Close
Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 130
    i/e regjistruar Maska e Colomba
    Anėtarėsuar
    06-04-2009
    Vendndodhja
    IT
    Postime
    660
    Citim Postuar mė parė nga Edvin83 Lexo Postimin
    Njёri prej tyre ёshtё edhe Edvis Rina, ndryshe Spiro.

Pёrse po kthehen emigrantёt shqiptarё? "Gjithsesi vendosa tё kthehesha sepse jam atdhetar. "Prisja qё tё pёrballesha tё paktёn me atё Shqipёri ose mё mirё me atё Tiranё qё lashė nё vitet '90.
    Edvisi ёshtё person qё kёrkon shumё mё tepёr nga vetvetja, nuk mund tё mjaftohet nё ato qё ka."Midis tė tjerash, vendosa tė kthehesha nё Shqipёri sepse nuk doja tё isha i dyti i qytetit, por i pari i fshatit . Mirėpo pёrsёri gjёrat nuk erdhёn ashtu si i kisha menduar unё. Nё Shqipёri ndihem mё shumё refugjat se nė Greqi.Vёshtirёsohem tė komunikoj me njerёzit sepse janё mёsuar me njё tjetёr mёnyrė jetese, kanё tё tjera mendime dhe madje shakatė e mia mund tё keqkuptohen. Pas kaq vitesh nё Greqi mundohem qё tё pёrshtas thёniet e gjuhёs greke me atё shqipe, mirёpo diēka e tillё mund tё lindė edhe keqkuptime. Gjithashtu, qёndrimi i qytetarёve ndaj meje, edhe pse jam vendas, nuk ka qenё mё i miri.
    . Unё mund tё mendoja pёr njё tё ardhme tё mirё dhe tё shpejtё nё Shqipёri nёse kisha mbёshtetjen e shtetit, mirёpo "ai" ёshtё i padukshёm nё ēdo iniciativё qё kam marrё deri tani. Konkretisht, jam pronari i njё biznesi tё vogёl, tё cilin e kam hapur para disa vitesh duke patur nё mendje premtimet e qeveritarėve tanё. Vendosa ta bёj kёtё hapme shpresёn se do tё kem lehtёsime ekonomike, pasi flitej se emigrantёt shqiptarё qё do tё ktheheshin nga jashtё dhe do tё investonin nё vendlindjen e tyre nuk do tё paguanin taksa tatimore.
    Shume pretendues dhe "mbi re" ky zoteria Edvis(Spiro)...thote vendosa te kthehem se jam "atdhetar",me poshte del ne pah arsyeja e vertete ,ambicja per te qene "i pari fshatit"sepse ne Greqi nuk e konsideronte njeri dhe ndihej i fundit i qytetit,(asgje ne kundershtim,c'do kush kerkon te jet dikush) por mos na trego perralla atdhetarie.Me poshte shkrimi vazhdon veshtiresohem te komunikoj me njerzit,,,problemi i tij ,jo i njerzve,pse si kujtonte ky zoteria se erdhi Spirua ne Tirane e do fillonin tiransit te flisnin greqisht?Ky zotri kur emigroi ne greqi ndryshoi dhe emrin per tu pershtatur,mesoi gjuhen,traditat,shakate,,,etj etj,e arriti te komunikoje me greket e tu pershtatet,nuk e kuptoj pse??' gjithe kjo veshtiresi per te komunikuar dhe per tu ripershtatur me bashkombesit e tij...
    Me vone zoteria flet per lehtesime ekonomike dhe mundesine per mos te paguar taksa nga ana e emigranteve qe rikthehen,,,kerkese apsurde,kjo do te tingellonte si diskrimitet per investitoret qe nuk kane emigruar,mos jane bij te njerkes keta te fundit,,,Shteti duhet te jete prezent per te gjithe qytetaret ne menyre te barabarte,per ata qe qendrojne aty,per ata qe largohen,e per interes personal rikthehen e keshtu me radhe,,,(per kete ka vend per diskutim sa te duash) por edhe dicka,asgje nuk na dertyrohet,duhet te punojme, te studiojme ,te sakrifikojme, te lodhemi,te kemi durim ,te luftojme per te arritur synimet tona mos te presim as nga shteti as nga qielli,ne c'do vend te botes funksionon kjo politik ,per te paaftet shteti e shumta mund tu jap nje perkrahje sociale.

Citim Postuar mė parė nga Colomba Lexo Postimin
    por edhe dicka,asgje nuk na dertyrohet,duhet te punojme, te studiojme ,te sakrifikojme, te lodhemi,te kemi durim ,te luftojme per te arritur synimet tona mos te presim as nga shteti as nga qielli,ne c'do vend te botes funksionon kjo politik ,per te paaftet shteti e shumta mund tu jap nje perkrahje sociale.
    Kete e kam shkruar dhe ne nje teme analoge me duket, apo te kjo nuk e mbaj mend. Duket sikur kush mbaron studimet jashte, shteti i detyrohet per dicka qe nuk arrij te kuptoj. Kur flas keshtu nisem nga vetja, pasi po mbaroj studimet jashte.

Citim Postuar mė parė nga Bamba Lexo Postimin
    Kete e kam shkruar dhe ne nje teme analoge me duket, apo te kjo nuk e mbaj mend. Duket sikur kush mbaron studimet jashte, shteti i detyrohet per dicka qe nuk arrij te kuptoj. Kur flas keshtu nisem nga vetja, pasi po mbaroj studimet jashte.

Nuk ka lidhje detyrimi i shtetit! Dmth, nuk po thote asnje qe shteti na detyrohet neve qe kemi studiuar jashte, thjesht po mbeshtetemi ne thenjet e famshme te politikaneve shqiptar ku inkurajojne studentet te kthehen ne shqiperi e te vene ne praktike ate qe kane studiuar jashte.
    Perderisa ti si shtet ben nje "ftese" te tille... merri parasysh disa gjera!
    Them keto gjera pasi ashtu si ti jam ne dijeni te shume historive te ketij profili, njoh shume studente qe jane kthyer ne shqiperi me qejf, e pastaj jane zhgenjyer. disa kane filluar pune ne nje sektor tjeter per tjeter, disa kane ri-ikur serish ne vendin ku ishin etj etj.

Nuk pretendon asnje qe shteti te na gjej punen sapo te veme kembe ne shqiperi, ama edhe te shikosh disa te pa-afte qe punojne te vjen vertete keq! Na rrofte ne pastaj qe e morem shkollen me forcat tona....

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-10-2010
    Postime
    210
    po te kryesh studimet ne London a Oxford a Berlin vetem i vdekur kthehesh ne Albanistan...

Citim Postuar mė parė nga kleadoni Lexo Postimin
    Nuk ka lidhje detyrimi i shtetit! Dmth, nuk po thote asnje qe shteti na detyrohet neve qe kemi studiuar jashte, thjesht po mbeshtetemi ne thenjet e famshme te politikaneve shqiptar ku inkurajojne studentet te kthehen ne shqiperi e te vene ne praktike ate qe kane studiuar jashte.
    Perderisa ti si shtet ben nje "ftese" te tille... merri parasysh disa gjera!
    Them keto gjera pasi ashtu si ti jam ne dijeni te shume historive te ketij profili, njoh shume studente qe jane kthyer ne shqiperi me qejf, e pastaj jane zhgenjyer. disa kane filluar pune ne nje sektor tjeter per tjeter, disa kane ri-ikur serish ne vendin ku ishin etj etj.

Nuk pretendon asnje qe shteti te na gjej punen sapo te veme kembe ne shqiperi, ama edhe te shikosh disa te pa-afte qe punojne te vjen vertete keq! Na rrofte ne pastaj qe e morem shkollen me forcat tona....
    Besoj se jane kthyer se kane dashur te kthehen apo nuk kane patur nje pune aty ku kane qene. Nuk besoj se ka njeri qe le nje pune te mire jashte dhe kthehet ne Shqiperi se i premton kryeministri qe hajdeni se do ju japim pune plot.

Citim Postuar mė parė nga Qyfyre Lexo Postimin
    Besoj se jane kthyer se kane dashur te kthehen apo nuk kane patur nje pune aty ku kane qene. Nuk besoj se ka njeri qe le nje pune te mire jashte dhe kthehet ne Shqiperi se i premton kryeministri qe hajdeni se do ju japim pune plot.
    Ato qe njoh une, jane si nje forumist joni - nazionalist - qe mendojne qe shqiptaret duhet te jetojne ne shqiperi.
    mbaruan shkollen, as nuk moren fare mundimin qe te kerkonin pune, e iken ne shqiperi te bindur qe atje do fillonin nje pune sh te mire. Madje nje shok imi gjithmone tallej duke thene qe pas nje viti ne shqiperi do ju ndihmoj dhe juve te gjeni pune (dmth do bente mikun). Rezultati: vete gjeti pune pas 1 viti dhe jo ne sektorin e tij, dmth jo per ate qe kishte mbaruar shkollen.... Nuk them qe eshte penduar por nganjehere me thote qe po ta dija q do vente keshtu kjo pune, sdo isha ikur fare....

La vita non si spiega, si VIVE!

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anėtarėsuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Nuk eshte bardh e zi puna, se kuptohet qe nese dikush po punon drejtor departamenti ne nje kompani multinacionale, ndoshta nuk kthehet, por zakonisht ndodh qe ai qe e ka ndare mendjen qe Shqiperi gjendet me lehte pune, se qeveria perdite flet se si i merr ne pune ata qe kthehen nga jashte, dhe qe ka familjen ne Shqiperi, ai person zakonisht e flen mendjen dhe nuk kerkon fare per pune jashte e prandaj kthehet. Ka raste qe edhe kur kane pune te mire jashte, kthehen pasi malli per familjen, dhe terheqja qe i ben familja e detyrojne te kthehet.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    ................
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Ka plot shqiptare ne arsim ne New York. Pa mik fare. Ka dhe qe kane bere shkollen ne Amerike, dhe te tjere qe kane qene mesues ne Shqiperi dhe kane bere vetem disa klasa ketu.

Refrenca nuk do te thote qe ke mik. Thjesht behesh me i besueshem ti me nje reference, sesa une qe i them qe kam punuar 20 vjet ne Shqiperi, qe ai se di ku bie.
    Une po punoj vet ne arsim tani, dhe e di sa vuajta te gjej nje cope vend me forcat e mia. Sa aplikime e ne sa intervista kam vajt. E keqja e Shqiptareve ketu eshte se dhe kur futen me mik thone e zura me zotesine time. Shqiptaret po te shikosh vene atje ku ka Shqiptare. Njoh nja dy qe kane hyre me mik, qe as resume nuk kane paraqit kur kane aplikuar, dhe prape nuk thone qe u futem me mik. Por nuk do shume mend te kuptosh qe pa resume s'te merr njeri kollaj.
    Merret dhe me zotesi, por cik e veshtire, sidomos kur nuk ke eksperience pune.
    Feelings change - memories don't.

i/e larguar Maska e SKRAPARI
    Anėtarėsuar
    13-01-2005
    Postime
    867
    ata qe nuk cajne dot ne evrope patjeter kthehen ne shqiperi. disa nuk cajne dot sepse ne evrope nuk te hap njeri rruge per shkak te rracizmit dhe me te drejte shqiptaret kthehen te bejne ndonje lek ne vendin e tyre, ndersa ka edhe nga ata si puna e edi rames qe kthehen ne shqiperi nga pa-aftesia.

Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Lajmėrim pėr studentėt: Nis projekti "Praktika 2005"
    Nga praktika nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 09-11-2005, 16:38
  2. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-05-2005, 20:05
  3. Lajmėrim pėr studentėt: Nis projekti "Praktika 2005"
    Nga praktika nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-05-2005, 20:01
  4. Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 09-04-2005, 01:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •