Close
Faqja 77 prej 126 FillimFillim ... 2767757677787987 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 761 deri 770 prej 1258
    i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,779
    Ky tema esht e bukr shum,edhe se mesa lexohet ka shum gabim nga gramatik.

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Ky tema esht e bukr shum,edhe se mesa lexohet ka shum gabim nga gramatik.
    te kemi dhe nga jugu shoku.
    mos i harro ë" ne fund te fjales.

Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,779

Smile

Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    te kemi dhe nga jugu shoku.
    mos i harro ë" ne fund te fjales.
    "Eshté shumé e drejté.Nuké e perserisé mé té shkruajé njé é....."

çkemi drague,se i jemi fut diktimit...

Gjurmë në Pentagram ♪... Maska e symphony
    Anëtarësuar
    04-06-2009
    Vendndodhja
    Në luginën e dashurisë.
    Postime
    2,622
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    "Eshté shumé e drejté.Nuké e perserisé mé té shkruajé njé é....."

çkemi drague,se i jemi fut diktimit...
    Serafim, në këtë mënyrë edhe flet ti duke e shqiptuar secilën fjalë me ë në fund?
    Love has no limits

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Çfarë po bëni këtu, po pini kafe?

Më bëni dhe mua një kafe.

Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,779
    Citim Postuar më parë nga SinFoni@ Lexo Postimin
    Serafim, në këtë mënyrë edhe flet ti duke e shqiptuar secilën fjalë me ë në fund?
    Nuké eshté e verteté,kurré nuké kamé shqipetuaré secilené fjalé né fundé "me" é...

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga -BATO- Lexo Postimin
    Postuar më parë nga tomaras
    Kjo komponentë, pra tingëllima melodike e shqipes, nuk është marrë gjithaq parasysh nga studjuesit e gjuhës sonë, dhe sidomos nuk është marrë parasysh nga hartuesit e gjuhës standarde, të cilët me një vendim të papeshuar mirë kanë mënjanuar nga standardi një mori të variacioneve të zanoreve duke i reduktuar në vetëm shtatë, duke e varfëruar melodinë e njërës nga gjuhët me fuqinë më të madhe shprehëse ndër gjuhët e folura

studjuesit - studiuesit

Tomaras, dita-ditës po e tregon fytyrën tënde të vërtetë dhe nuk dyshoja aspak që je një ekstremist gegë. Në fillim hiqeshe sikur kërkoje ndonjë ndryshim të vogël, ndërsa tani shkronjat e abëcësë nuk janë në rregull për ty dhe fajin e kanë hartuesit e standardit. Abëcëja u krijua më 1908-ën apo 1972-in?

Ka mundësi të mos hysh më në këtë temë? Tema nuk është për të kundërshtuar gjuhën, po për të zbatuar rregullat e saj. Një këshillë: Merru me sport dhe mendo gjëra të bukura.
    Bato djali!
    Të ka shpëtuar gabimi më trashanik që ka bërë tomaras:"Kjo komponentë...".
    A ka ndonjë kuptim ne gjuhën shqipe kjo shprehje?

Sidoqoftë, edhe pse ty të është bërë ferra Ibrahim, nuk më duket se është tomaras ekstremist gegë, thjesht shpreh keqardhjen vetjake për varfërinë e gramatikës zyrtare. Shumë e vërtetë është se ABC-ja e shqipes u vendos me 1908-ën dhe pikërisht për këtë, ndoshta ka ardhur koha që bijtë e shqipes, pa frikën e pushtuesit dhe me arsimimin modern që tashmë është instrument i shumicës, të mund të diskutojnë me qetësi për zhvillimin dhe përmasat e gjuhës amtare! Besoj se e kupton që nuk po diskutojmë rregullat e shqipes, por zgjerimin e tyre!
    Jarigas

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-11-2009
    Postime
    2,382
    Jarigas, më ka shpëtuar ajo fjalë. Komponent do të thotë pjesë përbërëse dhe është e gjinisë mashkullore. Nuk dua të hap këtu debatin e ndryshimit të gjuhës, se tema nuk është për këtë, por për këtë çështje kam ndërmend të bëj një shkrim që do ta postoj në një temë tjetër. Kur ta lexosh atë shkrim, besoj se edhe ti do të bindesh që unë kam të drejtë.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Nje gje me krijon "inat". Ajo eshte ajo se kur meson njeriu gjuhet e huaja, veren se fjalet qe sipermerren ne gjuhen tone, jane fare te thjeshta, zevendesohen lehte. P.sh. fjala latine komponent nuk do te thote asgje me shume se bashkendertim gjegjesisht bashkevenie. Kur ne Gjuhen Shqipe ekzistojne fjale si bashkeveprim, bashkedyzim, e tjera, atehere perse te mos "krijohet" edhe fjala bashkendertim?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e çudirave
    Postime
    3,776
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Te njejten pyetje i beja edhe une vetit, RiGerta.
    Mendimi im: Shqiptaret qe nuk e njohon mire gjuhen shqipe ne rend te pare jane kosovaret. Per dy arsye: Fetarizim i tepert dhe ndikimi i aneksionit/pushtimit jugosllav.
    E teprove pakëz. Çfarë ka te bëjë feja me gjuhën e shkruar tani? Edhe ne pjesen tjeter te kufirit ka plot nga ata qe nuk dine te shkruajne siq ka katolike ne Kosove qe s'kane haber nga gramatika. Ne kete aspekt ne Kosove shqiptaret e te dy besimeve jane krejt te njejte.

Me vute ne siklet me ë-t. S'arrij dot t'i shkruaj gjithnje ato.Keshtuqe........
    Ndryshuar për herë të fundit nga anita340 : 07-01-2011 më 19:31

Faqja 77 prej 126 FillimFillim ... 2767757677787987 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •