Close
Faqja 72 prej 94 FillimFillim ... 2262707172737482 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 711 deri 720 prej 933
    Citim Postuar mė parė nga Mon.Alisa Lexo Postimin
    Kurgjoo s'ka ra posht ti vlla i paske msuu do sene permendsh edhe si ata fmijaa ne klas A pare qe qka i thot msusi bon edhe nuk bindet ndryshe,shkon te perserit te njejtin send ton kohen deri ne msimin e ardhshem....

Edhe une s'do te them asgje pasiqe shumm para meje kishin dhon argumente dhe fakte....
    Me mbetet me te thon....lexooo qka duhet dhe qka osht origjinale jo sene qka i kan fallcifiku njerzt si TI....
    une nuk kam fallsifikuar asgje , por eshte fakt se te krishteret arabe e perdorin fjalen Allah per Krijuesin , sikurse eshte fakt qe une vete personalisht kam biseduar me te krishtere arab dhe qe thonin se Isa eshte Allahu,
    pra me fakte e jo me fallsifikime , pse ti nuk do t'i shohesh ajo eshte pune tjeter.

وَخَلَقَ اللهُ نُورَ يْنِ عَظِيمَيْنِ، النُّورَ الأَآْبَرَ لِيُشْرِقَ فِي النَّهَارِ، وَالنُّورَ الأَصْغَرَ لِيُضِيءَ فِي اللَّيْلِ، آَمَا خَلَقَ النُّجُومَ أَيْض اً. 17وَجَعَلَهَا اللهُ فِي جَلَدِ السَّمَاءِ لِتُضِيءَ الأَرْضَ، 18لِتَتَحَكَّمَ بِالنَّهَارِ وَبِاللَّيْلِ وَلِتُفَرِّقَ بَيْنَ النُّورِ وَالظَّلام . وَرَأَى اللهُ ذَلِكَ فَاسْتَحْسَنَ هُ. 19وَجَاءَ مَسَاءٌ أَعْقَبَهُ صَبَاحٌ فَكَانَ الْيَوْمَ

dhe teksti me siper eshte marre nga bibla arabe
    dhe mos u habit me , e mesoi gjerat drejt e jo si te mesojne te tjeret,
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 30-09-2010 mė 04:46
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Isis Maska e Mon.Alisa
    Anėtarėsuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Kingdom of the Night
    Postime
    640
    HAVE A NICEEEE DAY.......

S'kom nerva mu mirr me juve...
    Thjesht debato mos ofendo...e jo ktu ne qdo teme qe ka te boj me teologji nga te gjitha besimet e ndrsyhme ton kohen tu ofendu palidhjeeeeee
    Respektoja besimin tjetrit njejt do ta respektojn edhe ty besimin ose "mosbesimin" tond....

HAVE A NICEEEE DAY.......

S'kom nerva mu mirr me juve...
    Thjesht debato mos ofendo...e jo ktu ne qdo teme qe ka A boj me teologji nga te gjitha besimet e ndrsyhme ton kohen tu ofendu palidhjeeeeee
    Respektoja besimin tjetrit njejt do ta respektojn edhe ty besimin ose "mosbesimin" tond....

po te kishe argument , do te kije nerva dhe gjithe qetesine te dikutoje
    s'ke argument , prandaj s'ke nerva me debatu,

une i respektoj besimin tjetrit , por nuk respektoj mashtrimin qe behet ne kurriz te gjuhes shqipe e ne sherbim te interesave arabe , dhe aq me teper kur une kam argument se eshte mashtrim , si dhe perkthimi eshte i qellimshem e me prapavije shoviniste, per qellim arabizim,

jo e nderuar monalize , nuk mund t'a toleroj kete.

Isis Maska e Mon.Alisa
    Anėtarėsuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Kingdom of the Night
    Postime
    640
    Argumente kommmm s'dashta mi cek se plot para meje i kishin shkruu lexoji qato edhe per mu jon te njejtat..nuk dashta mi perserit
    Qetsin e kom..shum e qete jom....
    Edhe aitt postoj qatooo argumente te mashtrimeve tiiii qe po mendon se jon mashtrimee!!!

te gjitha ato te ashtuquajturat argumentet e meparshme jane rrezuar me argument ,
    qe te thuash se ne origjinal eshte Allah , prandaj nuk perkthehet , ateher edhe ne origjinal jane te gjithe fjalet e tjera te cilat jane perkthyer ,
    pse Allah nuk eshte perkthyer , e fjalet e tjera po, perderisa edhe te tjerat jane nga origjinali.
    kur themi , perkthim i kuptimeve te kuranit, nenkuptojme perkthim te kuptimeve e jo perkthim ekzakt , sepse perkthim ekzakt nuk ka ne asnje gjuhe te botes,

me te njeten logjike fjala angleze God , nuk duhej perkthyer ne shqip , Perendia, sepse nuk eshte ekzakt perkthimi, atehere i bie qe sa here te perkthehej nje film , aty ku perkthehen fjalet e tjera ne shqip , fjala God mos te perkthehej dhe i bie me thene ne vend te ,O my God perkthimi te ishte ; O God-i im,
    kjo eshte logjika qe kupton ti ,
    here tjeter sill argumente , se nuk eshte argument te thuash Allahu eshte Zoti im , e te mos shpjegosh se si e perdor ti kete fjale arabe, si emer personal per Zotin , apo se te pelqen gjuha arabe dhe e ndjen me shume me zemer kur shprehesh ne ate gjuhe.
    po te jete ashtu shko ne irak e jeto atje e knaqu mi goc, ty te qeka nxi jeta mes shqiptareve ,
    nqs eshte gjuha arabe ajo me te cilen ti shprehesh me mire dhe e ndjen me gjithe zemer.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 30-09-2010 mė 05:39

Isis Maska e Mon.Alisa
    Anėtarėsuar
    15-09-2010
    Vendndodhja
    Kingdom of the Night
    Postime
    640
    A perkthehet emri a .... ?

Gone!
    Anėtarėsuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    ...........................
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Rina_87 : 30-09-2010 mė 05:49

A perkthehet emri a .... ?

po pse , a eshte emer personal ?

nqs per ty po , atehere;

Ku i ke ti argumentat se Zoti e ka emrin Allah ?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bani : 30-09-2010 mė 05:42

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221
    Edhe une s'do te them asgje pasiqe shumm para meje kishin dhon argumente dhe fakte....
    A e din ti Mon.Alisa se ku eshte ndryshimi ndermjet faktit dhe argumentit??? Nese po, na i shkoqit dot??!!
    Jarigas

ALLAHU EKBER Maska e unejsa
    Anėtarėsuar
    08-02-2009
    Vendndodhja
    SHIJAK
    Postime
    695
    Citim Postuar mė parė nga bani Lexo Postimin
    ju pelqen , eshte pune tjeter ,
    per verteten e kisha fjalen une ,se a eshte emer , apo jo.
    perderisa ju pelqen , askush nuk ju ndalon, eshte e drejta e juaj personale dhe askush nuk duhet te marre guximin t'jua mohoje kete te drete,
    vetem se mos mashtroni njerezit ne mungese te dijes, qe gjoja Allah eshte emer personal per Zotin,
    kjo gje ju mohohet, sepse eshte genjeshter ne rradhe te pare dhe mashtrim i popullates ne rradhe te dyte, per te dyten , kini pergjegjesi, para Zotit dhe para njerzise.
    O njeri hap Kuranin lexoje si ne shqip dhe ne arabishte e lexo se kudo e ke te shkruar Allah ose ndonje nga emrat e tjer te Bukur te Allahut xh.sh

o zot o zot kush ka nerva te meret me njerez qe ti i paraqet te gjitha argumentet nga Kurani dhe syneti dhe prap nuk shikojne dote Argumentet qe jan ete paraqitura shume qarte.
    Ti pra lartesoje Zotin tend duke falenderuar dhe kerko nga Ai falje.

Faqja 72 prej 94 FillimFillim ... 2262707172737482 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •