Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 56
    patriot Maska e shoku_tanku
    Anėtarėsuar
    18-09-2006
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    3,395
    *Shkeca vėrteton se Fėmijėt lindin Musliman*
    U mendova gjate per te shkruar dicka ne pergjigje te kesaj teme por,nuk e di...jam vertet i shokuar nga arritjet e shkences!

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    Bigbrochendr, normalisht kur i pergjigjem dickaje, mar me perpara informacionin e duhur, qe do te thote se e kam lexuar. Por, ke bere gabim te madh qe ke ndryshuar titullin. Kur i referohesh nje burimi, ashtu siē i je referuar ti, duhet ta sjellesh lajmin origjinal siē e ka publikuar dhe website nga ku e ke mare ti. Ky eshte gabimi yt i pare, ke ndryshuar ligjeraten e Autorit.

E dyta, ke shtuar komente te tuat ne shkrimin qe ke sjelle, qe perseri eshte jo e denje. Pasi te sillje lajmin origjinal sipas autorit, atehere mund te beje komentet e tua te lira, por jo te ndryshoh dhe tjetersosh idene e lajmit. Sepse, ketu ka dhe nga ata qe lexojne vetem titullin, ose ka nga ata qe nuk kuptojne shume, dhe kta pastaj, shajne e ofendojne autorin, qe ka qene budalla qe ka thene se lindin islam, ose ka nga ata qe i japin merita autorit, qe thote se femijet lindin islam.

Dhe e fundit. Profesori i nderuar thote se femijet besojne qe ka nje ZOT, por nuk thone qe ky ZOT e ka emrin KRISHT apo ALLAH. Dhe une besoj qe ka nje Zot dhe i perkas fese islame, por jam i vetedijshem qe islami ka ardhur bashke me Profetin Muhamedi A.S. Perpara Muhamedit kane qene te tjere profete, dhe ne asnje fakt historik, ne asnje dokument, askund nuk permendet fjala "islam" ose "musliman", perpara ardhjes se Muhamedit A.S.

Shpresoj se isha i qarte ne ato qe thashe.

PS: Ftoj moderatoret te bejne rregullimet e nevojshme ne teme, te ftoj dhe ty qe ke hapur temen t'u besh me dije moderatoreve "lajmin origjinal" si dhe komentet e shtesat e tua ti besh ne postimet me poshte.
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    04-07-2010
    Postime
    227
    Madaber, e shoh qe mundohesh te japish pergjigje se gjoja na din shume, por eshte fatkeqsi qe ti nuk ke njohuri per Islamin dhe prandaj flet ashtu.

Hadithi i Muhamedis a.s. eshte i qarte ,nuk me kujtohet se si eshte tamam ,qe te mos gaboj,por thote keshtu: Cdo femije lind me besim musliman, pastaj prindet e tyre e udhezojne ate mvarsisht cfar feje kane ata .

Dikush me larte e ceku kete hadith por se di se kush, tani ajo nuk eshte me rendesi,me rendesi eshte qe ky shkenctari ka thene nje te vertet qe Muhamedi a.s. e ka thene para 1400 vjetesh.
    Tani une e di qe ka njerez qe nuk do besojne apo nuk do bindenne kete gje ,por qellimi yne nuk eshte qe te bindim dikend te besoje ne kete , cdo kush eshte i lire te besoje ne ate qe ai mendon se eshte e vertet.Mirepo ketu ne forum ka disa njerez qe mundohen ato bindje te veta tua imponojne te tjereve,ka disa nga ata qe fyejne , ka disa qe tallen.Une atyre nuk ju pergjigjem me te njejten menyre , nuk dua te behem si ata.
    Keshilla ime eshte qe te lexosh me teper per Islamin dhe pastaj ,mendo ,per mua nuk ka nevoje qe te me tregosh per Islamin apo per dicka tjeter lidhur me Islamin sepse di aq sa kam nevoje per te.

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Nė ēdo vend ku ka jetė
    Postime
    5,321
    Citim Postuar mė parė nga Muhamer Lexo Postimin
    Madaber, e shoh qe mundohesh te japish pergjigje se gjoja na din shume, por eshte fatkeqsi qe ti nuk ke njohuri per Islamin dhe prandaj flet ashtu.

Hadithi i Muhamedis a.s. eshte i qarte ,nuk me kujtohet se si eshte tamam ,qe te mos gaboj,por thote keshtu: Cdo femije lind me besim musliman, pastaj prindet e tyre e udhezojne ate mvarsisht cfar feje kane ata .

Dikush me larte e ceku kete hadith por se di se kush, tani ajo nuk eshte me rendesi,me rendesi eshte qe ky shkenctari ka thene nje te vertet qe Muhamedi a.s. e ka thene para 1400 vjetesh.
    Tani une e di qe ka njerez qe nuk do besojne apo nuk do bindenne kete gje ,por qellimi yne nuk eshte qe te bindim dikend te besoje ne kete , cdo kush eshte i lire te besoje ne ate qe ai mendon se eshte e vertet.Mirepo ketu ne forum ka disa njerez qe mundohen ato bindje te veta tua imponojne te tjereve,ka disa nga ata qe fyejne , ka disa qe tallen.Une atyre nuk ju pergjigjem me te njejten menyre , nuk dua te behem si ata.
    Keshilla ime eshte qe te lexosh me teper per Islamin dhe pastaj ,mendo ,per mua nuk ka nevoje qe te me tregosh per Islamin apo per dicka tjeter lidhur me Islamin sepse di aq sa kam nevoje per te.
    E shikon mor Muhamar qe dhe tek ti ka ndikuar negativisht ndryshimi i temes nga personi qe e ka hapur.

Or njeri i urte i Zotit. Shkencetari ka thene, qe: "Femijet lindin besmitare", jo qe lindin musliman.
    Po pse more, 1400 vjet histori ka njerezimi?

Une thjesht po mundohem te flas ne baze te fakteve dhe nuk po i them gjerat sipas oreksit tim, ose sic dua une te kishin qene apo sic dua une te jene. Dhe une, do deshiroja shume qe te kishte patur vetem nje fe te vertete, qe ne fillimet e njerezimit, dhe mos ndodhnin me qindra e mijera luftra per arsye fetare, sic kane ndodhur deri me tani, dhe qe akoma po ndodhin edhe sot. Dhe do doja qe kjo fe te ishte Islami. Por, shkencetaret, kane dhene fakte qe njerezimi eshte shume me i vjeter se 1400 vjete, njeriu ka ekzistuar me mijera vjet me pare. Ndersa po keto fakte thone qe islami nuk ka lindur njeheresh me njeriun, por ka zbritur me vone se njeriu.

Duhet te kuptsh dicka, qe ZOTI ka zbritur njeriun dhe Islamin ne toke. Nuk ka zbritur Islami njeriun. Femijet lindin si qenie te Zotit dhe jo si qenie te njeres apo tjetres fe.
    Pėr inad tė Djallit dhe Shqyptarėvet, Zoti ka me mbajtė Shqypninė mė kambė me nder e me lumni

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Bigbrochendr Lexo Postimin
    Helikranon, Pytja ndonjeher mund te perdoret si metoda me e mire e pergjigjes, ! kshtut ka vepruar edhe Muhammeri, pershendettje !

Xhamia,tlutem lexxo artikullin !, egzistencen e Zotit spo flasim per ate, se ate e vrejm nmjedisin ku jetojm !
    Or cun shkenca sot nuk arrin kurgjo me vertetu sepse shkenca eshte larg nga rruga e vertet .

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    04-07-2010
    Postime
    227
    Madaber,jo jo nuk ka ndikuar negativisht , te them te drejten se kam lexuar tekstin e shkenctarit tamam,por nga hadithi i Muhamedit a.s. .Ne Islam ka nje definicion, cdo musliman eshte besimtar dhe sipas islamit feja e pranuar tek Zoti eshte Islami, tani e di se do thuash gjera tjera ,por besom se per ne nuk kane rendesi se cdo thoni juve.
    Nuk e kufizova njerzimin me 1400 vjet ,por thash se Muhamedi para 1400 vjetesh e ka thene kete ,kjo dtth se ka jetuar ne ate kohe , nuk mund te them para 3000 vjetesh e te genjej.
    Luftrat nuk behen per arsye fetare ,por dikush e shfrytezon fene per te bere luftra dhe per te fituar ,akoma se ke kuptuar se luftrat jane biznes?.
    Islami ka lindur edhe para njeriut, islami fillon me Ademin a.s. dhe mbaron me Muhamedin a.s. ,keto jane gjera elementare qe i din cdo femije .
    femijet lindin si njerez ,por tema e diskutimit eshte se si lindin me cfar besimi,Aliu r.a.ka thene nje thenje te mrekullueshme FEJA ESHTE RRUGA QE TE CON TEK ZOTI

JUDO Maska e Gogi
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,669
    Ju boj thirrje " leni librat shkencor ska gje prej tyre". Kapuni per fene aty do gjeni edhe shkencen edhe pse spo di se si do ta gjeni shkencen.

i/e regjistruar Maska e Helikranon
    Anėtarėsuar
    14-11-2010
    Postime
    359
    Bigbrochendr !

Kjo varet se si ju i perceptoni problemet.Eshte qarte qe juve ju pelqen te shikoni

ne dy menyra dhe te perdorni ate qe ju intereson sipas rastit.

P.sh. Ju e shikoni zebren ne menyrat si me poshte:

1-Te zeze me vija te bardha.

2-Te bardhe me vija te zeza.

Mendoj se nuk arsyetoni drejt duke mbeshtetur

mendimet e disave qe luajne rrolin e zhurmuesit.

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Or cun shkenca sot nuk arrin kurgjo me vertetu sepse shkenca eshte larg nga rruga e vertet .
    Qysh mre qysh!!!
    Po atehere perse ēirreni se shkenca moderne po vertetoka Kuranin???!!!
    Mos do te thote kjo, se ajo qe shkruhet ne te, nuk eshte rruga e drejte???!!!
    Jarigas

JUDO Maska e Gogi
    Anėtarėsuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    1,669
    Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    Qysh mre qysh!!!
    Po atehere perse ēirreni se shkenca moderne po vertetoka Kuranin???!!!
    Mos do te thote kjo, se ajo qe shkruhet ne te, nuk eshte rruga e drejte???!!!
    Varet prej situates, nuk dmth gjithmone njejt

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •