Did You hear about the Morgans?? Vetem se luante Hugh Grant, e pashe.![]()
Did You hear about the Morgans?? Vetem se luante Hugh Grant, e pashe.![]()
Si perfundim pash The Road. lol
Nder filmat Apocalyptike qe kam pa deri tani me teme fundi i bots, ky asht ma i perkrymi. Krye-veper ne realizim, pesimist, démoralizus, i frikshem. Trego kaq reale gjendjen morale te njerzimit ne piken e fundit. Viggo Mortensen, si ne çdo film asht grand, e lu me shum pasion si dhe ai fmije, ne rolin e qenjes se pafajshme ne nji bote terrori. Kolona Zanore fantastike, lujt nga Nick Cave & Warren Ellis, te njejtit kan ba gjithashtu kolonen e The Assassination of Jesse James.
Twist i filmit shum enigmatik.
Jam kurioz me dit, si e keni kuptu fundin, ata qe e kan pa ???
Traileri, i jep dretij tjeter filmit, asht krejt e kunderta.
Nota 8.5/10
D'Oh!
Dashuria në kohën e kolerës - është vërtet një film fantastik.
Më herët e kam lexuar edhe librin me të njëjtën përmbajtje...
Ka humbur mjaft kush nuk e ka lexuar librin ose shikuar filmin në fjalë. . (:
Love has no limits
Ri-pash per te dyten here ne Ster Cinemas Larisa, INCEPTION.
Homer,vura re ate punen e totemit te DI Caprios(Unazen).Vertete ashtu qe,une per vete duhet ta kisha pare dy ose tre here tjera qe ta vija re.
P.S: Prap qesha me ate skenen e puthjes se Eimes lol.
"Expensive watches do not create time, but reflect how expensive it is to their owner."
Përfundimi s'mu duk edhe aq mister, thjesht nuk i jep zgjidhje historisë, por lë një shteg reflektimi për audiencën e cila e kupton vetë mesazhin: nqs nuk respektoni planetit nuk i keni punët mirë.
Sa vonë që e paske lon kët filmin, hyyyhyy sa kohë ka që e kam pa. Realizim shum i mirë, Mortensen i qan rolet e tij.
P.S. Kam pa dy filma të lehtë tani së fundmi: Get him to the Greek (6.5 / 10) dhe Knight and Day (6/10). Të mirë për të shtyrë kohën, po jo noi gjë që mbetet, gjithsesi tek tuk noi batutë e lezeçme.
Ndryshuar për herë të fundit nga Jack Watson : 26-09-2010 më 17:45
Life's too short to remove USB safely.
Gonna watch Armored now. Pershtypjet, heres tjeter.
Eames apo Arthur
Per gjetjen e unazes, ashtu si ti jam dhe un, mbas shum vizionimesh do e kisha gjet. Kur e pash per her te pare i hodha i sy forumeve, ca fansa qe e kishin pa filmin nja 8-9 here kishin vu kyt detajin
Hidhi i sy Ketu flas ma ne detaje rreth Inceptionit.
Ne fakt kam dasht me pa kur doli ne kinema ne 2009, por ja qe e lash mbas dore. Nuk e i nqs e ke parasysh fundin, por smu duke aq i thjesht sa mendo ti por shum ma kompleks.
Ju qe se keni pa, futni i gjiro, hajdeni ma vone lol
Spoiler Spoiler Spoiler
Vdes i jati, dhe ky mbetet vetem, kur papritmas nji tip ne plazh i afrohet dhe i thot qe kishin koh qe po e ndiqnin, i kerko me shku me ate. Ka grun, 2 fmij dhe i qen ...
3 versione jan te mundshme:
I - Happy End classic, familje e mbar, si per mbrekulli gjinden ne momentin ma te veshtir te fmis.
II - Po sikur t'ishin kanibale?! Ai personi qe i afrohet te plazhi, vehet re qe e ka gishtin e dores te kputun ashtu si zezaku dhe ai tipi qe vritet ne fillim te filmit nga i jati. Si shenje kanibalizmi duket, kur skan buk, han pjeset e trupit qe hyn ma pak n'pun si gishti. Pastaj, kta e afrojn kur fmija asht i pavullnetshem nga frika e te jatit? Si ka munsi qe i kan ndjek gjat gjith ksaj kohe, vetem per "bamirsi" ne nji bot ku njerzit han njeni tjetrin? Ajo gruja çuditerisht i prek ftyren, ndersa fmijt mbrapa skan asnje shenje mirpritje ndaj tij ...
III - Ky versioni m'duket ma i pranushem. Familja asht thjesht iluzion, nuk egzisto. Fmija asht vetem, ka nevoj per i perkrahje, per optimizim, krijo familen (pa vetdije?!) per te vazhdu ma tej. Shenjat e iluzionit duket gjat filmit, kur nji moment po ndjekte nji çun ( i njejti i familes ?! ), dhe i thot te jatit qe pa dikend, aty i jati e kupto dhe i thot ne menyr qe ta arsyetoj qe s'ka njeri. Pjesa kur bunkerin me ushqim, aty i duket femis sikur degjo i qen qe leh, kurse i jati i thot, jo s'asht qen. Ku e kan gjet ushqimin per 4 persona, gjat gjith ksaj kohe???
Duket e çuditshem, por ne nji bote si ajo qe jetojne, s'asht e pamujtun.
Jack si te duken kto alternativa![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga Homer : 26-09-2010 më 18:56
D'Oh!
: S P O I L :
1) Filmi s'ka fare happy ending, kshu mendoj unë të paktën. Kushtet atmosferike nuk tregojnë ndonjë përmisim, kanibalizmi vazhdon, mbijetesa është ende e vështirë, ushqim s'ka. Bashkimin e fëmijës me familjen që takuan nuk e konsideroj si fund të lumtur, sepse sfidat ngelen të njëjta (mbijetesë, a do t'i rezistojnë kanibalizmit, a do mbetet njerzillëk (humanitet) te ta me pak fjalë, a kan me shpëtu etj.. )
2) Nuk besoj se ishin kanibalë, se kam vënë re atë detajin që që thua (për gishtin e dorës) po duke qenë se janë në luftë të përhershme me kanibalët normal që du u mbesi ndonjë demtim fizik... Filmi është bazu në një roman me të njëjtin titull, unë se kam lexu po u interesova dhe nuk aludohet aty që familia e re e djalit është kanibale.
3) Këtu je ngatërruar fare, filmi nuk ka skenar të fshehtë, boll re pre e Inception, është film tjetër ky. Iluzion nuk ka aty, atë çunin e pa me gjithëmend, pastaj në ato kushte me tër ato rreziqe e kanibal përreth është normale që babai t'ia mush mendjen fëmijës që s'ka njeri apo thu ti t'i gjimonin mrapa e ti hante noi njoni pastaj lol? Edhe te e lehura po ashtu, bile të lehurën e atij qenushit e dëgjoi edhe babai, jo më kot u largua nga bunkeri. Të kishte qenë iluzion do ta kishte dëgjuar vetëm djali, baba s'do kishte dëgju gjo e s'do largohej nga streha plot ushqime. Po ja që e dëgjoi dhe u frikësu se mos i gjenin dhe u largun.
Filmi nuk është kaq i komplikum, ka skenar të thjeshtë, tregon një realitet fiktiv (jo iluzione) pas një shkatërrimi eventual të botës. Mesazhi për mu është i qartë, runi planetin se pastaj do filloni të hani njoni tjetrin si kofsha pula.S'do na mbetet më njerzillik fare.
Ndryshuar për herë të fundit nga Jack Watson : 26-09-2010 më 20:34
Life's too short to remove USB safely.
Serialin Boardwalk Empire. Not bad, ai fundi ishte........ LoOoOoL
Krijoni Kontakt