Close
Faqja 19 prej 22 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 214
    Inxhinier Maska e albani1
    Anëtarësuar
    16-08-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    840

eurostar

Citim Postuar më parë nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Me vjen keq qe ti me ke keqkuptuar, une nuk kisha per qellim te tallesha, por thjeshte tu pergjigja per cfar kishe shkruar.
    Une i isha drejtuar albanit1 sepse ishim duke diskutuar dhe ai me sa duket nuk mundi ti pergjigjej pyetjeve te mija dhe pastaj u pergjigje ti dhe bere shum mire. Me aq sa dije ti u pergjigje, nese ke dicka per te shtuar une te mirpres per sqarime te hollsishme.
    Nje besimtar qe don te perhape fjalen e hyit , nuk duhet te lodhet kaq shpejt me ne qe nuk e njohim fjalen e perendise.
    Te pershendes
    Une nuk jam i vetmi i krishter qe mund te pergjigjem , keshtu qe ka edhe te tjere sic eshte VOLSIV.

Une mund te jap edhe mendimin tim por per moemnitn nuk mund te bej sepse kam edhe gjera te tjera per te bere .

Une patjeter qe do te jem i duruar por edhe ti duhet te jesh i duruar.
    Perendia eshte aq i madh, saqe ne na duhet perjetesia per ta njohur Ate plotesisht.

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    Me vjen keq qe ti me ke keqkuptuar, une nuk kisha per qellim te tallesha, por thjeshte tu pergjigja per cfar kishe shkruar.
    Une i isha drejtuar albanit1 sepse ishim duke diskutuar dhe ai me sa duket nuk mundi ti pergjigjej pyetjeve te mija dhe pastaj u pergjigje ti dhe bere shum mire. Me aq sa dije ti u pergjigje, nese ke dicka per te shtuar une te mirpres per sqarime te hollsishme.
    Nje besimtar qe don te perhape fjalen e hyit , nuk duhet te lodhet kaq shpejt me ne qe nuk e njohim fjalen e perendise.
    Te pershendes
    >>> Forumi nuk eshte i pershtatshem per te bere katekizem dhe as per te bere leksione filozofie por mund te perdoret per te dhene shkendija mendimi dhe kaq. Dikush qe ka nder mend te thellohet i ka te gjitha mundesite.
    > Prandaj une e quaj te kote hedhjen ne forum te gjithe atyre fjaleve qe ne fund te fundit nuk kryejne funksionin. Gjithsesi nuk do resht se foluri sepse edhe po te dua nuk mundem. Ti e di Eurostar 1 qe; Drita nuk eshte bere per tu mbuluar por per tu vene ne nje vend qe te ndricoje (Krishti)
    La verita' ti rendera' libero!

Askush nga ju qe shkruani nuk na dha ndonje fakt per paqen. Paqen duhet ta vendosin vet njerzit dhe nuk duhet te presin nga askush , aq me pak nga mitologjit. Gjithsesi me te angazhuar per paqen jane fet e krishtera se ato islame, duke pare qe edhe dhunen me te madhe tek njerzit e krijojne ekstrmistet islamik nen emrin e allahut duke zbatuar ligjin e sheriatit dhe te kuranit

EuroStar1 a bejm nje gare mes trenash sebashku ? EuroCity eshte me i shpejte

Citim Postuar më parë nga EuroCity1 Lexo Postimin
    Askush nga ju qe shkruani nuk na dha ndonje fakt per paqen. Paqen duhet ta vendosin vet njerzit dhe nuk duhet te presin nga askush , aq me pak nga mitologjit. Gjithsesi me te angazhuar per paqen jane fet e krishtera se ato islame, duke pare qe edhe dhunen me te madhe tek njerzit e krijojne ekstrmistet islamik nen emrin e allahut duke zbatuar ligjin e sheriatit dhe te kuranit
    Nuk i le gje mangut dhijata e re/vjeter kuranit
    EuroStar1 a bejm nje gare mes trenash sebashku ? EuroCity eshte me i shpejte
    Zere se e beme dhe fitove ti
    Revolution 1848

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Thoni cfare doni, por teme qe ju ben njerezve fene baski si kjo, moti s'kemi pa. Normalisht ateistat kane meritu ca mirenjohje, ca falenderime apo pse jo edhe ndonje perqafim per gjithe keto ujera te ndotura qe po ju shperlajne, por ... fetare hesapi!

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Une e akuzoj Zotin e besimtreve per bashkpunim me djallin , per te arritur qellimet e tije dashakeqe si me poshte :

Krime dhe masakra mes njerezve

Prostitucion

Perdhunime

Inceste

Vjedhje

Ndarje mes familjareve

Tradhetit bashkshortore dhe tradhetit ne pergjthesi

Poshtrime

Injorance

Varferi

Etj

Ai i ka planifikuar dhe i ka bere realitet te pashmangshem per njerzit keto poshtersi qe edhe krimineli me i keq qe mund te ekzistoje, nuk do ti bente njekohesisht keto krime.

Ky eshte Zoti i paqes dhe dashurise

Me kete akuze , une akuzoj dhe te gjith perkrahesit e keti Zoti.

EuroStar1. Këtu e shumë ditë që kur ke hapur këtë temë kam dashur të të kthej një përgjigje në lidhje me shkrimin tënd më lart. I kam premtuar darwin shumë vite më parë që të mos përzihem në temat e këtij forumi duke e respektuar në maksimum mendimin kundër. Kemi pasur debate të forta në këtë forum (lexo temat e vjetra) dhe shpeshherë edhe qejfmbetje por sidoqoftë ka qenë një debat me njerëz ateistë me të vërtetë të respektueshëm për mënyrën e komunikimit dhe të debatimit. Tashmë nuk ia vlen fare të merresh me ju pseudoateistët e rinj, sepse vetëm pallavra dini të shkruani dhe asgjë më tepër.

Pjesën e mëposhtëme të shkëputur nga Bibla dhe më saktë nga Dhiata e Re, po e citoj për ty dhe për shumë të tjerë që e quajnë veten "ateistë" dhe po e citoj si një përgjigje për atë që ti shkruan më lart. I kërkoj ndjesë darwin për këtë ndërhyrje në komunitetin ateist.

Romakëve: kapitulli 1 vargjet 16-32:

16 Në fakt unë nuk kam turp për ungjillin e Krishtit, sepse ai është fuqia e Perëndisë për shpëtimin e cilitdo që beson, më parë Judeun e pastaj Grekun.

17 Sepse drejtësia e Perëndisë është zbuluar në të nga besimi në besim siç është shkruar: ''I drejti do të jetojë me anë të besimit''.

18 Sepse zemërimi i Perëndisë zbulohet nga qielli për çdo pabesi e padrejtësi të njerëzve, që mbysin të vërtetën në padrejtësi,

19 meqenëse ajo që mund të njihet prej Perëndisë është bërë e dukshme në ta, sepse Perëndia ua ka shfaqur atyre.

20 Në fakt cilësitë e tij të padukshme, fuqia e tij e përjetshme dhe hyjnia e tij, duke qenë të dukshme nëpërmjet veprave të tij që nga krijimi i botës, shihen qartë, me qëllim që ata të jenë të pafalshëm.

21 Sepse, megjithëse e njohën Perëndinë, nuk e përlëvduan as e falënderuan si Perëndi, përkundrazi u bënë të pamend në arsyetimet e tyre dhe zemra e tyre pa gjykim u errësua.

22 Duke e deklaruar veten të urtë, u bënë të marrë,

23 dhe e shndërruan lavdinë e Perëndisë së pakalbshëm në një shëmbëllim të ngjashëm me atë të një njeriu të kalbshëm, të shpendëve, të kafshëve katërkëmbëshe dhe të rrëshqanorëve.

24 Prandaj Perëndia ia dorëzoi papastërtsë në epshet e zemrave të tyre, për të çnderuar trupat e tyre në mes vetë atyre,

25 që e ndryshuan të vërtetën e Perëndisë në gënjeshtër dhe adhuruan dhe i shërbyen krijesës në vend të Krijuesit, që është i bekuar përjetë. Amen.

26 Prandaj Perëndia i dorëzoi ata në pasioneve të ulëta, sepse edhe gratë e tyre i shndërruan marrëdhëniet natyrore në atë që është kundër natyrës.

27 Në të njejtën mënyrë burrat, duke lënë marrëdheniet e natyrshme me gruan, u ndezën në epshin e tyre për njëri-tjetrin, duke kryer akte të pandershme burra me burra, duke marrë në vetvete shpagimin e duhur për gabimin e tyre.

28 Dhe meqenëse nuk e quajtën me vend të njihnin Perëndinë, Perëndia i dorëzoi në një mendje të çoroditur, për të bërë gjëra të pahijshme,

29 duke qenë të mbushur plot me çdo padrejtësi, kurvërim, mbrapshtësi, lakmi, ligësi; plot smirë, vrasje, grindje, mashtrim, poshtërsi,

30 mashtrues, shpifës, armiq të Perëndisë, fyes, krenarë, mburravecë, trillues ligësish, të pabindur ndaj prindërve,

31 të paarsyeshëm, të pabesë, pa dashuri të natyrshme, të papajtueshëm, të pamëshirshëm.

32 Por ata, ndonëse e kanë njohur dekretin e Perëndisë sipas të cilit ata që bëjnë gjëra të tilla meritojnë vdekjen, jo vetëm i bëjnë, por miratojnë edhe ata që i kryejnë.

vijon...
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anëtarësuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perëndinë
    Postime
    1,257
    Romakëve: kapitulli 2, vargjet 1-11:

1 Prandaj, o njeri, cilido të jesh ti që e gjykon, je i pafalshëm sepse në këtë që gjykon tjetrin, dënon vetveten, sepse ti që gjykon bën të njëjtat gjëra.
    2 Por ne e dimë se gjykimi i Perëndisë është sipas së vërtetës mbi ata që bëjnë gjëra të tilla.

3 Dhe mendon, vallë, o njeri që gjykon ata që bëjnë të tilla gjëra që edhe ti i bën, t'i shpëtosh gjykimit të Perëndisë?

4 Apo i përçmon pasuritë e mirësisë së tij, të durimit dhe zemërgjerësisë së tij, duke mos njohur që mirësia e Perëndisë të prin në pendim?

5 Por ti, për shkak të ashpërsisë sate dhe të zemrës së papenduar, po mbledh për veten tënde zemërim për ditën e zemërimit dhe të zbulesës së gjykimit të drejtë të Perëndisë,

6 që do ta shpaguajë secilin sipas veprave të tij:

7 jetë të përjetshme atyre që kërkojnë lavdi, nder e pavdekësi, duke ngulmuar në veprat e mira;

8 ndërsa atyre që kundërshtojnë e nuk i binden së vërtetës, por i binden padrejtësisë, indinjatë dhe zemërim.

9 Mundim dhe ankth mbi çdo shpirt njeriu që bën të ligën, Judeut më parë e pastaj Grekut;

10 por lavdi, nder e paqe cilitdo që bën të mirën, Judeut më parë e pastaj Grekut.

11 Sepse te Perëndia nuk ka anësi.
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtë I Shenjtë...

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Peniel, ne cilin vend u pergjegjen pyetjet e Eurostarit ne kete tekst qe citove? Nese mendon se u pergjegjen nga konteksti i tekstit qe citove, ne cilen menyre u pergjegjen?

Deri sot nuk kam diskutuar me ty mbi fene, por tani e shoh qe ne njeren ane apelon ne komunikim te mirefillte, mirepo ne anen tjeter e paushallizon komunikimin me citime copy paste. Paramendo ku do shkonim, sikur te vepronim sikur ti: Do kopjonim diku ndonje liber te ndonje shkencetari ateist, p.sh. te Richard Dawkins apo Charles Darwin dhe t'ju thonim besimtareve: Gjeni aty mendimin tim.

Kjo nuk shkon. S'eshte gje e ndaluar, s'eshte krim, por me komunikim te mirefillte lidhjen me te vogel nuk e ka, por perkundrazi per mua eshte shenje tipike per ate qe biseduesi qe ben kete, ka ngelur pa fije argumenti. Forme rezignimi ne bisede. "Disfate" e paster.

Citim Postuar më parë nga Peniel Lexo Postimin
    EuroStar1. Këtu e shumë ditë që kur ke hapur këtë temë kam dashur të të kthej një përgjigje në lidhje me shkrimin tënd më lart. I kam premtuar darwin shumë vite më parë që të mos përzihem në temat e këtij forumi duke e respektuar në maksimum mendimin kundër.
    Ke bere mire qe i ke premtuar te mos perzihesh , por nuk e kuptoj se perse nuk e mban premtimin ?

Qe ne fillim e kemi ber te qarte per mos te sjell citime biblike apo kuranore, me sa shoh nuk dini gje tjeter.
    Me tej nuk po te citoj se nuk ja vlen
    Revolution 1848

Alban, mbi kundershtimet qe ke me Dalanin per ekzistencen e Jezusit

Çka pohohet pa prova, mund të rrëzohet pa prova.
    Kristofer Hiçens

Nese ti pohon dicka, duhet te sjellesh prova, ne te kundert pohimi yt mund te rexohet pa patur nevoje per deshmi , prova etj
    Tani ti je i bindur qe Jezusi i paqes ka ekzistuar dhe une dua te bej disa pyetje per te, nese me lejon kuptohet.

1) Cfar argumenti me jep qe Maria ishte vertete virgjershe dhe qe lindi Jezusin ?

2) Kush e ruajti Marine per te garantuar qe ajo ishte e paprekur nga ndonje njeri ?

3) Perse lbrat historik flasin per kedo , pervec profeteve te Zotit ?

4) Ku jane shenjat e dukshme historike te lena trashgimi per keto profete te rendesishem ?

5) Perse sot nuk ka me profete ?

6) Perse sot nuk ka me mrekulli ?

7) Toka eshte e sheshte apo jo ?

Do doja qe te kisha nje shpjegim per cdo pyetje.

Te pershendes
    Citim Postuar më parë nga albani1 Lexo Postimin
    Une nuk jam i vetmi i krishter qe mund te pergjigjem , keshtu qe ka edhe te tjere sic eshte VOLSIV.

Une mund te jap edhe mendimin tim por per moemnitn nuk mund te bej sepse kam edhe gjera te tjera per te bere .

Une patjeter qe do te jem i duruar por edhe ti duhet te jesh i duruar.
    alban edhe sa kohe te duhet per pergjigjen , sepse me duket se nuk e ke nje te tille, e mendoj keshtu pasi ti ke filluar tema te tjera dhe ke anashkaluar pyetjet qe te kam bere une dhe shoket e tjere. Nese nuk din mos te vije turp ta thuash se njerez jemi.

Te pershendes
    Revolution 1848

Faqja 19 prej 22 FillimFillim ... 91718192021 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •