Close
Faqja 10 prej 47 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 465
    Citim Postuar më parë nga Njoni-ch Lexo Postimin
    Ende jeni duke u mar me kete teme? nuk dij pse nuk e mbyllin kur edhe ateistat kan fillu me dhen fetva mbi islamin ncncnc
    e pse te mbyllet tema ?
    a nuk jeni ju qe perfitoni nga "liria e fjales" dhe i kerkoni te drejtat e juaja deri me nji!
    qe kur e drejta e besimit fetar na qenka vetem e disa personave qe vetequhen myslimane?
    po nuk te pelqeu , shum thjesht mos merr pjese ne teme ,ose perndryshe sillna argumente per ate qe ti kundershton
    Nuk ka perëndi tjetër përveç ZOTIT

Citim Postuar më parë nga ximi_abedini Lexo Postimin
    edhe sot po te kishim prezent muhamedin a.s. ne mesin ton sdo kishim nevoj per te studiu sepse ai do na tregonte te gjitha

ndersa sot kemi nevoj per me studiu per me njoft nje shkec perndryshe nuk guxojm qe te behemi dijetar te asaj shkence dhe te pretendojm se i dim te gjitha
    mirmbrema ximi;
    kush te siguron ty se u transmetuan sakte hadithet!

i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    o Bani, po kta 2 fjal nga vetja nuk po mujn me i thene. Ka 2 dite qe kam postuar ajetet nga Kurani, dhe ende asnjeri nuk doli te mi shpjegoi. E tani thone se qenkemi te paditur, jo qenkemi me fakultet te bujqesise e ku di une.

Keta njerez shperfillin Kuranin dhe nuk u besojne Zotit kur thote se ky Kuran eshte plotesisht i hollesishem dhe nuk lame asgje jashte ketij Libri. Por perseri keta mendojne se eshte i pamjaftueshem dhe kerkojne burime te tjera.

Maska e *Babygirl*
    Anëtarësuar
    06-07-2006
    Vendndodhja
    Local Disk :D
    Postime
    910
    Secila teme vetem fe, fe, fe, pffffffffffffff
    Kam menduar se shqipetaret nuk jan kaq fetar sa qe cdo gje lidhin me fene...
    Mos jeto pa buzëqeshur...sepse dikush në këtë botë jeton nga buzëqeshja jote ...!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Nese moderatori esht i zgjuar besoi se do e mbyll temen,ska dobi nga kjo teme, ku femijet shkaravisin gjerat e kota

shife aj masteri cka thot

Ne kohen kur zbriti Kurani, sa njerez ishin te diplomuar ne shkencat Islame?

mos shkruaj me teper se mjaft ke folur per te na treguar sa i pjekur je.

dhe nuk dij pse nuk tregoni ne cilin universitet keni magjistru apo keni doktoru per DAWA apo per Fikh apo per TEFSIR apo pamvarsisht per cka,thjesht tregoni burra ku keni kryer dhe cka.....ju thoni lirin e fjales..mendimin tim....po ju nuk jepni mendime,ju keni mar vendime te cilat ne duhet ti lexojm dhe tju besojm,edi se do thoni po mos i beso,un per ti besuar jo se jo,por me vjen turp qe dikush i thot vetes muslim dhe vjell gjera kunder islamit....

hajt mereni veten met mir dhe mos na shurdhoni shum

dhe behuni te sinqert mesoni njeher ata qe i keni me afer vetes e tani neve,vetem nese edhe ata ju kundershtojn ateher lereni misionin qe keni nisur se nuk ia vlen
    Jetë e rëndë.......!!!

Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Per Njoni-ch

e shoh qe ka filluar te te ngritet temperatura.

Per qetesim te te sjell nje hadith qe ti u beson shume:

Sahih Moslem and Bukhary;

Abu Hurayra said, the prophet said;

" When the call for prayer is made, SATAN turns around to leave farting very loud so that he would not hear the Azan (call for prayer), When Azan is finished Satan returns back......"

A nuk te duket qesharake ne qka beson ti?

Citim Postuar më parë nga master2006 Lexo Postimin
    Nese shkrimet e mia filozofike te kane bezdisur, shume lehte eshte qe te mos e vizitosh fare kete teme. Une nuk jam gjenial, por as i paditur nuk jam. Kam hapur kete teme per te diskutuar me ju, kam dhene mendimin tim si dhe kam sjelle shkrime qe sipas meje perbejne argument. Nese ju mendoni se ato nuk jane argument, ateher ju lutem mi shpjegoni po ato ajete se cfar kuptimi tjeter paskan. Nese Kurani qenka aq i veshtire per ta kuptuar saqe per qdo ajet na u dashka qe ti bashkangjesim nga nje hadith, ateher po e hedhim poshte vet pohimin e Zotit se Kurani eshte i lehte per ta kuptuar, dhe nuk na qenka i perkryer.

Pra, nese mendon se po flas kot, ateher te lutem shpjegoi ato ajete qe i solla ne fillim, pastaj tema le te mbyllet pa problem. Perndryshe nuk e ke te obliguar qe ta vizitosh kete teme.
    Nuk e vizitova këtë tem për të ditur përgjigjën, por vetem per te treguar qe ishe i paradeshtuar ne predikimin tend ! Nese vertet je nga ata qe jan ne kerkim te se vertetes, atehere drejtohu imamëve lokal me shpres qe do te japin pergjigjen e merituar...

Kur'ani është i lehtë për të kuptuar për atë që i zhytur në shkencën fetare, përndryshe ai që punon me hamendjet dhe tekat e tij më shumë bën dëm se sa dobi...

Dhe jo rastëshish, i ke sjellur ajetet që kanë më shumë se një kutpim, dhe pastaj ua ke dhënë kuptimin që përshtatet me epshin tënd, ngase kjo që ti e quan udhëzim në Islam quhet PASIM I EPSHIT!

7. Ai është që ta zbriti ty e që në të ka ajete të qarta dhe ato janë bazë e librit, e ka të tjerë që nuk janë krejtsisht të qarta (muteshabih). E ata, që në zemrat etyre kanë anim kah e shtrembëta, ata gjurmojnë atë që nuk është krejt qartë për të shkaktuar huti, e kinse kërkojnë komentin e tyre. Po, pos All-llahut askush nuk e di domethënien e tyre të saktë. Dijetarët e pajisur me dituri thonë: “Ne u kemi besuar atij (atyre që janë të paqarta), të gjitha janë nga Zoti ynë! Por këtë e kuptojnë vetëm ata që janë të zotët e mendjes.

Pra, në raste ku ka ajete më shumë se sa një kuptim, besimtari duhet te orientohet tek ajetet që kanë vetëm një kuptim...pra në rastin tënd tek ajetet sikurse ky:

"E gjithçka që i dërguari u jep merreni, dhe gjithçka që ai u ndalon hiqni dorë nga ajo"(59:7)

Apo,

1. Pasha yllin kur bie!
    2. Shoku juaj nuk ka humbur, e as që ka devijuar
    3. Dhe ai nuk flet nga dëshira
    4. Ajo nuk është tjetër pos shpalljes që i shpallet
    5. Atë ia mësoi fuqiforti (Xhibrili)

Sureh Nexhm

Mos e merr si replik vetem sa per te kundershtuar, merre si keshille per te miren tende vella i nderuar. Ngase cdokush që është larguar nga Sunneti, vetëm se ka devijuar edhe nga Kur'ani, duke u kapur në kuptimet që edhe ateistet po i përkrahnin apo i japnin ata vet (sic po dëshmon kjo temë e mjerueshme)!

Citim Postuar më parë nga bani Lexo Postimin
    ku thuhet ne kuran se do zbritet edhe nje liber tjeter pervec kuranit,
    une e di se Perenia ka zbritur vetem nje liber;

7:52. Ne u sollλm atyre (mekasve) njλ libλr (Kur’anin) qλ ua shkoqitλm nλ baza tλ diturisλ, e qλ λshtλ udhλrrλfyes e mλshirλ pλr ata qλ besojnλ.
    Pse pohon gjera qe nuk i thash ?
    A e kuptove ate shkrova me lart ?

Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Illirian, ti ende nuk e ke kuptuar qellimin tim, dhe po paragjykon mbrapsht ne ate cfar une besoj, une asnjeher nuk kam thene te mos marrim nga ajo cfar na jep i Derguari. Por esenca eshte: ku ta dim ne cfar na lejoi/ndaloi i derguari para 1400 e ca viteve? Une do te thoja e kemi Kuranin i cili i sqaron te gjitha.

U shpjeguam ketu se me shume ka hadithe qe jane qesharake e qe nuk kane te bejne aspak me te verteten sesa ato te vertetat. E ne anen tjeter kemi Kuranin i cili eshte i plote dhe i detajuar.

Pse kerkojme dicka jashte Kuranit kur e dijme qe edhe vet I Derguari veproi po ne baze te ketij Kurani?

Ku po mbetet roli i Kuranit nese ne duhet ti permbahemi haditheve? a nuk jane bere ato ne njefar menyre konkurente me Kuranin, apo pse duhet ato ta plotesojne Kuranin nese Kurani nuk ka nevoje per plotesime?
    Ndryshuar për herë të fundit nga master2006 : 20-09-2010 më 17:49

Citim Postuar më parë nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Pse pohon gjera qe nuk i thash ?
    A e kuptove ate shkrova me lart ?
    une te pyeta ,
    nuk thash se e the,
    tani mund te me pergjigjesh!!

Faqja 10 prej 47 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •