Close
Faqja 36 prej 86 FillimFillim ... 26343536373846 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 351 deri 360 prej 852
    Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Nuh Musa Lexo Postimin
    I nderuari shok,

Gjuha shqipe nuk eshte zhduk, se ajo ka permbledhur(inkuadruar) ne thesarin e saj fjale "te huaja" eshte nje proces normal dhe eshte "pasurim i thesarit".
    Fjalet e vecanta i perkasin liturgjise, dhe me kete natyrisht se kane origjine(origjinalitet) te huaj, e jo shqiptare. Por, nuk eshte e thene qe mos te perdorim fjale te pershtatshme(adekuate) nga gjuha jone. Sipas mendimit te albanologut te shquar Gustav Mayer gjuha shqipe thuajse ne pjesen dermuese perbehet nga fjale te "huazuara", nga latinishtja, greqishtja e sllavizma te ndryshme.
    Ne kete rast, nenkuptohen fjale qe nuk kane fjale barazvlerese ne shqip! Ndersa ne po flasim per fjale qe lehte shqiperohen!
    Natyrisht se une e perdora pershendetjen islame per te provokuar nje debat te tille. Me qellim qe asaj pershendetje ti zhduken "mveshjet" qe i behen per shkaqe politike
    Nese e ke fjalen per politiken e asimilimit te gjuhes, eshte pikerisht ky, qellimi i perdorimit te fjaleve arabo-turke!!
    .....ne kete sens duhet te kuptohet edhe fjala "selamu alejkum", si pershendetje truallsore nder muslimanet, por ne shenje respekti duhet se paku ta "kthejn" edhe jomuslimanet, natyrisht jo "detyrimisht"......une e kam nje shok nga egjipti qe eshte "kopt", i cili asnjehere qe sa njihemi (njihemi gati 15 vite), nuk me ka pershendet ndryshe perpos se me selam....
    Pse, normalisht ky "kopti" harap, qysh pershendet??!!
    Eshte qesharake te mrohesh me shembuj te tille....nje harap e ka te lehte te te pershendese harapçe....."selam alejkum" nuk eshte pershendetje "islame" por harape dhe eshte piekrisht ky gabimi qe bejne shqiptaret myslimane: vene shenjen e barazimit midis Islamit dhe arabizmit!
    Apo nuk e kane gabim??!!
    .per popujt me "fe" te perzjera, pershendetjet fetare jane ceshtje "respketi dhe nderi", e jo politizma
    Shqiptaret thone "Tu rrit'te ndera" dhe nga ky aspekt ua kalojne te gjita gjuheve per shprehjen e respektit dhe nderimit!! I gjithe Kurani i permbledhur ne nje fjale nuk mund te krahasohet me forcen e kesaj pershendetje ne gjuhen Shqipe!!!
    Pyete hoxhen se do te te mesoje!!
    Jarigas

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar më parë nga MafiaWarz Lexo Postimin
    Kush te tha ty qe je Shqiptar?

Shqiptari si ofendon ne menyren me te rend figurat qe e ngrisin Kombin SHQIPTAR.
    Une vendosi per veti dhe e vlersoj si duhet ,

edhe vetem urdheroj

un nuk e ofendova kerkand ,
    po gjdo shqiptare e rendomt ka vler tek un me shum se ajo,

ajo nuk asht ne trojet shqiptare ska jetu ne trojet shqipetare , dhe nuk ka dasht te varroset ne trojet shqiptare, me gjithse ka qen nje shqiptare.
    Ndryshuar për herë të fundit nga injejti : 17-02-2011 më 12:31

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga refet Lexo Postimin
    kafir chino ne muslimanet ne islam e kemi nderin. a e kupton ti chino kte apo jo? nuk eshte mire te silesh si anton kcira e me e ofendue pjesen dermuese te shqiptarve musliman .
    lene ideologine e anton kqires , e ne e thojme per terezen ate qe e thote kurani e nuk flasim nga mendja e jone si na ha mendja neve . dmth shkurte cdo person qe i ban zotit shok e ka vendin ne fer . mendoj se isha i qarte . pershendetje
    E kuptoj deri ne nje shkalle. E kuptoj aq sa do i kuptoje ti shqiptaret sikur te ishin serboortodokizuar dhe te thonin pastaj "feja jone serboortodoksia eshte nderi yne, dhe serboortodoksia thote se gjithe shqiptaret qe nuk jane te serboortodoksizuar do shkojne ne ferr".

Shpresoj te kem qene poashtu i qarte.

Pershendetje poashtu

Citim Postuar më parë nga MafiaWarz Lexo Postimin
    PO KETI KETU KUR DO I SHKRUANI , U KORITET ME TE ????? PO HARRONI QE FAL TI KOSOVA VAZHDON TE MERR FRYM DHE TA FESTON KET PAVARSIN E MADHE.

Hipokrite te ndyre , ju jeni bere ti ofendoni figurat kombetare dhe te sjellni perqarje '' cila ma e forta '' i dim ne te gjithe qellimet e juaja, ju skeni pik dashurie as per Nenen Zahide e as per Nenen Tereze, ju thjesht e perdorni per propaganda fetare

Sa shkruani per salahauhadina e palesitna e pakistana ma mir shkruani diq per ket njeri te madh qe fal ti merr frym Kosova.
    .

Ani ky gimch pacovi kishe pe qes n ''NENE'' e more pacov, po s'tka met ty mi thon nan asaj, njerzve si ti u mohohet ajo e drejte ta quajn ashtut.
    Cka jan kto hije o Moafi ? @pp ahahahahaa l
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anëtarësuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Si kishte mundesi me u permend nen tereza , ndersa simboli i lirise se Kosoves Adem Jashari mos me u permend. Nese ishte meshe per deshmor pse ato persona mbanin fotografit e nen terezes dhe jo ndonje simbol kombtar ?
    Simboli i lirise se Kosoves nuk eshte vetem Adem jashari, eshte IBRAHIM RUGOVA,ZAHIRI,LUANI e shume e shume tjer? ti permendim te gjithe?
    Ndryshuar për herë të fundit nga MafiaWarz : 17-02-2011 më 13:04
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Disa Lexo Postimin
    Pershendetje vella,une do te flas troq do te flas pa dorza,do te jem transparent dhe shum...i drejte,i hapur,nuk dua te jem hipokrit,nuk kam qen dhe kurr nuk do te jem,nuk do te flas per t'ja ber rrafsh as muslimanve po as katolikve,por e kam then deri me tani te verteten dhe do ta them me emer te Zotit,pamvaresisht se a do te me hidherohen te tjeret ajo,a do te jet ne dem timin personal ajo.

Vella po te kish qen Tereza nje personalitet shum i madhe i kombit ton dhe po te punon shum per kombin ton,siq kan punuar Skender beu Adem Jashari,etj,po te me pysnin te tjere se sipas fes tuaj ku e ka vendin Tereza do i thoja ne Ferr,jo pse une dua kjo te ndodhe por keshtu ka then Zoti,cdo njeri qe eshte jo musliman ai nuk do te hy ne xhenet,por prap se prap une si personalitet kombetar e kisha mbrojte e kisha respektuar shum.dhe e kisha simpatizuar.
    Pra nuk do te thot se nese une them se Tereza do te shkon ne Ferr,e une mos ta respektoj(nese ka punuar per komb e kam fjalen),pra une kam respekt per te gjithe ata shqiptar qe kan kontribuar dhe kontribojne pamvaresisht fes qe kan ata.
    Vella ti e din qe jam perkrahes dhe simpatizus i Vetevendosjes,por a e din more vella se qysh flitet ne popull qe Albin Kurti eshte ateist,por pamavresisht kesaj une e perkrahi dhe do ta perkrahe per derisa i mban qendrimet qe i ka mbajte deri me tani,dhe per derisa do te jet i drejte me te gjithe njerezit.
    Pra ky eshte argument...qe une nuk i vlersoj njerezit ne baz te fes,por ne baz te punes qe ben.

Tung vella,paqeja e Zoti qofte mbi ty dhe familjen tuaj.
    E pershendes kete mendim tendin. Eshte nje zgjedhje e mire ne konfliktin, ne te cilin te ven feja islame. Islami te thote pra se N. Tereza do te shkoje ne Ferr, perderisa ti personalisht N. Terezen e cmon, simpatizon dhe mbron. Ky eshte konflikti, para te cilit te ven feja islame. Ti kete konflikt e zgjedh ne menyre diplomatike. Pra thua e cmon dhe e mbron N. Terezen, por ne te njejten kohe e kupton qe "Zoti" yt (Allahu) do ta dergoje ate ne Ferr.

Ne kete menyre ti e zgjedh formen minimale te mohimit te fese tende. Thua se edhe njerezit, te cilet Allahu i con ne Ferr, i cmon, mbroj, simpatizoj. Kjo eshte nje refuzim i pjeserishem i fese se Allahut. Se cfare do te thoshte Kurani per ty ne kete pike, e thashe me lart (thote se je jobesimtar).

Deri ketu cdo gje ne rregull. Kjo eshte zgjedhja jote. Por tani duhet edhe te kuptosh se ka persona, te cilet vendosin per nje zgjedhje tjeter. I tille jam une. Zgjedhja ime eshte kjo:

E pyes veten:
    A ka ndonje veper te keqe ne aspektin moral, humanitar, legal, sociologjik dhe etik, te cilen e ka kryer N. Tereza?

Kete pyetje e pergjegj keshtu:
    Jo, nuk ka.

Pastaj pyes veten:
    Perse atehere Allahu te denoje dike si N. Tereza? Perse denon Allahu njerez, te cilet ne tere boten kane vleresime shembullore per miresjellje? Cili eshte qellimi i fese? A nuk e ka per qellim feja te "permiresoje" boten, njerezit e saj? Pra t'i beje keta "te mire" ne aspektin moral, etik, social? Nese feja islame ka kete qellim, pse e denon atehere N. Terezen? Deri ketu shkojne pyetjet.

Pergjegji si te duash. Si te doje secili. Por une per vete nuk njoh pergjegje tjeter ne keto pyetje, vec kete:

Kush e denon N. Terezen, duhet te jete kriminel qe meriton ta poshtersosh ne cdo hap te jetes tende. Pavaresisht a e ka emrin ky kriminel Buda, Allah apo kush e di cfare tjeter. Keshtu dal tek perfundimi se Allahu eshte kunder njerezve te moralshem, te paster etikisht. Per kete arsye Allahu per mua nuk eshte Zot, per kete arsye flas per te si per nje palaco.

Chino,

Te behemi realist, shqiptaret e duan kete grua qe nga viti 97 dhe eshte ber "trend" nga politikanet qe nga viti 2010. E din pse ? Sepse iu dha nje çmim ! Dhe ne e duam per interes, E jo pse ishte bamirëse në Indi, apo pse ishte misonare ne kishen katolike.! E duam qe ti laritemi botes, t'ju tregojm qe edhe ne kemi pasur nje VIP, pra s'jemi ardhur nga marsi e jupiteri, dhe e gjithe kjo, me shpres qe po na japin ndonje send.

Sa shqiptar jan te gatshem qe ti thon vajzave të tyre, qe ndjekne shembullin e Gonxhe Bojaxhiut ?!…lereni kete bot, dhe ikni ne Vatikan qe te niseni me nje mision fetar duke hequr dor nga jetesa familjare ?????

Shuum pak, sa per te mos then asnje ! Edhe ata qe i dergojn, i perkasin besimit te Gonxhe Bojaxhiut !

Islami eshte e vetmja fe që pranohët pran Zotit. Ti mund te jesh bamirësi më i mir ne kete bot, me i urti,.. kjo eshte gje e mir, por per ta fituar xhennetin, te duhet nenshtruar Zotit dhe praktikuar urdheresat e Tia (Allahut xh.sh.).

Un po te jap nje shembull tjeter, xhaxhai i Muhamedit a.s.,.. ishte njeri i mir, e rriti Muhamedin a.s., dhe e mbrojti ateher kur e sulmuan paganet. Por ky i fundit, asnjeher nuk e pranoi besimin Islam edhe pse Muhamedi a.s. e kishte lutur qe ta pranonte Njeshmerin e Zotit, ky vdic si jo-besimtar pamvaresisht bamirësis se tij ndaj Profetit te Zotit ! Kemi edhe shembuj te tjer si psh: Profeti Nuh (Noe) dhe i biri i tij i cili vdes si jo-besimtar, apo edhe shembullin e Ibrahimit a.s. dhe i ati i tij i cili poashtu refuzon te beson ! Keta s'ishin "kriminel", por jo-besimtar ! Mohues te Zotit te vertet !
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Ty chino katoliku i ikur ne gjermani , ste pranohen ankesat , sepse edhe Bibla thot se jo-krishteret do te denohen dmth ata qe sbesojn ne Jezusin Zot.
    Dmth ti po e pranon se i beson kriminelit , nuk po ta ngjes , vet po e pranon.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga toni77_toni Lexo Postimin
    Janë pjellë dreqi.....! Por kot e kanë, këta vetëm sa do të ja shtojnë vetit vuajtjet ne këtë mënyrë, Kosova do ta vazhdoj INTERGRIMIN aty ku e ka vendin; hahhahaa, "integrimi euroatlantik" thonë të gjithë ata qe pretendojnë të jenë udhëheqës të Kosovës.

Ky është synimi i qytetarëve të Kosovës, ndërsa këta do të sillen si miu - ik aty dhe ik këtu....! U ka mbetur e vetmja mundësi – qe të postojnë shkrime ne forume kundër vlerave të Nënë Terezës dhe figurave tjera të Kombit Shqiptar....!
    T'ka dalë afati
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Musliman-Shqiptarë-krenar Maska e gimche
    Anëtarësuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    3,642
    Citim Postuar më parë nga injejti Lexo Postimin
    Moderator e jo mahi,
    pjell dreqi i quan shqiptart,

ma ka qu mallin si njoni nga detreoidi,

popo perveti e ka.
    Po keta ni mutt jon a qitash pe din a

Kanë probleme me fe t'veta, ju ka hup udha n'livadh
    Nuk po munen me gjet zgjidhje, e po i gjuhen temes n'k@r
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i të madhit Hamzes
    Ti je kullë fuqi baroti...

Faqja 36 prej 86 FillimFillim ... 26343536373846 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •