Close
Faqja 93 prej 141 FillimFillim ... 43839192939495103 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 921 deri 930 prej 1406
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-05-2009
    Vendndodhja
    Iliri
    Postime
    2,914

Muratoret e Drenices..

Shkon njeri i katunit tone tek nji mik ne Bajgor,dhe posa e mur vesh per te pranishmit se jon murator ju thot a ben kure te mbaroni ktu ahrin te vini ne katun te une e ma zidoni nji izbe.
    Te nesermen me mengjes u nisen dhe pa hanger kaftjall filluan me punen .
    Dojshin si kalimthi me e mbaru izben po ky dojke me ja murue se e kishte qellimin te u bente qeve nji aher me u mburre me mjeshtrit e po ju thot ngadale o mjeshter veq punone mire se me dit u kom e jo me kotrum.
    Ata kishin pas menu se jon fut ne shqiperi e deri sa po punonin filluan edhe hoka,sa njeri sa tjeri po i thonin tjetrit napred i pokrij ,pokrij .Mahmuti po i shiqo e dikur e humbi durimin e u tha ..
    Shtaje to pokrij pokrij e me pas e zgjati pak pokupi allat i bjezhite odavde..u habiten muratoret e than as jemi ne Shipni a...
    thon se ai aher pas tre vite u rrezu se pa temel srrinte aheri. e Halimit qe ja ben aherin dibranet edhe pse e dogjen shkiet akoma po i perballo kohes.

rrefim i moqem qe sherbe per dite te sotit.
    Shaka...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-09-2010
    Vendndodhja
    Franc
    Postime
    180

S’ka gajle djalė

Njė djalosh flokėgjatė, me syza tė errėta mbi hundė, me nja dy-tre zinxhirė rreth qafe e pėrplot cingla- mingla tjerė, u fut nė autobus me njė krekosje prej gjeli. Ai duke ecur ashtu rėndė e rėndė e shkeli keq me takėn e kėpucės njė plak.
    - Oh, bėri plaku i gjorė nga dhembja.
    Djaloshi, deshi qė tė shfajėsohet duke i kėrkuar falje plakut: - mė falė axhė, e bėra pa qėllim!
    Plaku po ashtu, duke dashur qė tė mos e fajėsoj djaloshin i tha: - S’ka gajle djalė, unė jam mėsuar me mė shkelur gjėja!…(Plaku i gjorė tėrė jetėn ishte kujdesur pėr bagėtinė e tij, prandaj ato jo pak herė e kishin shkelur e dėrmuar...)

pak hajgare per burrat e odes hajde more dhezne ka nja

-a ka naj djal te ri mi shkun qeto shpuzore se jan ba pa shkun

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-09-2010
    Vendndodhja
    Franc
    Postime
    180

po kemi frik nga quranat qe po na hajne

Njė Xhafer Murtezi nga Skenderaj, kishte pasur shumė qurana (gjela deti), por nuk ia priste asnjė askujt. Njė ditė e takon njė Muharrem Dergutin e Rezallės nė Skenderaj, dhe pasi pėrshėndetėt me te, po i thotė: - Pėr besė po del njė natė tek unė Muharrem e po tė bėjmė pikėn e qejfit deri nė mėngjes sė bashku, merr edhe kė tė duash me vete e eja.
    Qe besa kisha me ardhur me gjithė qejf mor Xhafer, por nuk po guxoi prej atyre quranave tuaj, ngase ata veē kur t’na hanė njė ditė aty tė lama!

"porosija"Ndaj mikut dhe shokeve mos u trego dore shternguar"

i/e regjistruar Maska e salihaj
    Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Po me vjen seri...!

Citim Postuar mė parė nga ganimet Lexo Postimin
    Shkon njeri i katunit tone tek nji mik ne Bajgor,dhe posa e mur vesh per te pranishmit se jon murator ju thot a ben kure te mbaroni ktu ahrin te vini ne katun te une e ma zidoni nji izbe.
    Te nesermen me mengjes u nisen dhe pa hanger kaftjall filluan me punen .
    Dojshin si kalimthi me e mbaru izben po ky dojke me ja murue se e kishte qellimin te u bente qeve nji aher me u mburre me mjeshtrit e po ju thot ngadale o mjeshter veq punone mire se me dit u kom e jo me kotrum.
    Ata kishin pas menu se jon fut ne shqiperi e deri sa po punonin filluan edhe hoka,sa njeri sa tjeri po i thonin tjetrit napred i pokrij ,pokrij .Mahmuti po i shiqo e dikur e humbi durimin e u tha ..
    Shtaje to pokrij pokrij e me pas e zgjati pak pokupi allat i bjezhite odavde..u habiten muratoret e than as jemi ne Shipni a...
    thon se ai aher pas tre vite u rrezu se pa temel srrinte aheri. e Halimit qe ja ben aherin dibranet edhe pse e dogjen shkiet akoma po i perballo kohes.

rrefim i moqem qe sherbe per dite te sotit.
    Shaka...
    Po me vjen seri qe paska pasur Drenica Murator! Unė e di qe nė fshat kanė pasur oda e qifte pėr gjah (gjatė luftės hute), ndėrsa ata qe kanė jetuar nė qytet, kanė pasur dėshirė me “shkarravitė” me laps.
    Sa i pėrket pėr murator, pak ja kanė pasur zanat. Nė Drenicė gjithmonė kanė ndėrtuar mure dibranėt edhe rrallė herė ndonjė i rrafshit tė Dukagjinit.

Pėrshėndetje vėllezėr dhe mirė se erdhėt.
    Mė falni qė nuk kam qenė mjaft aktiv, por kam pasur shumė punė.
    Pėr Salihajn kam njė porosi:
    Po pate mundėsi, nga ai libri qė ke sjellė Mark Zhakun, pa shiko se aty ėshtė edhe njė pėrrallė shumė e mirė dhe e ka titullin: "Sheh Miza", porosia e sė cilės ėshtė: ruaju nga njerėzit qė shtiren si shumė tė mirė.
    "Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

E gjeta!!!

Citim Postuar mė parė nga projekti21_dk Lexo Postimin
    Pėrshėndetje vėllezėr dhe mirė se erdhėt.
    Mė falni qė nuk kam qenė mjaft aktiv, por kam pasur shumė punė.
    Pėr Salihajn kam njė porosi:
    Po pate mundėsi, nga ai libri qė ke sjellė Mark Zhakun, pa shiko se aty ėshtė edhe njė pėrrallė shumė e mirė dhe e ka titullin: "Sheh Miza", porosia e sė cilės ėshtė: ruaju nga njerėzit qė shtiren si shumė tė mirė.
    Zhak Marku ishte nė librin dy (2) Prozė popullore nga Drenica (Anton Ēeta), ndėrsa Sheh Miza edhe pse e kam ditur dhe di ta interpretoi pa e shiku nė libėr. Andaj, do jam besnik dhe do e shkruaj drejtpėrsėdrejti nga libri, libri njė(1) i po tė njejtit autor. Mjaft po me krijon vėshtirėsi shkrimi nga libri, sepse duhet ta shkruaj ashtu siē ėshtė nė gjuhėn burimore.
    Ore mik imi i dashur Projekt_21, kėsi shembuj kemi sa tė duash pa i lexuar dhe pa i dėgjuar. Vetem duhet ti shkruajm emrat e imagjinuar, se na dalin pėrpara e na bėjnė horė. Hori tė bėnė hor, ndėrsa ai i ndershmi tė nderon. Apo i respektuari tė respekton.
    Disa herė desha tė ju kėrkoi njė ndihmė, por tani ėshtė vonė pėr mua. Ndihma qe me ėshtė nevoitur shumė nga Ju mik i dashur dhe miqėt tjerė ėshtė, tė mė pėrmirėsoni nė gjuhėsi. Gjuhėn shumė e kam nė qefė, sepse gjatė shkollimit tim as nuk kam pasur mėsues tė mirė tė gjuhės shqipe, po mė vonė as profesor. Nė kohėn time kur jam shkolluar, profesoret e gjuhės shqipe kanė qenė bukur tė zorit, sepse kanė qenė tė censuruar nga shteti i atėhershėm.
    Dua ta them troē: Kur lexoi literaturė tė pėkthyer nga disa autor, me pėrkthim tė shkėlqyeshėm, zemra me bėhet mal dhe e kundėrta; kur lexoi shkrime siē i shkruaj unė vet, vetėja me del huji!!! Jam njeri me pėrvojė tė madhe, siē thojnė me bagazh tė madh. Andaj, mė dhimset qe kjo njohuri e imje mos tė del nė dritė pėr shkak tė drejtėshkrimit tė dobtė. Ju pėrshėndes.

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Sheh Miza

Ish kan martue njani. Grueja e ti u kallxojke shumė elierze. kur meten vetem n'shpi, mas darsmes, po i thot burri grues me shkue me mush ujė n'oborr.
    - Prit ta veshi ferexhen, - i tha e shoqja - se kam havale prej knuesit.
    E veshi ferexhen e duel me merrė uj n'oborr. Kishin pasė n'shpi kijet e do dhen.
    I thot ni dit grueja t'shoqit:
    - Duhet me i hjek kijet se kam havale pej tyne. Edhe kingjyt mashkuj shka janė duhet me i pre se edhe pej tyne kam havale.
    Kur i hjek burri kijet e i pret kingjat, nuk vonoi shum e grueja po i thot:
    - Edhe kujat duhet mi shit se edhe pej tyne kam havale.
    Kshtu, ka pakė pėr ditė, nuk met gja e gjallė n'shpi. I shoqi bahet dyshim ne vedi:
    "Ēka u ba puna e ksaj grueje kėshtu qe mi faroi krejt gjanė e gjallė? A ban vaku me kanė kaq elierze!" E dan menen me provue gruen. Ni dit i thot:
    - Unė do t'shkoj nėr miq e nuk vi nja pes gjasht dit.
    Drue, ujė e miell i len mrena n'shpipėr mos me dalė grueja pėrjashta edhe tfillon e shkon nėr miq. T'dyten pramje kthehet e hip tinės n'tavan pėrmi sobė e kqyr pej ni bire ēka po ban shoqja mrena n'sobė.
    Grueja kish pasė dy jarana. I kish pas thirrė me ardhė at natė, tash qi s'e kish pasė burrin n'shpi. Kur u ba natė, erdhen jaranat e grueja e qoi gjith naten me ta n'sobė.
    Burri pej tavani po kqyr. Dikur u largue, shkoi prap nėr miq e u vanue nja ni javė.
    Kur erdh, e gjet gruen n'shpi.
    - Qysh u vanove e m'ke lan n'shpi vetun? - foli grueja.
    - Po unė ti kam pas lan krejt senet pėr ēka ki pasė nevojė.
    - Mu kan sosė senet, e me dalė n'oborr m'pake najkush, e ti e dinė qe unė kam havale.
    - Valla, moj grue, kam ngue pėr gra tjera qi kanė ka ni jaran, po si ti qi kishe dy, s'kam ngue!
    Dahet me grue, e kthen gruen n'gjini, shet tokė e mall, teshė e koteshė e shkon n'Stamoll me jetue. Kur shkon n'Stamoll, e nxuni ni shpi me **** e po rrin qaty. Mas pak dite nisen me u thy dugajtė natėn. Kurrqysh me i ra n'fije hajnit, as zaptitė, as mreti, as kėrkush.
    Djali, tuj shetit rrugėve t'Stamollit, e shikonte ni sheh plak me mjekėrr t'gatė. I kish lidh shehi disa cigare rreth kambve e disa kėrrpa n'fund t'kamve qe ju virshin deri n'tokė. Kish pas vetė djali ni dit njanin:
    - Kush asht ky plak qi po shkon kshtu rrugės, e pse i ka lidhė kto cingare n'kamė?
    - Asht Sheh Miza, - i thanė. Asht njeri evliha e kėrkuj s'i ban keq e as n'hak t'hujin s'i hin. Ato cigaret i ka qitė n'kamė mos me i shkelė mizat, bubrrecat e ēka asht gja qi ka shpirt, qi m'u tremė kur t'kalon ai.
    Dugajtė u thejshin nat pėr natė e mreti e kish pas hapė fjalėn: "Kush ma gjanė hajnin, due m'e ba pashė". Ky djali, ni natė, ka rri n'ni kafe me ni oficer, i thot oficerit:
    - Valla unė e kishna gjetė hajnin, sall t'ishna ni here me mretin.
    Mretit i shkojn n'vesh kėto fjalė e qon e e thrret.
    - Ēka t'duhet me mujtė e me zanė hajnin? - i thot.
    - M'duhet nja dhetė polic me ardhė me mue e me kanė nėr urdhnin tem. Ēka t'u tham unė, ata me ba.
    Mreti ja dha dhetė polic t'mirė ky i muer e tfhilloi me ta natėn ēarshisė. Shkoi dogri n'shpi tė Sheh Mizės e cakati n'derė. Duel Sheh miza. Djali u thot policėve me lidhė. E lidhin e ja gjajnė n'xhep qelcat e shpisė. Kur hallakatėn nėpėr shpi, e gjajnė tanė at mall qe e kish pas vjedhė nėpėr dugajė. U habiten policet e s'dojshin me i zanė besė syve t'vet. Kur ja quen Sheh Mizen mretit, ky u ēudit, e nali djalin vetėm me nj'anė e e pveti:
    - Me ēka mujte m'e gjetė ti kta qi kėrkuj s'i ka shkue nėr men qi Sheh Miza a hajni.
    Djali i foli kshtu mretit:
    - E kam pasė ni grue, padishah, qi u kallxojke elierze e madhe, sa qi edhe pej knuesit havale ka pasė. Ni natė unė u msheha n'tavan e ajo, tuj kujtu qe jam n'udhė, e kaloi natėn me dy jarana. Edhe Sheh Miza u kallxojke evliha sikur grueja jeme e s'dojke m'i shkelė as mizat rrugės. Ma ka merrė menja qi edhe ky ka me dalė si grueja jeme e qata, kur m'i dhe polict, kam shkue drejt n'shpi t'ti e aty e gjetem mallin qi a vjedhė nepėr dugajė.
    Mreti ja zgjati dorėn djalit edhe e bani pashė, e Sheh Mizėn e kalbi n'haps.

Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Urimeee!!!

NJĖQIND I BĖFSH
    Ditėlindja kur vjen, diē tė pėrkujton.I madh dhe i vogėl kėtė ditė e feston.
    Tė gjithė kėtė ditė, mikut ja urojnė.
    Ėma dhe baba pėr djalė kėtė ditė e gėzojnė.Liria ėshtė ajo qe tė gjitha i mundėson.
    I ri i moshuar pėr Liri lufton.
    Netėt e ditėt radhitėn varg e vij.Ditėlindja e mikut i ka shkuar nė shpi.
    Jo. Jo or mik ne nuk do tė harrojmė.
    Amanet e kemi nga tė parėt tonė
    .

Citim Postuar mė parė nga salihaj Lexo Postimin
    NJĖQIND I BĖFSH
    Ditėlindja kur vjen, diē tė pėrkujton.I madh dhe i vogėl kėtė ditė e feston.
    Tė gjithė kėtė ditė, mikut ja urojnė.
    Ėma dhe baba pėr djalė kėtė ditė e gėzojnė.Liria ėshtė ajo qe tė gjitha i mundėson.
    I ri i moshuar pėr Liri lufton.
    Netėt e ditėt radhitėn varg e vij.Ditėlindja e mikut i ka shkuar nė shpi.
    Jo. Jo or mik ne nuk do tė harrojmė.
    Amanet e kemi nga tė parėt tonė
    .
    Tė faleminderit mik. Pac gjithė gėzimet e botės.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga projekti21_dk : 25-12-2010 mė 17:46
    "Projekti 21" nuk i bėn reklamė vetes, afirmon tė tjerėt!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-09-2010
    Vendndodhja
    Franc
    Postime
    180
    Citim Postuar mė parė nga salihaj Lexo Postimin
    Ish kan martue njani. Grueja e ti u kallxojke shumė elierze. kur meten vetem n'shpi, mas darsmes, po i thot burri grues me shkue me mush ujė n'oborr.
    - Prit ta veshi ferexhen, - i tha e shoqja - se kam havale prej knuesit.
    E veshi ferexhen e duel me merrė uj n'oborr. Kishin pasė n'shpi kijet e do dhen.
    I thot ni dit grueja t'shoqit:
    - Duhet me i hjek kijet se kam havale pej tyne. Edhe kingjyt mashkuj shka janė duhet me i pre se edhe pej tyne kam havale.
    Kur i hjek burri kijet e i pret kingjat, nuk vonoi shum e grueja po i thot:
    - Edhe kujat duhet mi shit se edhe pej tyne kam havale.
    Kshtu, ka pakė pėr ditė, nuk met gja e gjallė n'shpi. I shoqi bahet dyshim ne vedi:
    "Ēka u ba puna e ksaj grueje kėshtu qe mi faroi krejt gjanė e gjallė? A ban vaku me kanė kaq elierze!" E dan menen me provue gruen. Ni dit i thot:
    - Unė do t'shkoj nėr miq e nuk vi nja pes gjasht dit.
    Drue, ujė e miell i len mrena n'shpipėr mos me dalė grueja pėrjashta edhe tfillon e shkon nėr miq. T'dyten pramje kthehet e hip tinės n'tavan pėrmi sobė e kqyr pej ni bire ēka po ban shoqja mrena n'sobė.
    Grueja kish pasė dy jarana. I kish pas thirrė me ardhė at natė, tash qi s'e kish pasė burrin n'shpi. Kur u ba natė, erdhen jaranat e grueja e qoi gjith naten me ta n'sobė.
    Burri pej tavani po kqyr. Dikur u largue, shkoi prap nėr miq e u vanue nja ni javė.
    Kur erdh, e gjet gruen n'shpi.
    - Qysh u vanove e m'ke lan n'shpi vetun? - foli grueja.
    - Po unė ti kam pas lan krejt senet pėr ēka ki pasė nevojė.
    - Mu kan sosė senet, e me dalė n'oborr m'pake najkush, e ti e dinė qe unė kam havale.
    - Valla, moj grue, kam ngue pėr gra tjera qi kanė ka ni jaran, po si ti qi kishe dy, s'kam ngue!
    Dahet me grue, e kthen gruen n'gjini, shet tokė e mall, teshė e koteshė e shkon n'Stamoll me jetue. Kur shkon n'Stamoll, e nxuni ni shpi me **** e po rrin qaty. Mas pak dite nisen me u thy dugajtė natėn. Kurrqysh me i ra n'fije hajnit, as zaptitė, as mreti, as kėrkush.
    Djali, tuj shetit rrugėve t'Stamollit, e shikonte ni sheh plak me mjekėrr t'gatė. I kish lidh shehi disa cigare rreth kambve e disa kėrrpa n'fund t'kamve qe ju virshin deri n'tokė. Kish pas vetė djali ni dit njanin:
    - Kush asht ky plak qi po shkon kshtu rrugės, e pse i ka lidhė kto cingare n'kamė?
    - Asht Sheh Miza, - i thanė. Asht njeri evliha e kėrkuj s'i ban keq e as n'hak t'hujin s'i hin. Ato cigaret i ka qitė n'kamė mos me i shkelė mizat, bubrrecat e ēka asht gja qi ka shpirt, qi m'u tremė kur t'kalon ai.
    Dugajtė u thejshin nat pėr natė e mreti e kish pas hapė fjalėn: "Kush ma gjanė hajnin, due m'e ba pashė". Ky djali, ni natė, ka rri n'ni kafe me ni oficer, i thot oficerit:
    - Valla unė e kishna gjetė hajnin, sall t'ishna ni here me mretin.
    Mretit i shkojn n'vesh kėto fjalė e qon e e thrret.
    - Ēka t'duhet me mujtė e me zanė hajnin? - i thot.
    - M'duhet nja dhetė polic me ardhė me mue e me kanė nėr urdhnin tem. Ēka t'u tham unė, ata me ba.
    Mreti ja dha dhetė polic t'mirė ky i muer e tfhilloi me ta natėn ēarshisė. Shkoi dogri n'shpi tė Sheh Mizės e cakati n'derė. Duel Sheh miza. Djali u thot policėve me lidhė. E lidhin e ja gjajnė n'xhep qelcat e shpisė. Kur hallakatėn nėpėr shpi, e gjajnė tanė at mall qe e kish pas vjedhė nėpėr dugajė. U habiten policet e s'dojshin me i zanė besė syve t'vet. Kur ja quen Sheh Mizen mretit, ky u ēudit, e nali djalin vetėm me nj'anė e e pveti:
    - Me ēka mujte m'e gjetė ti kta qi kėrkuj s'i ka shkue nėr men qi Sheh Miza a hajni.
    Djali i foli kshtu mretit:
    - E kam pasė ni grue, padishah, qi u kallxojke elierze e madhe, sa qi edhe pej knuesit havale ka pasė. Ni natė unė u msheha n'tavan e ajo, tuj kujtu qe jam n'udhė, e kaloi natėn me dy jarana. Edhe Sheh Miza u kallxojke evliha sikur grueja jeme e s'dojke m'i shkelė as mizat rrugės. Ma ka merrė menja qi edhe ky ka me dalė si grueja jeme e qata, kur m'i dhe polict, kam shkue drejt n'shpi t'ti e aty e gjetem mallin qi a vjedhė nepėr dugajė.
    Mreti ja zgjati dorėn djalit edhe e bani pashė, e Sheh Mizėn e kalbi n'haps.

Shume me pelqeu kjo,do mundohem te mesoj mire dhe ta tregoj neper shoqerin time, dihet kur e lyp koha dhe vendi ju pershendes te gjithve .

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •