Close
Faqja 32 prej 86 FillimFillim ... 2230313233344282 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 311 deri 320 prej 852
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-11-2010
    Postime
    314
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Pse askush nga ju te shqetsuarit nuk po shkruni per kto vargje biblike , ku qart po shihet se edhe Bibla per jo-krishteret ka te njejtin mendim.
    nuk e kuptoj pse ju duket kaq e veshtire per tu kuptuar - a mos hoxhe Krasniqi ishte ne mendjen e Nene Terezes ne fund te jetes se saj, te shohe se ku besoi ajo? (pare nga kendveshtrimi musliman)

edhe njehere, feja te tregon si shkohet ne ferr parajse por asnjeri i gjalle s'mund te dale garant se ku shkon njeri apo tjetri sepse kete e di vetem Zoti. Nje klerik i krishtere mund te thote rrugen per ne parajse sipas Krishterimit, qe jane ato vargje qe ke cituar ti, por s'mund te thote qe filani eshte tani ne fillim, mes, anash apo nga fundi i ferrit. Kete mund ta thote ndonje njeri qe vuan nga deliri i kotesise ose madheshtise ose ndonje qe ben politike me fe.
    Everyday is a gift, that's why they call it the present

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga vajz Lexo Postimin
    nuk e kuptoj pse ju duket kaq e veshtire per tu kuptuar - a mos hoxhe Krasniqi ishte ne mendjen e Nene Terezes ne fund te jetes se saj, te shohe se ku besoi ajo? (pare nga kendveshtrimi musliman)

edhe njehere, feja te tregon si shkohet ne ferr parajse por asnjeri i gjalle s'mund te dale garant se ku shkon njeri apo tjetri sepse kete e di vetem Zoti. Nje klerik i krishtere mund te thote rrugen per ne parajse sipas Krishterimit, qe jane ato vargje qe ke cituar ti, por s'mund te thote qe filani eshte tani ne fillim, mes, anash apo nga fundi i ferrit. Kete mund ta thote ndonje njeri qe vuan nga deliri i kotesise ose madheshtise ose ndonje qe ben politike me fe.
    Pajtohem me ty , un ket e kam then , se Shefqet Krasniqi esht desht te thot : Sipas Islamit ai qe beson se Jezusi esht biri i Zotit ose edhe vet Zoti , ben pakesimin e veprave te mira dhe Allahu thot se ato jan duke mekatuar. Pra sipas nesh mekati me i rend esht mosnjohja e Zotit dhe te berit shok Atij. ( pra te thuash se ai ka femij ose ortak). Por prap se prap , ajo gje i lihet Allahut , sepse meshira e Tij esht e madhe.

Dhe ato vargje qe solla nga Bibla tregojn versionin tjeter te besimit , sipas te cilit mosnjohja e Jezusit si Zot , te ben banor te ferrit.
    Dhe pyet ne bised private priftat katolik, cka mendojn per Islamin dhe muslimanet dhe do te marrish pergjigje te ketill sikur nga Bibla. Ka gjasa ne biseda publike te thuan dicka tjeter , por ajo esht vetem per propagand.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Shyqyr qe e kuptove , andaj tjera her mos ja hedh fajin tjereve , nese ke urrejtje per paganet , sben te thuash se Kalaja sesht ndertuar nga to dhe se ju e keni braktisur.

Ndersa muslimanet nuk e braktisin asnjeher.
    Shume kulte fetare jane ndertuar origjinalisht nga paganet apo nga pjesetare te feve tjera. Perfshire edhe vete Qaben.

Sikur te ishin pushtuar muslimanet nga nje superfuqi si perandoria osmane per 5 shekuj dhe te kishin perjetuar dhune te ngjashme, do e kishe pare, a e braktisin apo jo.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Disa Lexo Postimin
    Chino pse mor vella ju nuk i largoni keto mendime katastrofale,kur thone se ne shqiptaret musliman nuk e dojme Terezen vetem pse ka qen krishtere,mosni more vellezer por kurr...nuk do ta mohojna kontributin e nje shqiptari vetem se i perket fes katolike,por kemi shum argument ku njerezit personalitet kombetare qe kan qen krishter ne i respektojm shum..dhe mburremi me punen e tyre qe e kan bere per Kombin ton shqiptar.
    Kam nje pytje per ty: Ke lexuar ne komentet e mija ndonjher qe une kam kritikuar Skender Beun,Gjergj Fishten Fan S Noli,Ismail Kadare.
    O vella, une thashe disa pjese te fese islame. Lexo kllapat.

Kjo teme tregon se sipas njerit nga njerezit qe e njohin Islamin me se miri ne shqiptari Nene Tereza do kete shkuar ne ferr sipas normave te Kuranit. Keshtu qe nuk eshte e mundur te mendosh se N. Tereza ka qene njeri i mire dhe si i tille ka shkuar ne Parajse, pa e mohuar pjeserisht Kuranin. E njeriu qe mohon pjeserisht Kuranin, sipas vete Kuranit eshte jobesimtar. Keso njeriu je ti dhe jane muslimanet tjere (per shembull une), te cilet e cmojne N. Terezen perkunder vleresimeve per te qe dalin nga Kurani. A jemi une e ti muslimane apo jo, eshte e diskutueshme.

E njejta vlen per personat tjere qe ke ceke.
    Nuk i ke ofenduar, sa mbaj n'mend.

Persa i perket fjalise ne te kuqe, me duket se the me lart se N. Tereza nuk ka punuar per kombin. Kjo ishte arsyeja, perse postova ate shkrimin, te cilit i pergjigjesh.

Me nderime

i/e regjistruar Maska e refet
    Anëtarësuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    kafir chino ne muslimanet ne islam e kemi nderin. a e kupton ti chino kte apo jo? nuk eshte mire te silesh si anton kcira e me e ofendue pjesen dermuese te shqiptarve musliman .
    lene ideologine e anton kqires , e ne e thojme per terezen ate qe e thote kurani e nuk flasim nga mendja e jone si na ha mendja neve . dmth shkurte cdo person qe i ban zotit shok e ka vendin ne fer . mendoj se isha i qarte . pershendetje

Kesaj teme, si shume tema te tjera s'ia vlen qe te flitet me shume.
    Pervec nese duani te beni debate te kota, per t'kuptuar se "kush o mai forti", ateher mbajeni hap dhe shpalosni mllefet tuaj.
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

i/e regjistruar Maska e Disa
    Anëtarësuar
    16-12-2009
    Postime
    2,304
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    O vella, une thashe disa pjese te fese islame. Lexo kllapat.

Kjo teme tregon se sipas njerit nga njerezit qe e njohin Islamin me se miri ne shqiptari Nene Tereza do kete shkuar ne ferr sipas normave te Kuranit. Keshtu qe nuk eshte e mundur te mendosh se N. Tereza ka qene njeri i mire dhe si i tille ka shkuar ne Parajse, pa e mohuar pjeserisht Kuranin. E njeriu qe mohon pjeserisht Kuranin, sipas vete Kuranit eshte jobesimtar. Keso njeriu je ti dhe jane muslimanet tjere (per shembull une), te cilet e cmojne N. Terezen perkunder vleresimeve per te qe dalin nga Kurani. A jemi une e ti muslimane apo jo, eshte e diskutueshme.

E njejta vlen per personat tjere qe ke ceke.
    Nuk i ke ofenduar, sa mbaj n'mend.

Persa i perket fjalise ne te kuqe, me duket se the me lart se N. Tereza nuk ka punuar per kombin. Kjo ishte arsyeja, perse postova ate shkrimin, te cilit i pergjigjesh.

Me nderime
    Pershendetje vella,une do te flas troq do te flas pa dorza,do te jem transparent dhe shum...i drejte,i hapur,nuk dua te jem hipokrit,nuk kam qen dhe kurr nuk do te jem,nuk do te flas per t'ja ber rrafsh as muslimanve po as katolikve,por e kam then deri me tani te verteten dhe do ta them me emer te Zotit,pamvaresisht se a do te me hidherohen te tjeret ajo,a do te jet ne dem timin personal ajo.

Vella po te kish qen Tereza nje personalitet shum i madhe i kombit ton dhe po te punon shum per kombin ton,siq kan punuar Skender beu Adem Jashari,etj,po te me pysnin te tjere se sipas fes tuaj ku e ka vendin Tereza do i thoja ne Ferr,jo pse une dua kjo te ndodhe por keshtu ka then Zoti,cdo njeri qe eshte jo musliman ai nuk do te hy ne xhenet,por prap se prap une si personalitet kombetar e kisha mbrojte e kisha respektuar shum.dhe e kisha simpatizuar.
    Pra nuk do te thot se nese une them se Tereza do te shkon ne Ferr,e une mos ta respektoj(nese ka punuar per komb e kam fjalen),pra une kam respekt per te gjithe ata shqiptar qe kan kontribuar dhe kontribojne pamvaresisht fes qe kan ata.
    Vella ti e din qe jam perkrahes dhe simpatizus i Vetevendosjes,por a e din more vella se qysh flitet ne popull qe Albin Kurti eshte ateist,por pamavresisht kesaj une e perkrahi dhe do ta perkrahe per derisa i mban qendrimet qe i ka mbajte deri me tani,dhe per derisa do te jet i drejte me te gjithe njerezit.
    Pra ky eshte argument...qe une nuk i vlersoj njerezit ne baz te fes,por ne baz te punes qe ben.

Tung vella,paqeja e Zoti qofte mbi ty dhe familjen tuaj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Disa : 16-02-2011 më 16:09
    1000 zogj pula,kunder nje LUANI.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga Disa Lexo Postimin
    te me pysnin te tjere se sipas fes tuaj ku e ka vendin Tereza do i thoja ne Ferr, jo pse une dua kjo te ndodhe por keshtu ka then Zoti, cdo njeri qe eshte jo musliman ai nuk do te hy ne xhenet, .
    Ai zot i cili te thotë ashtu – qe “Nënë Terezë shkon ne ferr” është një zot rrenacak dhe i izoluar. S'ka asgjë prej tij. Është zot i errësirës dhe botes së rrenës. Ai i mëson njerëzit se nëse var ne trup një bombë dhe hyn ne një objekt dhe i godet te gjithë, me ketë vepër do ta fitosh xhenetin, është zot i marrë dhe kjo është arsyeja pse bota torturohet dhe terrorizohet ne ketë mënyrë.

Ne anën tjetër, nëse e donë dhe e beson një Zot te paqes, dashurisë, humanizmit, urtisë, tolerancës, Zot qe e mëson njeriun qe ti duan të tjerët, ti duan të varfëritë, qe mëson dhe këshillon mos ti dalloj racat as gjinitë, e pra ky ZOT shihet dhe gjendet në jetën dhe veprën e Nënë Terezës. Ky Zot është e VERTETA, ky është JETA. Nëse nuk e ka njeriu dhe nuk beson ketë Zot, me vjen keq po ai atëherë e ka dhe e beson një zot mashtrues - arrogant dhe të keq.
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Ai zot i cili te thotë ashtu – qe “Nënë Terezë shkon ne ferr” është një zot rrenacak dhe i izoluar. S'ka asgjë prej tij. Është zot i errësirës dhe botes së rrenës. Ai i mëson njerëzit se nëse var ne trup një bombë dhe hyn ne një objekt dhe i godet te gjithë, me ketë vepër do ta fitosh xhenetin, është zot i marrë dhe kjo është arsyeja pse bota torturohet dhe terrorizohet ne ketë mënyrë.

Ne anën tjetër, nëse e donë dhe e beson një Zot te paqes, dashurisë, humanizmit, urtisë, tolerancës, Zot qe e mëson njeriun qe ti duan të tjerët, ti duan të varfëritë, qe mëson dhe këshillon mos ti dalloj racat as gjinitë, e pra ky ZOT shihet dhe gjendet në jetën dhe veprën e Nënë Terezës. Ky Zot është e VERTETA, ky është JETA. Nëse nuk e ka njeriu dhe nuk beson ketë Zot, me vjen keq po ai atëherë e ka dhe e beson një zot mashtrues - arrogant dhe të keq.
    Na këshillon të mos e adhurojmë atë Zot i cili është i pa të meta dhe na këshillon t'a adhurojmë një "Zot" i cili na fton t'i dhunojmë fëmijët, gratë dhe pleqët, madje ato gra që nuk dalin të virgjëra t'i mbysim.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-11-2010
    Postime
    314
    Pajtohem me ty , un ket e kam then , se Shefqet Krasniqi esht desht te thot : Sipas Islamit ai qe beson se Jezusi esht biri i Zotit ose edhe vet Zoti , ben pakesimin e veprave te mira dhe Allahu thot se ato jan duke mekatuar. Pra sipas nesh mekati me i rend esht mosnjohja e Zotit dhe te berit shok Atij. ( pra te thuash se ai ka femij ose ortak). Por prap se prap , ajo gje i lihet Allahut , sepse meshira e Tij esht e madhe.

Dhe ato vargje qe solla nga Bibla tregojn versionin tjeter te besimit , sipas te cilit mosnjohja e Jezusit si Zot , te ben banor te ferrit.
    Dhe pyet ne bised private priftat katolik, cka mendojn per Islamin dhe muslimanet dhe do te marrish pergjigje te ketill sikur nga Bibla. Ka gjasa ne biseda publike te thuan dicka tjeter , por ajo esht vetem per propagand.
    Mire pra, secili te thote aq sa ia lejon feja e vet dhe te mos beje profetin ne linje direkte me Zotin, se kjo eshte blasfemi dhe manipulim i te vertetes per qellime te caktuara. Kete po e them ne respekt te Muslimaneve shqiptare, jo se ka ndonje rendesi per shqiptaret cfare thote i adhuruari per disa si hoxhe Krasniqi.
    Everyday is a gift, that's why they call it the present

Faqja 32 prej 86 FillimFillim ... 2230313233344282 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •