Close
Faqja 17 prej 18 FillimFillim ... 715161718 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 175
    i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Se kom humb vallai dashnine jo oshte aty(atje)... ene une e kom lone qe te vije vete se kot nuk thone kush te do vjen (ose e bo i zo e te therret) ... e gjen rrugen edhe zgjidhjen ...se kot si thone dashni perndryshe i thonin bisnes me ndjenjat...

Do me thone ajo qe ke shkrujte poshte emrit tat oshte sa per gjoja me u duk icike romantike... se ti vete menoke qe humi i dashni gjej 10 te tjera(praktike)... E merjahu si jane bo femrat e sotme : Te morin te perdorin te hudhin matone si limon i shtrydh ...ty te ngel i fije longu por ce do la shenja e shtrydhmja ...(me falni per krahasimin por mu desh me ju referu nje limonit si ushqim meqe jemi ne faqen e ushqimit)

MI CORAZON - amon merjahu kur i pashe perhere te pare duke i gatu thashe o medet po gatukan banane keto e mo vone e mora vesh ca ishin, por une prape u them banane ...

Tani une qe thoni ju provova ihere me bo banane me i skuq me icike gjalp edhe i hodha icike brown sugar(sheqer kaf ) duke i gatu e me dolen si syte e mi por me shijun ndoshta ngaqe skisha omelsine tjeter ...gjalpi duhet pa krype kuptohet ...
    Ndryshuar për herë të fundit nga kundraRRYMES : 11-04-2008 më 10:15 Arsyeja: depresioni nuk di cfare shkruaj e duhet me i korigju mo mrapa...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-03-2008
    Postime
    537
    kundraRRymes...ktu eshte bo si ajo kafja jote...qe e dine te gjithe qe te gjejne ktu mren.Si shkoi puna e asaj goces...se s'me ka ra rruga anej nga romanca...?

Per pune gatimi...ne thame ndonje gje te shpejte...vetem me ik me ble te gjitha ato gjerat qe thua ti ne supermarket une ezaurohem nga nervat.Me thene te drejten aventurohem ndonjehere,me bo noj gatim...dhe therres dhe te tjere per darke se normalisht me pas 1 juri gjykimi...po me thene te drejten kam pasur rezultate shume pak inkurajuese.
    Dua ta rilacioj veten si guzhinier...dua qe te ndryshojne opinion per mua...sepse humbja e besimit te te tjereve,me ben te humb besim te vetja.
    Me duhet nje pjate qe ti befasoj te gjithe...po jo shume e nderlikuar.Cfare me sugjeron?

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Miremroma rrusha te gjitheve

E dini si oshte puna sme zinte gjumi qe thoni ju u cova ene i futa i shkrim politike anej na komuniteti europian e u dhashe noj dore men. Me thone te drejten shume veta anej me duket se u mungon gjona mo e rendesishme ne jete ene e shprehin dufin ketu. NUk doja vallai me u thone ikni mer miq futini nje dore seks me pare pa pare me grune pa grune se vallai ka me ju bo mire ene u fola pak si europian qe jom e u thashe qe tju pranojme ne europe mos hani si derra hani si bagete... Ka shume karkaleca ketu qe ky dialekti tirons ua bo mishin si mish pule i sapo ther po vallai pak me intereson mu se...

Ene me ju kthy kuzhines.. spo me zente gjumi mu e thashe tani ca te haj. Si thoni ju kom la ene dhomet e po me vriste ndergjegja me honger gjo ne oren 2 te notes. Honga i kokerr molle po ajo e shkreta ne vend qe me ma shujt urine ma hapi me tej.

Tani qush nga viti i kalum kur ajo zemra ime me la jom bo mo i bukur kom vone ca muskuj e "6packs" e thashe spo haj noj qofte tek daja por po boj i gjo te shpejte qe ka me ju mush dhe knoq e sidomos ju qe keni te dashme dhe i keni pak te shnoshta .. ose me qene pak diplomate " paksa te ushqyme me teper sesa duhet" merreni kete recete e boni note per note qe te hane vetem kete ene keni me pa qe do tu bine icike b*thet ene do te bohen icke mo elegonte ene pastaj thojini ... ku je kamasutra...

Ca ju duhet:

1 kokerr qepe...
    1 veze
    2 luge voj ullini
    1 dore me erza ca tju doje e bardha zemer ju
    Njecike piper
    1 thelb hurdhe

1-kokerr limon

1-kanoce me TUNA ..(TON) ose SALMON ne uje ose ne BRINE... jo ne voj.

Sallate jeshili Ose spinoq jo ai i vjetri po na ai i riu
    Uthul
    Noj kokerr ullini si per lezet ...

Ca te boni:

Merre Vezen dhe zije .. qe te harxhoni sa me pak korent zini mo teper se 1 kokerr veze zini dy a tre a kater per neser pasneser a ku ta di une se rron. Vezen duhet me e zi 10 min.

Masi e zite vezen hiqe direkt nga uji i nxehte mos e ftof ne uje te ftohte por hiqe me luge e munoju ta qerosh ashtu te nxehte qe te rrije icike e bute...(sekreti im)

Gjate kohes qe veza zihet ke kohe me
    1-Merr kanocen e TUNES(TON)apo SALMON dhe hape dhe kullo ujin.
    2-Hudhe ne nje ene dhe hudhi erzat piperin siper
    3-Hudhi vojin e ullinit
    4-Qepen grije holle ne cikla jo fije pertaca po cikla te vogla dhe hudhe mrena...
    5-Perzijei te gjitha bashke...
    6-Bo sallaten jeshile si ta doje zemra ty ... por munoju ta hash pa voj vetem me uthull dhe pa krype...(se voji i tepert oshte i mire por te shnosh ... ) dhe hudhini kokrrat e ullinit siper
    7-Vezen e zime hudhe aty ku oshte TUNA dhe me pirun shtype dhe perzieje bashke me tunen.
    8-Nese te duket e thate hudhi cike voj ullini.
    9- ne fund kjo oshte dicka sipas shijeve tuaja...grije holle ate hurdhen dhe hudhja siper... tani varet se me jetoni dhe sa jua man ***** me honger hurdha se ka rrezik tju vene masken kundra gazit kur te fleni ... une per vete flej vetem per momentin...

U BO.

Merre dhe hudhe ne pjate gjysmen e asaj qe keni bo.. dhe merr limonin dhe shtrydhe siper ... dhe po pati lekuren e holle haje ashtu( une ashtu e boj e haj me gjithe lekure). Longun e limonit mos e shtrydhni tek gjithe ena qe keni bo ...pasi nese nuk e hani te gjithe i bie qe po ta futesh ne figorifer te nesermen peshku oshte thartu. Keshtu ti hongre gjysmen gjysmen tjeter fute ne frigorifer edhe te nesermen ne mengjez boje si sandwich me vete per ne pune ....

Une sa i bona keto gjona te gjitha vete edhe ju betohem... per koken e nones se asaj goces qe sma vari vitin e kalum qe nuk me zgjati mo teper sesa 15 min e gjitha...

GJume te omel...

PS: Per te gjithe juve qe ju duhet perkthimi ne gjuhen letrare drejtojuni moderatoreve te forumit se ata bojne redaktimin( kjo eshte fjala qe perdoret ne boten demoraktike per censurimin-bota jo demokratike)

*Ne zemer te kam babushi* Maska e *suada*
    Anëtarësuar
    24-11-2007
    Vendndodhja
    Rruga shishe lagja tap :)
    Postime
    2,355
    Citim Postuar më parë nga kundraRRYMES Lexo Postimin
    Lexova pjesen me te madhe te shkrimeve tuaja edhe te them te drejten gatuani te tere mire. Problemi qendron tek fakti, qe duhe te kesh nje guzhinier tek shpia qe ti beje keto gjera gati. Kur je ne pune edhe je i *IRE vjen ne shpi edhe nuk ke nge te presesh nje peshk 1-2 ore per tu gatuar , sepse fillon edhe han edhe pjatat por do dicka te mire edhe shpejt.

Karkaleca DETI

Koha per gatim - Jo me shume se 10-15 min.

Mire eshte me pas ca karkaleca te medhenj.. por edhe te vegjel nuk prishin pune por te duken sikur po ha VITAMINA..

SASINE e karkaleca sipas stomakut-
    Hurdha sipas qejfit
    Po ashtu edhe vere te bardhe sipas deshires( nese do me rujte icike per neser mire mos harxho shume)
    GJALP varet sipas deshires- per 20 KARKALECA -25gr gjalp
    Nje tufe me majdanoz( do me thone sipas numrit te karkalecave...
    KRIpe
    Piper i zi

Method

1. Laji pak KARKALECAT (pa guackat shpejt e shpejt ashtu si dini vete futi e nxirri nga uji.

2. Hidhni pak gjalp sa mendoni ju qe duhet (duhet filloni te mendoni pak me teper me stomak e pak me pak me tru) mire oshte me pas ftere te thella(tigan i thelle zakonisht ato kineze) edhe hudh icike voj ullini( pak fare sa me i dhone ere) perzije me gjalpin. Hudh pastaj hurdhat te prera ne fleta te hodha. Fergoji pak sa te zbuten por jo me i djeg e me i percellu.Hudh pastaj veren. Pastaj hidh karkalecat (pa guacken) dhe gatuji per 5-8 minuta varet nga madhsia e karkalecit. Ki parasysh qe mos i fergoni shume sepse bohen cope cope .

3- Hiqi karkalecat(vetem karkalecat pa longun) edhe hudhi me i TAS SUPE ( varet po nuk patet tas supe merr i gjo ca te kapi dora ty , por duhet te jete ne formen e tasit). Tani ate longun qe ngeli tek fterja, mire oshte me e pergjysmu , pak. Do me thone hudhe gjysmen ose po deshe ti maje , varet,, edhe hudh ne te gjysmen e gjalpit qe ngeli ose me sakte merr pak me teper gjalp ti edhe hudhja siper.Hudhi icike kripe e peper si ta ndjesh ti. Temperatura duhet te jete mesatare. Kur gjalpi te shkrije edhe perzihet me longun (1-2 min)qe kishte ngel ne ftere hiqe edhe hudhja karkalecave siper...

4- majdanozin e boje therrime therrime , meno mo sikur je duke bo therrime therrime vjerren(per ju femra) ose grune/dashnoren( per burrat) ose ate qe STA VAR (per ata ne kerkim te ..) edhe hudhja siper karkalecave dhe gjalpit...

Gjithe procedura ishte 15 min (koha qe harxhon i mashkull kur shko ne hale...e kom llafin leximin e gazetes ne mengjez...)
    -----------------------------------------------------------------------
    .p.s S'jam guzhinier por halli na beri ti bojme hyzmet barkut
    Karkaleza me gjalpe skisha degjuar ndonjehere
    Ke ne ketu nuk e keshillojne gjalpin ke karkalezat apo frutat e detit

Unaza sipas gishtit,dashura sipas shpirtit.

faraone Maska e tutankamon
    Anëtarësuar
    11-03-2009
    Vendndodhja
    perball komshiut
    Postime
    3,009
    Citim Postuar më parë nga kundraRRYMES Lexo Postimin
    Miremroma rrusha te gjitheve

E dini si oshte puna sme zinte gjumi qe thoni ju u cova ene i futa i shkrim politike anej na komuniteti europian e u dhashe noj dore men. Me thone te drejten shume veta anej me duket se u mungon gjona mo e rendesishme ne jete ene e shprehin dufin ketu. NUk doja vallai me u thone ikni mer miq futini nje dore seks me pare pa pare me grune pa grune se vallai ka me ju bo mire ene u fola pak si europian qe jom e u thashe qe tju pranojme ne europe mos hani si derra hani si bagete... Ka shume karkaleca ketu qe ky dialekti tirons ua bo mishin si mish pule i sapo ther po vallai pak me intereson mu se...

Ene me ju kthy kuzhines.. spo me zente gjumi mu e thashe tani ca te haj. Si thoni ju kom la ene dhomet e po me vriste ndergjegja me honger gjo ne oren 2 te notes. Honga i kokerr molle po ajo e shkreta ne vend qe me ma shujt urine ma hapi me tej.

Tani qush nga viti i kalum kur ajo zemra ime me la jom bo mo i bukur kom vone ca muskuj e "6packs" e thashe spo haj noj qofte tek daja por po boj i gjo te shpejte qe ka me ju mush dhe knoq e sidomos ju qe keni te dashme dhe i keni pak te shnoshta .. ose me qene pak diplomate " paksa te ushqyme me teper sesa duhet" merreni kete recete e boni note per note qe te hane vetem kete ene keni me pa qe do tu bine icike b*thet ene do te bohen icke mo elegonte ene pastaj thojini ... ku je kamasutra...

Ca ju duhet:

1 kokerr qepe...
    1 veze
    2 luge voj ullini
    1 dore me erza ca tju doje e bardha zemer ju
    Njecike piper
    1 thelb hurdhe

1-kokerr limon

1-kanoce me TUNA ..(TON) ose SALMON ne uje ose ne BRINE... jo ne voj.

Sallate jeshili Ose spinoq jo ai i vjetri po na ai i riu
    Uthul
    Noj kokerr ullini si per lezet ...

Ca te boni:

Merre Vezen dhe zije .. qe te harxhoni sa me pak korent zini mo teper se 1 kokerr veze zini dy a tre a kater per neser pasneser a ku ta di une se rron. Vezen duhet me e zi 10 min.

Masi e zite vezen hiqe direkt nga uji i nxehte mos e ftof ne uje te ftohte por hiqe me luge e munoju ta qerosh ashtu te nxehte qe te rrije icike e bute...(sekreti im)

Gjate kohes qe veza zihet ke kohe me
    1-Merr kanocen e TUNES(TON)apo SALMON dhe hape dhe kullo ujin.
    2-Hudhe ne nje ene dhe hudhi erzat piperin siper
    3-Hudhi vojin e ullinit
    4-Qepen grije holle ne cikla jo fije pertaca po cikla te vogla dhe hudhe mrena...
    5-Perzijei te gjitha bashke...
    6-Bo sallaten jeshile si ta doje zemra ty ... por munoju ta hash pa voj vetem me uthull dhe pa krype...(se voji i tepert oshte i mire por te shnosh ... ) dhe hudhini kokrrat e ullinit siper
    7-Vezen e zime hudhe aty ku oshte TUNA dhe me pirun shtype dhe perzieje bashke me tunen.
    8-Nese te duket e thate hudhi cike voj ullini.
    9- ne fund kjo oshte dicka sipas shijeve tuaja...grije holle ate hurdhen dhe hudhja siper... tani varet se me jetoni dhe sa jua man ***** me honger hurdha se ka rrezik tju vene masken kundra gazit kur te fleni ... une per vete flej vetem per momentin...

U BO.

Merre dhe hudhe ne pjate gjysmen e asaj qe keni bo.. dhe merr limonin dhe shtrydhe siper ... dhe po pati lekuren e holle haje ashtu( une ashtu e boj e haj me gjithe lekure). Longun e limonit mos e shtrydhni tek gjithe ena qe keni bo ...pasi nese nuk e hani te gjithe i bie qe po ta futesh ne figorifer te nesermen peshku oshte thartu. Keshtu ti hongre gjysmen gjysmen tjeter fute ne frigorifer edhe te nesermen ne mengjez boje si sandwich me vete per ne pune ....

Une sa i bona keto gjona te gjitha vete edhe ju betohem... per koken e nones se asaj goces qe sma vari vitin e kalum qe nuk me zgjati mo teper sesa 15 min e gjitha...

GJume te omel...

PS: Per te gjithe juve qe ju duhet perkthimi ne gjuhen letrare drejtojuni moderatoreve te forumit se ata bojne redaktimin( kjo eshte fjala qe perdoret ne boten demoraktike per censurimin-bota jo demokratike)
    receta jote osht shum e mir,e kam bo ne un por mos thuj te pakten qe ajo do bohet elegante me ket recet,ajo po t haj cdo nat vez etj etj duhet me flejt nga dhoma tjeter se perndryshe nuk ka zgjidhje ose me flejt me mask kundragazi.... dhe karkalecat e detit mos i bo me gjalp se humbasin shijen,do te jap un nje recet me bo karkalecat ,o me lepirje gishtash...
    Ndryshuar për herë të fundit nga tutankamon : 04-05-2009 më 03:15

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Ho ihere na thuj ti si i bon ti karkalecat e detit masi ta kesh perkthy nga italishtja se vallai ju nga italia coc gatuni i keni cu makaronat ne art.

Shkruj noj recete qe ta boj shpejt ene pa noj erze qe sja mor vesh emrin. ene mos harro shqip...se ne knej nga taloncia jjemi nyca.

Meqe ssoshte as veni kur isha ne tirone pashe nje program ne TV ene atij guzhinierit i llafe sja mora vesh se mi thonte ne talionce...

PO pres une daje...

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Ju lutem a ka mundesi qe dikush te me tregoje sesi behet buka e misrit. Dua te me shkruaje dikush qe e ka bere vete dhe jo qe i kane thene sesi behet. Te me tregoje dhe se cfare lloj mielli misri te perdor. Heren e fundit qe e provova sipas recetave te dikujt me doli si gjoks i bere transplant ( i bukur nga jashta por lluqe nga brenda.
    Nuk po du te hap ndonje teme per kete gje te pakten dikush te ma shkruaje ketu apo ne privat ...( idelae do te ishte dikush qe eshte ne angli dhe di te me thote dhe se ku ta blej miellin e misrit- dhe te me jape dhe numrin e tel ne privat .. )

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Ti je mbreti i forumit te kuzhines! C'jane keto pyetje qe ben , aman!
    Buken e misrit e bejne te mire, ata qe e kane bere per te mbijetuar. Pra shih atje ne angli per ndonje familje me prejardhje nga fshati.
    Where does a thought go when it's forgotten?

bubbly
    Anëtarësuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Di une si behet buka e lepurushit, I mean misrit. Si thua ti Corazon, tja jap receten apo jo ? Lol
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Citim Postuar më parë nga PINK Lexo Postimin
    Di une si behet buka e lepurushit, I mean misrit. Si thua ti Corazon, tja jap receten apo jo ? Lol

Mos ja jep kot, se ka per ta share edhe ty "silikonin".
    Where does a thought go when it's forgotten?

Faqja 17 prej 18 FillimFillim ... 715161718 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fushata e PD-së, Berisha: Më 28 qershor të rikthejmë lavdinë e vitit 92
    Nga juanito02 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 144
    Postimi i Fundit: 26-06-2009, 15:52
  2. Thjeshtë
    Nga bregu26 në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-03-2004, 19:29
  3. Harnish: Ja pse është shpejt për pavarësinë
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 19-01-2003, 13:14
  4. "Rinia shqiptare e arrijn më shpejt se të huajt pjekurinë sociale"
    Nga Letersia 76 në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-09-2002, 17:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •