Admiral, kshu me pytje te mer n'qaf, pergjigju nej po pate koh lol
D'Oh!
me admiralin merrini ju ? ai hapi teme kastile se donte me shku ne afrike![]()
Situata eshte shume e qarte me kohe: fuqite e medha nuk kane interes qe ato vende te zhvillohen, perndryshe nuk do t'i shfrytezonin dot sic po bejne tani.
Perchè er coro che famo tutti quanti insieme
dice LAZIO sei grande te volemo bene!
@ partizanet e superioritetit te bardhe:
dmth sipas jush nese merren disa femije te bardhe e disa te zinj. ushqehen ne te njejten menyre, edukohen njelloj, marrin te njejtin shkollim etj etj kur rriten, femijet e bardhe jane superiore (intelektualisht e jo fizikisht) ndaj te zinjve...
une nje gje te tille nuk mund ta besoj.
sa per rastet aktuale, nuk mund te behen krahasime pasi nuk kemi kushte te njejta. as per ato brezat e dyte e te trete ne france, sepse ato kane marre edukaten qe kane marre prinderit e tyre nga gjysherit, qe jane rritur te gjithe e dime se si. pra nukjane rritur ne te njejtat kushte.
po te ishin aq inferiore afrikanet, pse ne te kaluaren afrikanet ose te zinjte kishin civilizime me te zhvilluara se ato europianet??? pse nuk ishin aq te zhvilluar europianet atehere???
apo pesuan ndonje evolucion cerebrar???
civilizimet, perendorite madje edhe popujt arrijne majat dhe pastaj i kape disheza. ka raste kur edhe zhduken fare.
p.s. po normal qe eshte mburrje kur thuhet ne te bardhet keshtu e ata te zinjte ashtu. edhe nqs eshte realitet... "a doni me per belulin" i thone kesaj.
a nuk eshte mburrje nese une te them ty: aah! jam me i gjate se ti. apo ngaqe i perket realitetit, nuk quhet e tille.
Vasudhaiva Kutumbakam
Pse shumica e te zinjve, sa here qe nuk marrin ate qe duan apo kur ju plaset ne fytyre dembelizmi apo injoranca, bejne fajtor te bardhet dhe thone qe po trajtohen jo mire per shkak te ngjyres se tyre? Per ata qe s'jetojne ne Amerike, ketu kjo gje eshte mese normale dhe ndodh cdo dite. lol
Këto teori kafshërore mbaji për vete pasi nuk kanë asnjë të vërtetë në to. Fondamentalizmi i disave po e tejkalon cdo masë logjike. Afrika mbas rënies së civilizimit Egjiptian nuk ka bërë asgjë. Nëse nuk do binte në duart e Europës do binte në duart e Kinezëve apo Rusëve(sic dhe ra më pas). Nuk ka punë fare këtu njëriu i bardhë apo i kuq. Njëriu i bardhë është ai që ja vlen vlerën Diamantit, që pa njëriun e bardhë ajo që ti percepton si pasuri nuk do vlente aspak.
Europa ka bërë skllavëri dhe me Kartagjenasit, rracë e bardhë kjo, edhe me Fenikasit, edhe me Ilirët, edhe me Thrakët e me shumë rraca të tjera të bardha në të kaluarën. Nuk mban teoria jote. Njëriu është i fiksuar me fuqinë PIK.Shembulli 1: "Kolonit evropjane deri von pasi i pushtonin vendet e afrikes, benin tregti me sklleverit afrikan, thjesht keta skllever i konsideronin si mall dhe benin tregti me ta"
Ku deri vonë ? Dje ? Pardje ? Para 100 vitesh ? Para 200 vitesh ? Para 300 vitesh ? Amerika qe e ndarë në dy pjesë, pjesa që deshte skllavërinë e përfaqësuar nga interesa fuqie anglofone latifondiste, dhe pjesa tjetër e veriut e përfaqësuar po nga rraca e bardhë por nga njerëz si Irlandezë ,Italianë apo dhe vetë Anglezë të varfër që mbështesnin të drejtat e zezakëve. Po mos kish qënë Amerika dhe lëvizjet civile që vec në një shtet si Amerika mund të ndodhnin sot Afrika do ishte akoma nën kolonizimin Franko-Anglez. Amerika është aleati më i madh i Afrikës, por ju nuk jetoni në platentin tokë, por në ndonjë galaksi tjetër mesaduket.Shembulli 2: "Amerika deri von ka bere tregti me skllever afrikan dhe keta skllever i ka shfrytezuar si vegla pune ne amerike"
Po fëmijët e Larry Birdit janë në financë sot, apo në shkencë. Këto janë cikle natyrale, por vlen të vlerësohet sic po e vlerësonke dhe vetë edhe pse me tone komike triumfaluese sikur cfarë na ke zbuluar se Amerika i jep rrugë të lirë zezakëve. Tani kanë vuajtur në të kaluarën ? Po, por un si shqiptar kam 2000 vjet që më cajnë dërrasat me Shkije, Romakë e Grekë, por nuk shkoj të hidhem në erë apo të flas me tone të tilla triumfaluese sic flet ti. Jeta ecën përpara, kjo pjesa që flet sic flet ti, është pjesë që po mundohet të kapitalizoj mbi të kaluarën, por kot e keni. Në një shtet si Amerika këto nuk funksionojnë. Aty jeni më aktiv sepse Amerika ju lë të lirë, ndërsa në Francë apo në Zvicër ja u shtypin kokën, sic ja u kanë shtypur dhe origjinalish.Sot keta ish skllever qe gjenden ne amerik dal ngadal po e sundojn ameriken si numerikisht ashtu edhe me ndikim.
Nenshembulli 1: NBA liga me e fort e basketbollit ne bote eshte pron e padiskutueshme e zezakeve.
Nenshembulli 2: Yjet me te medha te Hollywoodit si Eddi Murphy, Denzel Washington, Will Smith etj etj sot jan me ndikim te konsiderueshem ne boten filmike.
Tregun e Diamantit e krijoi familja De Beers. Sic e krijoi e zhduk. Nxirr ti diamant vet e nuk ta blen njëri.Shembulli 3: "Sot diamanti kryesor qe ka ne posedim evropa eshte nga afrika(Kongo), keta diamant zakonisht e trafikojn mafiat nga evropa nga tregu i zi"
Të kanë mësuar keq në xhami se edhe ti je i bardhë e para punës dhe si i bardhë ke 2000 vjet që vuan po nga të bardhët. Supremacia e të Bardhëve vjen nga bashkimi që solli Krishtërimi përpara se të i vinte kopja Muslimane e bazuar në po Krishtërim. Ashtu si dhe vetë Krishtërimi u bazua në traditën Judaike, prandaj dhe cifutët janë më para nga të gjithë në organizim dhe ne funksionim. Afrikanët qenë të ndarë dhe janë akoma të ndarë sot e kësaj dite. Sic kapitalizon Rusi kapitalizon dhe Kinezi me trafiqe armësh mbi këtë mentalitet. Ata nuk arritën kurrë të bashkoheshin dhe fetë e organizuara erdhën tepër vonë në Afrikë.Perfundimisht mund te them se raca e bardh me nje dinakeri diktatoriale gjithmon ka tentuar qe racat tjera ti nenshtroj, persekutoj, vjedh dhe sundoj, dhe kur ndodhin tek nje popull keto qe ceka natyrisht qe nuk mund te flasim per intelegjenc te tyre sepse nje skllav ska hapesire te merret me shkenca akademike sikur qe eshte ne gjendje te merret me keto shkenca djali i nje komandanti qe ushtron dhune ndaj ketyre skllaveve.
Me te mira![]()
Mëso histori e mos flit pallavra. Kudo kundra kujtdo nga cilido ka patur diskriminim dhe skllavërim. Shqiptari është ndoshta individi më adapt për ta përshkruar këtë fenomen të ndyrë të historisë njerëzorë, por ka ndodhur dhe me shpresë nuk ndodh më se me tonet e disave këtu që në vënd ti përkushtohen shkencës i përkushtohen demagogjisë keq e kemi punën.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Krijoni Kontakt