Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 44
    i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga Flora82 Lexo Postimin
    Drenica eshte vet ligji i kosoves , jeni mesuar me pare drenicen duke luftuar , duke humbur njerz , duke humbur pasuri , qdo gje per kosoven kane ber E tash u ardh dita qe drenica te jet pari ne kosove te jen ata qe vendosin per kosove .
    Gabim e ke
    Nuk pajtohem fare me ty,drenica ka ber aq sa kan ber edhe trojet tjera,te ndash ne lokalizma eshte gabimi me i madh.
    Ne po bisedoim per politikajt qe deri dje jan kan me bollica e sot jan fut ne kolltuqe dhe per ket po vuajm te gjith e me se shumti ne te drenices,ekonomikisht po se po sepse jemi mesua me ket por edhe moralisht na kan demtua shum keta politikaj qe ti ose nuk ke deshir ose je i implikuar me ta,vetem dje une ter diten nuk kisha rrym dhe te garantoi qe me miliona her kam then po te ishin shkiet do kishum then se po na e bejn me qellim vetem se jemi shqipetar,por kur e dija se shkiet i hjekum qafe sot ne qaf na kan ren keta politikaj qe une nuk kisha pas guximin me i qu me i rujt delet sepse i kishin humb gjysmen e lere me te udheheq shtet.
    Nuk ka rendesi se prej nga vjen politikani rendesi ka te na e rregulloi jeten e jo te na e bejn ferr.
    Une kam dron qe njerz si ti qe mbron drenicen pse ti je drenicak,neser nje njeri qe nuk eshte drenicak do ta shaj drenicen edhe njera edhe tjetra qon uj ne mullirin e armikut prandaj lufoje te keqen nese edhe prindi ta ka ber e jo politikaj qe aty i kemi si kukulla dhe qe jan pasurua ne kurrizin tend dhe timin

Antar i PDK-s Fitimtar. Maska e Boy_XL
    Anëtarësuar
    24-10-2010
    Vendndodhja
    n'PDK
    Postime
    678
    Citim Postuar më parë nga Flora82 Lexo Postimin
    Drenica eshte vet ligji i kosoves , jeni mesuar me pare drenicen duke luftuar , duke humbur njerz , duke humbur pasuri , qdo gje per kosoven kane ber E tash u ardh dita qe drenica te jet pari ne kosove te jen ata qe vendosin per kosove .
    Ashtu eshte Flora , nuk dyshoj aspak ne ket postim.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2010
    Postime
    367
    Sparks --duhet të hiqen nga lista azem syla dhe fatmir limaj që jan të lidhur me korrupcion dhe krim te organizuar 12 nenetor 2010.

Po me kujtohet një prononcim i azem syles 29.nënëtor 2009 RTK 19: 30

,, Që neser do ta padis bllacen per shpifje ,,

Dhe e dyta pse bre nuk i dergojshi SMS Bllces me frigue po pi qoni nje gazetareje .

Oooo llap qka i thue ti kesaj pune

Me njofto mbi epilogun e hetimeve

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2010
    Postime
    367
    Kush po don me u bo deputet”Publikuar: Sot, më 14 nëntor 2010

“Të gjithë ata që veten e konsiderojnë emër në politikë, vrapuan të futeshin në ndonjërën listë, për t’u bërë me vendin e punës më të çmueshëm në Kosovë: atë të deputetit

“Në fund do të ketë më shumë kandidatë sesa votues”, ishte komenti më origjinal, të cilin me të qeshur e bëri miku im Jemi, teksa nuk arrinim t’i përcillnim me shpejtësi të duhur të gjitha transferimet dhe “prurjet” partiake që ndodhën në javën që e lamë pas.

Disi me vjet të tërë jemi mësuar me bartjet e lojtarëve të futbollit nga një ekip botëror te tjetri – dhe këtë natyrisht e kuptojmë si biznes që karakterizohet me qarkullim të madh të hollash dhe “shitje të vetvetes”. Kjo, për shkak se “afati i përdorimit” i futbollistit është i kufizuar, prandaj të vetëdijshëm për këtë, i rreken kësaj pune. Këndej nga ne, në mungesë të futbollit cilësor dhe të transferimeve eventuale që do të shënoheshin nëpër titujt e gazetave, si asnjëherë më parë, përjetuam transferimet e politikanëve dhe të ish-deputetëve (të cilët duket se nuk kanë afat skadimi) nga njëra parti në tjetrën – ani që nuk do të mund të thuhej se Kosova ka politikë shumë cilësore. Nuk e di nëse në gjithë këtë muhabet ka pasur implikime direkte financiare për të transferuarit, por atë që hamendësoj është se të gjithë ata që veten e konsiderojnë emër në politikë, kanë dashur t’ia gjejnë vetes një vend në ndonjërën listë, për t’u bërë me vendin e punës më të çmueshëm në Kosovë: atë të deputetit.

Nga këto zgjedhje do të dalë legjislatura e katërt e përbërë prej 120 vetave, prej të cilëve mbase gjysmës në secilën legjislaturë nuk i është ndier zëri. Për më tepër, po të mos ishte faqja e Kuvendit në internet, ku janë paraqitur fotografitë dhe biografitë e tyre të shkurtra, as që do të dihej se janë deputetë parlamenti. Por, që të mos bëhem krejt e padrejtë, me siguri u është dëgjuar zëri madje edhe u ka punuar edhe dora për të votuar – atëherë kur është dashur të votohet “Ligji për privilegjet e deputetëve”, që pa dyshim për shumë nga kandidatët me pak votues, shërben si motivi i vetëm edhe i heqjes dorë nga parimi dhe nga besimi në programin e partisë për të cilën deri dje “kanë qenë të gatshëm të japin gjithçka”.

Shikuar nga ky prizëm, lëvizjet e këtilla nga një parti në tjetrën mund të jenë rezultat pragmatizmi – pra atje nuk më deshën as për të njëqindtin e këtu hyj në mesin e dhjetë të parëve. Por përfundimisht, nuk flet shumë mirë për parimësinë dhe besnikërinë e këtyre kandidatëve. Se ai që e ka bërë këtë njëherë, ai do të jetë në gjendje ta bëjë sërish, posaçërisht marrë parasysh se mandati i deputetit është individual dhe se as deklarata paraprake e besnikërisë që do të mund ta nënshkruanin, nuk ka fuqi ligjore për t’i ndalur që të mos e braktisin grupin parlamentar me të cilin janë bërë deputet.

Por, më interesantja ishte se e gjithë kjo rrëmujë po ndodhte paralelisht me dy ngjarje: një të paralajmëruar dhe një të befasishme, ani që juridikisht e logjikshme. E paralajmëruara ishte paraqitja e Raportit të Progresit i Komisionit Evropian për Kosovën për vitin 2010.

Për dallim nga dy vitet paraprake, kur zyrtarët e cilësuan raportin si “real” (2008) dhe “madhështor” (2009), sivjet nuk pati reagime gati kurrfarë, pos një konference të vonuar dhe absolutisht të kotë të ministrit për Integrim në dorëheqje. Nuk i di shkaqet e vonesës së raportit që dy vitet paraprake na ishte paraqitur në tetor, por paraqitja e këtij sivjet përfundimisht erdhi në kohë të keqe për Qeverinë në dorëheqje, ngase tri javë para nisjes së fushatës zgjedhore u bë publik konstatimi për të tretën herë me radhë, se në Kosovë vidhen paratë e buxhetit, se ka pastrim parash, se mediumet kontrollohen, se ka krim të organizuar, se ka gjyqësi të korruptuar, etj. Të gjitha këto edhe më tepër, në Kosovën e udhëhequr nga kjo Qeveri, e cila gjithnjë ka përsëritur se ka “zero tolerancë” ndaj krimit dhe ka deklaruar pa pra se “luftimi i dukurive negative është prioritet i Qeverisë”. Në tre vjetët e fundit u dëshmua pa fije dyshimi se krimi nuk po u ndalka me fjalë. Ashtu siç me fjalë nuk po u arritka as përparimi në asnjë fushë, pavarësisht sa shpesh e shikojmë pasqyrën për t’u bindur se jemi më të bukurit.

Kësaj radhe nuk i hyra numërimit të “pak progres”; “s’ka progres”, “progres i kufizuar”, “progres përmbajtjesor”, “progres i mirë” e të progreseve të tjera, sepse u dëshpërova duke e lexuar Raportin, në të cilin megjithatë nuk e gjeta kund konstatimin se i kishim plotësuar kushtet për marrjen e pyetësorit për liberalizimin e vizave, siç me këmbëngulje insistonte ministri i Integrimit. Prej të cilit madje doli edhe akuza se BE-ja na e kishte premtuar, por ja që nuk e kishte mbajtur fjalën. Thuajse BE-ja është dega e nëndegës së ndonjë partie në katund, e që nuk mund të flasë për ta argumentuar të kundërtën pa lejen e partisë në qendër. Më pikëlluesja nga i gjithë ky dokument është ajo që mund të kapet në mes rreshtave – që Raporti ka mundur të ishte shumë më i mirë, vetëm po të kishte pasur vullnet politik për veprim. Por vullneti, ashiqare, ka qenë i orientuar në drejtimin e kundërt.

E befasishmja, por juridikisht e logjikshmja, ka qenë procedura gjyqësore kundër ish-kryeparlamentarit dhe kryetarit të LDD-së, Dacit. Juridikisht e logjikshme, ngase ka qenë padi e ngritur para katër vjetësh edhe është dashur ta ketë një epilog juridik. E befasishme se përse u deshën katër vjet që të vihej në rend dite padia për shpërdorimin e mjeteve të buxhetit të Kosovës në vlerë prej 1 500 eurosh? Në Kosovën ku zhvillohen hetimet kundër një sërë zyrtarësh publikë për të cilët thuhet se i kanë shpërdorur madje 80 milionë euro apo ndaj atyre që akuzohen për vrasjen (serike) të njerëzve, vihet në rend dite një lëndë “kikirik” dhe për pasojë shqiptohet një dënim me kusht që do të mund ta rrezikonte pjesëmarrjen e Dacit në zgjedhjet e ardhshme.

Me këtë në asnjë formë nuk dua ta arsyetoj veprimin e Dacit, sepse ky është absolutisht i kundërligjshëm. Pavarësisht faktit se ka qenë kryeparlamentar, nuk ka pasur të drejtë t’i rregullonte dhëmbët e as të blinte syze me paratë e taksapaguesve. Për më tepër, assesi nuk mund ta arsyetoj të jetë koritur kështu; e as t’i ketë “huazuar” gjeneratorët e televizorët për vilën e tij në Brezovicë; e as të ketë urdhëruar blerjen e veturës së blinduar për vete me vlerë të disa qindra mijëra eurove me procedurë joligjore të autorizuar nga këshilltari i tij për siguri; e sidomos jo për urdhërimin e nisjes së ndërtimit të Qendrës Protokollare në Gërmi, në kundërshtim me të gjitha rregullat edhe të prokurimit, por edhe të mbrojtjes së mjedisit në Parkun Kombëtar.

Dua të besoj se ky proces është fillimi i një sërë procedurash gjyqësore që do të sjellin para drejtësisë ata që janë përgjegjës për konstatimet që dalin për çdo vit në Raportin e Progresit të BE-së për Kosovën – se ky është vend i korruptuar dhe i krimit të organizuar. Dua të besoj se EULEX-i nuk është duke bërë hajgare dhe se dikur do të zbulojë se dënimi me kusht nuk është i vetmi që e parasheh Ligji Penal i Kosovës; se do ta përgatisë skarën e madhe për t’i gatitur peshqit e mëdhenj që ende po notojnë dhe ende po ushqehen me peshq të vegjël. Nëse për asgjë tjetër, atëherë për ta arsyetuar prezencën e vet në Kosovë dhe shpenzimin “pa dhimtë” të parave të taksapaguesve evropianë, që numërohen si ndihmë për Kosovën, ani që ne fort nuk po ua shohim hairin.

Sepse po të vepronte në drejtim të përmbushjes së misionit të vet – sundimit të ligjit, do të përçonte edhe një porosi shumë të fuqishme të gjithë të transferuarve të tashëm dhe të ardhshëm: se krimi paguhet. Dhe jo vetëm me kusht.

NGA FLAKA SURROI

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    30-01-2010
    Postime
    367
    PDK -kujdes nga Bllaca hej

PDK publikon listën14-11-2010 21:31 CET

Partia Demokratike e Kosovës ka bërë publike listën e plotë prej 110 kandidatëve për deputetë për zgjedhjet parlamentare të 12 dhjetorit.

Lista e PDK-së e dorëzuar për certifikim në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve:

1 Hashim Thaqi

2 Jakup Krasniqi

3 Flora Brovina

4 Fatmir Limaj

5 Azem Syla

6 Vlorë Çitaku

7 Rrustem Mustafa

8 Hajredin Kuçi

9 Justina Shiroka-Pula

10 Enver Hoxhaj

11 Xhavit Haliti

12 Drita Kadriu

13 Bajram Rexhepi

14 Adem Grabovci

15 Safete Hadërgjonaj

16 Ramë Buja

17 Elmi Reçica

18 Mimoza Ahmetaj

19 Ramadan Avdiu

20 Berat Buzhala

21 Sala Berisha-Shala

22 Nait Hasani

23 Gani Koci

24 Selvie Halimi

25 Memli Krasniqi

26 Arsim Bajrami

27 Mrika Tahiri

28 Fehmi Mujota

29 Xhevat Bislimi

30 Laura Zherka

31 Marjan Demaj

32 Shaip Muja

33 Teuta Hadri

34 Bilall Sherifi

35 Zenun Pajaziti

36 Blerta Deliu-Kodra

37 Idriz Vehapi

38 Kurtan Kajtazi

39 Lumnije Morina

40 Basri Musmurati

41 Ramë Vataj

42 Nerxhivane Dauti

43 Fatmir Xhelili

44 Latif Gashi

45 Salihe Mustafa

46 Haxhi Shala

47 Besim Ilazi

48 Zahrije Jusufi

49 Hydajet Hyseni-Kaloshi

50 Blerand Stavileci

51 Xhevahire Izmaku

52 Ramadan Gashi

53 Bedri Hamza

54 Ganimete Musliu

55 Ilir Mirena

56 Besim Beqaj

57 Valbona Dibra

58 Bashkim Fazliu-Migjeni

59 Myrvete Dreshaj-Baliu

60 Petrit Selimi

61 Hajredin Hyseni

62 Eset Loku

63 Ganimete Visoqi

64 Bajram Kosumi

65 Bujar Dugolli

66 Shpresa Hyseni

67 Abdyl Ymeri

68 Bahri Hyseni

69 Majlinda Sinani-Lulaj

70 Shemsi Veseli

71 Fadil Demaku

72 Hasime Mazreku-Krasniqi

73 Ramiz Lladrovci

74 Rexhep Hoti

75 Valbona Fazliu-Rrecaj

76 Mevludin Krasniqi

77 Hajdar Beqa

78 Elife Podvorica-Jashari

79 Afrim Avda

80 Emin Krasniqi

81 Shefkije Çitaku

82 Idriz Blakaj

83 Blerim Rexha

84 Sanije Hertica

85 Ragip Gjoshi

86 Behar Selimi

87 Hidajete Beqiri

88 Enver Hoti

89 Gani Buçinca

90 Shqype Morina

91 Xhavit Zariqi

92 Ylber Topalli

93 Blerta Maliqaj

94 Agim Kastrati

95 Fitim Selimi

96 Elfije Krasniqi

97 Gegë Lleshi

98 Murat Musliu

99 Dhurata Sadiku-Hoxha

100 Sejdullah Hoxha

101 Rrustem Musa

102 Lazer Krasniqi

103 Shefik Surdulli

104 Naim Hyseni

105 Gezim Duraj

106 Halit Krasniqi

107 Mehmet Ballazhi

108 Naser Berisha

109 Bekim Haxhiu

110 Nijazi Idrizi

Currently 2.33/512345

i/e regjistruar Maska e laguna blu
    Anëtarësuar
    12-12-2004
    Postime
    579
    Shyqyr që koka martu Hydajet Hyseni. Edhe bash mirë që paska nënvizu edhe mbiemnin e burrit...
    "Nuk mund të mbash gjarpinj në kopshtin tënd, me shpresën se ata do t'i kafshojnë vetëm fqinjët..."

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    06-11-2009
    Postime
    323
    AGPK dënon rastin e kërcënimit dhe fyerjes së gazetares Sebahate Shala

(NFOSOT) - Asociacioni i Gazetarëve Profesionistë të Kosovës (AGPK) ka pranuar me shqetësim, të shtunën, njoftimin nga gazetarja Sebahate Shala, në lidhje me kërcënimet që ka marrë pas publikimit të një artikulli në agjencinë e lajmeve "Kosovapress".

"Nga dita e premte, më datë 12.11.2010, kam marrë disa SMS përfrikësimi, fyerjeje dhe denigrimi nga njerëz të afërt më PDK-në, të cilët më 'këshillojnë' që të kem 'kujdes' se çfarë pyes dhe çfarë shkruaj. Në fakt, mesazhet kanë ardhur menjëherë pas botimit të artikullit me titull: 'Sparkes: Limaj dhe Syla nuk do duhej të ishin në listën e PDK-së”, thuhet në njoftimin e Shalës.

Sipas saj, “këshillat” i referohen pyetjeve që ia ka bërë ditën e lartpërmendur zëvedësshefit të EULEX-it, Andy Sparkes, në lidhje me përfshirjen në listën e PDK-së për Kuvendin e Kosovës të dy zyrtarëve të lartë të kësaj partie, Fatmir Limaj dhe Azem Syla, të cilët janë nën hetime nga EULEX-i, nën dyshimin për krim të organizuar, korrupsion dhe keqpërdorime të pozitës zyrtare.

"Përderisa nga disa anëtarë të PDK-së kjo pyetje është cilësuar si 'antikombëtare' dhe tendencioze, për menaxhmentin dhe redaksinë e agjencisë 'Kosovapress' është konsideruar si pyetje 'joprofesionale', 'pyetje e budallakavtë', që ka të bëjë me fushatë parazgjedhore dhe pyetje 'paragjykuese”, sqaron Shala.

Pyetjen Sparkesit, Shala ia kishte bërë pas një takimi të tij me zëvendëskryeministrin Hajredin Kuçi. "Kjo pyetje ka nxitur edhe reagimin e zëvendëskryeministrit në dorëheqje Hajredin Kuçi, i cili para Sparkesit më ka penguar që të bëj pyetje tjera rreth të njëjtës çështje. Kuçi më është drejtuar me fjalët urdhëruese 'mjaft bëre pyetje', teksa kam tentuar t’ia bëj pyetjen e tretë ambasadorit Sparkes", vazhdon njoftimi i Shalës.

Sipas saj, agjencia e lajmeve "Kosovapress" e ka hequr më pas nga faqja e vet artikullin "Sparkes: Limaj dhe Syla nuk do duhej të ishin në listën e PDK-së”. Në fund të njoftimit, Shala shkruan se "për shkak të mosmarrëveshjes me drejtuesin e agjencisë, nënçmimit dhe mosrespektit ndaj meje, jam detyruar që ta lëshoj punën, me vetëdëshirë".

AGPK dënon ashpër rastin e kërcënimit, frikësimit e fyerjes nëpërmjet telefonit të gazetares Shala. Çdo veprim i tillë është ndërhyrje direkte në punën e gazetarëve, gazetarinë e pavarur dhe lirinë e shprehjes.

AGPK iu bën thirrje përfaqësuesve të institucioneve, partive politike dhe grupeve tjera të interesit që t'i lënë gazetarët të lirë në punën e tyre.

Po ashtu, AGPK kërkon nga mediat që t'u ofrojnë gazetarëve hapësirë të nevojshme për punë profesionale.

JUDO Maska e Gogi
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,669
    Deshira ka qene qe ne liste te mos jet as Hashim Thaqi besa as dhjetsha e pare, mirepo ja qe jane dhe do te jen per kohe te gjate.

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga L-7 Lexo Postimin
    Sparks --duhet të hiqen nga lista azem syla dhe fatmir limaj që jan të lidhur me korrupcion dhe krim te organizuar 12 nenetor 2010.

Oooo llap qka i thue ti kesaj pune

Me njofto mbi epilogun e hetimeve
    Sparkes: S’kam treguar me gisht ndonjë parti të veçantë

Nga Express më 12 nëntor 2010 në ora 17:23

(E plotësuar) Andy Sparkes, zëvendësshef i misionit të EULEX-it, nëpërmes një deklarate për media, ka sqaruar deklaratat e bëra më herët për gazetarët, lidhur me kandidimin për deputetë të njerëzve që janë nën hetime ose procedurë gjyqësore.

”Ajo që thashë, dhe po e përsëris tani, ishte se unë mendoj se të gjithë ne do të pranojmë parimin që të gjithë është i pafajshëm derisa të dëshmohet fajësia. Por sipas mendimit tim personal, ku dikush është i njohur publikisht të jetë nën hetim ose procedurë gjyqësore, do të ishte më mirë dhe më të ndershme, dhe më e mirë për reputacionin e Kosovës, në qoftë se ata nuk do të paraqiten për funksione publike deri sa ata kanë pastruar emrat e tyre”, thekson Sparkes, në deklaratën e cila është shpërndarë nga Zyra për Informim e EULEX-it.

“Kjo është e gjitha që kam thënë. Unë nuk ia kam drejtuar gishtin ndonjë partie apo fraksioni të veçantë, kur e kam thënë këtë. Situata vlen, në fakt, për kandidatë nga disa parti. Unë kam qenë duke folur në përgjithësi, duke shprehur një pikëpamje personale në përgjigje të një pyetje, një pikëpamje që ka të bëjë me të gjitha figurat publike, pa marrë parasysh përkatësinë politike", është shprehur britaniku.
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Antar i PDK-s Fitimtar. Maska e Boy_XL
    Anëtarësuar
    24-10-2010
    Vendndodhja
    n'PDK
    Postime
    678
    Citim Postuar më parë nga L-7 Lexo Postimin
    per llapin

Syla Azem me njoftoni mbi epilogun

Banush Berbatovci eh Fatmir he car

Kadri relata ibush kllokoqi ishte thesar

Bllaca e ka listen e kandidatve

Jav ka ngushtu rrethin e veprimit Mlladiqve Bllaca

Tome gashi ky spektakel u mbyll me sot 04 gush 2010

Eulexi mlladiqi mbetet I dyshuar me 6 te tjer per rastin bllaca 04.gusht 2010

Sparks kujdes se nuk mund te shpetojn mlladiqet 12.nenetor 2010
    mu per kete arsye do ta votoj PDK-n.
    keto vepra me nxitin me shum.

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •