Cfare eshte ajo qe doni ju tek Krishti?
Besimtaret muslimane jo qe e duan Krishtin, por thirren ne te ne disa pika qe u konvenojne. Shumicen e mesimeve te Krishtit i hedhin ne balte dhe pohojne se keto mesime nuk jane nga Krishti. Per shembull Eukaristine muslimanet teresisht e mohojne.
E di si i bie kjo? Sikur te thoja une se besoj ne "Zotin" e Muhamedit, por nuk eshte e vertete qe ka thene se duhet te falemi 5 dite, nuk eshte e vertete qe ka ndaluar veren, mishin e derrit, apo ndonje nga mesimet tjera kyce te fese se tij. Dhe pastaj te thoja une e dua Allahun me shume sesa muslimanet.
As nuk e kam ditur qe kerkon Hyji kete gje. Prandaj nuk kam pasur mundesi te "besoj" kete gje.
Perndryshe eshte ceshtje e komplikuar ne cfare besoj. Me pak fjale: Nuk besoj assesi ne Allahun. Assesi fare. Anje pike te pikes. Aq sa beson ti ne nje palaco. Por besoj ne nje Zot te panjohur deri sot per boten. Pse besoj ne keso Zoti? Sepse te gjithe Zoterat e derisotshem jane treguar nepermjet te librave te tyre dhe besimtareve te tyre si kriminele, pedofile, gjakatare, armiq te shqiptareve, miratues te incestit, e keso gjera.
Nuk mund te jete njeriu me i "mbare", me i drejte, me i moralshem, me mireberes sesa Zoti.
Ty spo ta roke radari ajo anuk asht figur kombtare se ska punu kurgjo per komb
po asht nje grua e devoteshme , per vatikanin dhe krishteret
ajo ska kurgja te baj me komb apsolut,
edhe nuk te diskutoj ma per ket pun.
chino ti po besojke si deshiron vete , ke regullat e tuaja e ligjet tuaja.zoti eshte zot e nuk ka shum zotna chino nje i vetmi qe eshte krijues i gjithesise .
na muslimanet e besojme isen ashtu si thot kurani e jo si permendet ne bibel.
na e duam isen dhe e nderojme si krijese e jo si krijues
na e duam merjemin si nena e ises e jo si nene e "zotit"
pa me thuaj se ku ne bibel shkruan se isa ka thene me besoni mua si zot?une jam zot?
po lexoj ka pak biblen po nuk kam has ndokund se isa thot une jam zot.
pershendetje
Kam thene qe ne fillim te kesaj teme: Nene Tereza eshte vec nje faktor i zevendesueshem me pothuajse tere eliten kombetare. Ne vend te saj mund te vesh edhe Gjergj Kastriotin apo Fishten si shembuj. Edhe per keta te dy feja islame te njejtin mendim e ka. Edhe per keta do te thote se do kene shkuar ne Ferr. Per cdo jomusliman feja islame flet me nencmime e poshtersime. Keshtu qe une si shqiptar qe jam qe s'i rruhet per asnje Allah apo gabel tjeter, e ndjej veten te sulmuar ne te drejten time per ekzistence. Per kete arsye sulmoj, nencmoj, poshtersoj Allahun e cdo gje pas tij deri sa cdo dite e me shume do habiteni sa keq eshte te mbeshtetesh njerezit me shpine per mur.
Per kontributin e N. Terezes kam folur me lart. Nese nuk e gjen artikullin, nese do, ta tregoj.
Edhe une e dua Allahun si figure romani, dicka ne mes te Borebardhes dhe Hemanit. Nuk e dua ashtu sic e genjen Kurani, nuk eshte aspak e vertete qe ai ka lidhje me krijimin e botes apo qe eshte i gjithefuqishem apo i gjithedishem. Perkundrazi, nuk ka figure ne bote me kontroverze se Allahun, i cili di te jete njekohesisht edhe miratues i seksit brendafamiljar, por edhe eshte aq koketul qe i thote pastaj vetes "i moralshem", "i gjithedishem". As Spongebobi nuk do kishte "krijuar" nje liber kaq te gjymte pernga aftesite intelektuale. Por e dua Allahun.
Keshtu si ndjehesh ti, kur i lexon keto fjali, ndjehet nje i krishter, kur lexon se si ti ne njeren ane e do Krishtin, por ne anen tjeter ia perverton fene.
Pershendetje
chino e lam kte pune se zure e po fantazon e po shef endra. pershendetje
E po edhe ne kaurret e duam Allahun keshtu si figure te perrallave, sepse ato te Kuranit shihet se jane te shkruara nga nje njeri me ndjenje inferioriteti dhe shfaqje te llojllojshme te patologjive mendore, nga te cilat pasojne mendimi i mire i tij (i Muhamedit) per incestin, masakrat, denimet kafsherore, plackitje te popujve fqinje, e tjera.
Krijoni Kontakt