Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet largohet Janullatos?

Votues
279. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • PO

236 84.59%
  • JO

43 15.41%
Faqja 80 prej 102 FillimFillim ... 3070787980818290 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 791 deri 800 prej 1014
    Numeroj peshqit Maska e peshkaqeni33
    Anėtarėsuar
    31-12-2005
    Vendndodhja
    Ce pyesni kot, as vet se di ku eshte.
    Postime
    584
    Citim Postuar mė parė nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    Ketu nuk po flitet nese ne kishe flitet per zotin me duket?.....
    une skam frike nga greket hic sepse sigurisht qe veten e quaj me te zgjuar se ata
    kam frike turqit qe po na ndotin shqiperine me myslo fanatik
    fanatizmi gjithmone me frikeson
    Po, por po flitet per Janullatosin qe e ka bere kete propagande per 30 vjete rresht para se te vinte ne shqiperi.
    Po flet si fanatike! I krishter jam edhe une. Por besoj zotin, jo Janullatosin.
    Greket jane me fanatik se islamiket. Ata kan nje lloj te tyre fondamentalizmi qe nuk eshte fetar, por nacionalist.
    E ke parasysh kur themi per ndonje te mete" -Kujdes ai atje ka probleme mendore"
    Per greket duhet thene " - Kujdes ata kane probleme nacionalizmi"
    Ne na ben pershtypje se jemi rritur ne nje shtet ku internalia kendohej dite e nate, kurse ata kane ca kenge te cuditeshme me lidhse kepucesh dhe me zorre qe bejne litar.
    Sa per myslimanet e shqiperise mos ki frike se ata do ndergjegjsohen dhe do kuptojne kush jane dhe vendin qe i takon.
    Proletar te te gjitha vendeve bashkohuni

Nisuni ju para, sa te therras Saliun

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Citim Postuar mė parė nga kimon Lexo Postimin
    Cfare ndodhi ne Elbasan se nuk e di.
    Shkaktoj prape ndonje gjurulldi at Nikolle Marku?

Emrat nuk i di, se nuk merrem shume me keto..
    Ne Elbasan, qe ti e di me mire se une se cfare ndodhi, besimtaret ortodoks ishin te ndare ne dy grupe.

E ke fjalen per Mitropolitin e Gjirokastres dhe te Beratit. Kam pershtypjen se edhe ata te moshes se Janullatosit jane. Mesa qarkullon pasardhesi do jete Mitropoliti Korces
    Ate do ta tregoje votimi se kush do jete........
    Me duket e pamundur qe greket e kupoles te zgjedhin nje shqiptar ne krye te kishes shqiptare.............

Citim Postuar mė parė nga peshkaqeni33 Lexo Postimin
    Po, por po flitet per Janullatosin qe e ka bere kete propagande per 30 vjete rresht para se te vinte ne shqiperi.
    Po flet si fanatike! I krishter jam edhe une. Por besoj zotin, jo Janullatosin.
    Greket jane me fanatik se islamiket. Ata kan nje lloj te tyre fondamentalizmi qe nuk eshte fetar, por nacionalist.
    E ke parasysh kur themi per ndonje te mete" -Kujdes ai atje ka probleme mendore"
    Per greket duhet thene " - Kujdes ata kane probleme nacionalizmi"
    Ne na ben pershtypje se jemi rritur ne nje shtet ku internalia kendohej dite e nate, kurse ata kane ca kenge te cuditeshme me lidhse kepucesh dhe me zorre qe bejne litar.
    Sa per myslimanet e shqiperise mos ki frike se ata do ndergjegjsohen dhe do kuptojne kush jane dhe vendin qe i takon.
    Mos me ngatron me ndonje nga ato me fund te gjate e me shami qe shkojne ne kishe ti mua?
    Une te gjitha intervistat e tij qe kam pare
    nuk kame degjuar te flase kurre keq per ne edhe nuk kam pare asnje lloj propagande per ne
    kam pare gjithmone se ai e ka dhene ndihmen e tij ku i eshte kerkuar ne shqiperi
    mos haro se kisha tone si edhe kisha greke jane kisha autonome ose me mire Autoqefale
    besoj se me kupton se cfare dua te them?
    Vendosin vet kryepishkopin e tyre
    mund te me thuash se ke mund te vendosnin ne kohen e xhaxhit ENVER PERVEC SE ATIJ?

Me thuaj pak per Janullatosin qe e ka bere kete propagande per 30 vjete rresht para se te vinte ne shqiperi?
    Nese mundesh me fakte te forta edhe jo me shkronja........
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

Numeroj peshqit Maska e peshkaqeni33
    Anėtarėsuar
    31-12-2005
    Vendndodhja
    Ce pyesni kot, as vet se di ku eshte.
    Postime
    584
    Mos me ngatron me ndonje nga ato me fund te gjate e me shami qe shkojne ne kishe ti mua?
    nuk kame degjuar te flase kurre keq per ne edhe nuk kam pare asnje lloj propagande per ne
    kam pare gjithmone se ai e ka dhene ndihmen e tij ku i eshte kerkuar ne shqiperi
    mos haro se kisha tone si edhe kisha greke jane kisha autonome ose me mire Autoqefale
    mund te me thuash se ke mund te vendosnin ne kohen e xhaxhit ENVER PERVEC SE ATIJ?

Me thuaj pak per Janullatosin qe e ka bere kete propagande per 30 vjete rresht para se te vinte ne shqiperi?
    Qe mos te bie ne perseritje...
    Helen e mbyllim me kaq se nuk kam deshire te filloj shpjegimet nga e para. Nese do pergjigje i ke ne postimet e mesiperme.
    Proletar te te gjitha vendeve bashkohuni

Nisuni ju para, sa te therras Saliun

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Shumica absolute e atyre qe shkruajne ketu dhe qe kerkojne largimin e kryepeshkopit Anastas jane Geg ose Shqiptare qe nuk kane lidhje me Ortodoksine.
    Po edhe po te jete kjo keshtu, cfare pastaj? Si shembull une jam geg, por kjo s'luan rol. Rol luan, a di te gjykoj drejte apo jo.

Ceshtja e Kryepeshkopit eshte ceshtje e ortodokseve shqiptar dhe te asnje tjetri.
    Gabim. Eshte ceshtje e mbare kombit si dhe cdo njeriu ne bote qe ia do te miren kombit shqiptar.

Dhe faktet tregojne qe Kryepeshkopi Anastas gezon respektin e ortodokseve shqiptar.
    Kjo eshte vec nje cope e vogel e te vertetes. Copa tjeter tregon se ka patur dhe akoma ka mjaft shqiptare ortodokse qe jane per debimin e nje kryepeshkopi grek. Nuk ka njeri ne bote qe pranon ne nje kishe autoqefale kombetare nje person te nje etnie tjeter si udheheqes ne menyre vullnetare. Jo vetem ne shqiptaret, por asnje popull ne bote. Sidomos jo greket. Keshtu qe ai qe ka vetem nje fije tru e kupton menjehere perse shqiptaret ne shumice mbimbimbiabsolute jane kunder J. ne udheheqje te kishes shqiptare. Per detajet, perse jane e perse kane qene gjithemone, eshte folur ne fillim te kesaj teme. I kunderargumento te dhenat atje ku gjinden nga faqet e para qe te mos perseritet e tere tema per cdo person enkas.

Ceshtja e J. si udheheqes i kishes shqiptare nuk mund te jete vec nje ceshtje brenda komunitetit shqiptar ortodoks, sepse kisha shqiptare ortodokse ekziston brenda shoqerise shqiptare, brenda shtetit shqiptar, brenda sovranitetit te tij dhe si e tille eshte e lidhur obligativisht ne normat e kesaj shoqerie, ketij shteti, konkretisht ne normat kushtetutore. Ndersa teresia e normave kushtetutore e obligon KOASH si cdo komunitet tjeter fetar per te bere c'eshte e mundur per te mos mbjellur keqkuptime, inatosje, konflikte te panevojshme ne shoqeri. Udheheqja e nje komuniteti shqiptar nga nje grek sigurisht se prodhon keso konflikte te panevojshme. Sepse eshte nje ge e papare. Asnje komunitet fetar shqiptar nuk eshte udhehequr kurre nga ndonje klerik i huaj. As nuk udheheqes as sot. Kjo tregon se KOASH me Janullen ne krye te saj shperfill obligimin e saj kushtetutor.

Edhe moralisht Juanullatosi eshte i papranueshem. Sikur te udhehiqej komuniteti shqiptar musliman nga nje klerik arab apo afgan, i cili pellet ne gjuhen e tij sic pellet Janullatosi ne greqisht, kjo do pengonte cdo shqiptar. Edhe ata ortodokse.

Tek asnje rezultat tjeter nuk vijme, edhe kur e marim parasysh vete personin e Janullatosit. Per te kemi fakte qe deri sot ka hedhur vrere sa here ka mundur mbi shoqerine shqiptare dhe interesat e saj, p.sh. kur deklaroi ne vitin qe kaluam se ne jug te Shqiperise paska dhune etnike kunder grekeve. Pra beri dhunen e krimineleve te rendomte nje dhune etnike. Pervertoi faktet qellimisht ne dem te shoqerise shqiptare.

Ortodokset shqiptar nuk jane mosmirenjohes qe te largojne nje njeri qe u eshte perkushtuar per 20 vjete.
    More ti mendo si te duash mbi te. Ke te drejte ta "hyjnizosh" sa te duash. Por edhe tjeret kane te drejte ta vleresojme ashtu sic e meriton.

Pjesetaret e komuniteteve te tjera le te shikojne problemet interne te tyre, se kane boll.
    Kane probleme, e vertete. Por si kjo turpesia qe i behet tere shoqerise shqiptare me Janullatosin nuk e kane asnje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 08-01-2011 mė 16:06

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    02-04-2010
    Vendndodhja
    unided states of europe
    Postime
    682
    Per ne Ortodokset do ishte mosmirenjohje po ta largonim tani pas 20 vjetesh. Nje Kryepeshkop e humbet fronin vetem kur vdes. Anastasi nuk eshte armiku yne, eshte njeriu yne.
    Zoteri mos flisni ne shumes pasi ju perfaqesoni vetveten dhe jo te gjithe komunitetin ordodoks!

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952

Po kur ndodhi ai akti i dhunshem ne Jug te Shqiperise (nuk me kujtohet vendi sakte, mund ta hulumtoj rastin ne detaje, nese nuk e njeh), perse deklaroi se ai rast qenka deshmi se ne Shqiperi ka dhune etnike ndaj grekeve?

Ose me mire duhet te pyes ndoshta: Cfare pret ti te bej Janullatosi qe te kuptosh/pranosh se ben propagande? Mos duhet te vras dike? Mos duhet te deklaroje ne interviste se i urren shqiptaret? Cfare?

Pyetje te drejta jane keto. Sepse ndryshe ekziston rreziku i mendimit te orientuar ne rezultat. Duhet definuar se pari normat, pastaj te flitet, a jane thyer ato apo jo. Se ndryshe mund te thuash cdo here, pavaresisht cfare ka ndodhur, se "Janullatosi nuk ben propagande". Kete rrezik e parashikoj me te drejte. Sepse perkunder faktit te deklarates qe permenda, ti prape se prape e mohon propaganden, perderisa kjo deklarate per mua paraqet armiqesine maksimale qe mund te shfaq nje klerik grek per popullin shqiptar, me te cilin ndan nje kufi, ndan banore ne te dy anet e kufirit dhe kujtime shume te hidhura historike, si per shembull gjenocidin ndaj cameve, ligje te luftes, e tjera.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914
    ............................
    ,,,,,,,,,,,,,,,
    ---------
    --_ sja vle te flasesh per kaken e per bersit e kakes.Gjdo grek e serb jon armiq per ne ,e as tjert sjon me te mir.
    Pa keqkuptim per hapsin e temes me vije neveri kure degjoj nji shqiptar qe arsyton politikat raciste te kishave te huaja per ne shqiptaret, madje edhe nji Islamizem qe po na e mesojn disa muslo qe Islamizmin e shohin si parti politike.
    Posht tradhtaret e kombit.
    Jasht ky qen greku.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga ganimet : 08-01-2011 mė 17:43

Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Po kur ndodhi ai akti i dhunshem ne Jug te Shqiperise (nuk me kujtohet vendi sakte, mund ta hulumtoj rastin ne detaje, nese nuk e njeh), perse deklaroi se ai rast qenka deshmi se ne Shqiperi ka dhune etnike ndaj grekeve?

Ose me mire duhet te pyes ndoshta: Cfare pret ti te bej Janullatosi qe te kuptosh/pranosh se ben propagande? Mos duhet te vras dike? Mos duhet te deklaroje ne interviste se i urren shqiptaret? Cfare?

Pyetje te drejta jane keto. Sepse ndryshe ekziston rreziku i mendimit te orientuar ne rezultat. Duhet definuar se pari normat, pastaj te flitet, a jane thyer ato apo jo. Se ndryshe mund te thuash cdo here, pavaresisht cfare ka ndodhur, se "Janullatosi nuk ben propagande". Kete rrezik e parashikoj me te drejte. Sepse perkunder faktit te deklarates qe permenda, ti prape se prape e mohon propaganden, perderisa kjo deklarate per mua paraqet armiqesine maksimale qe mund te shfaq nje klerik grek per popullin shqiptar, me te cilin ndan nje kufi, ndan banore ne te dy anet e kufirit dhe kujtime shume te hidhura historike, si per shembull gjenocidin ndaj cameve, ligje te luftes, e tjera.
    Nuk e di nese e kuptova mire per rastin qe flet
    por nese flitet per djalin i cili u vra ne rruge ai cfare duhet te dekralonte
    se ai fakt ndodhi nga dashuria qe ndjejme ne per greket a po dicka tjeter?
    nuk eshte e vertet ajo e cila tha?
    eshe si ajo fjala qe thone mund te besh njeqind te mira po nese ben nje te lige a jo do mbetet ne fund.
    Mua si person nuk me intereson a do e largojne ate nga kisha orthodokse
    une flas thjeshte per ate si njeri!
    Nejse bisede te kendshme!
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-10-2010
    Postime
    103
    Nuk ka njeri ne bote qe pranon ne nje kishe autoqefale kombetare nje person te nje etnie tjeter si udheheqes ne menyre vullnetare. Jo vetem ne shqiptaret, por asnje popull ne bote. Sidomos jo greket. Keshtu qe ai qe ka vetem nje fije tru e kupton menjehere perse shqiptaret ne shumice mbimbimbiabsolute jane kunder J. ne udheheqje te kishes shqiptare.
    Mesa duket harron qe ne fillimet e viteve 90 ne Shqiperi nuk kishte nje klerik ortodoks qe te plotesonte kriteret fetare qe te behej kryepeshkop. Ishte nje zgjidhje nevoje me nje fjale. Por ti si jo-ortodoks nuk te intereson.
    Logjika jote sikur eshte kjo me duket:
    Le te behej kushdo Kryepeshkop, nuk na plas per rregullat kishtare. Mjafton te mos jete i huaj, dhe sidomos grek.
    Se ne Shqiperi ekziston nje opinion anti-grek eshte e sigurt, por mos ke dhe pershtypjen se ortodokset shqiptare kane antipati per greket? Bindja ime eshte per te kunderten.

Ceshtja e J. si udheheqes i kishes shqiptare nuk mund te jete vec nje ceshtje brenda komunitetit shqiptar ortodoks, sepse kisha shqiptare ortodokse ekziston brenda shoqerise shqiptare, brenda shtetit shqiptar, brenda sovranitetit te tij dhe si e tille eshte e lidhur obligativisht ne normat e kesaj shoqerie, ketij shteti, konkretisht ne normat kushtetutore. Ndersa teresia e normave kushtetutore e obligon KOASH si cdo komunitet tjeter fetar per te bere c'eshte e mundur per te mos mbjellur keqkuptime, inatosje, konflikte te panevojshme ne shoqeri. Udheheqja e nje komuniteti shqiptar nga nje grek sigurisht se prodhon keso konflikte te panevojshme. Sepse eshte nje ge e papare. Asnje komunitet fetar shqiptar nuk eshte udhehequr kurre nga ndonje klerik i huaj. As nuk udheheqes as sot. Kjo tregon se KOASH me Janullen ne krye te saj shperfill obligimin e saj kushtetutor.
    Keto te tera sipas interpretimeve te tua zoteri.

Edhe moralisht Juanullatosi eshte i papranueshem. Sikur te udhehiqej komuniteti shqiptar musliman nga nje klerik arab apo afgan, i cili pellet ne gjuhen e tij sic pellet Janullatosi ne greqisht, kjo do pengonte cdo shqiptar. Edhe ata ortodokse.
    Ketu nuk mund te mos qeshe. Keni ngelur te ca klishe qe perdoren ketu edhe 20 vjete. Janullatosi mesoi dhe shqip dhe ben liturgjine edhe ne shqip (shenje fanatizmi kjo apo jo!).
    Por ne kete pike qendro pak dhe pergjigjmu. Mesa di neper xhamite pellasin shqiptar, por pellasin vetem arabisht (ndoshta jam gabim, me korrigjo nese jam). Jo-myslymaneve keto pellitjet ne arabisht ndoshta nuk u pelqejne, por nuk u ngaterruan kurre ne keto ceshtje. Bile jemi te detyruar ti degjojme edhe ne keto pellitje arabe nga majat e minareve dite per dite dhe disa here ne dite. Si ia behet kesaj?
    E kupton kundershtine ketu apo jo? Janullatosi mesoi shqip, kurse ca shqiptar mesuan arabisht!

Tek asnje rezultat tjeter nuk vijme, edhe kur e marim parasysh vete personin e Janullatosit. Per te kemi fakte qe deri sot ka hedhur vrere sa here ka mundur mbi shoqerine shqiptare dhe interesat e saj, p.sh. kur deklaroi ne vitin qe kaluam se ne jug te Shqiperise paska dhune etnike kunder grekeve. Pra beri dhunen e krimineleve te rendomte nje dhune etnike. Pervertoi faktet qellimisht ne dem te shoqerise shqiptare.
    Edhe keto i konsideroj interpretime te tua. Edhe nqs eshte nxituar ne ndonje vleresim, njeri eshte edhe ai dhe ben dhe gabime.

Por si kjo turpesia qe i behet tere shoqerise shqiptare me Janullatosin nuk e kane asnje.
    Janullatosi eshte garanci per KOASH. Punen qe beri ai nuk mund ta bente askush tjeter. Eshte njeriu me kredibel qe mund te gjenim (edhe nder shqiptare) dhe per personin e tij une personalisht nuk kam asnje pikepyetje.

Faqja 80 prej 102 FillimFillim ... 3070787980818290 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari pėr statusin final tė Kosovės
    Nga Nice_Boy nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikėpamjeve antishqiptare
    Nga Davius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Lajme nga Bota Orthodhokse
    Nga Eni nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 30-09-2005, 13:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •