Të hyrat (publike) është term që përdoret në fushën e informatikës dhe të ekonomisë. Në informatikë me kuptimin e futjes së të dhënave në një sistem, ndërsa në ekonomi me kuptimin e tërësisë së të mirave materiale dhe të shërbimeve që hyjnë në procesin e prodhimit.
Të dalat e kanë kuptimin e anasjelltë. Që të dy termat janë përkthyer nga anglishtja: INPUT - të hyrat dhe OUTPUT - të dalat. Në përdorim praktik në literaturë i gjejmë edhe si "inpute"(inputet) dhe "outpute"(outputet).
Tomaras, te jam mirenjohes.
Isha i sigurt se eshte te dalurat, e jo te dalat, mirepo shpjegimi juaj qartesoi cdo gje.
Edhe nje pyetje.
Te dalat publike te rregullta, apo
Te dalat e rregullta publike?
Si eshte renditja e mbiemrave? Cila eshte formula?
Shkolla e larte dhe e bardhe publike "4 korriku" gjendet ne rrugen Skenderbeu.
Shkolla publike e larte dhe e bardhe 4 korriku.....
Ndryshuar për herë të fundit nga kiniku : 21-12-2010 më 17:53
Where have all the good men gone
& where are all the gods?
Kiniku i nderuar qofsh!
Unë kam ndjekur studimet e larta për inxhinieri kështu që nuk do të kisha mundur të jap ndonjë përgjigje kompetente lidhur me këtë mëdyshjen tënde të fundit.
Ndryshon puna kur përgjigjen e jep fjalori siç ishte rasti më sipër.
Megjithatë sa për të provokuar ndonjë anëtar, i cili mund të përgjigjet me kompetencë lidhur me pyetjen tënde, po e marr lirinë të jap pikëpamjen time.
Mendoj se trajta e drejtë ështëpër shkak të tingëllimës melodike të gjuhës, që është element shumë i rëndësishëm në zhvilllimin e gjuhës shqipe si gjuhë natyrore.Te dalat e rregullta publike?
Kjo komponentë, pra tingëllima melodike e shqipes, nuk është marrë gjithaq parasysh nga studjuesit e gjuhës sonë, dhe sidomos nuk është marrë parasysh nga hartuesit e gjuhës standarde, të cilët me një vendim të papeshuar mirë kanë mënjanuar nga standardi një mori të variacioneve të zanoreve duke i reduktuar në vetëm shtatë, duke e varfëruar melodinë e njërës nga gjuhët me fuqinë më të madhe shprehëse ndër gjuhët e folura.
Mendoj se pikërisht për shkak të tingëllimës së gjuhës, sepse nuk ma merr mendja që ka ndonjë rregull të prerë për renditjen e mbiemrave në fjali, mbiemrat e nyjshëm duhet të shkruhen para mbiemrave të panyjshëm, kurse në rastet kur renditen dy mbiemra të nyjshëm, apo dy mbiemra të panyjshëm njëri pas tjetrit duhet të lidhen me lidhëzat e apo dhe.
Ju pershendes te gjitheve, nuk pata mundesi t'i lexoje te gjitha postimet qe keni bere por, me vjen mire qe eshte hapur nje teme e tille besoj qe mund te mesojme dicka nga kjo.
Ndryshuar për herë të fundit nga Aja : 02-01-2011 më 20:16
DuRiMi E Ka PriTjEn E HiDhuR PoR FryTiN E EmbEl
Si duhet te themi ,-- 'Vëllai im 'apo 'Vëllau im?!'
Kush eshte e sakte bazuar ne shqipen letrare te sotme.Maloket e veriut thone vëllau, kurse bukuroshët e jugut () thone vëllai ?!
Ndryshuar për herë të fundit nga alnosa : 04-01-2011 më 12:51
"Vëllai im", siç e thonë bukuroshët
studjuesit - studiuesitPostuar më parë nga tomaras
Tomaras, dita-ditës po e tregon fytyrën tënde të vërtetë dhe nuk dyshoja aspak që je një ekstremist gegë. Në fillim hiqeshe sikur kërkoje ndonjë ndryshim të vogël, ndërsa tani shkronjat e abëcësë nuk janë në rregull për ty dhe fajin e kanë hartuesit e standardit. Abëcëja u krijua më 1908-ën apo 1972-in?
Ka mundësi të mos hysh më në këtë temë? Tema nuk është për të kundërshtuar gjuhën, po për të zbatuar rregullat e saj. Një këshillë: Merru me sport dhe mendo gjëra të bukura.
rradha - radhaPostuar më parë nga shigjeta
përfaqsohej - përfaqësohej
do vazhdohet - do të vazhdohet
do arrijmë - do të arrijmë
do humbi - do të humbë
Krijoni Kontakt