Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet largohet Janullatos?

Votues
279. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • PO

236 84.59%
  • JO

43 15.41%
Faqja 79 prej 102 FillimFillim ... 2969777879808189 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 781 deri 790 prej 1014
    Numeroj peshqit Maska e peshkaqeni33
    Anėtarėsuar
    31-12-2005
    Vendndodhja
    Ce pyesni kot, as vet se di ku eshte.
    Postime
    584
    Citim Postuar mė parė nga kimon Lexo Postimin
    S`ka shume rendesi kush jam une.
    Shumica e komenteve jane nga jo ortodoks. Mesa duket keta te komuniteteve te tjera jane mendjendriturit dhe po perpiqen tu "ndricojne" mendjen edhe ortodokseve.
    Ti luan me fjalet.
    Autoqefaline kisha e ka dhe me Kryepeshkop Anastasion.
    Nese eshte problem Janullatosi, atehere eshte problem i vogel. I moshuar eshte, heret a vone do vdese. Do e zgjidh Zoti kete problem. Merruni me ndonje problem nga ato qe nuk pritet zgjidhje nga Zoti. Do ishte mosmirenjohje per Kryepeshkopin nese do e largonim pas kaq vitesh. Kryepeshkopin kaq vjete e mbajti ketu dashuria e besimtareve dhe asgje tjeter.

Greket e kane vertetuar katerciperisht qe nuk bejne asgje per te na ndihmuar me ciltersi por kompllotojne gjithmon kunder nesh. Mos te zgjatemi me lista poshtersish qe na kane bere dhe qe vetem ata dine ti bejne.
    Ateher pse Janullatos duhet te jete nje perjashtim.

Une nuk e shoh si shtepi zoti selin e kishes. E shoh si institucion. Shtepia e zotit eshte kisha e Gorices. Ai eshte objekt kulti. Jo selia e Janullatos. Ajo eshte nje fole kompllotistesh.
    Pse duhet hequr?
    Duhet hequr se po pergatit dhe po fsheh nje fole gjarperinjsh pas emrit te asaj kishe me vendosje klerikesh te dyshimte ne pikat kyce te kishes.

Me qenese je i zanatit.... Mund te na thuash ca dallime qe ka kisha jone nga ajo greke.(meqenese thua qe jemi autoqefale) Ndonje divergjenc a...
    Mua me vjen rende se kisha greke nuk e quan as kish moter kishen ton, por kishe bij!
    A me kupton.....
    Proletar te te gjitha vendeve bashkohuni

Nisuni ju para, sa te therras Saliun

fossa dei leoni Maska e prenceedi
    Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Shumica absolute e atyre qe shkruajne ketu dhe qe kerkojne largimin e kryepeshkopit Anastas jane Geg ose Shqiptare qe nuk kane lidhje me Ortodoksine.
    Dhe mos thoni jo, se dallohen nga shqipja qe flasin.

Ceshtja e Kryepeshkopit eshte ceshtje e ortodokseve shqiptar dhe te asnje tjetri. Dhe faktet tregojne qe Kryepeshkopi Anastas gezon respektin e ortodokseve shqiptar. Ortodokset shqiptar nuk jane mosmirenjohes qe te largojne nje njeri qe u eshte perkushtuar per 20 vjete.

Pjesetaret e komuniteteve te tjera le te shikojne problemet interne te tyre, se kane boll.
    kimon ........... une nuk jam as turk as arab as grek,
    Jam shqiptar mbi te gjitha.
    Ceshtja e krypeshkut anastas eshte vertet ceshtje e ortodokseve por eshte edhe ceshtje mbara shqiptare.
    Ku i shikon ti te mirat qe KISHA AUTOQFALE SHQIPTARE te drejtohet nga greket.......!!!!!!!!!
    Pas 20 vjeteve ,asnje prift shqiptar nuk eshte ne gjendje ta drejtoje ate.
    Nese ke dijeni a mund te na shkruash pak ketu emrat e <> si edhe kombesine e tyre?

Nuk e kupton qe edhe pas largimit te Anastasit drejtuesi do jete perseri grek
    Perse valle...............??????????

Numeroj peshqit Maska e peshkaqeni33
    Anėtarėsuar
    31-12-2005
    Vendndodhja
    Ce pyesni kot, as vet se di ku eshte.
    Postime
    584
    Citim Postuar mė parė nga HELEN OF TROY Lexo Postimin
    ti shiko njeher prapaganten qe bejne turqit edhe qe po blejne mendjen shqiptare edhe ortodoksit mos ja ki asnjeher friken sepse sdo kete asnjeher gjak turk
    Jashqitje jane te dyja palet. Nuk ka kishe ortodokse. Ato jan katandisur ne gjithe balkanin, ne nje grusht autopalantesh nacionaliste-rraciste. Aty per gjithshka flitet, vetem per zotin nuk flitet.
    Nuk ua kam friken turqeve une..... Greket jane tinzare te poshter!

Nuk e kuptoj.... te jene kaq naiv keta shqiptaret?!!!!!
    Proletar te te gjitha vendeve bashkohuni

Nisuni ju para, sa te therras Saliun

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-10-2010
    Postime
    103
    Citim Postuar mė parė nga peshkaqeni33 Lexo Postimin
    Greket e kane vertetuar katerciperisht qe nuk bejne asgje per te na ndihmuar me ciltersi por kompllotojne gjithmon kunder nesh. Mos te zgjatemi me lista poshtersish qe na kane bere dhe qe vetem ata dine ti bejne.
    Ateher pse Janullatos duhet te jete nje perjashtim.

Une nuk e shoh si shtepi zoti selin e kishes. E shoh si institucion. Shtepia e zotit eshte kisha e Gorices. Ai eshte objekt kulti. Jo selia e Janullatos. Ajo eshte nje fole kompllotistesh.
    Pse duhet hequr?
    Duhet hequr se po pergatit dhe po fsheh nje fole gjarperinjsh pas emrit te asaj kishe me vendosje klerikesh te dyshimte ne pikat kyce te kishes.

Me qenese je i zanatit.... Mund te na thuash ca dallime qe ka kisha jone nga ajo greke.(meqenese thua qe jemi autoqefale) Ndonje divergjenc a...
    Mua me vjen rende se kisha greke nuk e quan as kish moter kishen ton, por kishe bij!
    A me kupton.....
    Nuk jam i zanatit dhe nuk kam njohuri kishtare qe te flas per dallimet.
    Per cilen kishe greke e ke fjalen qe e cileson kishen tone kishe bije? Nqs e ke fjalen per kishen e Greqise e ke gabim dhe nuk e di si jane gjerat atje. Ne Greqi eshte Kisha Autoqefale e Greqise, Kisha Autoqefale e Kretes dhe tere Greqia Veriore dhe ishujt e Egjeut Lindor varen direkt nga Patriarkana e Stambollit. Pra kane vete shume probleme per te zgjidhur.
    Nqs na cileson keshtu Patriarkana e Stambollit, normale me duket. Patriarku eshte udheheqesi shpirteror i tere ortodokseve.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-10-2010
    Postime
    103
    Citim Postuar mė parė nga prenceedi Lexo Postimin
    kimon ........... une nuk jam as turk as arab as grek,
    Jam shqiptar mbi te gjitha.
    Ceshtja e krypeshkut anastas eshte vertet ceshtje e ortodokseve por eshte edhe ceshtje mbara shqiptare.
    Ku i shikon ti te mirat qe KISHA AUTOQFALE SHQIPTARE te drejtohet nga greket.......!!!!!!!!!
    Pas 20 vjeteve ,asnje prift shqiptar nuk eshte ne gjendje ta drejtoje ate.
    Nese ke dijeni a mund te na shkruash pak ketu emrat e <> si edhe kombesine e tyre?

Nuk e kupton qe edhe pas largimit te Anastasit drejtuesi do jete perseri grek
    Perse valle...............??????????
    prenceedi
    S`ma merr mendja qe do jete perseri grek.
    Tani, pas 20 vjeteve ka prifterinj shqiptar qe mund ta drejtojne kishen, por te jesh i sigurt qe asnjeri prej tyre s`do donte per sa kohe eshte gjalle Kryepeshkopi.
    Per ne Ortodokset do ishte mosmirenjohje po ta largonim tani pas 20 vjetesh. Nje Kryepeshkop e humbet fronin vetem kur vdes. Anastasi nuk eshte armiku yne, eshte njeriu yne.

Citim Postuar mė parė nga peshkaqeni33 Lexo Postimin
    Jashqitje jane te dyja palet. Nuk ka kishe ortodokse. Ato jan katandisur ne gjithe balkanin, ne nje grusht autopalantesh nacionaliste-rraciste. Aty per gjithshka flitet, vetem per zotin nuk flitet.
    Nuk ua kam friken turqeve une..... Greket jane tinzare te poshter!

Nuk e kuptoj.... te jene kaq naiv keta shqiptaret?!!!!!
    Ketu nuk po flitet nese ne kishe flitet per zotin me duket?.....
    une skam frike nga greket hic sepse sigurisht qe veten e quaj me te zgjuar se ata
    kam frike turqit qe po na ndotin shqiperine me myslo fanatik
    fanatizmi gjithmone me frikeson
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga HELEN OF TROY : 08-01-2011 mė 14:33
    Kthe respektin me respekt... perballo me gjakftohtesi provokimet... dhe dhuroji hipokrizise indiferencen tende ...

Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    prenceedi
    S`ma merr mendja qe do jete perseri grek.
    Tani, pas 20 vjeteve ka prifterinj shqiptar qe mund ta drejtojne kishen, por te jesh i sigurt qe asnjeri prej tyre s`do donte per sa kohe eshte gjalle Kryepeshkopi.
    Per ne Ortodokset do ishte mosmirenjohje po ta largonim tani pas 20 vjetesh. Nje Kryepeshkop e humbet fronin vetem kur vdes. Anastasi nuk eshte armiku yne, eshte njeriu yne.
    Nuk ju pergjigje pyetjes sime.................
    Kush jane pasardhesit e Janulles, <>, kombesite me thuaj ne eshte e mundur
    Anastasi ne shqiperi erdhi per te ndihmuar ne rimekembjen e kishes ortodokse te shkaterruar nga regjimi, jo per ta uzurpuar.
    Keshtuqe une e quaj te mbyllur misionin e tij.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-10-2010
    Postime
    103
    Nuk ju pergjigje pyetjes sime.................
    Kush jane pasardhesit e Janulles, <>, kombesite me thuaj ne eshte e mundur
    Anastasi ne shqiperi erdhi per te ndihmuar ne rimekembjen e kishes ortodokse te shkaterruar nga regjimi, jo per ta uzurpuar.
    Keshtuqe une e quaj te mbyllur misionin e tij.
    Me duket se eshte piketuar pasardhesi dhe eshte shqiptar.
    Po, Janullatosi erdhi per te rimekembur kishen, e kreu misionin dhe ne per mirenjohje e duam ta mbaj fronin gjersa te iki nga kjo bote.

Anėtarėsuar
    07-11-2008
    Postime
    2,120
    Me duket se eshte piketuar pasardhesi dhe eshte shqiptar.
    Po, Janullatosi erdhi per te rimekembur kishen, e kreu misionin dhe ne per mirenjohje e duam ta mbaj fronin gjersa te iki nga kjo bote.
    Perse i trembesh dhenies se emrave dhe kombesive te tyre.....!!!!!!!!!!!

A e pe se cfar ndodhi ne Elbasan pardje?
    Nuk eshte turp per ne ?
    A nuk e kupton se te huajt (fqinjet me teper) na duan te ndare?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    06-10-2010
    Postime
    103
    Perse i trembesh dhenies se emrave dhe kombesive te tyre.....!!!!!!!!!!!

A e pe se cfar ndodhi ne Elbasan pardje?
    Nuk eshte turp per ne ?
    A nuk e kupton se te huajt (fqinjet me teper) na duan te ndare?
    Cfare ndodhi ne Elbasan se nuk e di.
    Shkaktoj prape ndonje gjurulldi at Nikolle Marku?

Emrat nuk i di, se nuk merrem shume me keto. E ke fjalen per Mitropolitin e Gjirokastres dhe te Beratit. Kam pershtypjen se edhe ata te moshes se Janullatosit jane. Mesa qarkullon pasardhesi do jete Mitropoliti Korces.

Faqja 79 prej 102 FillimFillim ... 2969777879808189 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari pėr statusin final tė Kosovės
    Nga Nice_Boy nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikėpamjeve antishqiptare
    Nga Davius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Lajme nga Bota Orthodhokse
    Nga Eni nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 30-09-2005, 13:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •