Close
Faqja 17 prej 22 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 214
    Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840
    Citim Postuar më parë nga Dalan Lexo Postimin
    Ja një shembull ku Zoti urdhëron shfarosjen e popullit kundërshtar, shfrytëzimin seksual të femrave të virgjëra robinja, si plaçkë lufte.

Numrat 31:17-18
    "Prandaj vrisni çdo mashkull nga fëmijët dhe vrisni çdo grua që ka marrëdhënie seksuale me një burrë",
    "por ruajini të gjalla për vete të gjitha vajzat që nuk kanë pasur marrëdhënie seksuale me burra."

Mund të na thuash albani1, a kemi të bëjmë me genocid?
    Por cfare thone vargjet 15-16.
    Ato vargje na rrefejne per nje hstori qe ka ndodhur ne te kaluaren .

Balaami ishte nje profet i rreme .Kjo na thuhet edhe tek hebrenjte. Ky Balaami kishte bere nje marrveshje dinake me mbretin e madianit per te fituar mbi izraelitet. Ai kishte dhene nje plan se si mund te bente Izralein te mekatoje dhe pastaj te bjere ne duart e armikut.
    Plani ishte qe vajzat madianite te tundonin burrat hebre.
    Dhe duke bere marrdhenie hebrenjte rane ne mekat dhe keshtu nxiten zemerimin e Zotit ndaj tyre per kete aresye madianitet arriten te fitonin ne beteje me ta. Kjo ishte dinakria e Balaamit.
    per kete mendoj se duhet te lexosh Numrat kapitujt 22-25
    Aty thuhet se si balaku nje mbret donte te shkaterronte Izraelin dhe per kete shkoi tek Baaami qe ti mallkonte por te gjitha heret qe Balaami donte te shqiptonte nje malkim Zoti nuk e la Dhe keshtu Balaami shqiptonte nje bekim.

per kete aresye balami thuri kete plan qe balaku te perdorte vahzat e reja te popullit te tij qe te benin hebrenjte te binin ne mekat dhe keshtu zemerimi i Zotit te ndizej kunder tyre dhe keshtu Izraelitet te shkaterroheshin.

Ky ishte nje plan dajllzor dhe funksionoi sepse bijte e Izraelit rane ne mekat.

Perendia e denoi mekatin e hebrenjve tek Numrat 25.
    Por gjithashtu Ai denoi edhe mekatin e Madianiteve.

Ti do te thuash qe perendia nuk veproi mire?!

Ti nuk ke te drejte te gjykosh Perendine , Mos kujton se Perendia duhet te lejonte qe populli i Tij nga ku do te vinte Jezusi Mesia , shpetimtari i botes , te shkaterrohej? Jo Perendia kishte premtuar nje premtim Abrahamit tek Zanafilla 12 :1-7 dhe Ai e mban premtimin.

Ai tha se pasardhesit e Abrahamit do te shtoheshin gjithnje e me shume si rera e detit dhe do te ishin te bekuar , dhe cdo familje e tokes do te bekohej nese e bekonte Abrahamin.
    Por kush mallkon Abrahamin do te jete i mallkuar.
    Madianitet doni te mallkonin bijte e Abrahamit dhe madje bene edhe planin se si ti shkaterronin.

Por perendia tek Numrat 31 ku ti ke sjelle vargun 17-18 eshte duke denuar vetem ata njerez qe ishin pjese e mekatit tek madianitet dhe nuk po denon ata qe ishin te pater. psh vajzat e virgjera nuk kishin rene ne shtrat me hebrnejte per ti cuar ne mekat dhe ato Zoti i la te gjalla madje qe te mos ishin vetem te pa mbrojtura Ai i tha Izraeliteve qe ato ti merrnin ata dhe te kujdeseshin per to.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Mos u ngaterro

Divorci nuk është mëkat, ti ose Pastori që ta ka thënë e keni gabim.
    Fjala e Perëndisë thotë të kundërtën:

Ligji i përtërirë 24:1

"Kur një njeri merr një grua dhe martohet me të, dhe më vonë ndodh që ajo nuk e kënaq më, sepse ai ka gjetur në të diçka të turpshme, le të shkruajë një shkresë ndarjeje, t`ia japë në dorë dhe ta dëbojë nga shtëpia e saj"
    Dhe mos u nxito sepse nuk jemi duke folur per divorcin si fenomen por per ata qe bejne tradheti bashkhortore dhe kane femije dhe sipas eurostarit divorci eshte sherimi i kesaj plage.

Divorci nuk eshte sherimi i tradhetise bashkshortore.
    Pra nuk kam thene per divorcin si nje fenomen a eshte mire te behet apo jo.
    Por kam thene se divorci eshte mekat sidomos kur shoqeria sot behet edhe me shume tradhtare dhe mqns nuk i pelqeka dikuj bashkshorti atehere le te divorcohem.

Pra nuk po flitet per divorcin si nje dicka qe behet per shkak se bashkshorti nuk ka qene besnik por kam folur per divorcin qe eshte kthyer ne nje kulture europiane ose boterore.

Pastaj ajo urdherimqe ke sjelle ti ishte nje urdherim per shkak te zemer ngurtesise se njerezve por Jezusi thote dicka:
    Lexo tek mateu 19:3 ku farisenjte per ta vene ne prove i bene nje pyetje.... A eshte e lejueshme qe burri te lere gruan per nje shkak cfaredo?
    lexo mire fjalen shkak cfare do--- ka kuptimin qe te beje divorc kur ti doje qejfi sepse ata e kishin kthyer urdherimin e Perendise ne mode ose ne dicka kulturore .
    Jezusi i pergjigjet : ---vargu 4 a nuk e dini ju se Ai qe krijoi ne fillim krijoi mashkull dhe femer?
    vargu 5 prandaj burri do te lere prinderit dhe do te bashkohet me gruan e tij.
    vargu 6 dhe keshtu nuk jane me dy por nje mish i vetem.

Atehere ata e peten keshtu sic ti po pyet.
    Perse Moisiu e lejoi leterndarjen?

vargu 8 Jezusi po thote se ai urdherim u dha sepse ju si popull ishit zemer ngurte dhe jetonit ne mekat shpesh here.
    Por ne fillim nuk ishte keshtu.

Vargu 9 eshte modeli qe duhet te ndjekim.
    I cili ne fakt eshte edhe ne perputhje me ate qe kishte lejuar Moisiu.

Jezusi thote....... Une po ju them e kush ndahet nga gruaja pervec rastit te tradhetise kryen mekat.

Dhe kush martohet me nje grua te ndare ( per shkaqe tradhetie ose edhe per shkaqe cfare do) kryen mekat.

Pra divorci per cdo lloj shkaku pervec tradhetise eshte mekat. Dhe nqs martohesh me nje qe eshte divorcuar per nje shkak cfaredo pervec tradhetise kjo eshte mekat sepse edhe ai divorc ishte mekat .
    Por edhe nqs martohesh me nje grua qe ka bere divorc per shkak te tradhetise qe ajo ka bere kjo eshte mekat sepse ajo vete eshte ndare per shkak te nje mekati. Kjo e fundit dmth se ai qe ka kryer trdhetine me gruan tradhetare nuk duhet te martohet me te.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Nes e permend ose do te kontrolloj ato materiale qe kam

Po marr një p.sh
    Gajus Plini (Plini Plaku) 23-79 e.s, i cili mbahet si hartuesi i enciklopedisë së parë të botës, nuk e përmend asgjëkundi, nuk ka as edhe një referencë për ndonjë person historik me emrin Jezus Krishti a Jezusi i Nazaretit.
    Por edhe nese nuk epermend kjo nuk eshte prove qe ska egzistuar .
    neser do te perpiqem te sjell ato materiale qe kam une ne lidhje me dokumentat historike te egzistences se jezusit sepse tani nuk i kam afer .

Gjithsesi une te kam thene per nje bashkekohes te tije hebre qe quhet Jozefus dhe ai e permend Jezusin madje edhe permend detaje te tjera.

per te tjere persona do te sjell ndonje gje neser.

Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Por cfare thone vargjet 15-16.
    Ato vargje na rrefejne per nje hstori qe ka ndodhur ne te kaluaren .

Balaami ishte nje profet i rreme .Kjo na thuhet edhe tek hebrenjte. Ky Balaami kishte bere nje marrveshje dinake me mbretin e madianit per te fituar mbi izraelitet. Ai kishte dhene nje plan se si mund te bente Izralein te mekatoje dhe pastaj te bjere ne duart e armikut.
    Plani ishte qe vajzat madianite te tundonin burrat hebre.
    Dhe duke bere marrdhenie hebrenjte rane ne mekat dhe keshtu nxiten zemerimin e Zotit ndaj tyre per kete aresye madianitet arriten te fitonin ne beteje me ta. Kjo ishte dinakria e Balaamit.
    per kete mendoj se duhet te lexosh Numrat kapitujt 22-25
    Aty thuhet se si balaku nje mbret donte te shkaterronte Izraelin dhe per kete shkoi tek Baaami qe ti mallkonte por te gjitha heret qe Balaami donte te shqiptonte nje malkim Zoti nuk e la Dhe keshtu Balaami shqiptonte nje bekim.

per kete aresye balami thuri kete plan qe balaku te perdorte vahzat e reja te popullit te tij qe te benin hebrenjte te binin ne mekat dhe keshtu zemerimi i Zotit te ndizej kunder tyre dhe keshtu Izraelitet te shkaterroheshin.

Ky ishte nje plan dajllzor dhe funksionoi sepse bijte e Izraelit rane ne mekat.

Perendia e denoi mekatin e hebrenjve tek Numrat 25.
    Por gjithashtu Ai denoi edhe mekatin e Madianiteve.

Ti do te thuash qe perendia nuk veproi mire?!

Ti nuk ke te drejte te gjykosh Perendine , Mos kujton se Perendia duhet te lejonte qe populli i Tij nga ku do te vinte Jezusi Mesia , shpetimtari i botes , te shkaterrohej? Jo Perendia kishte premtuar nje premtim Abrahamit tek Zanafilla 12 :1-7 dhe Ai e mban premtimin.

Ai tha se pasardhesit e Abrahamit do te shtoheshin gjithnje e me shume si rera e detit dhe do te ishin te bekuar , dhe cdo familje e tokes do te bekohej nese e bekonte Abrahamin.
    Por kush mallkon Abrahamin do te jete i mallkuar.
    Madianitet doni te mallkonin bijte e Abrahamit dhe madje bene edhe planin se si ti shkaterronin.

Por perendia tek Numrat 31 ku ti ke sjelle vargun 17-18 eshte duke denuar vetem ata njerez qe ishin pjese e mekatit tek madianitet dhe nuk po denon ata qe ishin te pater. psh vajzat e virgjera nuk kishin rene ne shtrat me hebrnejte per ti cuar ne mekat dhe ato Zoti i la te gjalla madje qe te mos ishin vetem te pa mbrojtura Ai i tha Izraeliteve qe ato ti merrnin ata dhe te kujdeseshin per to.
    O alban1, prapë ti me arsyetimet e stilit "sopata pa bisht"?!
    Pyetja është, pse duhej t'i vrisnin fëmijët meshkuj?

Sa për pjesën e fundit ngjyrosur me të kuqe, femrat e virgjëra robinja, merreshin për gra të para ose të shtata dhe Zoti e lejonte poshtërimin e tyre, dhe kur t'i tekej burrit e dëbonte nga shtëpi.
    Kështu që këto moralizmat për dhembshuri e përkujdesje ndaj femrave të virgjëra robinja të pambrojtura thuaja ndonjë tjetri.

...
    Dhe kush martohet me nje grua te ndare ( per shkaqe tradhetie ose edhe per shkaqe cfare do) kryen mekat.
    ...
    Mos u ngatërro ti, jo unë.
    I njoh shkrimet mjaftueshëm sa të të zë ty në kontradiktë.

Këtu Zoti e lejon, pra nuk ka pse të jetë mëkat martesa me një grua të ndarë.

Ligji i përtërirë 24:2-3
    "në qoftë se ajo del nga shtëpia e saj dhe bëhet bashkëshorte e një burri tjetër,
    në rast se bashkëshorti i fundit fillon ta urrejë, ai shkruan për të një shkresë ndarjeje, ia jep në dorë dhe e dëbon nga shtëpia e tij, ose në se bashkëshorti i fundit që e kishte marrë për grua vdes"

Po të lexojmë më tej, një femër mund të kalojë dorë më dorë, mjafton që burri mos ta pëlqejë.
    Por ama nuk mund ta rimarrë atë për grua. (lexo vargun 4)
    A do më për Belulin?!

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

DAlan.

O alban1, prapë ti me arsyetimet e stilit "sopata pa bisht"?!
    Pyetja është, pse duhej t'i vrisnin fëmijët meshkuj?

Sa për pjesën e fundit ngjyrosur me të kuqe, femrat e virgjëra robinja, merreshin për gra të para ose të shtata dhe Zoti e lejonte poshtërimin e tyre, dhe kur t'i tekej burrit e dëbonte nga shtëpi.
    Kështu që këto moralizmat për dhembshuri e përkujdesje ndaj femrave të virgjëra robinja të pambrojtura thuaja ndonjë tjetri.
    Pyetja jote nuk ishte kjo ishte ne lidhje me genocidin dhe une te shpjegova kete gje.
    Sa per pyetjen tjeter qe ben per meshkujt femije . Ata femije meshkuj une nuk mund te di cdo gje por ato qe shikoj ne bibel ato them , ty nuk te pelqen qe une po te sjell interpretimin me gjithe kontekstin historik dhe biblik . Por nese do te kuptosh nje varg ne bibel duhet te njohesh krejt biblen , prandaj une te sjell ato sepatat pa bisht qe tia bashkosh bishtit dhe te behen te vlefshme per pune sepse une sjell sopatat por ti ke sjelle bishtin .

Ndersa sa per femijet meshkuj pra ata ishin ndoshta nje fryt i mekatit te hebrenjve me keto gra qe kishin lindur keto femije dhe per kete aresye eshte denuar mekati.

Kurse robinjat realisht kishin kete problem sepse duke qene se nuk kishte me meshkuj ne popullin e tyre qe ti mbronin ato do te ishin ne kujdetarine e hebrenjve. Dhe e di cfare ato me mire qe ishin robinja ose sherbetore ne Izrael se sa te jetonin me njerezit e Madianit qe i perdornin si tu donte qejfi.
    hebrenjte asnjehere nuk perdornin vajzat si tu donte qejfi kjo nuk thuhet gjekundi ne bibel.

Ka paur raste qe ka ndodhur por kjo eshte quajtur e denushme dhe eshte denuar nga Perendia.

megjithate po te jap te lexosh kete pasazh vete.
    Ligji i pertrire 7:1-26 lexoje njehere pastaj flasim perseri. Por mbaj mend kur je duke lexuar qe Zoti tregon dashuri ndaj atyre qe e duan dhe zbatojne urdherimet e Tij . Dhe ne fakt Zoti i do edhe mekataret por Zoti do te ndeshkoje ata qe e urrejne Ate.
    Nderkohe qe e lexon ate kapitull
    Kupto qe te jesh mekatar eshte tjeter gje dhe te urresh Zotin eshte tjeter gje.

...
    Ndersa sa per femijet meshkuj pra ata ishin ndoshta nje fryt i mekatit te hebrenjve me keto gra qe kishin lindur keto femije dhe per kete aresye eshte denuar mekati...
    Përsëri kjo që shkruan bie në kontradiktë me fjalën e Perëndisë.

Ligji i përtërirë 24:16

"Nuk do të dënohen me vdekje etërit për bijtë e tyre, as do të vriten bijtë për etërit e tyre; secili do të dënohet me vdekje për mëkatin e vet."

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

DAlan.

Mos u ngatërro ti, jo unë.
    I njoh shkrimet mjaftueshëm sa të të zë ty në kontradiktë.

Këtu Zoti e lejon, pra nuk ka pse të jetë mëkat martesa me një grua të ndarë.

Ligji i përtërirë 24:2-3
    "në qoftë se ajo del nga shtëpia e saj dhe bëhet bashkëshorte e një burri tjetër,
    në rast se bashkëshorti i fundit fillon ta urrejë, ai shkruan për të një shkresë ndarjeje, ia jep në dorë dhe e dëbon nga shtëpia e tij, ose në se bashkëshorti i fundit që e kishte marrë për grua vdes"

Po të lexojmë më tej, një femër mund të kalojë dorë më dorë, mjafton që burri mos ta pëlqejë.
    Por ama nuk mund ta rimarrë atë për grua. (lexo vargun 4)
    A do më për Belulin?!
    E vetmja aresye pse i lexon shkrimet eshte te gjesh kontradikta , por te keshilloje te mmos e lexosh me me kete paragjykim por te fillosh ta lexosh te teren avash avash.

vete e deshe mos me thuaj pastaj sepata pa bisht se vete e deshe te te sjell kete citim nga bibla.

Ligji i perterire 24:1-4

Kur dikush martohet me nje grua dhe gjen dicka te turpshme tek ajo ( tradheti ) atehere ai mund te ndaje ate.
    kjo eshte edhe ne perputhje me ate qe thote jezusi tek mateu .

Por kur kjo grua del nga shtepia dhe behet grua e nje burri tjeter dhe nese ky i fundit fillon ta urreje (e urren sepse ka qene grua e nje burri tjeter) atehere ai i jep letren e ndarjes , por kjo nga Jezusi ishte quajtur nje urdherim i dhene per aresye te ngurtesise se zemres se tyre. urrejtja ishte nje ngurtesim kjo nuk ishte nje shkak tradhetie kjo ishte nje shkak cfare do qe Jezusi e ka quajtur nje urdherim qe u dha vetem per shkak te ngurtesise se zemrave te njerezve te cilet benin divorce si tu donte qejfi.
    Prandaj jezusi thote se :-- Ne fillim nuk ishte keshtu, Perendia krijoi mashkullin dhe femren qe te jene nje mish i vetem dhe te mos ndahen asnjehere por te qendrojne besnik njeri tjetrit.

Por mqns kishte ngurtesim te njerezve atehere Moisiu e dha ate urdherim.

Por ne rast se burri i fundit vdes ajo nuk do te bashkohet me me burrin e pare sepse ne keto momente eshte kryer nje neveri para Zotit sepse Zoti nuk e miraton kete akt sepse edhe sic jezusi ka thene se ai qe martohet me nje grua te ndare ben mekat Pra qe ne momentin qe ajo grua u martua perseri kishte nje mekat.

Nuk ka asnje kontradikte ne bibel .
    jezusi thote te njejten gje :-- Ai thote se te ndahesh nga gruaja per nje shkak cfare do eshte mekat , te ndahesh nga gruaja per shkak te tradhetise mund te lejohet. Por edhe te martohesh me nje grua te ndare eshte mekat.

Por ama Jezusi kish thene se ajo leter ndarje ose ai urdherim per ate leter ndarjen e dyte ishte dhene per shkak te zemer ngurtesise se njerezve.

Po e perserise perseri jezusi e sqaroi kete duke thene se ne fillim nuk ishte keshtu ......
    Ndryshuar për herë të fundit nga albani1 : 02-01-2011 më 18:37

Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

Ato rregulla jane per hebrenjte brenda vetit.

Përsëri kjo që shkruan bie në kontradiktë me fjalën e Perëndisë.

Ligji i përtërirë 24:16

"Nuk do të dënohen me vdekje etërit për bijtë e tyre, as do të vriten bijtë për etërit e tyre; secili do të dënohet me vdekje për mëkatin e vet."
    Ato rreulla nuk jane regullat e luftes jane rregullat brenda hebrenjve.

Pastaj lexo pak edhe vargjet 17-18 aty , dhe shiko si thote ne lidhje me njerezit e huaj qe jetojne si robe ne vendin e Izraelit .
    Si duhet ti trajtoni hebrenjte roberit?

te respektonin te drejten e tyre.

Sepse vete hebrnejte kishin qene rober me pare dhe per kete aresye nuk duhet te ishin si egjiptianet.

Citim Postuar më parë nga sopata pa bisht Lexo Postimin
    E vetmja aresye pse i lexon shkrimet eshte te gjesh kontradikta , por te keshilloje te mmos e lexosh me me kete paragjykim por te fillosh ta lexosh te teren avash avash.

vete e deshe mos me thuaj pastaj sepata pa bisht se vete e deshe te te sjell kete citim nga bibla.

Ligji i perterire 24:1-4

Kur dikush martohet me nje grua dhe gjen dicka te turpshme tek ajo ( tradheti ) atehere ai mund te ndaje ate.
    kjo eshte edhe ne perputhje me ate qe thote jezusi tek mateu .

Por kur kjo grua del nga shtepia dhe behet grua e nje burri tjeter dhe nese ky i fundit fillon ta urreje (e urren sepse ka qene grua e nje burri tjeter) atehere ai i jep letren e ndarjes , por kjo nga Jezusi ishte quajtur nje urdherim i dhene per aresye te ngurtesise se zemres se tyre. urrejtja ishte nje ngurtesim kjo nuk ishte nje shkak tradhetie kjo ishte nje shkak cfare do qe Jezusi e ka quajtur nje urdherim qe u dha vetem per shkak te ngurtesise se zemrave te njerezve te cilet benin divorce si tu donte qejfi.
    Prandaj jezusi thote se :-- Ne fillim nuk ishte keshtu, Perendia krijoi mashkullin dhe femren qe te jene nje mish i vetem dhe te mos ndahen asnjehere por te qendrojne besnik njeri tjetrit.

Por mqns kishte ngurtesim te njerezve atehere Moisiu e dha ate urdherim.

Por ne rast se burri i fundit vdes ajo nuk do te bashkohet me me burrin e pare sepse ne keto momente eshte kryer nje neveri para Zotit sepse Zoti nuk e miraton kete akt sepse edhe sic jezusi ka thene se ai qe martohet me nje grua te ndare ben mekat Pra qe ne momentin qe ajo grua u martua perseri kishte nje mekat.

Nuk ka asnje kontradikte ne bibel .
    jezusi thote te njejten gje :-- Ai thote se te ndahesh nga gruaja per nje shkak cfare do eshte mekat , te ndahesh nga gruaja per shkak te tradhetise mund te lejohet. Por edhe te martohesh me nje grua te ndare eshte mekat.

Por ama Jezusi kish thene se ajo leter ndarje ose ai urdherim per ate leter ndarjen e dyte ishte dhene per shkak te zemer ngurtesise se njerezve.

Po e perserise perseri jezusi e sqaroi kete duke thene se ne fillim nuk ishte keshtu ......
    Në fillim ishte ashtu... pastaj Moisiu u tha të bënin ashtu... pastaj Krishti ua sqaroi përfundimisht se nuk ishte plotësisht ashtu por ashtu...
    Keshtu pra... jam shumë i qartë tani sidomos pas postimit të fundit.

Faqja 17 prej 22 FillimFillim ... 71516171819 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •