feve nuk ka lidhje me Zotin. Keshtu qe kriteri i "besimit", nuk me ndihmon. Andaj duhen kriterie tjera. Kriterie te tilla per mua jane (nder tjerash) autoktonia e fese. Ky kriter favorizon Krishterimin, sepse Krisherimi ishte feja e shqiptareve para debimit te saj ne kohen e P. Osmane nga ana e muslimaneve. Kriter tjeter eshte nje qe e kisha quajtur qytetarizmi qe permban feja perkatese. Ky kriter perseri flet per Krishterimin. Sespe Krishterimi eshte fe me e filtruar me logjiken e njeriut. Krishterimi eshte me i lakueshem, me i gjere, me tolerant dhe si pasoje le me shume hapesire per veterealizim personal, kombetar dhe intelektual. Islami eshte tejet i ngurte, gjitheperfhsires, nuk ka lejuar krijimin e nje shteti me kushtetute moderne, me te drejta te njeriut, e tjera, Islami vret individualitetin, shkencen, mireqenien, keto qe i shohim nga vendet muslimane.

Keto dy kriterie favorizojne Krishterimin. Per mua sidomos kriteri i pare eshte shume i rendesishem. Ma mer mendja secili njeri ka aq krenari sa qe e ndjen veten keq kur praktikon nje kulture fetare te nje ish pushtuesi. Keshtu e ndiej veten une, kur shkoj ne xhami ne Kosove. E pyes veten, a do kisha shkuar edhe ne kishe serboortodokse sikur te kishte zgjatur pushtimi serb mbi kosovaret 500 vjet? Identifikimi im me islamin, me duket si tradheti ndaj kultures shqiptare. Keshtu qe ne konfliktin e siperpermendur ne mes te Islamit dhe Krishterimit e favorizoj Krishterimin.

Kjo persa i perket animit ne konflikt. Ka edhe mundesi tjera. Mundesh per shembull edhe te injorosh "konfliktin" fare, te mos anosh as ne fene e pare, as ne te dyten, te jesh asnjejes ose "ateist" per te dy fete. Por kjo rruge shpesh pamundesohet nga vete fete. Si njeri asnjejes je i "sulmuar" nga te dy fete. Per kete arsye mendoj se animi eshte rruga e drejte dhe ate ne favor te Krishterimit. Per arsyet qe i thashe.

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Ketu mendoj keshtu: Ka sjelle shume me pak sesa muslimanet qe propagojne. Keto qe i thua i deshiroj te shkruara nga historiane jomuslimane apo te pakten neutrale, jo te treguara nga imamet ne xhamia.

Shqiptareve Islami kryesisht vec dem u ka bere. Na ka bere te nenshtrohem ndaj nje kulture te nje kombi tjeter (arabeve), me genjeshtren se kinse "Zoti" (Allahu) e kerkon kete.

Pavaresisht se cfare ka bere, ketu flasim per N. Terezen. Ky njeri ishte thjesht i mrekullueshem. Pa asnje te keqe ne jeten e saj. Ky njeri nuk cohet ne Ferr. Pavaresisht a ka besuar Allahun apo jo.

E kaluam temen fare. Mendimi im ketu:
    Tokat shqiptare nen P. Osmane kane qene aspak me mire sesa qe e ka shprehur I. Qemali: "500 lufte per te ruajtur gjuhen dhe shpirtin e kombit".

Pasi qe Kurani thote se njeriu i drejte shkron ne Ferr, nese nuk deklaron se beson ne Allah, Allahu per mua eshte kriminel. Te thashe perse mendoj keshtu. Mendoj sepse kjo tregon se fese islame nuk i intereson e mira fare. Ajo vec deshiron te pushtoje. Deshiron hegjemonizem nefavor te arabeve. Gjergj Kastrioti, Fishta, Noli e miliona tjere nuk deklaruan se besojne Allahun. Nese kane shkruar ne Ferr, Allahu eshte ... te mos e perseris. Keta njerez ishin thjesht madheshtore. Nuk mund te mendosh negativisht per ta, pa qene mizantrop e armik suprem i shqiptareve. Mendimi im ne kete pike nuk ndryshon. Allahu eshte armik i shqiptareve ne favor te kultures arabe. Kur them keshtu, nuk nenkuptoj se besoj ne ekzistencen e Allahut. Ai per mua eshte vec nje perralle, si Borebardha. Por flas per te ne ate menyre (ekzistencen e tij) per te shkruartuar fjalite.

Ma mer mendja u kuptuam. Me kaq e mbaroj per sonte.

Chino, tash definitivisht deshmon se nuk ke fare dijeni mbi islamin !!!, dhe se une me karakterizimin tim kam qen me vend !!!

Islami ne tokat shqiptare ka sjellur nje periudhe PAQE dhe LIRIE te papare deri atehere, dhe ajo ka zgjat QINDRA VJET !!!, ja ku te deshmon islami "misionin" qe edhe vet me radaken tende mendoje se duhet te ket qene (jo vetem i islamit, por ne pergjithesi i ideologjive te njerezise).

Ne europen perendimore lufta e fundit, tmerri i fundit, ka qen viti 1995 (lufta ndermjet serbeve dhe kroateve, NUK I KRAHASOJ shqiptaret musliman tash).

Nuk shtremberohet historia.

Flm dhe naten e mire..........
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    ky hoxh kishe hoxh meriton nje denim me te rend qe kan dit ta bejn ndonje her shqiptaret ky esht nje qelbsir i cili tenton ta njellos kombin shqiptar

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anëtarësuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    turp per shtetin zvicrran i cili lejon te hyn ne ket shtet njerz te tipit si ky

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    JO duhet DED GECAJN me la ne zvicer ky pis e ka dhunu qiken e vet.

shefqeti asht bujarija e kombit trimi shqiptaris,

hero i gjall ku ja ka kthy pushken qafirave serb , ku as nje prift ska guxu mu dok ne kosov ikan ik bytht sikur hijenat ne itali e kroaci.

pastaj shkatruest e kombit shqiptar kqira e slloba ty llombat nga jasht,

Citim Postuar më parë nga beni33 Lexo Postimin
    ky hoxh kishe hoxh meriton nje denim me te rend qe kan dit ta bejn ndonje her shqiptaret ky esht nje qelbsir i cili tenton ta njellos kombin shqiptar
    Pse more, cka beni keq ?
    Ky hoxhe, te cilin ti e quan "qelbesir", ne vitet me te veshtira te kombit ishte ne front duke e thyer kufirin ne koshare me uniformen e UCK-ës. Ku ishe ti ne ate moment, na thuaj pakes ? Ku ishin prijesit komuniteteve te tjera fetare ? Ku ishte organizata e Gonxhe Bojaxhiut ?…
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Ku ishte organizata e Gonxhe Bojaxhiut ?…
    NUk e din??!!
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Duke u bazuar ne "thenjen" e Shefqetit ty gjykon mbi gjithe islamin, perfshire edhe ate islam ne te cilin eshte rit nena yte, shume thejsht, pyete nenen tende, a ka qen e lumtur ajo me jeten e vet, me kulturen, dmth. me femijerine, me mesimet e nenes vet, me martesen, me nuserine, me lindjen tende, me rritjen, me veshjen, me ushqimin, me dasmen e synetimit, me kunatat, me vjehren, me shoqerine, me adetete, me nderet etj.

GJITH KETO JANE ELEMENTE QE E VLERESOJN JETEN E INDIVIDIT !!! dhe i japin jetes cilesine, te kesh parasysh edhe gjendjen sociale ne pergjithesi, fukarallekun dhe jeten e rrende per mbijetese.
    Po e tejkalojme permanent temen. S'e kam problem, por nuk mund te shkruajme per cdo gje qe na bie ndermend. Nena ime ka qene e lumtur. Pse? Sepse nuk ka qene e obliguar kurre te mendoj me shpesh se cdo Bajram apo te Premte per Allahun, nuk ka bartur shami, nuk i ka thene asnje imam se vajza e saj mund te martoje kusheririn e saj (Kurani lejon martesen e vajzes se axhes, tezes dhe dajes), nuk i ka thene askush te flet arabisht, thesht nena ime ka perjetuar nje islam te "krehur", nje Islam shqiptar. Pra saktesisht ate Islam, te cilin Islami e sulmon me shume se cdo gje, saktesisht ate Islam, i cili i ben popujt e botes te habiten me neve shqiptareve, kur marin vesh se cfare muslimanesh jemi ne (ne kuptim pozitiv e kam fjalen).

Pra ka qene e lumtur, por jo si merite e zbatimit te Kuranit, por si merite e "copetimit" te tij dhe mbajtjes se vetem pjeses se "mire" (sipas familjes se nenes time) te tij. Me Kuranin e sotshem ajo sic thashe shpesh tmerrohet, shtanget. Sidomos me ato fjalite, ne te cilat Allahu kinse i meson besimtaret t'ju kepusin duart dhe kembet jobesimtareve, te mos pranojne miq nga jomuslimanet, te luftojne permanent jomuslimanet, t'i pritet dora hajnit, e tjera shtazeri.

Ketu ka ndjenja, por nuk ka llogjik !!!, islamin qe e sheh ty, e shesh nepermjet ndjenjave !!!, me vjen keq, por "dashuri" qe te te shpetoj ne islam NUK KA !!!

Gjith keto qe i permend nuk jan argumente !!!, argumenti i ka karakteristikat e qarta dhe nuk mund ty ti ndryshosh se e sheh rastin tend unik.
    Po ta kthej me te njejten:
    Keto qe thua jane ndjenja, jo logjike.
    Nuk jane argumente.

Qe ta shohesh "kualitetin" e bisedes tende.

Ne islam je VETMAS, perpos Zotit, ate e ke afer, me afer se damarin e qafes, kete e deshmon vet AI, nuk ka dyshim ketu.
    Une kam dyshim. Te madh biles.
    Dhe ate vetem dhe vetem per arsyen, se nuk mund te imagjinoj qe nje Zot te kete tipare kriminelesh. Edhe pse e quaj Allahun kriminel, e ndjej veten me te paster sesa ti qe i mbyll syte prane krimit te tij (denimit te N. Terezes). Sepse motivi im eshte i paster: Akuza e krimit. Nuk e refuzoj per shkak se nuk me ka bere milioner ose dicka tjeter, por per shkak se nuk e dua krimin, denimin e njeriut te mrekullueshem si N. Tereza. Ndersa ti tregon se e pret krimin nga Allahu. Sikur te isha Allahu me i ofenduar do ndjehesha nga ti, sesa nga une. Kjo prape nuk nenkupton se mendoj se Allahu ekziston, por e them vec si shembull.

Ja nje rast....nje shok i imi, ka qen ne luften e kosoves komandant, dhe ka rra ne nje prit. Eshte leshuar per toke, kurse plumbat kane fishkelluar mbi kryt e tij. Ai deshmon se ne ato momente, KURRE me i qetesuar nuk ka qen ne jeten e tij. Ai ka qendruar per toke deri sa ka rra terri, dhe ka shpetuar, sot jeton ne vjene dhe njihem shume mire me te.
    Keto gjera i kane ndodhur edhe njerezve qe s'e kane degjuar fjalen Allah kurre. Per shembull atyre para shekullit 7. Vikingeve, eskimezeve, e tjere. Nese shoku yt ka qene musliman, dhe ne kete rast "i eshte shfaqur shenja e Allahut", kush i eshte shfaqur per shembull Kastriotit kur ka qene ne rrezik vdekjeje? Zoti? Cili? Allahu? I shfaqet Allahu jobesimtareve? Jo. Cili atehere? Nuk dihet. Cfare dihet, eshte se ky "Zoti" qe shfaqet me qetesi thellesore ne raste te rrezikshme nuk ka lidhje me Islamin.

Me kujtohet nje fjale popullore o chino, "mos te kish qen hulaja, do te kish vdek fukaraja", thot ajo.....keto krahasime jan FUKARALLEK mendore vellau im, sinqerisht e kam......keta ndytesira ti permendish me nje fryme me Allahun eshte nje "error" klassik....
    Te thashe me lart, nuk debatohet ne kete menyre. Ma trego argumentin, jo vec rezultatin. Se me rezultat mund ta hedh posht cdo teori te botes, thjesht duke pohuar "Fukarallek", "Error". Te gjithe Kuranin mund ta "cbej" me nje shprehje te tille.

Por s'ka problem. Te premtova se te ofroj gdhendje.

....eeeeh tash, KUJT i intereson se ku ka shkuar ai ???.....gjith ate fjali e ke shkruar per me "harxhu" shkronja, asnje "vlere" nuk ka ajo. Per te te argumentuar defektin lexo me vemndje:

Islami meson, se VETEM ALLAHU e din ke te coje ne parajs e ke ne ferr, dhe ate da beje me DREJTESI ABSOLUTE (duke i barazuar te mirat, dhe te keqijat), kurse pasiqe VET AI na deshmon, se eshte bamires dhe meshireberes, te mirat do ti shumefishoj, kurse te keqijat do ti vleresoj me vleren aq sa e kan. Kjo te le te nenkuptosh, se CDO NJERI ka gjasa te hij ne parajs, perpos atyre, qe nuk e njohin NJESHMERINE...............dijetaret ne kete pike nuk jan te perbashket, dmth. se, a do te shkojn edhe ata qe nuk e njohin Allahun ne parajs ???, disa thuan se po (duke e vleresuar edhe xhehenemin si "krijim" te Allahut, dhe me kete me mbarim).
    Kete shko thuaja imamit Krasniqi, jo mua.

Ti pra vjen tash, dhe "argumenton" me ate, se sipas "vleresimeve" te tua perzonale duhet te jete ashtu ose keshtu. Ti nuk je kompetent te argumentosh, e kutpon defektin ???, pra, perfundimi yt nuk ka vlera argumenti.
    Qe N. Tereza dhe cdo jomusliman do kete shkuar ne Ferr thote paria islame ne Kosove. Jo une.

Ne baze te "perfundimeve" te ketij niveli eshte e PAMUNDUR te qendroje mendimi yt karshi mendimeve te tjereve mbi te njejten pike !!!, thjesht, perpjesetimet nuk jane te drejta, pra nuk ka barazi ne perpjesetimet, me kete, nuk mund edhe perfundimet te krahasohen. Puna nuk eshte me i ra kaq ahkurt Chino, nuk eshte ashtu, ty natyrisht se mund me i rra shkurt, por, me kete fillozofi me le tash te anoj ka pika 1............
    Nuk kane si te mos jene te drejta pikepamjet e mia, kur une ne fakt nuk bej asgje tjeter, perpos perdor norma valide per te gjithe shqiptaret dhe boten e qyteteruar. Them se njeriu i drejte nuk meriton denim. Njeri i drejte ishte N. Tereza. Kush e denon kete, eshte kriminel.

S'ka gje tjeter ketu, perpos drejtesi. Problemi eshte tek besimtaret e verber muslimane. Te cilet mendojne se krimi i ardhur nga Allahu eshte shenjtesi. Jo jo, krimi eshte krim. Imoraliteti imoralitet. Edhe kur te vie nga Allahu.

E mira eshte relative, gjithcka ne kete bote eshte relative. Mvaret kryeisht nga koha, kendervershimi dhe motivi. Edhe Hitleri ne sy te dikujt ka qen i mire. E verteta eshte NJE, nuk ka dy. Per te gjetur ate duhet me e shkoq prpanicen ne kohen e sodit. Po te ish bota ashtu si e sheh ty, nuk do te kish ne bote vuajtje. Por aman ate e ke. Dhe nuk i dhemb kujt, se si do te shpetoje njeri apo tjetri, krysorja une te shpetoj koken time.
    E pranoj. Per kete arsye nuk marr per baze vleresime te mia subjektive, por mar per baze normat valide per shqiptaret dhe boten e qyteteruar, cmimin Nobel, nderimin e madh ane e kend botes. Me pak "relativ" se kete mendim, veshtire qe mund te gjesh.

Nuk te "cfajeson" nijeti yt i paster (nga pikepamja jote) nga demi qe ma ke bere mua, ketu shoh nje egomanizem te larte shoku chino. Ti ke share gjith nenat e muslimaneve, perfshire edhe timen.
    Asnje nene muslimane nuk kam share, e lere me tende. Vec Allahut ia shiloj une. Krimbit kryesor. Tjeret jane vec argate, marioneta. Une sulmoj tek pika, jo ne skaj.

Jo, nuk tregon, kete ty ashtu deshiron ta kuptosh per te justifkikuar qendrimin qe ke, me cfare motive qoft ai (akoma tash anoj drejt pikes 1).

flm
    E deshmon tema. Imami si njohesi i Islamit thote se do shkoje ne Ferr.
    Pershendetje edhe nje here.

Faqja 66 prej 86 FillimFillim ... 1656646566676876 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •