Close
Faqja 16 prej 18 FillimFillim ... 61415161718 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 175
    i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Pa problem fare vetem du me dit makina oshte ne levizje apo e parkume...gjithsesi sido qe te jete makina perpara se te pranosh kete recenten lexo icike "small print" ne fund te faqes ti...

Ne mjes me te thone te drejten ska shume variacon varet keto qe kom me te thone jane te gjitha gjona qe ju rrezik i dini

1-Merr dy veze rrifi mire e mire hudhi ca ersa te preme holle hudhu copa te vogla djathi te bardhe dhe njecike qumesht ...edhe boje omlete... do me thene ne ftere hudh icike gjalp e nje fije voj ullini edhe kur te jete nxef fterja hudhi perzirjen mo siper edhe mos e kthe fare se aty oshte lezeti mos te bohet si sholle gomari po te rri cike e bute ne mes... palose dyysh e kom fjalen te dale si cerek rrethi e trashe pak ene fute mes bukes ene kjo hahet edhe kur i jep makines... tani per ju qe nuk jeni muslymon ose mo sakte qe hani mishin e derrit packa se jeni "muslymone"mire oshte qe perpara te vesh nja dy fleta bacon(fleta te holla proshute e pa gatume ) ne zgaren e furres ne menyre qe ti iki icike yndyra ..dhe fute ne mes te bukes edhe haje. Merr edhe i kokerr portokall (zene se po pi long) edhe ky oshte mjesi...

2-Menyre tjeter oshte qe e rref dy kokra veze ne nje pjate ene e merr fletat e bukes ene i lyen edhe i skuq ne fteren e nxeme para kohes edhe i han ...po deshe shume yndyre qe te bohesh nga veshi ne vesh me "vazeline" skuqi me shume gjalp...(kolesteroli ne max) ene boje si sandwich edhe haje...ne fund prape mos ja ndaj portokallit a noj banane.

3-Cfare boj une per vete oshte PORRIDGE (nuk e di si i themi ne ne shqip) kjo hahet me luge por oshte fantastike nese do te marresh PROTEINA dhe FIBER... e ble ne supermarket e ven ne nje ene plastike me kapak nga ata qe ju lidh gruja buken me vete ...une e lidh vete meqe ra fjala i hudh qumesht ose uje varet qumesht oshte mo mire...edhe e fut ne microvale dhe e le deri sa te duket se po zin.. e heq e perzien i fut i banane mrena e copeton e perzien edhe duhet honger mrena dy oresh perndryshe banania nxihet dhe nuk duket mire por per te shijume oshte kryevper. Hanet me sheqer ose pa sheqer...ne fillim haheni me sheqer e pastaj provojeni pa sheqer...Merrni edhe i kokerr portokalli ..dhe ja ky eshte mjesi...ka variacone sa te dush merjahu...

mjafton qe me merrni disa lloj ushqimesh...

ose po pertove merr ate qe kishe gatu i note me pare(noj cope pize te thame) fute ne microvale ene haje...edhe noj kokeer portokall mo mrapa...keshtu e kom bo ene une pale sa here...

Disclaimer

Une nuk jam pergjegjesi nese i hani keto gjona kur i jepni makines...keto jane per tu honger ul dhe makina te jete e parkume.

sa paskam shkru merjahu kjo tregon qe...ika ene une

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Kur s'po me jepje pergjigje mendova se ma injorove kerkesen, por ti i shkreti paske qene duke bere hartim .
    Thx...megjithese me ngrene keto qe ke shkruar, s'je me per pune... zyre. Duhet me shku ne beach e me bo vrap a not.

Kundra, po pate ngrene ndonjehere ne chinese restaurant, duhet ta kesh parasysh si i bejne ato plantains. Une vdes fare per to. Shkoj atje per lunch , marr nje box to go dhe e mbush me fried sweet plantains. ( s'di a e kam shkruar sakte emrin ). A di ti si behen ato e sa te pjekura duhet te jene, se une e kam provuar nja dy here e me kane dale si patate te skuqme.
    Where does a thought go when it's forgotten?

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Merr 4 plantains
    Pak ginger...(rronje se kom idene si i themi ne ne shqiperi)

si i kom bo une dy here se edhe mu sme pelqejne fare keto" bananet"
    1. Ngrofe furren 230C/450F/Gas 8.
    2. Veni te gjithe plantains ne nje tave dhe futi ne furre dhe piqi per 20-25 min
    3-Ato jane bo kur lekura oshte e zeze dhe jane zbut pak

I heq nga furra dhe i le te ftohen pak...

Pastaj i pret persegjati dhe u hedh ginger te grire ...bohen pak spicy por varet nese te pelqejne .... mu me peqyen dikujt tjeter nuk i pelqyen fare ...varet nga llapa qe i provon...

dite te mbare

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga Brari Lexo Postimin

Kam nji mendim se hudra nuk shkon ne karkalecat e detit..

--
    karkalecat shkojn shum bile me huder , po mos je duke fol per ato guacat e mbyllura qe hapen me thik te posaqme.
    shif foton ktu qe hahen te gjall vetem me limon e byber ...

http://fr.wikipedia.org/wiki/Ostr%C3%A9icole
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488

Lightbulb

Citim Postuar më parë nga MI CORAZON Lexo Postimin
    Kundrarrymes, a ka mundesi te na tregosh mua dhe tiktakut ndonje recete per te bere nje breakfast te shpejte dhe te mundshem per tu ngrene ne makine. Po te kete icik ynyr, jo buke thate.
    po e blen nji buk franqeze ose kifle ose simit ...
    e ndan ne dysh buken e vogel e lyn me margarin bimesh
    e qet mbrend dhjath (kaqkavall) nji flet sallat nji cop tomte e nji cop kastravec (trangull) dhe nese ke Mutarde me fara ose majones edhe u kry puna
    e han ne makin por jo tu grah makinen

shpejt e mirê ele mil ele lil

Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    Postime
    3,488
    Perzote asht veshtir te dish disa gjera ne te gjitha gjuhet hehehe edhe shqipja asht ba internacionale ...
    te luten qka jan keto :???
    Ersa????
    Tarragon???
    gjethe SHERBELE(sage angl.)sauge a asht kjo gjethe qe futet edhe na qaj..???
    http://fr.wikipedia.org/wiki/Sauge

30g fier moskat te prera holle????
    1 luge e vogel cajime ginger(xhexhefil-shqip) ??? nuk di qka asht kjo
    1 qitro (lime) , vetem longun,???
    ½ gjysem luge gjelle ne anglisht vallai ne i themi "caster sugar"????
    30g borzilok (basil) te njome. Mos desh te thuash BAZILIK (basilic)???

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    Thx Kundra dhe Doruntina per breakfast-in.

Kundra, nuk dike te besh fried plantains. S'ke faj, je ne north.

Po shkoj te pyes Fidelin me mire. (lol) Ne fakt, kinezet tek keto bufete e gatuajne me mire se latino amerikanet.

Tiktak a i ke provuar ti keto, per te cilat po flas une? Une haj keto ne fillim pastaj gjerat e tjera kur blej aty. Se kam frike se ne fund jam e ngopur e s'ka vend.

Sa gerrhisni edhe ju ore...apapaaaa...deri ketu degjohet !
    Where does a thought go when it's forgotten?

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    Hej me gjeni merjahu nje perkthyes mu per kete qe paska shkrujt ketu mo lart...cfare bohet keshtu merjahu BAZILIK oshte gjo komplet tjeter merjahu...

O DORONTINA po une qe e kom hum dashurine si tja boj ku ta mys veten se kendej nga anglia ste lene as me u myt ne lum jo per noj gjo...te vijne e te shpetojne menjehere ...

Noten

i/e larguar
    Anëtarësuar
    15-02-2003
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    514
    e merjahu ketu ku jom une pika rakise vjen nga shqiperia ene me kete punen e terrorizmit keto kohet e funit vallai veshtire shume me e kalu piken e rakise tek dogana se te thone oshte londe plasese...

Pranej ene ate qe e kisha per icike te ferkume maroi...

Knej nga anglia vetem kerpurdha vlla bohen rrushi eheeeeeeeeee... bohet gjo raki nga kerpurdha ???!!

Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    Postime
    3,488
    Citim Postuar më parë nga kundraRRYMES Lexo Postimin
    Hej me gjeni merjahu nje perkthyes mu per kete qe paska shkrujt ketu mo lart...cfare bohet keshtu merjahu BAZILIK oshte gjo komplet tjeter merjahu...

O DORONTINA po une qe e kom hum dashurine si tja boj ku ta mys veten se kendej nga anglia ste lene as me u myt ne lum jo per noj gjo...te vijne e te shpetojne menjehere ...

Noten
    Eh ketu ne ne bruksel thojmê , nji dhashni e humbur , hapet rruga per dhjet tjera ....pra je i lirê ke krah ohhh tash vera gjen nji taze
    vertet disa fjalê si kam kuptu,kur thuni diçka spjegoni qka asht dhe mundesisht nji foto fkl gjejsh ni dashni, keshill ajo vjen kur se kujton fare, ajo vjen vet per ate thojn dashuria asht e verber por te gjen
    qka jan erinat ???

Faqja 16 prej 18 FillimFillim ... 61415161718 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Fushata e PD-së, Berisha: Më 28 qershor të rikthejmë lavdinë e vitit 92
    Nga juanito02 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 144
    Postimi i Fundit: 26-06-2009, 15:52
  2. Thjeshtë
    Nga bregu26 në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-03-2004, 19:29
  3. Harnish: Ja pse është shpejt për pavarësinë
    Nga mani në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 19-01-2003, 13:14
  4. "Rinia shqiptare e arrijn më shpejt se të huajt pjekurinë sociale"
    Nga Letersia 76 në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 09-09-2002, 17:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •