ok pra ke logjiken e nje 6-vjecari, meqe te pelqeka kjo gjuhe.
Kur te arrish ta kuptosh ca kam thene mund te vish prape te diskutosh. Je i lire te kerkosh ndihmen e me medhenjve ose me te zgjuarveMegjithate per ta bere pak me te thjeshte per ty:
Nje njeri inteligjent (ose nje nr i vogel njerezish te tille) nuk mund te beje gje nese shumica nuk jane te atij niveli.
Në një kohë që disa eksploronin globin në të katër cepat e tij, bënin shpikje për të përmisu jetën e tyre, ndërtonin qytetet dhe krijonin art ca të tjerë rrotulloheshin rreth nja dy shkopave të ngulur në tokë, me duart ngritur lart , ja bënin huuuu huuuu disa herë dhe prisnin që të bjerë shi.
Ndryshuar për herë të fundit nga Jack Watson : 23-09-2010 më 19:44
Life's too short to remove USB safely.
jo, nga pikturat a egjyptianeve te lashte nuk ishin neger.
Megjithate po e supozoj per nje moment se ishin, si vajten pasardhesit e tyre ne nje regres aq te thelle saqe kishin pak diference me majmunet? Si u dominuan nga te bardhet ne cdo aspekt te civilizimit? Pse nuk ndodhi e kunderta?
Vasudhaiva Kutumbakam
Jeta kurdoherë ka qenë luftë për ekzistencë, aq më tepër ne shekullin e 15, fiton ai që është më i zoti, grumbullon pasuri më i afti. Ky ka qenë (dhe është) thelbi. Mos prisje gjë të zbatoheshin të drejtat e njeriut në shekullin e 15 lool? Jo po do mendonte në 1600 ai anglezi, portugezi apo francezi që vajti në Afrikë që s'do t'i kolonizojmë e nënshtrojmë këta se këta janë tokën e tyre, kanë të drejtën e tyre etj...jo mër jo qyterimi më i fortë kryente ekspansion në atë kohë.
Pastaj, është evidente, sado që mundohet të fshihet ose të neglizhohet fakti është që qyteterimi Europian (i njerëzve të bardh) ka formosuar qytetërimin e sotëm modern, gjithë bota e sotme ka në themel qytetërimet me bazë Europën dhe jo Afrikën. Po ashtu mundohet të fshihet fakti se të zinjt kanë iq më të ulët se të bardhët dhe aziatikët. Tani do thotë ndonjëri po Obama që është zi, apo njoh një me ngjyrë që është shumë më i zgjut etj...bëhet fjalë për mesatare. Jo më kot zonat/territore me popullsi të bardh janë rajonet më me mirëqenie e më të zhvilluara në botë. Edhe në Afrikë psh shteti më i përparum është A. e Jugut, edhe ajo sepse ka një popullsi të bardh që kanë imponuar traditën e tyre në atë shtet. Tani mund të thoni janë të pasur të bardhët se kanë sllavëruar zezakët apo se kanë pushtuar popuj të tjerë, por në atë kohë kështu bënin të gjithë, çdo popull pushtonte të tjerët ose luftonte më të tjerët. Europianët ishin më të avacuar në teknologji, kulturë, art luftarak etj..dhe vunë në kontroll globin. Po të ishin të aziatikët në nivel të tillë do të bënin të njëjtën gjë, po ashtu edhe zezakët. Më i zgjuti, më i forti grumbullonte të mirat materiale.
E ça pastaj se qeka gjet kafkë humanoidi në Afrikë? Mos vallë kjo ka për të ndryshu dallimet raciale që ekzsitojnë mes të bardhëve, verdhëve dhe të zinjëve? Dallimet aty janë, kush ka sy i shef. Edhe ajo për egjiptianët e lashtë nuk qëdron, nuk ka provë që ata kanë qenë zezakë, bile edhe në vizatimet e tyre s'duken të tillë. Ka teorira dhe studime që egjiptianë e lashtë kanë qenë rracë e bardhë (po s'ka noi rëndësi të madhe për mu se ça kanë qenë).
Life's too short to remove USB safely.
Krijoni Kontakt