Close
Faqja 7 prej 18 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 175
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    49
    Shef Rryma,

recetat e gatimit i ke shume te mira. mua me pelqen qe here pas here te shtoj dicka te re ne gatim. shume receta i marr nga interneti ose dhe shoke e miq. kuptohet jo te gjitha e marrin aprovimin qe te gatuhen perseri. kurse me keto recetat e tua u kenaq shtepia. nje faleminderit te madhe. cudia me e madhe ishte supa me presh, haha, nuk e mendonim te dilte aq e mire, se ato me karkaleca deti i pelqyem qe ne lexim.

po shkruaj dhe une nje recete tjeter per gatimin e preshit, me lejen tende,

per cdo person:
    nje presh, nje karrote, nje dore oriz (beje doren si varke dhe hidh oriz), nje luge vaj ulliri, dhe nje fete limoni, kripe sipas deshires.

koha e gatimit: jo me shume se 30 min

Pregatitja:
    1. laji zarzavatet mire
    2. priji rrotullame rrotullame
    3. hidhi ne tenxhere dhe kaverdisi pak me vajin e ullirit
    4. do e shikosh me sy qe zarzavatet do vyshken pak, kjo pune nuk zgjat me teper se 5 min, megjithese varet nga sasia
    5. gjate kesaj kohe keni lare orizin
    6. hidhi orizin, kripen dhe uje sa ti mbuloje dhe te dale 1cm siper
    ne kete moment e trazon pak me luge druri, dhe e shikon qe
    karrotat, preshi dhe orizi perzien se bashku.
    7. veri kapakun dhe leri ne zjarr.
    8. gjella eshte gati kur ta kete pire te gjithe ujin. Kujdes se mos digjet fundi.

hidhi lengun e limonit, trazoje pak me kujdes qe te mos prishesh format e zarzavateve dhe hidhe ne pjate.
    zbukuroje anash me feta te holla limoni.

gjithe te mirat,
    Ora
    Shprese

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Pershendetje ORA,

Te faleminderit dhe te siguroj qe do ta provoj kete receten tuaj, pasi rreth e rrotull kam shume njerez qe jane kthyer ne vegjetariane, qe jane gati te me hane me gjithe lecka) ( mendo ti kaq vegjetariane jane bere).
    Kam i pershtypje qe problemi ne gatim qendron ne pranimin e gjerave te reja dhe te panjohura.

Kam gjet nje recete gatimi te nje pilafi shume e vjeter, do ta gatuaj sot per here te pare dhe pasi ta provoj , do ta kaloj ne internet.

Nderimet e mia,,,dhe jete te mbare aty ku je ...

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Oriz me veze te skuqura.

Duhen - per 2 veta

110g Oriz qe quhet basmati (tani po spata basmat futja kadife)
    2 luge gjelle voj ullir
    2 veze
    2 luge gjelle qepe te njoma te grira hollshem
    1 thelle hurdheer e grire hollshem
    2 luge gjelle me (coriander)majdanoz

Gatimi

1. Tani merr nje ene mbushe me uje vere te marre vale. Hidhi siper orizin dhe lene per 10 min ose deri sa te jete bere. Pastaj kulloje, mire e mireeeeeeeeee..mos i le asnje pike uje
    2. Ne nje tigan ftere te modhe (mire eshte si kesh kineze) vendos vojin e ullinit( ose voj tjeter) dhe nxehe. Rrihi vezet me pak krype, piper dhe hidhi tek fterja. perzieni me luge druni...ose me noj cope druni ska rendesi, dhe kur vezet fillojne te behen si veze omlete, hidhi siper orizin e nxehte qe e kulluat dhe perziejini mire.
    3. Hidhi siper dhe qepet, hurdhen majdanozin , dhe perzieji mire e mire.
    4. Sherbeji menjehere..pa i rujte mo ne frigorifer se u iken lezeti...

Ps: ate receten me orizin turk nuk e kam provuar akoma shpejt do ta shkruaj...do me thene nuk eshte kjo qe kam shkruar me siper

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-05-2002
    Postime
    184

kundrarryme

doja dhe une te shtoja ndonje gje ketu, po do ti qe s'di asgje kaq te castit, se me thone te drejten, kur i boj gjonat une ( sidomos kur jom n'qef ) i boj avash-avash dhe nuk shof oren mo.

sa per keto dite jam shqepur ne "ca ka frigoriferi".
    xhan-xhan tironcave.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Ta morim vesh ihere ne, ti i bo te gjitha gjonat avash avash, apo vetem gatimin. ?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-05-2002
    Postime
    184

ngadale...

dhe pa ritem...

muzg.jashte-freski.brenda-deshira.hoqa te tepertat dhe nxora disa fileta te holla, pothuajse transparente pule.te gatshme per te marre cdo forme qe dua t'u jap. i kaloj ne kripe dhe piper (shija pikante me ngre adrenalinen), u ve nga pak djathe qe shkrihet, qe lengezohet krejt brenda tyre duke u gudulisur te gjitha poret dhe nervat.me tej fillon mbeshtjellja:bacon:i kuq, i bardhe, i tymosur, i ardhur nga rruge te tjera shijeje.u ve nga nje shkop t'i mbaje shtrenguar.ngordh t'i parafytyroj sesi shkrihen me njera-tjetren dhe lozin brenda temperatures se larte te furres duke perzier te gjitha vetite dhe virtytet.nuk mund te mos u leshoj persiper pak gjalpe te kripur, te yndyrshem,me eren e fshatit akoma dhe...pres e uritur per shijen e re.

p.s...kundrarrymes...para pergjigjes per pyetjen me lart duhet te perpiqem te jem sa me koncize ( per hir te bisedes) dhe fatkeqesisht, sot nuk kam kohe te flas shkurt.
    shijo fundin e javes si dhe sa te mundesh.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Faleminderit qe me ne fund pranuat te shtoni dicka. Te them te drejten fantazia e te shprehurit, dhe imagjinata ime ma beri mishin si mish pule, kokrriza kokrriza.
    Nese nje menyre e tille te te foluri do tu shoqeronte me nje ze te embel( gje qe me pelqen ta mendoj se e keni te tille)...do te thonja qe te hapesh nje biznes GUzhina online 0111333-111-222...ku njerzit jo vetem te mesojne gjera te reja, por "cfare tu degjoje veshi tu beje dora".

Nje here dy miq shkojne edhe ulen ne nje qebaptore ne korce. I pari porositi, Speca te MBUSHur, dhe i dyti porositi Kercofka(qofte)...
    Pasi u vjen pjata te parit me SPECAT e MBUSHUR, dhe te dytit me KERCOFKA,,, ky i dyti nxitoi me vrap dhe e futi nje qofte ne goje. Por ne mes te dhembeve i ngeli nje qime. I nervikosur vrapon tek guzhina dhe shikon... Guzhinieri ishte dorac dhe kishte vetem nje dore. Kercofkat i bente ne gjoks, dhe specat...

Duke qeshur i lumtur ulet ne tavoline. Shoku i vet e pyet: He cpe atje...? Anje gje tha ky shikonte specat e mbushur te shokut te vet dhe qeshte...

Si i mbushte Specat GUZHINIERI me nje DORE TE VETME ???

Edhe ju fund jave te kendshme

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-05-2002
    Postime
    184

hahahahahahahaha

megjithese s'kishte nevoje per pyetje o njeri...hahahahahahaha.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    24-10-2002
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    64
    Me duket se kaluam ne temen ( si mbushet " pula" ) me 1 dore apo me dy. Do jete mire qe "guzhunieri" ti perdori te dyja, po te kete eksperience kuptohet.

Ke ti kundrarrymes , exsperience e kam fjalen??

Meqe disa e dine pergjigjen, do te kisha deshire te ma thoje dhe mua, nuk jam shume e zonja ne gjeagjeza.
    Me duaj 1 here qe te dua 100

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-05-2002
    Postime
    184

THJESHT,

vertet, do te thote me mire.une nuk jam e apasionuar pas peshkut...gjithsesi.pergatitja eshte e thjeshte dhe shume e shijshme.mmmmmmmmmmmm.

zgjedh peshk koce.eshte e veshtire e di, po mua me pelqen te rend pas te veshtirave.pres sezone pas sezonesh deri sa t'i vije koha.sa me te medhaja, aq me mire. sa me te paster syrin, aq me i fresket.( sipas stilit te kundrarrymes, tani)
    thuji shitsit t'i qeroj icik se s'u bo qameti. masnej te barku qe e ke ca ( pastroje mire ose jepja vjerres se shef me mire) futi hudhra , po kujdes se masnej duhet me la dhomet, mos te kundermoje gjithe lagja.ku e kishim? ah, po. hudhra, majdanoz, kripe, piper dhe shtrydhi limon, lal, sa te mundesh.( ups prape tek limoni une )masnej hudhi ene voj ullini.tani po e patet me pikatore s'do ca t'ju them. merrni te komshija dhe mos e ktheni mo.fute ne furre te piqet mire e ngadale dhe kur te dale uuuuuuuuu me gjithe turinj.po kujdes.mos thirrni asnji per drek.
    bye

Faqja 7 prej 18 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fushata e PD-së, Berisha: Më 28 qershor të rikthejmë lavdinë e vitit 92
    Nga juanito02 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 144
    Postimi i Fundit: 26-06-2009, 15:52
  2. Thjeshtë
    Nga bregu26 në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-03-2004, 19:29
  3. Harnish: Ja pse është shpejt për pavarësinë
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 19-01-2003, 13:14
  4. "Rinia shqiptare e arrijn më shpejt se të huajt pjekurinë sociale"
    Nga Letersia 76 në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-09-2002, 17:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •