Edhe në Amerikë është mëse normale. Arësyeja është e thjeshtë, do kohë që të hiqet mentaliteti i të kolonizuarit. Në përgjithësi, zezakët fatkeqsisht sot po shfrytëzohen ideologjikisht pas një luftë për liri dhe për të drejtat individuale që mbas "Emancipation Proclamation" të njërit nga njëzve dhe humanistëve më të mëdhenj të 200 viteve të fundit, Abraham Lincoln. Nga shfrytëzimi fizik tani po bëhet shfrytëzimi mendor i tyre, duke krijuar përcarje për të përcarë kryesisht Amerikë sepse Europa nuk e ka hic gjë që qysh nesër me një fshesë i fshin të gjithë brënda një periudhe rekord, por Amerika është themeluar mbi të drejtat individuale dhe pikërisht nuk sheh Arabët të shfrytëzojnë elementin zezak kundër kolonizuesve origjinalë, por cdo gjë i drejtohet Amerikës. Me Europën ata paktin e kanë sic e kanë patur që ajo pjesë e privilegjuar e EU-së perëndimore të vazhdoj stilin socialit francez së jetesës i cili përfundimisht është një stil oriental i futur që në kohën e perandorisë otomane dhe aleancës franco-otomane.
Një tjetër gjë që harron miku ynë islamik është se Hitleri, ishte shoku më i ngushtë i Arabve. Si e shpjegon miku ynë islamik këtë fakt, që një njëri që fliste për puritet rracial të të bardhëve, ishte miku më i ngushtë i njerëzve me ngjyrë ? Me famë botërore është admirimi i Hitlerit për Arabët, dhe kjo nuk ka të bej vec me urrejtjen ndaj cifutëve! Lufta që po bëjnë sot Islamikët është vec për fuqi dhe asgjë tjetër.
Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 23-09-2010 më 21:44
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
mos e beni si ai skeci ku atij fshatarit i vjedhin lopen dhe te gjithe i thoshin e ke ti fajin jo hajduti.
kolonizatoret jane fajtore dhe pike.
le ta mbysin zezaket francen dhe angline sepse edhe ata perpiqen per nje jete me te mire.
ndersa te flesesh per shtet social si franca eshte ose hipokrizi ose injorance. me social ka ne shqiperi sesa ne france. mos degjoni c`fare thone francezet. njeri kerkon pune, dinjitet nuk kerkon lemoshe.
Dinjitetin ta jep vec sistemi Kapitalist, që po punove shpërblehesh. Sistemi social është i bazuar tek lëmosha, sepse është i bazuar tek një shtet i madh, dhe si rrjedhojë tek premisa se individi nuk është në gjëndje të bëj zgjedhjet e tija në jetë. Në Francë po punove nuk të mbetet asnjë kursim, në Shqiperi nuk ka fare as punë, por dhe po punove ndershmerisht dyshoj se të mbetet ndonjë kacidhe lekë. Mos i përdorni fjalët hipokrizi vend e pavend si disa pseudoanalista në shtypin shqiptarë qe kanë bastarduar cdo fjalë.
Jetën më të mirë ta kërkojnë tek kontinenti i tyre më i pasur, por e kanë mendjen me u vra e me u pre me njëri tjetrin.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Tashi kolonizatore ishte dhe Anglia ne Singapore dhe Hong Kong, e madje Indi. "Kolonizatore" qene edhe edhe Franca ne Algjeri dhe Spanja ne Amerike.
Si shpjegohet atehere qe cdo kinez thote qe eshte nga Hong Kongu ose Singapori, dhe nuk mburret me shtetesin e vendit te pa-kolonizuar, Kines? Mos te themi qe India e pavarur ende e man Anglishten si gjuhe kombetare, dhe se tere Indianet preferojne sistemin edukues kolonizator Anglez dhe jeten ne vendin kolonial kundrejt avenirit te pasur qe u ofron India.
Ka kolonizatore e kolonizatore. Ka regjime aziatike centriste autokrate si Franca, Spanja etj e ka edhe regjime te mirefillta demokratike kapitaliste.
Ne France bejne sikur punojne dhe shteti ben sikur paguan. Shqiperia e kishte nje regjim te tille. Non bis idem.
Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 23-09-2010 më 22:10
nuk po flasim per sistemet. te punosh per tjetrin je gjithmone njeri i ulet, aq me teper te fshish xhamat, apo pastrosh halet sic bejne sot shqiptaret ne amerike. shumica e te pasurve sot ne bote bejne jete perrallore ndersa ata qe punojne e bejne nga halli vetem per te mbijetuar.
vete e the qe ne france po punove nuk te mbetet asnje kursim sepse atje pronari me i madh qe eshte shteti te vjel taksat. ku shkojne keto taksa? te pasurit e frances i marin dhe bejne aventura ne afrike. kush i nxit luftrat civile ne afrike? ku pergatiten diktatoret e shteteve afrikane?
Me ngjan t'u tha nje here se natyra e shtetit Francez eshte e tille qe te jetoje permes konfliketeve qe ai vete i nxit. Taksat nuk shkojne tek te pasurit, por tek shteti. Prandaj te bera me pare dallimin mes kolonizatoreve qe nxisin prosperitet dhe atyre qe rrenojne totalisht.
Amerika duhet te jete krenare qe nxorri Obamen i cili do t'i jape formen autokratike Franceze shtetit amerikan si ne taksa ashtu edhe ne futje hundesh ne punet e fqinjit. Eshte kenaqesi qe Amerika te ndaje pasurine me te pasurit e Frances dhe diktatoret e Afrikes.
anglia eshte kolonizatore pozitive. ajo e ka zhvilluar hong kongun por ama ne kurris te kines. anglia pa hong kongun nuk do ishte ajo qe eshte. mirepo prape se prape njerezit ne hong kong nuk jane te lumtur. nje shtepi ne hong kong kushton 1 milion dollare dhe i gjithe hong kongu ka vetem 1 pronar. banoret e hong kongut e duan kulturen angleze por ata po e kuptojne qe anglia i ka mbytur sepse po ndihen me mire me kinen.
ndersa franca nuk i le kolonite pa i shkaterruar ato. kur mbaroi lufta ne algjeri franca mori shume fuqi punetore per te ndertuar francen ndersa sot thone na mbyten emigrantet. ndersa kur cote d`ivoir kerkoi pavaresi ne 2008; te nesermen 200 vete u vrane me te shtena mitalozi nga ushtaret franceze ne oren 12 te drekes.
nuk ka ndryshim ndermjet te pasurve dhe shtetit ne france. nuk mund te besh politike ne qofte se nuk je i pasur ne france. ndersa ne amerike te pasurit nuk bejne politike direkte. te gjithe presidentet jane nga klasa e mesme.
Amerikes ne fakt nuk i duhej fare obama sepse ajo e ka pasur sistemin me social ne gjithe boten. mua me kishin thene amerika s`ka social; por ajo e ka socialin ashtu sic e kane vendet nordike ne evrope. italia, franca, spanja, greqia jane shume larg amerikes per social.
.
Po ti po konfirmon cfarë po them unë. Vec ama, mos u merr shumë me teoritë se Shqiptari në Amerikë lan xhamat. Po të ishte ashtu nuk do dëshironte edhe një punojës rrumpalle në ministri që e ka të siguruar rrumpallën të vinte një herë e më parë në Amerikë. Amerika garanton gjeneratën e dytë, jo të parën. Europa nuk garanton asnjë gjeneratë, prandaj dhe nuk do të integroj asnjë të huaj por vec ta shfrytëzoj, si afrikanë si shqiptarë, pa dallim.
Krijoni Kontakt