Nuk e kuptova. Sorry, perserite me shkurt dhe perdor pika vetem aty ku duhet sepse ndryshe nuk di ku fillon fjalia, ku mbaron, e tjera. E kam fjalen per fjaline e kuqe.
Une jam ai. Sic tregojne postimet e mia ne kete teme. Kjo eshte e rendesishme. Sepse nepermjet te shembulli te N. Terezes mund te argumentojme edhe nje here me mire ate qe e ndjejme brenda. Une brenda ndjej se Islami nuk ka lidhje me Zotin. Mendoj se eshte nje jurisdiksion arkaik arab. Pra ligj arab. Allahu eshte sherbyes ne kete jurisdiksion si legjitimitetdhenes per te hartuar ligje. Ne jurisdiksionet e sotshme legjitimitetdhenes eshte vota e qytetarit, ne arkaizem vota nuk ka ekzistuar dhe per kete arsye eshte "shpikur" Allahu. Keshtu mendoj une. Kete e ndjej brenda. Kete e argumentoj me shume gjera. Nder to edhe me rastin e N. Terezes. Pse e argumentoj me rastin e N. Terezes? Sepse N. Tereza eshte shembull qe tregon se Islami nuk synon te miren e njerezimit, por nenshtrimin e tij. Synon hegjemonizimin e botes ne favor te kultures arabe. Kete e them per arsye se thote se cdo njeri do shkoje ne Ferr nese ai nuk eshte muslimane. Pra edhe njerezit me humanitare ne bote si N. Tereza. Kjo tregon se Allahut nuk i intereson "e mira", por pushtimi. Kjo e ben Allahun per mua te padallueshem nga Milloshevici, Stalini e Hitleri. Per kete arsye refuzoj "madheshtine" e Islamit nepermjet te punes bemirese te nje personi.Cili njeri ne bote me me shume se DY FIJE mende e pasqyron madheshtine e islamit ne "punen" bamire te nje perzoni ???,
Shume e qarte. Une do thoja keshtu: Nese zbuluesi i penecilines nuk ka kryer asnjehere ndonje veper te keqe qofte sipas kultures shqiptare qofte sipas ligjeve te vendit ku jeton qofte sipas vlerave univerzale, duhet te kete shkuar patjeter ne Parajse. Nese Allahu nuk e ka derguar ne Parajse, Allahu eshte kriminel.po te ishte ashtu, do te "lavderonim" zbuluesin e penicilinit, qe se paku ne KETE BOTE ka shpertuar me shume njerez se nene tereza.....te eshte e qarte ???,
Kaq shkurt i bie une.
Ajo qe thashe ne paragrafin pararendes vlen per gjithe njerezit e mire te botes.ate qe ben ketu, e gjen andej....pra, thjesht sipas statistikave Alexander Flemming ne minut shpeton nga nje njeri diku ne bote, edhe pse ka vdekur me gjate se gjysem shekulli........kurse nene tereza perkundrazi, eshte shkaktare qe ju ketu i shani ndermjet edhe nenat tuaja. Cfare llogjike ka ketu ???, nuk ka llogjike.........
Une nenen nuk ia kam share askujt. Une shaj vec mentorin e krimit: Allahun dhe Muhamedin. Sharjet i bej vetem per arsye se Islami tregohet fe kriminale, dhe Allahu tregohet kriminel, kur deklaron Kurani ose imamet se njerez si N. Tereza shkojne ne Ferr. Pra N. Tereza nuk eshte shkaktare per sharjet tona, por hegjemonizmi islam. Krimi allahian.
Nuk jam i sigurt a te kuptoj drejt ne kete fjali. Me duket se thua se Islami nuk thote se gjithe jomuslimanet (e mire) shkojne ne Ferr. Nese thua kete, kjo nuk eshte e sakte, kete tregon ceshtja e N. Terezes. Ajo ishte e mire, me e mire se sa qe mund te behet njeriu edhe sikur te kete takuar Allahun personalisht, por Islami thote se ka shkuar ne Ferr......kush eshte ai qe beson ashtu ????, ti duhet sipas kesaj llogjike te numerosh tash rradhazi gjithj njerezit qe kane jetuar mbi rruzull e te ndajsh individ per individi besimin e tyre.....islami nuk meson keshtu !!!, kete e ke dallash zoteri i nderuar....
tung
Nese nuk te kam kuptuar drejt, perserite fjaline. Ketu jam.
Krijoni Kontakt