Close
Faqja 65 prej 86 FillimFillim ... 1555636465666775 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 641 deri 650 prej 852
    el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Ti thua qe nuk je musliman, aman bash tiparet me te medhaja i ke trasheguar.....vetkritiken ne hamam e ke........cka te beje ofendimi i nje "njeriu" nga goja e nje "njeriu" me fene e tjereve, perfshire edhe nenen tende ???
    Nuk e kuptova. Sorry, perserite me shkurt dhe perdor pika vetem aty ku duhet sepse ndryshe nuk di ku fillon fjalia, ku mbaron, e tjera. E kam fjalen per fjaline e kuqe.

Cili njeri ne bote me me shume se DY FIJE mende e pasqyron madheshtine e islamit ne "punen" bamire te nje perzoni ???,
    Une jam ai. Sic tregojne postimet e mia ne kete teme. Kjo eshte e rendesishme. Sepse nepermjet te shembulli te N. Terezes mund te argumentojme edhe nje here me mire ate qe e ndjejme brenda. Une brenda ndjej se Islami nuk ka lidhje me Zotin. Mendoj se eshte nje jurisdiksion arkaik arab. Pra ligj arab. Allahu eshte sherbyes ne kete jurisdiksion si legjitimitetdhenes per te hartuar ligje. Ne jurisdiksionet e sotshme legjitimitetdhenes eshte vota e qytetarit, ne arkaizem vota nuk ka ekzistuar dhe per kete arsye eshte "shpikur" Allahu. Keshtu mendoj une. Kete e ndjej brenda. Kete e argumentoj me shume gjera. Nder to edhe me rastin e N. Terezes. Pse e argumentoj me rastin e N. Terezes? Sepse N. Tereza eshte shembull qe tregon se Islami nuk synon te miren e njerezimit, por nenshtrimin e tij. Synon hegjemonizimin e botes ne favor te kultures arabe. Kete e them per arsye se thote se cdo njeri do shkoje ne Ferr nese ai nuk eshte muslimane. Pra edhe njerezit me humanitare ne bote si N. Tereza. Kjo tregon se Allahut nuk i intereson "e mira", por pushtimi. Kjo e ben Allahun per mua te padallueshem nga Milloshevici, Stalini e Hitleri. Per kete arsye refuzoj "madheshtine" e Islamit nepermjet te punes bemirese te nje personi.

po te ishte ashtu, do te "lavderonim" zbuluesin e penicilinit, qe se paku ne KETE BOTE ka shpertuar me shume njerez se nene tereza.....te eshte e qarte ???,
    Shume e qarte. Une do thoja keshtu: Nese zbuluesi i penecilines nuk ka kryer asnjehere ndonje veper te keqe qofte sipas kultures shqiptare qofte sipas ligjeve te vendit ku jeton qofte sipas vlerave univerzale, duhet te kete shkuar patjeter ne Parajse. Nese Allahu nuk e ka derguar ne Parajse, Allahu eshte kriminel.

Kaq shkurt i bie une.

ate qe ben ketu, e gjen andej....pra, thjesht sipas statistikave Alexander Flemming ne minut shpeton nga nje njeri diku ne bote, edhe pse ka vdekur me gjate se gjysem shekulli........kurse nene tereza perkundrazi, eshte shkaktare qe ju ketu i shani ndermjet edhe nenat tuaja. Cfare llogjike ka ketu ???, nuk ka llogjike.........
    Ajo qe thashe ne paragrafin pararendes vlen per gjithe njerezit e mire te botes.

Une nenen nuk ia kam share askujt. Une shaj vec mentorin e krimit: Allahun dhe Muhamedin. Sharjet i bej vetem per arsye se Islami tregohet fe kriminale, dhe Allahu tregohet kriminel, kur deklaron Kurani ose imamet se njerez si N. Tereza shkojne ne Ferr. Pra N. Tereza nuk eshte shkaktare per sharjet tona, por hegjemonizmi islam. Krimi allahian.

.....kush eshte ai qe beson ashtu ????, ti duhet sipas kesaj llogjike te numerosh tash rradhazi gjithj njerezit qe kane jetuar mbi rruzull e te ndajsh individ per individi besimin e tyre.....islami nuk meson keshtu !!!, kete e ke dallash zoteri i nderuar....

tung
    Nuk jam i sigurt a te kuptoj drejt ne kete fjali. Me duket se thua se Islami nuk thote se gjithe jomuslimanet (e mire) shkojne ne Ferr. Nese thua kete, kjo nuk eshte e sakte, kete tregon ceshtja e N. Terezes. Ajo ishte e mire, me e mire se sa qe mund te behet njeriu edhe sikur te kete takuar Allahun personalisht, por Islami thote se ka shkuar ne Ferr.

Nese nuk te kam kuptuar drejt, perserite fjaline. Ketu jam.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga injejti Lexo Postimin
    SILLE KATA SILLESH E KE NJEJT

nuk asht nga ne

ndaq me KURAN ndaq me Bibel Ndaq me Kanuk Ndaq me shkenc qysh dush, ska sheja .

dhe ketu e perfundoj per ket tem dhe ket jet dhe kom vendos si mision te jetes ta praktikoj mendimin e SHEFQEK KRASNIQIT.
    Sille edhe ti ka ta sillesh, prape se prape Kurani del liber krimineli. Pse? Sepse sipas tij edhe Gjergj Kastrioti dhe gjithe paraardhesit tane te krishtere do kene shkruar ne Ferr.

Nese N. Tereza nuk qenka e jona, eshte Kastrioti, Fishta, Konica, Noli, e miliona tjere.

Te thashe me lart: Kurani nuk e dergon aske ne Ferr me arsyen se nuk i ka kontribuar ceshtjes shqiptare. Keshtu qe kot thua "nuk ka qene e jona".

Trute ju lexoj.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Shih, gjith konvertuesit ne islam e bejne ate ne dy raste, ose per shkaqe dashurie (gruaja per burrin dhe anasjelltas) ose per shkaqe "dijenie"....tjeter rruge nuk ka......me heret ka qen edhe efekti i grupacionit (narcizmi kollektiv), por kete arme islami nuk e ka ne dore, e ka bota e krishtere, kryekeput e ka ne dore....dhe aty ketu ka shpirta qe i prek kjo arme e kishterizmit, fuqite tjera i ka te dobeta

Pra, thjesht me numra, me matematik, islami deshmon se eshte FE e dijetareve.....asgje me shume, dhe kete nuk mund ta mohosh, nese je njeri objektiv.

Nese ti meresh vetem me kuran pa literature krahore, natyrisht se aty arrin, ku je tash....ne nje humnere ne aspekte njerezore....dhe per c'arsye ???, se njicfare Shefqeti e ka share nene terezen ???........pune e madhe kjo ????, pse, nuk guxon ai te beje kete ???, natyrisht, edhe mua nese me cohet luci shaj ke te dua, dhe nese deshiroj i gjej edhe arsyet.....

Je mare me historine e islamit ???....hulumtoje njehere e do te veresh se eshte LARG asaj qe meson kurani.........edhe muslimanet jane njerez !!!, dhe gabojn, dhe keqperdorin, dhe rrejn, dhe bejn kurthe.....etj....

tung
    Jo nuk jam mare me historine islame. A snuk kam nevoje te merem. Pse? Sepse as Islami nuk meret me sistemet tjera qe i refuzon. Nuk i studion tere jeten dhe ashtu sic duan sistemet tjera per te gjykuar me pas mbi to ashtu sic duan keto.

Keshtu qe edhe une kam te njejten te drejte. Merem me Islamin ne masen qe thashe dhe gjykoj. Tek e fundit Allahu - sic thote perralla - ka diktuar Kuranin per njeriun e thjeshte, jo per nje grup te caktuar individesh. Nuk ka derguar liber gjysmak, te pakuptueshem. Por te plote, te gatshem per te me rene ne dore mua. I cili ia lexon fjalite kriminale dhe e di qe ketu Zot nuk ka. Por krime e hegjemonizem arab njejte si shkrimet e oficereve serbe.
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 21-02-2011 më 17:44

A ka moderator qe ja ve drynin kesaj teme ????? Se nuk e kem nderrmend ta ndryshojm besimin ton per hir te askujt, e besa as Shefqet Krasniqi verdiktin e tij te bazuar Ne Kur'an.
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    E vetmja arsye qe i "shtyen" Zoterat fetare te shpalosin fjalen e tyre ne toke tek njerezit, eshte permiresimi i njerezimit. Permiresimi nenkupton te qenurit i drejte, i moralshem, bemires, i sinqerte, e tjera. Te gjitha keto kriterie i ka permbushur N. Tereza. Nese e denon me Ferr, tregon se feja jote nuk e ka synimin tek permiresimi i botes, por thjesht tek zaptimi i saj. Zaptuesi per mua eshte kriminel. Ti quaje si te duash: Allah, Milloshevic, Stalin, Bonaparte.
    ...dhe ???.....ti thua se llogjikon.....llogjiko, qe nga shekulli 7 islami ka "permiresuar" gjendjen e popujve.........kur islami lulezonte, ne europe mbizoteronte e zeza kulturore dhe njerezore.........lufta e lufta deri para 50 viteve....ne ballkanin tone edhe para 20 viteve (serbet me kroatet - tek te krishteret e kam fjalet).........e mohon kontributin e islamit gjate 14 shekujve per faren njerezore, nuk ka sjelle permiresim ???

Tokat shqiptare SHEKUJ me rradhe nuk kan patur me luft !!!, ato fillojn prap kur islami e humb fuqine....cfare hamamin duhet te sjell nje "ideologji" perpos lirise dhe paqes ???....ate e ka sjell islami ne shume vende te botes....

Te mohosh kete histori te deshmuar eshte thjesht ose injorance e paturpt, ose mosdije shoku chino !!!

Nuk thote Kurani se Allahu e con N. Terezen ne Ferr per shkak se nuk i ka sherbyer ceshtjes se kombit shqiptar, por per shkak se nuk ka qene muslimane. Nenkuton (TA PERSERIS TANIME DISA HERE) cdo njeri qe nuk eshte musliman, sipas Allahut do shkoje ne Ferr. Pra edhe shqiptaret me te medhenje ne kete bote qe nuk kane qene muslimane. Paraardhesit tu e te mi, si Gjergj Kastrioti, Gj. Fishta e miliona tjere. .
    ...cka te pengon ty ketu ???..........Kurani nuk thot se nene tereza do hije ne fer, ai thot, se nje njeri qe nuk e beson Allahun do te hije ne ferr !!!, ALLAH eshte emri i Zotit ne gjuhen semite, edhe per arabet e krishtere eshte emri i zotit ALLAH....edhe ata do i vrisnin vellezerit e tyre te gjakut, por musliman, ne EMER TE ALLAHUT....

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Tereza midis xhehnemit bashke me Rugoviqin tradhetarin e popullit shqiptar.
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Sille edhe ti ka ta sillesh, prape se prape Kurani del liber krimineli. Pse? Sepse sipas tij edhe Gjergj Kastrioti dhe gjithe paraardhesit tane te krishtere do kene shkruar ne Ferr.

Nese N. Tereza nuk qenka e jona, eshte Kastrioti, Fishta, Konica, Noli, e miliona tjere.

Te thashe me lart: Kurani nuk e dergon aske ne Ferr me arsyen se nuk i ka kontribuar ceshtjes shqiptare. Keshtu qe kot thua "nuk ka qene e jona".

Trute ju lexoj.
    Me vjen keq qe je i pa fat pra mere ashtu si ti e kerkon , rrug te mbar per ne f.............

ke koh te pendohesh.

lype lype se ke me gjet

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Me lejoni ti pergjigjem katolikut chino per krejt ato qe paska shkrujt ( e qe si kam lexu) :

18 Ai që beson në të nuk dënohet, por ai që nuk beson tashmë është dënuar, sepse nuk ka besuar në emrin e Birit të vetëmlindur të Perëndisë.

6 Jezusi i tha: ``Unë jam udha, e vërteta dhe jeta; askush nuk vjen tek Ati përveçse nëpërmjet meje.

12 Dhe në asnjë tjetër nuk ka shpëtim, sepse nuk ka asnjë emër tjetër nën qiell që u është dhënë njerëzve dhe me anë të të cilit duhet të shpëtohemi``.
    Pra ai dhe te tjeret , kan te drejt te thuan se jo-krishteret shkojn ne ferr , por nese ndonje fe tjeter e thote kete , ateher ajo fe qenka fallce a ?

Ska nevoj per shum fjal , 3 fjali nga Bibla , dhe gjithcka mbaron.

Mos hyni në një zgjedhë bashkë me të pabesët, sepse ç`lidhje ka drejtësia me paudhësinë? Dhe çfarë afrie ka drita me terrin?

15
    Dhe ç`harmoni ka Krishti me Belialin? Ose ç`pjesë ka besimtari me jobesimtarin?

16
    Dhe çfarë marrëveshje ka tempulli i Perëndisë me idhujt? Sepse ju jeni tempulli i Perëndisë së gjallë, sikurse tha Perëndia: ``Unë do të banoj në mes tyre, dhe do të ec ndër ta; do të jem Perëndia i tyre dhe ata do të jenë populli im``.

17
    Prandaj ``dilni nga mesi i tyre dhe ndahuni prej tyre, thotë Zoti, dhe mos prekni asgjë të ndyrë, dhe unë do t`ju pranoj,

18
    dhe do të jem si një Atë për ju, dhe ju do të jeni për mua si bijtë e bijat, thotë Zoti i Plotfuqishëm``.

7
    Sepse në botë kanë dalë shumë mashtrues, të cilët nuk rrëfejnë se Jezu Krishti ka ardhur në mish; ky është mashtruesi dhe antikrishti.

Pastaj ai do t`u thotë edhe atyre që do të jenë në të majtë: "Largohuni nga unë, të mallkuar, në zjarr të përjetshëm, të përgatitur për djallin dhe engjëjt e tij.
    Nëse ndokush nuk e do Zotin Jezu Krisht, qoftë mallkuar! Maranatha a.

Mendoj se duhet me e mbyll ket tem , sa per fund me thon se :

- Per krishteret , besimtaret e feve tjera , llogariten si te humbur dhe qe nuk mund te jen te shpetuar , pra rruga e vetme e shpetimit esht permes krishterimit.

- Per muslimanet , besimtaret e feve tjera monoteiste kan gjasa te shpetimit nese vertet e besojn nje Zot , pa i shoqeruar atij femij dhe shok, por aq jan ndryshuar kto fet monoteiste sa qe mund te thuhet Islami esht rruga e vetme. Allahu esht i meshirshem, na i falt mekatet , sepse njerez pa mekate nuk ka
    .
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Suretu Ali-Imran
    Me emrin e All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit!

19.

Pa dyshim feja te All-llahu është Islami. U kundërshtuan ata që u është dhënë libri, pasi që u erdhi e vërteta, nga zilia mes vete. E kush mohon argumentet e All-llahut, (le ta dijë se) All-llahu (ia) llogaritë shpejtë.

20.

E, nëse të polemizojnë, thuaj: “Ia kam nënshtruar fytyrën (qenien) All-llahut, e edhe ithtarët e mij!” E thuaju edhe atyre që u është dhënë libri dhe analfabetëve: “A u nënshtruat?” Nëse janë nënshtruar, atëherë janë përudhur e nëse refuzojnë, vërtet ti ke (për obligim vetëm) kumunikimin; All-llahu është Basir (Ai që sheh) për robërit.
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    ...dhe ???.....ti thua se llogjikon.....llogjiko, qe nga shekulli 7 islami ka "permiresuar" gjendjen e popujve.........kur islami lulezonte, ne europe mbizoteronte e zeza kulturore dhe njerezore.........lufta e lufta deri para 50 viteve....ne ballkanin tone edhe para 20 viteve (serbet me kroatet - tek te krishteret e kam fjalet).........e mohon kontributin e islamit gjate 14 shekujve per faren njerezore, nuk ka sjelle permiresim ???
    Ketu mendoj keshtu: Ka sjelle shume me pak sesa muslimanet qe propagojne. Keto qe i thua i deshiroj te shkruara nga historiane jomuslimane apo te pakten neutrale, jo te treguara nga imamet ne xhamia.

Shqiptareve Islami kryesisht vec dem u ka bere. Na ka bere te nenshtrohem ndaj nje kulture te nje kombi tjeter (arabeve), me genjeshtren se kinse "Zoti" (Allahu) e kerkon kete.

Pavaresisht se cfare ka bere, ketu flasim per N. Terezen. Ky njeri ishte thjesht i mrekullueshem. Pa asnje te keqe ne jeten e saj. Ky njeri nuk cohet ne Ferr. Pavaresisht a ka besuar Allahun apo jo.

Tokat shqiptare SHEKUJ me rradhe nuk kan patur me luft !!!, ato fillojn prap kur islami e humb fuqine....cfare hamamin duhet te sjell nje "ideologji" perpos lirise dhe paqes ???....ate e ka sjell islami ne shume vende te botes....

Te mohosh kete histori te deshmuar eshte thjesht ose injorance e paturpt, ose mosdije shoku chino !!!
    E kaluam temen fare. Mendimi im ketu:
    Tokat shqiptare nen P. Osmane kane qene aspak me mire sesa qe e ka shprehur I. Qemali: "500 lufte per te ruajtur gjuhen dhe shpirtin e kombit".

...cka te pengon ty ketu ???..........Kurani nuk thot se nene tereza do hije ne fer, ai thot, se nje njeri qe nuk e beson Allahun do te hije ne ferr !!!, ALLAH eshte emri i Zotit ne gjuhen semite, edhe per arabet e krishtere eshte emri i zotit ALLAH....edhe ata do i vrisnin vellezerit e tyre te gjakut, por musliman, ne EMER TE ALLAHUT....

tung
    Pasi qe Kurani thote se njeriu i drejte shkron ne Ferr, nese nuk deklaron se beson ne Allah, Allahu per mua eshte kriminel. Te thashe perse mendoj keshtu. Mendoj sepse kjo tregon se fese islame nuk i intereson e mira fare. Ajo vec deshiron te pushtoje. Deshiron hegjemonizem nefavor te arabeve. Gjergj Kastrioti, Fishta, Noli e miliona tjere nuk deklaruan se besojne Allahun. Nese kane shkruar ne Ferr, Allahu eshte ... te mos e perseris. Keta njerez ishin thjesht madheshtore. Nuk mund te mendosh negativisht per ta, pa qene mizantrop e armik suprem i shqiptareve. Mendimi im ne kete pike nuk ndryshon. Allahu eshte armik i shqiptareve ne favor te kultures arabe. Kur them keshtu, nuk nenkuptoj se besoj ne ekzistencen e Allahut. Ai per mua eshte vec nje perralle, si Borebardha. Por flas per te ne ate menyre (ekzistencen e tij) per te shkruartuar fjalite.

Ma mer mendja u kuptuam. Me kaq e mbaroj per sonte.

Faqja 65 prej 86 FillimFillim ... 1555636465666775 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •