Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 56
    Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    Citim Postuar mė parė nga Muhamer Lexo Postimin
    Madaber,jo jo nuk ka ndikuar negativisht , te them te drejten se kam lexuar tekstin e shkenctarit tamam,por nga hadithi i Muhamedit a.s. .Ne Islam ka nje definicion, cdo musliman eshte besimtar dhe sipas islamit feja e pranuar tek Zoti eshte Islami, tani e di se do thuash gjera tjera ,por besom se per ne nuk kane rendesi se cdo thoni juve.
    Nuk e kufizova njerzimin me 1400 vjet ,por thash se Muhamedi para 1400 vjetesh e ka thene kete ,kjo dtth se ka jetuar ne ate kohe , nuk mund te them para 3000 vjetesh e te genjej.
    Luftrat nuk behen per arsye fetare ,por dikush e shfrytezon fene per te bere luftra dhe per te fituar ,akoma se ke kuptuar se luftrat jane biznes?.
    Islami ka lindur edhe para njeriut, islami fillon me Ademin a.s. dhe mbaron me Muhamedin a.s. ,keto jane gjera elementare qe i din cdo femije .
    femijet lindin si njerez ,por tema e diskutimit eshte se si lindin me cfar besimi,Aliu r.a.ka thene nje thenje te mrekullueshme FEJA ESHTE RRUGA QE TE CON TEK ZOTI
    Muhamer, nuk ka asnje fatk, as me te voglin, qe islami ka ekzistuar qe me ardhjen e njeriut te pare ne toke. Po te kishte, jam i sigurt se muslimanet do te luftonin me shume se kaq per fene e tyre.

E dyta, shkencetari ne fjale, meqe nuk e ke lexuar fare tekstin, por je eksituar vetem nga titulli, ka thene tekstualisht: "Femijet lindin besmitare", nuk e ka cilesuar se ku besojne. Nje femije nuk eshte ne gjendje te perceptoje e mendose se cila eshte fe e drejte apo e zhdrejte. Nje femije thjesht beson, qe ka dicka me te madhe qe ka krijuar ate dhe gjithe boten. Ky eshte besimi i cilter, i paster dhe i drejte.

Nuk jam dakort qe feja eshte rruga qe te con te Zoti, eshte besimi ne ekzistencen e Zotit qe te con tek ai. Fete jane te shumta, ZOTI eshte vetem nje.
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

EAGLE warrior Maska e MafiaWarz
    Anėtarėsuar
    12-05-2010
    Postime
    1,787
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Qysh mre qysh!!!
    Po atehere perse ēirreni se shkenca moderne po vertetoka Kuranin???!!!
    Mos do te thote kjo, se ajo qe shkruhet ne te, nuk eshte rruga e drejte???!!!
    Vene vene e ka shkenca
    Praises due to the most high, Allah

Praises due to the most fly, Prada

Baby, I'm magic, ta-dah

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-01-2009
    Postime
    345
    KUSH KA LINDUR I PARI, shkenca, feja, apo Zoti?
    Si pyetje eshte disi fillestare, nuk ka shume thellesi dhe pjekuri ne kete pyetje, tregon qe pyetesi ose do te perhapi konfuzion, ose do te injoroje ose te perbuzi Ekzistencen e Zotit. megjithate une si musliman nuk dua ta paragjykoj kete qe ka shtruar kete pyetje. Atehere themi se: Zoti eshte i Pari i Fillimit, Ai ka ekzistuar perpara se te krijoheshin qiejt dhe toka, Zoti eshte KRIJUESI i GJITHCKAJE qe ka ekzistuar, ekziston dhe qe do te ekzistoje deri ne Diten e Kijametit, dite kjo kur do te shkaterrohet UNIVERSI dhe do te krijohet UNIVERS ne diten e Gjykimit. Pra nuk ka kuptim te pyesim kush ka qene me perpara shkenca apo Zoti, sepse eshte pyetje foshnjore, fillestare qe mund ta bej VETEM nje femije, shkenca eshte perpjekje njerezore brenda mundesive (te kufizuara) te njeriut ne baze te epokave te caktuara, per ti dhene nje SHPJEGIM logjik ngjarjeve, fenomeneve qe ndodhin ne Natyre, ne Univers, ose edhe ne trupat humane (biologjia), nese themi qe Njeriu eshte krijese e Zotit, atehere eshte e qarte pergjigja e atij pyetesit te mesiperm.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    04-07-2010
    Postime
    227
    Citim Postuar mė parė nga MaDaBeR Lexo Postimin
    Muhamer, nuk ka asnje fatk, as me te voglin, qe islami ka ekzistuar qe me ardhjen e njeriut te pare ne toke. Po te kishte, jam i sigurt se muslimanet do te luftonin me shume se kaq per fene e tyre.

E dyta, shkencetari ne fjale, meqe nuk e ke lexuar fare tekstin, por je eksituar vetem nga titulli, ka thene tekstualisht: "Femijet lindin besmitare", nuk e ka cilesuar se ku besojne. Nje femije nuk eshte ne gjendje te perceptoje e mendose se cila eshte fe e drejte apo e zhdrejte. Nje femije thjesht beson, qe ka dicka me te madhe qe ka krijuar ate dhe gjithe boten. Ky eshte besimi i cilter, i paster dhe i drejte.

Nuk jam dakort qe feja eshte rruga qe te con te Zoti, eshte besimi ne ekzistencen e Zotit qe te con tek ai. Fete jane te shumta, ZOTI eshte vetem nje.
    Ndegjo, nuk eshte problemi yne ,se a gjene ti fakte se Islami ka ekzistuar para ardhjes se njeriut te pare ne toke apo nuk gjene, ky eshte problemi yte dhe kuptoje si te duash,per mua ka fakte plot ,kam lexuar nga hadithet e Muhamedit, kam lexuar nga Kurani ,kam ndegjuar nga shume prof te mi, dhe kjo me mjafton per te pasur fakte, ndersa tjetra se cfar thuan te tjeret nuk ka shume rendesi per mua.
    Duke pare titullin me shkoi mendja pikerisht tek hadithi i Profetit ,tani ti kete punen e besimit quaje si te duash eshte zgjedhja yte,une e kuptoj ndryshe,me gjejn ndonje argument qe krishteret dhe jehudet thuan nje gje te tille per lindjen e femijeve??.
    Dhe si e treta nese per juve fete jane te shumta ,per mua eshte NJE. Pikerisht Islami e thote qe Zoti eshte nje "ME TE VERTETE FEJA E PRANUAR TEK ALL-LLAHU ESHTE ISLAMI" une i referohem Kuranit dhe jo Biblave ,apo ndonje anetari te forumit me mendime satanike dhe anti njerzore(kete nuk ua them juve ,por dikujt tjeter ) .

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    Muhamer, me vjen keq per ty dhe ca te tjere si ty, se jeni me te vertet driteshkurter. Juve jeni tamam nga ata tipat qe lexoni vetem titullin, dhe nuk e dini se ēfare ka permbajtja. I nderuar, titulli eshte thjesht diēka per te terhequr, ndersa fabula qendron brenda librit, dhe i duhet shfletuar e lexuar me kujdes.

Tani meqe thua ti, te gjithe jane te bindur, se dhe Bibla, Tevrati, jane libra te shenjte, por po te jene ne origjinalin e tyre dhe jo me ndryshimet qe u jane bere nga njerezit.

Edhe nje gje, feja muslimane ka lindur pas asaj katolike, te pakten nja 600 vite me vone, per te mos thene me shume. Ky eshte fakt qe nuk e ndryshon dot as ti as asnje.

Kur kane zbritur njerezit e pare ne Toke, nuk ka asnje fakt qe te kene qene islam. Kam lexuar dhe une, po une nuk kam lexuar vetem njeren pale, ashtu siē ben ti. Nuk kam lexuar vetem titujt siē ben ti. Kam lexuar te gjitha palet dhe kam lexuar me kujdes dhe brenda kapakeve te librave.
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    04-07-2010
    Postime
    227
    Te falemnderit mer kujdesin dhe per keqardhjen ,por nuk ka nevoje sa jemi drite shkurtet apo drite gjate kete e din cdo kush per vete, kete mund te them edhe une per juve,nejse... vazhdojme, se feja katolike ka lindur para asaj islame, eshte mendimi yte une e respektoj,nuk ta prishi, sejcili ka mendimin e vet,eshte per keqardhje kur faktet i perdorni si prezervative dhe si bombona , ja qe per mua ate qe thua ti nuk jane fakte,ok perseri te them eshte e drejta jote te thuash ashtu,perseri nuk ta prishi .

Ti ke lexuar se njeriu i pare qe ka zbrite ne toke nuk ka qene islam, une te them te kunderten dhe si pike referimi mar ajete Kuranore , ndersa ti mer cfar te duash mua nuk me pengon.

p.s. ti ke lexuar, une kam mesuar dhe studjuar rreth kesaj ,por nuk ia vlen te bejme muhabete forumi, o sot ke literatura te ndryshme u kurre , lexo dhe studjo sepse Zoti kete fjale e zbriti te paren ,apo ndoshta edhe kjo nuk eshte fakt per ju?

Cdo femije qe lind, eshte i pastėr nga ēdo lloje mekati.
    Prandaj, s'mund te jete ndryshe pos i nenshtruar ndaj Krijuesit te tij, qe eshte vet Zoti, pra musliman.
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    Zoti ka zbrit te parin Tevratin dhe jo Kuranin, apo jo?

Citim Postuar mė parė nga MaDaBeR Lexo Postimin
    Zoti ka zbrit te parin Tevratin dhe jo Kuranin, apo jo?
    Musliman ishte edhe Moisiu/Musai a.s. sikurse qe ishte edhe Jezusi/Isa a.s.

Ata nuk adhuruan tjeter pos Zotit 1, qe ishte i njejte !

E ne nuk adhurojm zot tjeter pos Allahut qe eshte 1 dhe i vetem.
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

i/e larguar Maska e Jamarber
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    390
    O ilirian a ke studiu gja kun ti a gjith jeten me dhi ke nejt,qysh mojsiu e jezusi kan qen mysliman ...a din ti kure ka linde feja myslimane.600 vjet mas kristianizmit.
    nuk ja vlen ketu me debatu...me kan...

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •