Sallam efendi!! Miresevjen ne Forumin Shqiptar, aty ku flitet dhe pershendetet shqip!!
Pjesa derrmuese e amerikaneve indios, jane te krishtere, por nuk ka asnje te krishtere me dy pare mend qe te thote se spanjollet e krishtere nuk i masakruan sa here qe ia desh nevoja!!!ti flet per realitet ???
Pjesa dermuese e shqiptareve jane musliman, kurse ty njekohesisht thua se islami i ka vra shqiptaret........ku "feja ime" na paska masakru e faru shqiptaret.....NATYRISHT, sepse islami e ka be ate, tash populli shqipare eshte me shumice muslimane.....hajt llogjik e lock.....dhe ki Nuh Musa e mbron sepse i ka be dem, ja ka faru paraardhesit.....muslimanet shqiptare i ka sjell lejleku.....a beson se femijet i sjell lejleku ???
Vetem turkoshaket e qorruar thone se nuk ka egzistuar detyrimi i pranimit te islamit me dhune ne ballkan, po ashtu si "nuk" ka egzistuar asnje gjenocid i armeneve!!Edhe sot e kesaj dite, myslimanet nuk thone se filani perqafoi fene islame, por thone se e "pranoi"!! Fjala "pranoj", nenkupton detyrim!!!!!!
Ti harron efendi me kulture "gjermane" se Sami Frasheri edukimin e mori ne Zosimea, çka dmth se adhedashurine nuk e mori aspak nga kultura turko-islamike, perkundrazi, e mori nga ajo perendimore!!Ne vepren e tij madhore, per gjendjen e asaj kohe ne Shqiperi, ja se ç'shkruan:* "Shqiptarët, - shkruan Samiu, - janë robër të poshtuar(poshtëruar) e t'unjurë, të shkelur e të çpërnderë(turpëruar).Si gjithë rilindësit, ai mendonte se rreziku i parë Shqipërisë i vinte nga Perandoria Osmane, të cilën Samiu e quantePo te kishin qene si nene tereza, si dijetaret musliman te nje "kalibri" ala Sami Frasheri, une do tja u kisha hek kapelen.....perndryshe, secili ne ate "lenden" e vet, e ka meriten e vet, asgje me teper, por mos e beni turshi punen ketu, bile edhe duke hi llugave si me larte,
një të vdekur që duhej varrosur sa më parë. Sa më gjatë të mbetej lidhur Shqipëria me këtë perandori të kalbur, aq më keq do të ishte. *
Tunxh, bir!!
Krijoni Kontakt