Close
Faqja 67 prej 126 FillimFillim ... 1757656667686977117 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 661 deri 670 prej 1258
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-02-2008
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    21
    ...shume ide e vlefshme, per te gjithe; shkrimi i drejte i nje gjuhe eshte jo vetem respekt e dashuri per te por edhe disipline per jeten: e para te ndihmon te shkruash e te mesosh drejt çdo gjuhe te botes, e dyta te kalit mendjen e vullnetin...gjera qe kemi nevoje te gjithe, perhere... ju uroj te gjitheve gjithe te mirat.

Atdheu mbi te gjitha Maska e Nazionalist
    Anëtarësuar
    24-10-2010
    Vendndodhja
    Ne Amerik
    Postime
    137
    nese po prevoj dhe njehere te shkruaj pa gabime... jane disa njerez te huaj si me erdhen ne shtepi sot dhe mu kerkuan leke per shoqaten e tyre njerezore...

une ia thashe jo atyre dhe e mbylla derren, pastaj bera dicka me hanger dhe dola per shkolle. ne shkolle kam vajtur nje ore me vone por isha vone per klassen. me solli mesuesi te drejtoreshi dhe me kane perjashtuar per tre dite prej shkolle dhe me kane thene se heres tjeter do me perjashtojn per 10 dite.

nese erdhe ne shtepi dhe u bera gati per te dalur me shoket e mij me luajt basketboll. ndejtem rreth tre ore tu luajtur basketboll te shkolla vec kurre erdhi drejtori i shkolles dhe me berititi per te ikur nga shkolla sepse kushtet e perjashtimit eshte se nuk mund te jem mbrenda ne vijat tokesore te shkolles.

ika prej aty dhe shkova ne shtepi, pastaj u ndeza televiziorin dhe pash lajmet. me vone kurre mbaruan lajmet shkova ne kervat dhe flejta, fund!
    Feja e Shqiptarit eshtë Shqipëria! Vdekje fejët tjetër, lavdi viti 1967!

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Pikerisht nga kjo them se vjen dhe gabimi i jarigas, se i referohet mbase ndonje gjuhe te huaj. Ne shqip lejohet te peroresh dy pjeseza mohuese ne fjali, pa u bere fjalia pohuese.

Nuk mund te themi "Erdhi asnjeri" sic i thone anglezet. Ne ne shqip themi "Nuk erdhi asnjeri".
    Ne, ne shqip themi "nuk erdhi njeri"!!
    Vazhdoj te mendoj se ne ndertimin e drejte te nje fjalie, dy mohime jane gabim.Eshte thjesht nje menyre arkaike popullore, ajo e perdorimit te perforcuesit ne mohimin e diçkaje.Nje gje e tille ndodh edhe ne italisht, ku volgaret perdorin formen e siperpermendur "non è venuto nessuno", por sidoqofte eshte gabim!!
    Puna e lejimit eshte nje thike me dy presa. Ne gjuhe, eshte populli qe ben ligjin, por eshte elita qe ka kushtetuten...
    Jarigas

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga muslim_ks Lexo Postimin
    Hahahaha...

Ani po ben pyetje mos e kam gabim ??
    Eshte nermale qe eshte gabim, thuaj Batos le te fshin postimin se po te sheh profesori i Gjuhes Shqipe thote ky paska kopjuar ne ate kohe ne lenden time.
    Forma e duhur:
    Hahahaha....
    Ani po ben pyetje "mos e kam gabim" ??
    Eshte normale qe eshte gabim; thuaj Batos qe ta fshije postimin se po ta shohe profesori i Gjuhes Shqipe, thote: "ky paska kopjuar ne ate kohe ne lenden time".
    Ne medrese nuk ta kane mesuar shqipen aq sa te jesh ne gjendje te me korrigjosh mua....!
    Ndryshuar për herë të fundit nga jarigas : 03-11-2010 më 04:41
    Jarigas

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    France
    Postime
    263
    Citim Postuar më parë nga jarigas Lexo Postimin
    Forma e duhur:

Ne medrese nuk ta kane mesuar shqipen aq sa te jesh ne gjendje te me korrigjosh mua....!

Nuk jam ne medrese, Jarigas.
    Se po te isha ne medrese eshte fakt se te kisha korrigjuar mire dhe drejte.
    Ndryshuar për herë të fundit nga muslim_ks : 03-11-2010 më 04:59

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    09-03-2010
    Vendndodhja
    France
    Postime
    263
    Citim Postuar më parë nga Nazionalist Lexo Postimin
    nese po prevoj dhe njehere te shkruaj pa gabime... jane disa njerez te huaj si me erdhen ne shtepi sot dhe mu kerkuan leke per shoqaten e tyre njerezore...

une ia thashe jo atyre dhe e mbylla derren, pastaj bera dicka me hanger dhe dola per shkolle. ne shkolle kam vajtur nje ore me vone por isha vone per klassen. me solli mesuesi te drejtoreshi dhe me kane perjashtuar per tre dite prej shkolle dhe me kane thene se heres tjeter do me perjashtojn per 10 dite.

nese erdhe ne shtepi dhe u bera gati per te dalur me shoket e mij me luajt basketboll. ndejtem rreth tre ore tu luajtur basketboll te shkolla vec kurre erdhi drejtori i shkolles dhe me berititi per te ikur nga shkolla sepse kushtet e perjashtimit eshte se nuk mund te jem mbrenda ne vijat tokesore te shkolles.

ika prej aty dhe shkova ne shtepi, pastaj u ndeza televiziorin dhe pash lajmet. me vone kurre mbaruan lajmet shkova ne kervat dhe flejta, fund!
    S'di be shoki jem k'u jeton t'i ?? Veç ç'fare shkrimi ke mo zo ma keq.

Anëtarësuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Citim Postuar më parë nga muslim_ks Lexo Postimin

Nuk jam ne medrese, Jarigas.
    Se po te isha ne medrese eshte fakt se te kisha korrigjuar mire dhe drejte.
    Atehere shko te mesosh shqipen atje para se te fusesh hundet ketu!!!Keshtu nuk ke asnje justifikim per gabimet qe ben.
    Jarigas

ღ Ƴℓℓëʓ ღ Maska e RiGerta
    Anëtarësuar
    01-11-2010
    Vendndodhja
    Perendim
    Postime
    946
    Pse e shkruajme kaq keq shqipen shumica prej nesh ?
    Edhe une bej gabime ortografike ,gjuhesore por mendoj se kjo eshte njerezore.Sidoqofte shumica duken sikur jane te huaj ,sepse shqipja qe ata shkruajne i perngjan atyre te turisteve te pakte te huaj qe vijne ne Shqiperi.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Te njejten pyetje i beja edhe une vetit, RiGerta.
    Mendimi im: Shqiptaret qe nuk e njohon mire gjuhen shqipe ne rend te pare jane kosovaret. Per dy arsye: Fetarizim i tepert dhe ndikimi i aneksionit/pushtimit jugosllav.

ღ Ƴℓℓëʓ ღ Maska e RiGerta
    Anëtarësuar
    01-11-2010
    Vendndodhja
    Perendim
    Postime
    946
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Te njejten pyetje i beja edhe une vetit, RiGerta.
    Mendimi im: Shqiptaret qe nuk e njohon mire gjuhen shqipe ne rend te pare jane kosovaret. Per dy arsye: Fetarizim i tepert dhe ndikimi i aneksionit/pushtimit jugosllav.
    chino, shqiptaret e “ndare” ne Gege e Toske shkruajne dhe flasin dhjetera dialekte ,por kesaj here flasim per gabime gjuhesore dhe jo per dialekte.Nuk eshte faji i pushtuesit.Disa nuk dine sepse shkolla nuk ja dale mbare, disa nuk deshirojne te shkruajne per se mbari shqipen dhe kjo mund te jetè edhe Fatkeqesi kombetare ,por ndoshta edhe turp.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •