Ky tema esht e bukr shum,edhe se mesa lexohet ka shum gabim nga gramatik.
Ky tema esht e bukr shum,edhe se mesa lexohet ka shum gabim nga gramatik.
Çfarë po bëni këtu, po pini kafe?
Më bëni dhe mua një kafe.
Bato djali!
Të ka shpëtuar gabimi më trashanik që ka bërë tomaras:"Kjo komponentë...".
A ka ndonjë kuptim ne gjuhën shqipe kjo shprehje?
Sidoqoftë, edhe pse ty të është bërë ferra Ibrahim, nuk më duket se është tomaras ekstremist gegë, thjesht shpreh keqardhjen vetjake për varfërinë e gramatikës zyrtare. Shumë e vërtetë është se ABC-ja e shqipes u vendos me 1908-ën dhe pikërisht për këtë, ndoshta ka ardhur koha që bijtë e shqipes, pa frikën e pushtuesit dhe me arsimimin modern që tashmë është instrument i shumicës, të mund të diskutojnë me qetësi për zhvillimin dhe përmasat e gjuhës amtare! Besoj se e kupton që nuk po diskutojmë rregullat e shqipes, por zgjerimin e tyre!
Jarigas
Jarigas, më ka shpëtuar ajo fjalë. Komponent do të thotë pjesë përbërëse dhe është e gjinisë mashkullore. Nuk dua të hap këtu debatin e ndryshimit të gjuhës, se tema nuk është për këtë, por për këtë çështje kam ndërmend të bëj një shkrim që do ta postoj në një temë tjetër. Kur ta lexosh atë shkrim, besoj se edhe ti do të bindesh që unë kam të drejtë.
Nje gje me krijon "inat". Ajo eshte ajo se kur meson njeriu gjuhet e huaja, veren se fjalet qe sipermerren ne gjuhen tone, jane fare te thjeshta, zevendesohen lehte. P.sh. fjala latine komponent nuk do te thote asgje me shume se bashkendertim gjegjesisht bashkevenie. Kur ne Gjuhen Shqipe ekzistojne fjale si bashkeveprim, bashkedyzim, e tjera, atehere perse te mos "krijohet" edhe fjala bashkendertim?
E teprove pakëz. Çfarë ka te bëjë feja me gjuhën e shkruar tani? Edhe ne pjesen tjeter te kufirit ka plot nga ata qe nuk dine te shkruajne siq ka katolike ne Kosove qe s'kane haber nga gramatika. Ne kete aspekt ne Kosove shqiptaret e te dy besimeve jane krejt te njejte.
Me vute ne siklet me ë-t. S'arrij dot t'i shkruaj gjithnje ato.Keshtuqe........
Ndryshuar për herë të fundit nga anita340 : 07-01-2011 më 19:31
Krijoni Kontakt