Close
Faqja 33 prej 86 FillimFillim ... 2331323334354383 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 321 deri 330 prej 852
    Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Shume kulte fetare jane ndertuar origjinalisht nga paganet apo nga pjesetare te feve tjera. Perfshire edhe vete Qaben.
    Sikur te ishin pushtuar muslimanet nga nje superfuqi si perandoria osmane per 5 shekuj dhe te kishin perjetuar dhune te ngjashme, do e kishe pare, a e braktisin apo jo.
    ...analogji e gabuar zoteri chino.....sipas feve monoteiste gjeneza e njerezise jan ademi dhe hava, me keta edhe "monoteizmi"....pra, ne cdo "fe" ekzistente ne bote, do te gjejsh paralele qe perputhen......ne kete drejtim argumenton edhe islami, kur thote, se "qabeja" eshte "shtepi e allahut"....gje qe jane edhe xhamite, edhe kishat, edhe sinagogat.....muslimanit i eshte reptesisht e ndaluar shkaterimi i shtepise se "zotit".....

Pak a shum ki "perfundim" i yti eshte i ngjajshem me barcoleten, se bananeja eshte fruti me i mire per syte, pasiqe nuk ekziston majmun ne bote qe i nevojiten syza....

tung
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ai zot i cili te thotë ashtu – qe “Nënë Terezë shkon ne ferr” është një zot rrenacak dhe i izoluar. S'ka asgjë prej tij. Është zot i errësirës dhe botes së rrenës. Ai i mëson njerëzit se nëse var ne trup një bombë dhe hyn ne një objekt dhe i godet te gjithë, me ketë vepër do ta fitosh xhenetin, është zot i marrë dhe kjo është arsyeja pse bota torturohet dhe terrorizohet ne ketë mënyrë.

Ne anën tjetër, nëse e donë dhe e beson një Zot te paqes, dashurisë, humanizmit, urtisë, tolerancës, Zot qe e mëson njeriun qe ti duan të tjerët, ti duan të varfëritë, qe mëson dhe këshillon mos ti dalloj racat as gjinitë, e pra ky ZOT shihet dhe gjendet në jetën dhe veprën e Nënë Terezës. Ky Zot është e VERTETA, ky është JETA. Nëse nuk e ka njeriu dhe nuk beson ketë Zot, me vjen keq po ai atëherë e ka dhe e beson një zot mashtrues - arrogant dhe të keq.
    ...ku do te shkoj nene tereza ????, pasiqe nuk shkon ne "ferr", atehere mbetet vetem parajsa, a do te shkoj nene tereza ne "parajs" ???

tung
    albanish by nature

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Me fyerjen e Allahut pasi qe besimtari i tij fyen Nene Terezen vec tregoj se nuk pushtohem nga Islami pa dhune. Pra tregoj ate qe tregojne shqiptaret qe tanime 8 shekuj. Nuk mundesh me pushtu shqiptare pa ta pru shpirtin ne fyt se pari, pavaresisht a thirresh ne "Zot" apo Allah apo dallavera tjera. A doni me pushtu shqiptare? Me na shajte gjerat qe i cmojme e njerezit qe i cmojme? Atehere mos u qurravni.
    Edhe ki nje perfunidim primitiv.......pra ty, duke u nis nga vetvetja jote, deshmon faktikisht, se islami per te perfituar "antare" ka perdorur dhune ???

Dhe ki perfundim i yti eshte deri atehere valid, perderisa ALLAHU nuk te ndalon ne ndonje menyre ???, ti domethene je duke praktikuar nje shembull ne menyre "empirike" per te deshmuar "vertetesine" e teorise qe ushqehej nga komunistet ne pergjithesi ndaj feve, nga propagandistes antimusliman ne ditet e sodit, pra, hajduti eshte deri atehere i ndershem, perderisa nuk kapet inflagranti ???

A e kuptove defektin tek majmunat dhe bananeja ???, islami nuk eshte fe intuitive, islami eshte fe e dijetareve.....

tung
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ai zot i cili te thotë ashtu – qe “Nënë Terezë shkon ne ferr” është një zot rrenacak dhe i izoluar. S'ka asgjë prej tij. Është zot i errësirës dhe botes së rrenës. Ai i mëson njerëzit se nëse var ne trup një bombë dhe hyn ne një objekt dhe i godet te gjithë, me ketë vepër do ta fitosh xhenetin, është zot i marrë dhe kjo është arsyeja pse bota torturohet dhe terrorizohet ne ketë mënyrë.

Ne anën tjetër, nëse e donë dhe e beson një Zot te paqes, dashurisë, humanizmit, urtisë, tolerancës, Zot qe e mëson njeriun qe ti duan të tjerët, ti duan të varfëritë, qe mëson dhe këshillon mos ti dalloj racat as gjinitë, e pra ky ZOT shihet dhe gjendet në jetën dhe veprën e Nënë Terezës. Ky Zot është e VERTETA, ky është JETA. Nëse nuk e ka njeriu dhe nuk beson ketë Zot, me vjen keq po ai atëherë e ka dhe e beson një zot mashtrues - arrogant dhe të keq.

(Bible) Dhe të tjerëve u tha, në mënyrë që unë ta dëgjoja: "Kaloni nëpër qytet pas tij dhe goditni; syrit tuaj të mos i vijë keq dhe mos kini mëshirë aspak… Vritni deri në shfarosje pleq, të rinj, virgjiresha, fëmijë dhe gra. (Ezek. 9:5,6)

Kete Zot kerkon ta besoj?!!!!!
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga vajz Lexo Postimin
    Ketu nuk biem dakord, pjesa derrmuese e kombit shqiptar, duke perfshire dhe muslimanet, e nderojne Nene Terezen si figure kombetare per ato vlera qe jane thene e sterthene ketu, dhe asnje njeri nuk i mvesh asaj, as te krishteret, epitete politike.

Shih me poshte ndermarresit e vendimeve/aktiviteteve per nderimin e Nene Terezes dhe mundohu tua percaktosh cfare feje i perkasin:

Nuk po merrem me ate se kujt feje i perket ai qe mori vendimin te emeroje aeroportin e Rinasit me emrin Nene Tereza, apo sheshit ne Tirane etj.

Pra, ne qendrimin e kombit shqiptar ndaj Nene Terezes nuk ka patur dhe nuk do te kete dallime per shkak te fese se njerit apo tjetrit, per shkak se ajo respektohet si humaniste, jo thjesht si katolike.

...shih, une mendoj se e shpreha qarte mendimin tim mbi nene terezen !!!

Nga ana kombetare ajo e meriton te futet ne kllapat e perzonaliteteve kombetare, per arsye se fama e saj leshon boje mbi popullin shqiptare, edhe pse ajo drejtperdrejt nuk ka dhan kontribut si "patriote"....por ajo as qe ka qen detyra e saj, per kete nuk ka faj ajo. Mvaret nga vez shoqeria shqiptare, ne cilen shkalle "deshiron" ta nderoj ate perzon. Rezulltati i ketij debati (ne pergjithesi) do te jet diku ne mes te barometrit "perzonalitet kombetare".....

Nga ana fetare duhet muslimanet tja dijn pa rezerva per te mire se e ka luftuar politeizmin.

Ajo eshte e shpallur "shenjtore" nga vatikani, dhe me kete gjindte ne nje sfere "fame" qe nuk mund as ne si shqiptare ta prekim, e si musliman edhe me pak....

Ne pergjithesi mund aman edhe te perfundojm, se per popullaten muslimane, asaj nuk mund ti transferohet merita fetare ne ate kombetare. Ketu perpjesetimet jane te qarta. Me siguri se mund vendlindja, vendveprimet etj. te shnderohen ne muzeje, qe te perfitoj rrethi. Pas 100 viteve mund shtepia e lindjes se saj te shnderohet ne nje vend pilgrimazhi, pse jo, por kjo eshte me shume detyre e kishes katolike shqiptare, se e qeveritareve. Ata pa dyshim duhet ta lejojn nje "zhvillim" te tille, nese ai deshirohet nga komuniteti i krishtere shqiptare, ose ai joshqiptare. Nese perdoret padrejtesei, me kete edhe "deshtimi" eshte i garantuar, nese qarqe te caktuara "mundohen" te nxjerin kapitale politike, duke keqperdore dhe keqinterpretuar punen, vepren dhe famen e nene terezes.

Une nga ana ime mund te them vetem se Zoti e meshiroft, Ai ja din zemren asaj, dhe Ai eshte i drejt, dhe nuk e shkel te miren e njeriut qoft edhe aq e vogel ajo, ate te mire do ta gjej tek Zoti, edhe nese njerezit nuk e shohin.

tung
    albanish by nature

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    .....pra, hajduti eshte deri atehere i ndershem, perderisa nuk kapet inflagranti ???
    Thuhet "ne flagrance"!! Hajduti eshte i "pafajshem" derisa te mos "provohet" krimi i tij, por kjo s'ka aspak lidhje me deshmine vetjake te chinos apo ndonje tjetri!
    Ti deshmon per veten tende dhe kjo eshte e drejta jote, po ashtu siç eshte e drejta ime te deshmoj per Islamin sipas pikeveshtrimit tim! Ti flet ne veten e pare dhe une gjithashtu!
    A e kuptove defektin tek majmunat dhe bananeja ???, islami nuk eshte fe intuitive, islami eshte fe e dijetareve.....
    "Defektin" nuk eshte as tek majmunat e aq me pak tek banania, por te njeriu qe niset nga nje base e gabuar! Mund te bejme nje paralelizem me mendimin islamik ne fushen fetare: "Meqe Kurani eshte fjala e Allahut, atehere çdo gje qe bie ndesh me te eshte gabim!" Harrohet nje element i rendesishem ne kete rast: Nuk ka asnje prove "empirike" se Muhamedi thote te verteten, pra çdo arsyetim islamik bazohet mbi nje dogme!!Dogma eshte kjo: Muhamedi ishte analfabet,keshtu qe eshte e pamundur qe ai ta kete shkruar nga mendja e tij, si rrjedhoje, Kurani eshte fjala e Zotit! Islami nuk eshte fè "intuitive", por dogmatike! Absolutisht nuk mund te jete fè e dijetareve ne nje kohe qe themeluesi i saj ishte analfabet(pra jo-dijetar).
    Jarigas

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Rrofsh sa malet o Shefqet trimi qe ja ktheve pushken shkaut , kukrejt priftinjet i iken bytht si gjithmon qysh na kan lan,

pastaj shkrujn lipra rrejshme historija per nje popull qka nuk ju takon , ku kurr skan mar pjes ne lufta

vetem kan shfrytezu rastin nga jasht.

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar më parë nga injejti Lexo Postimin
    Rrofsh sa malet o Shefqet trimi qe ja ktheve pushken shkaut , kukrejt priftinjet i iken bytht si gjithmon qysh na kan lan,

pastaj shkrujn lipra rrejshme historija per nje popull qka nuk ju takon , ku kurr skan mar pjes ne lufta

vetem kan shfrytezu rastin nga jasht.

Dhe ne fund te fundit, prifterinjte bashk me katoliket dhe protestantet pshtuan b*then Magar Krasniqit e pastaj gjithe Kosoven.

Po pa nderhyrjen e Krishterve(Protestant&Katolik) Cung Krasniqi do ishte duke rruajtur kimet e nebojshes.

Perderisa magari flet, qe Zoti na don Arab shih se qfare thot ky.

Ja dallimi i kafshes me njeriun.

Ti majmun ka faj adminat qe s'kan nxerr prej ktuhit , qysh spot vjen marre me fol ashtut kur e din qe fal ktyne je gjall.Kosovaret dhan jeten dhe luftuan duke len te gjitha fet anash dhe duke luftuar per fen qe na mban bashk te gjithve SHQIPTARIN.
    Dhe ata qe shkuan te luftojn per fe dhe jo komb, ja pshurrsha gjith luften qe kan bere.
    Ndryshuar për herë të fundit nga MafiaWarz : 17-02-2011 më 08:03
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Njeri nga elementet e asimilimit, eshte "gjuha"!!Ne te gjitha vendet ku jane shtrire dominimet arabe, flitet arabisht(Afrika e veriut, LIndja e afert).Pershendetja islame mund te jete "universale", por gjithmone ne sferen fetare.Perderisa ti je duke folur me nje person jashte sferes fetare islame, kjo pershendetje eshte nje fyerje per bashkebiseduesin!! Edhe nese une mund te respektoj bindjet e tua fetare, kurrsesi nuk mund te pajtohem me to ne dem te kultures time dhe te popullit tim!! Aspak nuk vlen justifikimi se duke perdorur kete shprehje te kuptojne tere islamiket anembane botes, ketu je ne logun e Shqiptareve!
    Paqja me ju(ty), qe eshte e barazvlefshme me "assalam aleykum", ty te fut tmerrin, pasi te "zbret ne nivelin e te krishtereve, qe kete pershendetje e perdornin shekuj perpara Muhamedit!!
    E megjithate une do te preferoja me shume nje "tungjatjeta" ose "tu rrit'te ndera", pershendetje qe kane taban Shqiptar dhe qe jane shume me te larta se çdo lloj pershendetje ne gjuhe te huaj!!! !
    I nderuari shok,

Gjuha shqipe nuk eshte zhduk, se ajo ka inkuadruar ne thesarin e saj fjale "te huaja" eshte nje proces normal dhe eshte "pasurim i thesarit".
    Fjalet e vecanta i perkasin liturgjise, dhe me kete natyrisht se kane origjinalitet te huaj, e jo shqiptare. Por, nuk eshte e thene qe mos te perdorim fjale adekuate nga gjuha jone. Sipas mendimit te albanologut te shquar Gustav Mayer gjuha shqipe thuajse ne pjesen dermuese perbehet nga fjale te "huazuara", nga latinishtja, greqishtja e sllavizma te ndryshme.

Natyrisht se une e perdora pershendetjen islame per te provokuar nje debat te tille. Me qellim qe asaj pershendetje ti zhduken "mveshjet" qe i behen per shkaqe politike.
    Ne bavarine e gjermanise dhe gati tere austrine, qe ne pergjithesi bejne gati gjysmen e mbarepopullates gjermanfolese, ne solemnitete fetare e tradicionale, eshte thuajse obligativ perdorimi i gjuhes "truallsore" e jo asaj "letrare"....ne kete gjuhe truallsore ka nje pershendetje qe nuk ka origjine gjermane por latine dhe qe quhet "servus"....fjala servus do me thene "sherbetore" (shih edhe vet fjala shqipe duhet te ket kete rrenje), ne kuptimin "sherbetore i zotit".....ne kete sens duhet te kuptohet edhe fjala "selamu alejkum", si pershendetje truallsore nder muslimanet, por ne shenje respekti duhet se paku ta "kthejn" edhe jomuslimanet, natyrisht jo "detyrimisht"......une e kam nje shok nga egjipti qe eshte "kopt", i cili asnjehere qe sa njihemi (njihemi gati 15 vite), nuk me ka pershendet ndryshe perpos se me selam.....per popujt me "fe" te perzjera, pershendetjet fetare jane ceshtje "respketi dhe nderi", e jo politizma.

..............vazhdoj me vone

tung
    albanish by nature

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar më parë nga MafiaWarz Lexo Postimin
    http://www.youtube.com/watch?v=Mus2cM_lQOs

Dhe ne fund te fundit, prifterinjte bashk me katoliket dhe protestantet pshtuan b*then Magar Krasniqit e pastaj gjithe Kosoven.

Po pa nderhyrjen e Krishterve(Protestant&Katolik) Cung Krasniqi do ishte duke rruajtur kimet e nebojshes.

http://www.youtube.com/watch?v=vRGfq...eature=related

Perderisa magari flet, qe Zoti na don Arab shih se qfare thot ky.

Ja dallimi i kafshes me njeriun.

Ti majmun ka faj adminat qe s'kan nxerr prej ktuhit , qysh spot vjen marre me fol ashtut kur e din qe fal ktyne je gjall.Kosovaret dhan jeten dhe luftuan duke len te gjitha fet anash dhe duke luftuar per fen qe na mban bashk te gjithve SHQIPTARIN.
    Dhe ata qe shkuan te luftojn per fe dhe jo komb, ja pshurrsha gjith luften qe kan bere.
    Edim adim hiq mos ke gajle

keta e kan kap pushken dhe kan luftu , me fal se gabova.

hee hee

Faqja 33 prej 86 FillimFillim ... 2331323334354383 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •